- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Lubuntu 14.10 alól wine 1.7-l tökéletesen működik az offline csomag.
Lengyelt próbáltam ki, ebből csak 3 szint van. Csak az első leckét néztem végig. Jópofa. Mellette van még egy babbel.com előfizum is (az 15k egy évre), az keményebb. Bár az közelebb van a klasszikus iskolai tanuláshoz.
-
sgx
tag
Vett vki mostanaban bortokot a keszulekhez?
Ha igen, akkor hol/milyet/mennyiert?
Ha kulfoldrol rendelte akkor mennyi ido alatt ert ide? -
3.Aragorn
addikt
Ez teljesen off lesz, de nekem a Rosetta Stone kapcsán először a Tool: Rosetta Stoned c. szám ugrik be
Rossz bevésődés... -
3.Aragorn
addikt
Lehet, h jól jönne a német tanulásomhoz...
-
Koszonom a cikket, elvezetes volt olvasni. Minap probaltam ki en is a progit es eddig nagyon tetszik!
-
pecze
aktív tag
Még annyit megjegyeznék, hogy én nem bírtam korrekt működésre bírni a magyar változatát a Tell me More-nak (v7), folyton lefagyasztotta a Win 7-et dinamikus módban, semmi nem segített, csak az XP Mode, ami nem egyenlő az XP kompatibilitás beállításával.
Vagyis, ha XP-d van, akkor nem fog fagyni, ha Win7-ed, akkor igen.
A megoldás számomra egy újabb változat, a Performance (v9) használata lett, ezzel nincs semmi probléma. -
pecze
aktív tag
Mostanában kezdtem el használni a Tell me more-t és a Rosettat is. A Tell me more érdekesebb, a Rosetta sajnos nem tudja fennntartani az érdeklődésemet sokáig. Talán azért, mert alapfokúm van a nyelvből, de ettől függetlenül az elején kezdtem.
A Tell me more Level 1 és Level 1+ szintjén vagyok túl (összesen 10 szint van, mindegyik kiegészítve egy + jelű szinttel), ezek egyszerűek voltak, de már a Level 2-nél sok mindent nem értettem, nem magyarázza meg az egyes szavak jelentését, szótárazni kell közben, sőt, miután kiszótárazom a szavak jelentését, akkor se értem teljesen mit is akar pontosan a mondat jelenteni, de lehet nem is fontosak ezek a szavak, ezek a mondatok, majd később kell megtanulni őket, mert a key vocabulary részben aminek gondolom az a funkciója, hogy összefoglalja az új szavakat, ezek nem szerepelnek.
Összefoglalva: a Rosettát nem érzem kihívásnak, de azért használom, mert annyit ismételtet, hogy biztos rám ragad valami, szerintem legfeljebb középfok érhető el vele. A Tell me more-ba meg jobban bele kell ásnom magam, szerintem többször meg kell ismételni a szinteket, de ezzel el tudok tölteni napi több órát, mert változatos.
Engem is érdekelne mások véleménye a Tell me more-ról, van e valaki, aki végigvette már a szinteket, mire jutott vele?
-
vtechun
veterán
na, asszem belevágok
-
kmisi99
addikt
10 éve tanulok angolt de annyira nagyon jól nem megy. Honnantól lenne érdemes elkezdeni nekem hányas leveltől? A fő célom hogy pl egy beszélgetést megértsek meg egy kis szókincsfejlődés és nyeltani dolgok is jól jönnének.
-
ftc
nagyúr
Számomra a Tell Me more jobban bejön.. dinamikusabb s nem untam meg! szó szerint magával ragadt. Azt nem mondanám, hogy haladó lennék, de a level 1-en is vannak olyan szavak amit még pl sose használtam illetve ha használtam elfelejtettem.
-
hozé68
újonc
A nyelvtanulásról nekem ez az oldal jut mindig eszembe, már ami a szókincset illeti.
-
Huma
addikt
A hangfelismerő része semmit sem ér.
Kétszer egymás után tök ugyanúgy ejtettem kis a szót és először nem fogadta el másodszor meg 100% -os lett.
Aztán orkosan hörögve meg sipítozva is próbáltam. Volt amit elfogadott így is.
A legjobb a mostani eredményem lett. Goodbye helyett azt mondtam hogy kapd be és elfogadta.
A lényeg az volt, hogy a hangsúly egyezzen. Van egy sejtésem, hogy a program a hangsúlyozást figyeli nem is a szavakat. -
Scalpel
senior tag
Ja értem, köszi. Szóval akkor még Te is próbálgatod.
Én az angolomat akarnám felnyomni felsőfokra, jó beszédkészséggel, aztán meg más nyelvet. Neten keresve érdekes módon erre inkább a Tell me more szériát ajánlják, bár nekem nagyon bejön a rosetta módszere.
ps: igen, lvl 4-5 az amerikai angolból, franciából, meg a két spanyolból van, ha jól emlékszem
-
Scalpel
senior tag
A level 5 az milyen szintre visz el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ahány nyelvet beszélsz annyi embert érsz - tartja a mondás és tökéletesen egyet értek vele.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest