Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem tudom, hogy milyen fizikai korlátok miatt van, hogy a RAM még mindig ott van, ahol, mert ez a része sosem érdekelt, de az ilyen hűtések miatt kompromisszumokat kell elviselni. Egyszerűen ultra gáz már, hogy lényegében szerelheted le az egész hűtőt, hogy hozzáférhess a memóriához, jobb esetben elég lekapni a ventit.
Nekem is az egyik gépemen Cryorig r1 ultimate van, betakarja szinte a deszkát. vagyis csak alacsony profilú ram mehet be a venti alá. Viszont, kegyetlen hüvősen tartja a cpu-t.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Videó konvertálásra ezért jó megoldás a CUDA. Shutter Encoder és az XmediaRecode (v3.4.4.5) képes kihasználni a videókártya CUDA magokat.
AMD X570 alaplapokban a VRM és tápellátás megépitése és a hűtés is erőssebb, ami nem csak a tuningolás közben előny, hanem ha hosszabb távra is megtartanánk a konfigot. Nekem a Z97 marad még egy jó darabig...[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
", de nagyobb procihoz már kellett volna a +4 pin is." - nem kell, csak durva tuninghoz. A 8 pines 235-240W (12V*20A) folyamatos terhelésig elég, annyit egyik AM4-es proci se eszik PBO-val sem (jelenleg).
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Dr. Romano
veterán
Ok köszi az infót
Akinek kell 720p az átkonvertálja magának (én a tabletem miatt szoktam). A sokmagos procik világában nem hiszem hogy bárkinek nagy megeröltetést jelenthet beállítani pl 4-6 szálat konvertálásra a többivel meg addig játszik.[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
kiskeni
aktív tag
válasz Vistaboy #105 üzenetére
Számomra a játék SSD-ről futtatása egyet jelentene az adattárolással, mivel én jellemzően az adattárolón tartom a Games mappában a játékokat is. Így szoktam meg.
Dishonored 2-t nyomatom, számomra így is nagyon gyors a betöltés, az első betöltés lassabb picit, de utána max 20-30mp mire betölt. Tudom hogy gyors az SSD (még egy sima SATA-s is), nem kell engem hitegetni, de még mindig feleslegesnek tartom. Mert annyira nagyon idegölő egyébként nagyon nagyon max [1 percet] várni...Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
Dragon3000
veterán
válasz Vistaboy #164 üzenetére
Itt a fórum tapasztalatok alapján semmivel se mennek jobban a 3xxx cpu-k az x570-nel, sőt volt olyan, akinek B450-nel jobban boostolt a CPU. Az X570 inkább akkor ajánlott, ha valakinek kell a pci-e 4.0, de csak akkor ha ki is használja és nem csak epenis miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Vistaboy #167 üzenetére
B450-be is bele fogja tudni tenni, mert min +2 generációt támogatnak az alaplapok bios ügyileg, így a b450/x470-ben is fog menni majd a 4xxx. Az elgondolással ott nem értek egyet, hogy most is lehet venni 25-35e-ig jó b450 alaplapokat és ha 4xxx idején kellene a 4.0-s pci-e, akkor még mindig olcsóbb lesz egy akkori b550 vagy b650 (kérdés melyik chipset lesz) alaplapot venni, aminél az első m2 és pci-e x16 4.0-s lesz elvégre a cpu-hoz közvetlen csatlakoznak, mint most 70-100e-ig egy normálisabb x570-et. Ha egyáltalán szüksége lesz a 4.0-ra, ha nem, akkor nem kell lapot sem cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Vistaboy #173 üzenetére
Tekintve, hogy a 3.0 x8 sáv a 2080ti-t se fogja vissza, így ettől nem félnék, hogy a következő generációnak kellene a 4.0. Konzolok, ugyanez volt az előző generációnál, aztán PC-n semmi változás nem történt, akkor még a 2.0 x8 sáv is bőven elég volt minden vga-nak, meg a 2080ti is 5-10%-ot romlik itt, pedig ez már csak 3.0 x4 sávszél.
A lap cserés elmeletednél azt ugrottad át, ha 2 év múlva kell új lap, akkor arra lesz újra 3 év garancia, a régit el tudod adni. Az x570-ed kis hűtésére leszek kíváncsi 5 év múlva, de lehet, hogy már 2 is elég lesz a zörgő csörgő hanghoz.
Amivel fejlettebb, pont az a része nem érdekel téged a leirtak alapján. Persze ettől függetlenül neked ez tetszett, így ezt vetted.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én maradok az X370-es CH6 Extreme-nél. A jelenlegi 3600X-et kitiporja maximálisan. Számomra érdekesebb az hogy van 2 db M2 x4 3.0-ám és mellé szimultán 8 db SATA portom.
(#174) Dragon3000: +1.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
BiP
nagyúr
Ez örök téma, hogy melyiket érdemes, 4-5 évenként nagyot frissíteni, sok pénzért csúcsgépre és majd sokáig kihúzza, vagy sűrűbben kisebb pénzből kisebb ugrásokat.
Mindkettő mellett-ellen szólnak érvek, mindegyiknek van létjogosultsága, itt már tényleg csak a mentalitás, az egyéni preferencia dönt.
Én az utóbbit jobban szeretem. -
Dragon3000
veterán
válasz Vistaboy #187 üzenetére
A vga esetében sem értem, mivel az első pci-e x16 slot és első m2 közvetlen a cpu-hoz csatlakozik kikerülve a chipsetet. Akkor miért is melegedik fölöslegesen a chipset, ha ezekből valakinek 4.0-ás eszköze van? Ha sok sata és m2 van használatban, akkor megérteném, mert azok már a chipseten keresztül kommunikálnak, de a topikjában elég sok embernél lehetett olvasni, hogy egy 3.0-s nvme ssd és egy vga mellett is megy a ventilátor és ki se kapcsol, valaki leszabályozta a ventilátort és csak 75 foknál kapcsol be.....
Amúgy pont feletted írták, hogy 2070 super vga és sata3 ssd mellett is bekapcsol a chipset hűtője, mert felmegy 50 fok fölé és vissza se akar hűlni. Persze ettől lehetnek olyan alaplapok, amiken jobb a hűtés, de azért ilyen áron ne kelljen már az embernek ez után is kutatnia, mert elég sok típusnál van ez a gond.[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz Vistaboy #189 üzenetére
A BIOS-ban "balanced" van a PCH ventillátorra. A grafikon alapján 50 fokon kapcsol be, szóval 49-nél azért nem forog neked (még).
A ház eleji ventillátorok (3 db) meg úgy ránézésre random kapcsolnak be boot idején: elindul mind a 3, majd amint tölteni kezd a win10, lekapcsol mind a 3. Aztán van hogy marad forogva mind a 3, van hogy egyik sem kapcsol vissza. Aztán menet közben ha használom akkor sem kapcsolnak be. Ha meg adok neki 1 windows restart-ot, akkor random bekapcsol valamelyik és az megy folyamatosan kikapcsolásig. Összeszerelt gépet vettem, lehet h. nem jól rakták össze?-
-
nagyúr
válasz Vistaboy #196 üzenetére
Pöpec.
Kár, hogy a vizuális élményt rombolja a BQ DR. hűtő.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
Chaser
legenda
válasz Vistaboy #222 üzenetére
120k-ba épp beleférhet az 5600x ( : jövőre majd kiderül mennyit finomodik az ár, de a ft az most nagyon hitvány, nálam is jövőre marad az 5xxx project, jó lenne valami combosabb gép, de egyáltalán nem sos
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen routert?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- Napelem
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest