- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
berbon
csendes tag
-
Akula
őstag
Vagy csak az a sztereotípia ragadta meg, hogy a fix obikkal húdehaaa milyen jó képeket lehet készíteni, mert 1.4-es fényerős, meg blabla. De bárki rákereshet google-n egy 3rd party zoomlencsével készült képre egy fullframe vázzal és lehet ámélkodni. Mindenesetre megvárom, hogy kolléga mire gondlt, hátha belép és látja, hogy még ON a topic.
Amúgy a hírre reagálva, simán megkaptam a Nikon hírlevelét, hogy itt a termék és örüljek neki. Örülök. De nem rohanok megvenni. A jelenlegi csattogós, vacak 750-esem még egy ideig kiszolgál

-
lugosi
MODERÁTOR
-
Akula
őstag
-
MrChris
nagyúr
-
OPiiPO
veterán
melyik topicban pörög legjobban ez a téma?
-
lugosi
MODERÁTOR
"a Nikon 1 nem lett a belépőszintű vázak után érdeklődők kedvence"
Nagyon finoman fogalmazva.

-
MrChris
nagyúr
-
D.Va
őstag
Igen a 350 az reális ár, de az itthoni jelenlegi 450-500 ezer ft kicsit fakkjú

-
Foglalt név
addikt
-
MrChris
nagyúr
Ha rendes milc akkor mindenképp adapter kellene hozzá, onnantól pedig lehet egy szép, új, korszerű csatlakozás.
Vagy vastagabb lesz a váz mint más milc egy palacsintával.
És örökölné az F összes nyűgjét. Azokért a vacak telezoomokért, meg egyéb rengeteg szarokért nem lesz kár ha kihagyják. -
total90
támogató
-
hcl
titán
-
PuMbA
titán
-
hcl
titán
Mosmé' az Oly gyárt tükrös m4/3-ast is

-
Tin_Shield
őstag
-
D.Va
őstag
-
törölt tag
Amit a pasas állít, nem kell szentírásként kezelni, hiszen rengeteg ember szögegyenest mást tapasztal. Mint talán emlékszel, az általad többször emlegetett Red Bull Air Race-en volt kint PNP egy adapterezett Sigma obival és remekül boldogult vele. Megjegyzem, én ugyanez a saját tapasztalatom is a gyorsan mozgó témákkal.
Tony Northrup alaposságáról és tévedhetetlenségéről pedig kérdezd meg a Fujisokat, jó móka lesz.

(#111) Muerte68
Kérdés, hogy Parci keresett jelentkezőt az MFT topicon kívül is?
Mert én csak ott láttam érdeklődni. -
Muerte68
addikt
-
D.Va
őstag
Egy ideje eltűntek szinte teljesen a PH-ról a fényképező tesztek/hírek... Elment a hozzáértő tag a szerkesztőségből vagy mi az oka?
-
D.Va
őstag
A Sony részéről látok erre leghamarabb lehetőséget, volt már évekkel ezelőtt mozi headsetjük, illetve ott a PSVR, szóval a tapasztalat ott a kezükben, remélem előbb utóbb eszükbe jut ez a vr-evf vonal, bár egyelőre elég rétegigény lenne, kivéve ha tényleg kényelmes kis szemüveg formájában hoznának ki valamit, amit bárhol be lehetne vetni anélkül hogy marslakónak nézzék a fotóst... (pl egy esküvőn...
) -
SidCorky
őstag
-
PuMbA
titán
és (#104) Econ: Közben a válaszom az, hogy biztosan jól volt beállítva a gép, mert a videó elején elmondják, hogy minden egyes tesztesetben a Sony-sok állították be nekik a kamerát, ugyanis ez egy meghívásos teszt volt és a Sony szervezte

(#105) schawo: Ez így van. A trükkök már nehezebben tanulhatóak és a tapasztalattal jönnek. Bár az enyém egy alsó teteje - közép alja kategóriás DSLR gép, szóval nincs rajta még 10 féle AF állítási lehetőség és hasonlók. Hihetetlen, hogy néha mennyit tud tanulni az ember, ha kint van például a Red Bull Air Race-en két teljes napot.
-
törölt tag
Akkor kell a legtöbb utómunka, ha fotózáskor nem látod mit fotózol, és csak tippelni kell dolgokat. Persze, hogy kell a RAW, ha komponáláskor nem látod az expozíciót, fehéregyensúlyt, élesítést, stb, mert akkor utólag kell húzogatni. Sőt, az olcsóbb SLR-eknél még a crop-ot sem látod, mert nem 100% az OVF lefedése, míg EVF esetén mindig azt látod, amit az érzékelő.
Nézz bele egy X-H1 3,5mpx-es 100fps keresőjébe, és mondd, hogy sötét lyuk
És gyanítom, hogy a többi gyártónál sincsenek ettől elmaradva nagyon. -
schawo
titán
-
törölt tag
Nem csak az a kérdés, hogy a fotós profi-e, hanem az is, hogy kellően alapos-e. És bizony nem egyszer látni, hogy nem. Nézd meg az opticallimits.com (volt photozone.com), vagy az www.imaging-resource.com tesztjeit, a legnevetségesebb hibák valóságos tömegétől hemzsegnek. Portrébjketívek tesztjei f11-re rekeszelve (miközben értékelhető vizsgálatra alkalmas nyitott rekeszes kép egy sincs) és hasonlók.
-
hcl
titán
-
PuMbA
titán
"Teljesen mindegy, hogy az elmúlt 20 évben volt-e kezében Sony, az a kérdés, hogy modern típus volt-e és alaposan elmélyedt-e a menürendszer mélységeiben és hogy amit mond, azt kezeljük-e szentírásként. "
Én kezdő-féle vagyok, de az első dolgom volt, hogy az egész menürendszert végignéztem a fényképezőn és ha valamit nem tudtam, akkor megnéztem a leírásában, hogy mit csinál. Nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán olyan profi fotós, aki ezt nem teszi meg, főleg ha már használt előtte néhány Sony-t (pl. A7RII).
-
törölt tag
(#96) PuMbA
"Ami tudható, hogy a csávó nem ma kezdte az ipart, hanem ~20 éve és mindenfajta kamerája van (Fuji, Sony, Nikon, Canon), szóval nem épp akkor volt a kezébe először Sony."
Teljesen mindegy, hogy az elmúlt 20 évben volt-e kezében Sony, az a kérdés, hogy modern típus volt-e és alaposan elmélyedt-e a menürendszer mélységeiben és hogy amit mond, azt kezeljük-e szentírásként.

(#99) Dare2Live
A leggyakrabban nem is a pixelkukkolást látom, hanem például a mosodát és a raw jól húzhatóságát.
-
schawo
titán
-
Dare2Live
félisten

madgie leírta. Vki itt vki ott.
Ha meg komoly hobbi, munka azt el kell felejteni, hogy nincs utómunka.szenzor fetisiszta, pixel peeper rétegnek sajnos imo a nagy szenzor az út. Az drága mindegy, hogy milc / tükrös. Tapasztalataim alapján pl egy D600al ki lehet békülni megfelelő üveggel, gondolom A7el is.
Ha meg ez a réteg vagy akkor ugyis min bemegy minden kép egy pl lightroomba....Adjak kölcsön egy D600 + 70-200at?

-
Dare2Live
félisten
"Kicsit a felbontása? Ez nem tévé, nincs jelentősége. A végső kép szempontjából teljesen lényegtelen."
+
Lassú a frissítés? (amúgy rohadtul nem lassú) Ez nem tévé, nincs jelentősége. A végső kép szempontjából teljesen lényegtelen.Nah kiderült fotozásnál nem fontos milyen a kereső mert a végső kép szempontjából lényegtelen. Lehet sötét luk, lagolhat, 100x100pixeles akármi.
Amúgy a fotózás sokaknál hobbi és nagyon nem mindegy, hogy mivel teszik azt. Még ha esetleg a végén a kép uaz is lesz. -
madgie
titán
-
PuMbA
titán
-
80hun
addikt
-
MrChris
nagyúr
-
D.Va
őstag
Sztem tök felesleges ezen vitázni, egy egymillás váznál már minden a fotóson múlik nem a keresőn... tökm1 hogy optikai vagy elektronikus... Most mindenki az elektromos autót szidja, pedig az a jövő.. csak hát nincs meg a benzinszag meg a hang... (mint a hang meg a feeling egy tükrüs gépnél), viszont sorra csúcsokat döntögetnek a villanyverdák, most Pl a Pikes Peak-en született durva villany világ rekord...
Szvsz az EVF a jövő. Sztem 10 év múlva alig lesz OVF gép, sőt lehet pár gyártó teljesen mellőzi majd az összes gépéről. Hihetetlen nagyot fog az elektonikus fejlődni (már most is sok olyat tud amit az ovf nem), az optikás meg kb semmit. Engem speciel zavar a fekete villódzás az OVF-nél.
Sőt ha már a jövőt vizionáljuk, csodálkozom hogy nincs már wireless VR szemüvegbe épített EVF, sztem pár helyzetben igen jól jöhetne, piszokgyors lag nélküli nagy felbontású kijelzővel... Kb 5 év és okosszemüvegekben lesz az EVF szerintem...
(Lehet jelentkeznem kéne a Nikon fejlesztő laborjába, ha már így le vannak maradva. Olyanok a Canonnal együtt mint egy nagy elkényelmesedett dinoszaurusz, óriásiak, csak le vannak maradva...
) -
törölt tag
-
hcl
titán
-
PuMbA
titán
A csávó azt magyarázza közben, ha hanggal nézed, hogy az EVF nem teljesen real-time, ugyanis a végén azért nincs a képben a csávó, mert hozzá van szokva az OVF panning-hez és hozzáteszi, hogy gyakorlással ezt ki lehet küszöbölni, na de...
Ezt egyébként a Sony A7 és A9 vázaknál nem tapasztalta.(#87) MrChris: Igen, de mondja is, hogy gyakorlással hozzá lehet szokni ehhez a fajta EVF-es követéshez. Gondolom addigra már megtanulta

-
MrChris
nagyúr
-
total90
támogató
Nagyon várom, de ha nem lesz kompatibilis a mostani obi parkkal, az akkora öngól, hogy csak na...
-
MrChris
nagyúr
AF teszt... Ha meg tovább nézed a vége felé, akkor láthatod, hogy ugyan ebben a szituban meg célon tudja tartani!
Ha akkora késése lenne, mint amit gondolsz akkor össze-vissza svenkelnél. (Még régen PC-n átjátszott videókamerával próbáltam ahol több tizedes késés volt, na az zavaró.) Nekem két belépő evf-es vázam van (xe1, gx80) és ilyen probléma nem merült fel. Annó a tükörfelcsapás pillanatnyi feketesége, vaksága jobban zavart. Evf-ben kb az elkészült képet látod élőben. -
D.Va
őstag
Lényegtelen hogy ki-minek hívja, évek óta együtt léteznek a piacon, és eszük ágában sincs a 6300-at kifuttatni... Márcsak azért sem mert nagy lenne a rés a milceik között... Ha az a6300 meszűnne, akkoz az azt jelentené hogy van milc 170 ezerért (a6000) utána meg van a6500 fél millióért...
Az egyetlen milc gépük a kettő közt az a6300... Ki van ez találva, nem fogják kifuttatni amíg nincs váltómodell... (lassan aktuális lenne bájdövé...
)(most magyar árakat írtam nem külföldi feketéző akciós webshopokat)
-
Muerte68
addikt
-
D.Va
őstag
Annyiban kiegészítem, hogy az a6300-nak nem utóda a6500 (1 évvel később jött ki a 6500 mint a 6300) és maga a sony mondta hogy az a6500-al nem leváltják a 6300-at, hanem árban, tudásban (főleg fícsörökben) egy külön termékkategória, amit az a6300 fölé lőttek be szándékosan. (Bár a fő különbség inkább csak a stabilizátor meg az érintőkijelző...) Ezért van az hogy 3 éve egymás mellett léteznek a piacon.
-
törölt tag
-
D.Va
őstag
Azért az erős túlzás hogy a legolcsóbb váz a maga 300 ezres árával...

Pana meg Sony milc-ek is 150 körül indulnak, az a belépő kategória, azért az a6300 dupla annyi árban, meg tudásban is sokkal jobb mint a legolcsóbb milcek...Sőt elég sok profi is használja napi rendszerességgel a6300/a6500-at másodlagos, de akár elsődleges kamerának is (na nem a legbrutálabb munkákhoz) ...

-
törölt tag
-
schawo
titán
-
PuMbA
titán
-
schawo
titán
Még egy utolsó kísérletet teszek, hátha átjut a gondolat.
Túl sokat törődsz teljsen lényegtelen dolgokkal:
Kicsit a felbontása? Ez nem tévé, nincs jelentősége. A végső kép szempontjából teljesen lényegtelen. Nem lesz semmivel sem rosszabb a kép emiatt, és nem kell miatta többet dolgozni utólag.Lassú a frissítés? (amúgy rohadtul nem lassú) Ez nem tévé, nincs jelentősége. A végső kép szempontjából teljesen lényegtelen. Nem lesz semmivel sem rosszabb a kép emiatt, és nem kell miatta többet dolgozni utólag.
Az OVF limitációi ellenben pontosan rossz irányba mutatnak. A hiányosságok miatt többet kell melózni, hogy ugyanolyan jó képet kapj.
-
hcl
titán
Akkor már miért nem rajzolod meg? Oda se kell menni

Bármelyik profi, aki ebből él, megmondja, hogy minél kevesebbet kell szórakozni azzal, hogy olyan legyen a kép, amilyet akart, annál jobb.
Pont pécsi fotós ismerős volt, aki leginkább jpegbe szeret lőni, kezdésnek tökéletesen bevilágított témával (mondjuk ezt meg is tudja csinálni), mert neki az pénz, hogy még utómunkában húzgálja a képet.Én is úgy vagyok vele, hogy pl. nappal szemben kb. tudom, hogy letekerem kettővel az expót, akkor még kb. vissza tudom rángatni a bebukást, de sokkal jobb lenne, ha csak annyira tekerném le, hogy még éppen ne égjenek ki a világosak, mert akkor nem kéne szénné zajszűrni a képet.
Ez EVF-fel sokkal könnyebb.
Nincs bajom a tükörrel, de azért megvannak a korlátai. Ha a kövtkező vázam emberi áron olyan szenzorral fog jönni, hogy megeszi a Canonokat reggelire, akkor a halált se fogja érdekelni, hogy van-e benne tükör. -
FlashLed
senior tag
-
arn
félisten
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
-
MrChris
nagyúr
-
arn
félisten
Milyen feheregyensuly? Olyan digitalis postprocessekrol beszelek, amik mar kattintas elott is lathatoak lehetnek, vagy olyan segitsegrol, ami meghaladja az emberi szem korlatait, evfel minden lehetseges... slrel sok szempontbol vakon komponalsz - meg jo hogy nem egy felpattano keretnel ecseteled, hogy milyen vilagos es nem lagzik. a kesleltetes es a felbontas egy ido mulva olyan szintu lesz, hogy nem lesz ember a talpan aki ilyen szempontbol megkulonbozteti. Es ez csak a preview resze, van egy valag tool, amit egy slrre sose varazsolsz ra.
Biztos lesz olyan is, ahova epp slr kell, de az esetek tobbsegeben 1000%, hogy az evf lesz a hasznosabb es praktikusabb.
-
schawo
titán
Azt lehet huzogatni, de azért az nem lesz ugyanaz. Persze, lehet, croppolni is. Meg a csúcsfényeken állítani, meg, a nénikém bazi nagy hátsóját kiretusálni, meg még ezerféle dolgot csinálni, de egyikkel sem az optimális eredményt kapod.
amikor van tükör is. kösz nem.
Akkor ennyi. Természetesen alanyi jogod. Megpróbáltuk, nem nyert. Van ilyen.De hogy a tükröt kell bámulnom ott is mindenfaja hibákkal amikor van EVF is. kösz nem. justmy2cent.
Ez pedig az én álláspontom. Ez így múkodik.
És 99% valószínűséggel állítom, hogy neked előbb lesz EVF-ed, mint nekem tükröm

-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
-
madgie
titán
-
schawo
titán
-
Dare2Live
félisten
"a tukorben nincs hova fejlodni"
Na ja hova nöjjön a felbontása a tükörnek vagy csökkenjen a késleltetése? Ezen az alapon minek venne valaki gagyibbat?
"amit vegeredmenyben megkapsz. komponalasi segitsegben, illetve a helyes expoziciot tekintve is "
Ebben tök igazad van, de azért a digit világban ez nem egy nagy probléma. Nem tökéletes a fehéregyensúly? Akkor odébbhúzom a csuszkát.
-
FlashLed
senior tag
Kezdő fotósnak milyen gép ajánlott? Valami komolyabb Nikon vagy esetleg típust tudnátok mondani?
-
Purple_46
tag
Hasznos írás volt.
Köszönöm! -
arn
félisten
az nem az elv sara, hanem a kiforratlan technologiae... hamarosan olyan parameterekkel rendelkezik, amivel a szemed sem, nemhogy a tukor. a tukorben nincs hova fejlodni, a latott kepnek sok koze nincs ahhoz, amit vegeredmenyben megkapsz. komponalasi segitsegben, illetve a helyes expoziciot tekintve is fenyevekre van attol a lehetosegtol, ami az evfben rejlik. a kereso nem mozi, hanem egy manko a helyes kep megalkotasaban, hogy minel tobb informaciot kapjal arrol a keprol, amit meg el sem keszitettel.
-
Dare2Live
félisten
-
PuMbA
titán
-
Fred23
nagyúr
-
Fred23
nagyúr
-
törölt tag
Én ezt tudom, nem kell bizonyítanod
Én is jobban szeretem az evf-et általában. Egy hátránya van, a jelenlegi gépemen legalább is, hogy nem azonnal kapom a képet, ha a szememhez emelem, ami néha kényelmetlen tud lenni, nincs sokszor idő várni.Fred23: SF Express is van

-
Fred23
nagyúr
"és egy SF Express formátumú darabot képes kezelni"
Nem SD Express?
-
Bici
félisten
-
Muerte68
addikt
Azért van előnye is az új bajonettnek, igaz először nincs rá sok obi de lehet hogy utána könnyebben fog rá sok obi készülni mint a Sony ráerőszakolt E-bajonetjére amire köztudottan meglehetősen problémás a fejlesztés sokan nem is próbálják mert nagyon költséges.
-
arn
félisten
Afacsalassal lehet...
a tukor egy elavult technologia, nyilvan lesz mindig olyan retegdolog, amire az a legalkalmasabb, de osszessegeben jobban segiti a komponalast az evfre vetitheto tetszoleges informacio, sot a kijelzonek maganak is lehetnek olyan tulajdonsagai, amik eleve meghaladjak az emberi erzekeles hatarait. -
törölt tag
Tükörnek még úgy látom mindig presztízs értéke van nagyon sok embernél.
Több profi üveg tényleg nem olcsó, de arra gondoltam, hogy aki megélhetésre használja, az esélyesen vállalkozóként leírta az áfát vételnél, és az ilyen üvegek nem futnak csak úgy ki, nem vesztenek annyit az árukból, hogy abból a nettóból még nagyon kellene engedni eladásnál. Igen, van rajta veszteség, de mondjuk pár száz dollár nem olyan elképesztően sok ilyen szinten.Dare2Live: Utoljára kb D90 táján követtem a gyártó termékeit

-
SidCorky
őstag
-
Dare2Live
félisten
-
PuMbA
titán
Akinek van például Nikon D850-e és mellette Sony A7M3-a is el tudja mondani a különbséget és van is sok YouTube videó róla, szóval utána lehet nézni. Egyikben egyik jobb, másikban a másik, szóval nem értem a haterkedést, mert egyik sem mossa fel a pályát a másikkal

-
Carlos Padre
veterán
-
arn
félisten
-
hibavissza
veterán
-
schawo
titán
Más szöveg volt ott előtte

-
hibavissza
veterán
-
törölt tag
Igen, de annak sincs sok értelme, hogy az SLR-re szánt üvegeket hagyják meg, mert akkor gyakorlatilag kihozhatják ugyanazt a vázat, csak tükör nélkül, arra meg mégis ki váltana

Az elszámolásnál az lesz a lényeg, hogy mit ad ez és mit ad a Sony, ha már váltani kell.
Egyébként szerintem a váltásnál nem is az anyagiak fájnak inkább, emiatt azok szoktak problémázni, akik éppen csak ki tudják magukból préselni azt a pár ezer dollárt, amibe egy rendszer kerül (váltásnál mindig a vázon bukik sokat az ember, de azt úgyis váltani kell akár Nikon MILC-re, akár Sony-ra áll át valaki, az üvegeket meg általában elég jó áron lehet eladni). Aki megélhetésre használja, ott szerintem sokkal lényegesebb a megszokás, hogy a mostani vázat rutinból kezeli, oda sem kell nézzen. Egy új rendszernél meg újra végigtúrni a beállításokat, megszokni a működést, megszokni az esetleges gyengeségeket, és így tovább. Ebből az ergonómiát ki tudják simán pipálni, ha olyan MILC rendszert csinálnak, amit kezelni kb ugyanúgy kell, mint a mostani SLR-t.
-
arn
félisten
Szerintem nem eri meg... nagy csodak nincsenek, a tukoraknaval kisebb a rendszer, a minoseg rovasara fog menni, es bukjak az atallas egyszeruseget. Az mft milcek a kisebb szenzor miatt kisebbek altalaban, a fujinal meg nem volt olyan obipark, amit kukazni kellett volna. Egy ff rendszer sose lesz kicsi, vmit elcsalhatnak a masik bajonettel, de milyen aron? Ugyanugy csomo penz a valtas, mintha vki sonyra valtana.
-
PuMbA
titán
Igaz, bár mindig a natív üvegek lesznek előnyben. Kis pihe A6300-on hogy néz ki egy 1kg-os Canon üveg, teljesen felborul az egyensúly, ezért vannak 1-1,5kg-os Canon vázak
A most kiadott Sony fix 400mm-es üveg is könnyebb, mint a Nikoné és a Canoné, jobban passzol a könnyebb A7 és A9 gépekhez. Ezt kell továbbra is csinálnia a Sonynak. Natív, könnyebb üvegeket kihozni, ami tökéletesen illik a gépeikhez adapter nélkül. -
D.Va
őstag
-
törölt tag
Nem tudom már követni a termékvonalaikat, de a 750-nek nem a 800-810-850 az utódja?
arn: Mindkét megoldásnak van előnye és hátránya is. Az új bajonett hátránya, hogy "kidobhatod" a régi üvegeket (illetve adapter kell. Az előnye, hogy lehet kimondottan erre a rendszerre új (és jobban passzoló) üvegeket tenni. Például jöhetnek szuper fényerős natív üvegek. De lehetne példaként felhozni, hogy mondjuk Fuji esetén a kimondottan a rendszerhez tervezett bajonett és milyen jó összhangban vannak (kisebbek a konkurens megoldásoknál).
Mondjuk szintén a hírek szerint kb akkora lesz az új Nikon rendszer, mint a mostani tükrös gépeik, szóval nem nagyon próbálják kihasználni a tükör elhagyásával jövő méretcsökkentési lehetőséget. -
arn
félisten
-
törölt tag
A Sonyra is ráteheted az EF-üvegeket, megy a PDAF, stabi, rekeszvezérlés, arc- és szemfelismerés is szépen.

(#30) -RARA-
Feltételezem, ilyesmire gondolt a kolléga:
-
Dare2Live
félisten
-
hcl
titán
Meg mert a felsőkategóriába, munkaeszközök közé nehéz betörni. De ott már inkább olyan szempontok vannak, hogy időjárásállóság, bírja ki hónapokig a sivatagot, megbízhatóság, stb. Illetve ha elég durva is hozzá a váz, akkor is idő, mire megszokják azok, akik ebből élnek.
Ugyanakkor az, hogy mindenféle obi rámegy, töri az utat : akik nem ennyire durván munkaeszköznek használják a gépüket, hanem pl. helyi újságírók, esküvőfotósok, azoknak tök reális, hogy a meglevő obiparkot használhatják egy olyan vázzal, ami olcsóbb, és többet tud.Az olimpián meg elég durván tolták, ahogy olvastam - oda egy wifis váz aranyat ér...
-
D.Va
őstag
Nem keverted össze véletlenül???

Az egész országban (sőt az egész EU-ban, még ebayen is) Mndenhol az A6300 kerül 330-ba, nem az a6500... Az a6300 néha a MM-ban 285/250 ezer obival vagy anélkül, de az a6500 vázat 450 alatt seheol nem láttam még.
Mert akkor vagy hiba történt a boltban ahol vetted és félreárazták... vagy elképzelni sem tudom mi történt hogy annyiért adták... kb 3 hónapja rendszeresen nézem az árakat, akciókat, de a 6500 vázat (obi nélkül!) 450 ezer ft alatt még az árgép/árukeresőn sem láttam soha... Jelenleg is 2 akciós bolt kivételével 500 ezer ft-nál kezdődik az ára, de a 2 akciós ár is 450 ezer... szvsz 330-ért a helyedben egyből kettőt vettem volna

Még ebayen a használt 6500 árak is felkúsznak 300-400 ezer ft-ig az aukció végére, ismétlem: (HASZNÁLT!)
Le is mondtam a használtról mert nem lehet kifogni használtat értelmes áron, inkább feszek 500-ért zsír újat mint 350-ért használtat... Ugyanez az a6300-nál... 250 újonnan a Media-ban... ebey-en, Hardverapro-n 200-ért adják a használtat... Vicc és röhely az egész Sony használt Milc piac... De ugyanez igaz a Pana GH4-re is... -
törölt tag
Az lehetett egy 1DX mkiii is, aminek a legfőbb újítása, hogy a burkolat még feketébb az mkii-nél
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy amit eddig híreszteltek róla, nekem az maradt meg, hogy a mostani obik nem lesznek jók rá, csak adapterrel legfeljebb, mert teljesen új foglalatot terveznek, aminél a vonzerő az f/0.95-ös szuper fényerős lencsék lehetősége lesz.
Csak ezzel annyi a bajom, hogy ha jövőre jelenik csak meg, az még nagyon sok idő. És mindjárt itt az A7Siii, amivel befejeződik a Sony FF MILC harmadik generáció kiadása is, ráadásul adapterezni erre is lehet. Szóval majd olyan 8-9 hónap múlva a boltokba kerülhet a két Nikon váz (a hírek szerint) 3 natív obival, ami gondolom nem a 0.95-ös lesz még.De mondjuk továbbra is a DSLR-ek fogynak jobban, szóval még nem ég eléggé a ház.
-
MrChris
nagyúr
Hol lehet ennyiért venni? Ez az általános legalacsonyabb bolti ára?
-
Foglalt név
addikt
-
Bici
félisten
-
MrChris
nagyúr
-
--HARDCORE--
senior tag
-
arn
félisten
Nagyon ideje lenne, jovore valtanek vmi ibises ff rendszerre
eddig a sonynak allt a zaszlo. -
Bici
félisten
-
Parci
HÁZIGAZDA
-
hibavissza
veterán
Megjött az első gyári renderkép az új masináról.

-
D.Va
őstag
A Sony meg ül a babérjain és csak számolgatják a lét. Az áraik az egekben, semmi csökkenés... Még az a6500 is még mindig fél misi. Igaz nincs nagyon konkurencia (max a Pana), és veszik mint a cukrot. De a Sony az legalább szállíthatná már a 4k 60fps gépeket...

A nikon meg ott lesz a Nikon fanoknak, vannak jó sokan
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De reménykedem hogy valami jót hoztak össze, bár vannak kétségeim hogy A7SII-t megszorongatják. -
schawo
titán
-
schawo
titán
de jobb ergonómiával
oh rly? -
PuMbA
titán
Elvileg most nyáron jelentik be és jövő év elején jön. Focimeccsen már a szemfülesek láttak egy tök fekete Canon gépet, amit előhúzott néha egy emberke a mostani csúcs 1DX Mark II gépe mellett.
(#9) hcl: Ez oké egy bizonyos szintig, de mondjuk az olimpiát meg bármilyen nagy eseményt fotózó profik nem fognak más márkájú obit használni. Vagy van egy fényképezőhöz olyan obi, ami natívan megy vagy nincs
Ezért fényképeznek a mostani VB-n még mindig Nikonnal és Canonnal, nem Sony-val. -
Dr.NX
veterán
Akkora siker lesz, mint a kompaktjaiknál a DL termékvonal!

-
Bici
félisten
-
törölt tag
Canon FF milc? Talán 3218-ban. Idén SEM mutatta be, pedig várják, mint a messiást. Ha a Nikon idén kiadja a beharangozott két cuccot, a Canon gyakorlatilag be is zárhatja a gyárait. A Sony pedig akkora előnnyel rendelkezik, hogy azt behozni nem lesz egyszerű.
De már nagyon kéne az a bizonyos árverseny, mert oly mértékben elszálltak az árak FF milc téren, hogy az már vérlázító. -
Dare2Live
félisten
Kb 5+ eve van rumor nikon ff milcrol.

Azt nem tudom mennyire keste le nikon de ez a piac jelenleg a sonye.
-
hcl
titán
-
Raymond
titán
-
OPiiPO
veterán
-
MrChris
nagyúr
-
Matska
senior tag
A Sony mindent visz. Kész. Vége. Ne is próbálkozzon itt senki, nincs itt semmi látnivaló! Menjen szépen mindenki a dolgára!
Ez már csak így szokott működni, nem?
-
PuMbA
titán
Nem késő, de az biztos, hogy mostanában dől el minden, mert a Canon is bejelentkezik hamarosan
Az összes F mountos Nikon üveg rárakható lesz a MILC-re, mint ahogy a Canon FF MILC-re is az EF-ek majd, ami jóval több üveg, mint a Sony-ra ez alatt a pár év alatt. Sony-nak még nincs is rendes sportfotós üvegje, kivétel a most kiadott fix 400mm-es, de majd jönniük kell a fix 600-assal is stb. hogy betöltsék a hézagokat. -
SidCorky
őstag
Több helyen is megtaláltam ezt a képet, eredeti forrást sajnos nem találtam, ha erre gondolsz.
TheSpy: Igen, ezzel sajnos korábban kellett volna lépni, de érdekel mit hoznak ki a meglevő obiparkból.
-
TheSpy
csendes tag
Késő. Sony jelenleg FF milc vonalon mindent visz, és üvegek is vannak már rá szép számmal.
-
Bici
félisten
A kep alairas honnan jon?

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
- AKCIÓ! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egyébként tudom, hogy van több dolog, ami miatt kb. megoldhatatlan, de akkor startba olyan obi parkot kell letenni, hogy csak na. A többiek már egész jók obikan... 1-2 obival nem lesz menő.

Szívesen beteszem az enyéimet.
Pedig jó lenne ha lennének... meg ahogy láttam azért érdekelte a népet a téma... Legalábbis úgy tűnt ...

Az meg elég érdekes lenne, hacsak nem véletlenül alulárazták a balfék boltosok...