- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
- P.e.t.ya.: Agyvízgőz-szelep
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kabooom
tag
na teszem azt winamp-ban vagy Media player 10ben beállítom a grafikus hangszínszabályzót és mivel nekem erősítőre van vezetve a gép sokkal tisztábban és dinamikusabban hallod meg a hangokat. Hozzáteszem jó dinamikát csak Mp10ből sikerült kihúznom. a többi beleértve a Rhythmbox is nekem kicsit tompának hangzik
én azt megértem h. kategorizálásból 5öst kap csak dinamikából kevesebbet.
Most szidjatok mert audiofil vok

-
Kephamos
addikt
Én Linux alatt a Rhytmbox nevű lejátszót használom. Tök jól "rendbetartaja" a dolgaimat. Könnyű keresni és baromira gyors. [link]
-
Kabooom
tag
Én ugyan nemrégen vagyok itt de szinte mindig

-
Cloud
tag
...de inkább előbb mint utóbb.
-
Cloud
tag
válasz
philoxenia
üzenetére
A prohardveren eltöltött időt semmiért sem adnám (remélem ezt a fényezést a moderátorok is hallják
).Előbb-utóbb eljön az én időm, reszkessetek...

-
DJ.Gróf
aktív tag
Hú anyám,már próbálkoztam hasonlő dologgal,de feladtam. Egyedüli gondom,hogy néhe 1 zene megvan 5*is
. De ezt már neki nem álnék válogatni. Erre jó a kereső. Aki rendetlen az éeltben az a gépén is az
. Én azért meglelem a rendet a káoszban. 
Jó irás!

-
Cloud
tag
[OFF]srácok, most már nagyon szeretnék tag lenni. 2002 óta prohardveres vagyok, csak nem pofázok sokat... inkább csak böngészem a fórumot és okosodom

na de tényleg
[/OFF] -
-
anulu
félisten
en abszolut sajat elrendezest hasznalok, de mindennek megvan a helye. mondjuk amennyi vinyo van a gepemben, kell is

-
törölt tag
eleinte Winampos voltam, aztán kipróbáltam a foobart, és ott maradtam. Vacak hangszórókon is éreztem különbséget, midnenféle plugin meg egyebek nélkül. A fülecskés lejátszáslista nagyon bejön. Sajna grabbelni mintha nem tudna, pedig kínálja, de sebaj, arra is van számomra szimpi progi, hamarosan nem csak demójával kaakrok majd foglalkozni, hanem meg is veszem. Simán összedobáltam egy allin listát maganak, meg a fontosakat külön fülre.
Nekem a Zene folderem előadók szerint csoportosít, meg van egy ömlesztett. Azonban mivel nem töltök le, meg nem p2pzek, hanem amit megvezsek azt tolom át, ill néha kapok egy-egy adagot, ezért nekem az előadó/album szisztéma tökéletesen bevált. Ezen kívülre esik még kb 2,375 szám, amikkel nem foglalkozom.
kjönnyen átlátom mim van, mi kell, mit keresek. és nem kell hozzáprogram, csak saját logika. Ezt midnenkinek ajánlani tudom, a saját esze szerint építse fel a rendszerét, ne másokra hallgasson e téren, mert neki kell átlátnia mije merre van...
-
vazimódó
senior tag
Hasznos az írás. Egyszer nekiállok és beállítom az instrukciók segítségével.

-
eszgabor
aktív tag
válasz
üzenetére
'...ha az ID3 tag nincs rendben akkor, semmit nem ér az egész...'
Mire kell az ID3 tag, ha a fájlnevek rendben vannak?
A winamp a playlist editorban fájlnév szerint is meg tudja jeleníteni a belehúzott dolgokat és sort list by filename.
Mit tud az ID3 tag, amit a fájlnév nem?? Album/year/genre?
Album: fájlnévbe tehető...
Year: fájlnévbe tehető...
Genre: szerintem felesleges, aki ebből tudja csak, hogy mit hallgasson, az megérdemli amiért nem teszi stílusok szerint külön könyvtárba.Szóval mire való a tag?
-
QuarK
senior tag
Jó ennek az 5.5-ösnek a library-je, de részemről maradok a WMP11-nél. Nálam szinte csak albumok vannak, főleg mert olyan zenéket szeretek, ahol nagy általánosságban az egész album tetszik. Ha mégsem, számtalanszor fordult elő, hogy egy-egy elhanyagoltabb számba belehallgatva, megtetszett.
Rendet kb. olyan 50 album óta tartok (ez kb. 1.5 éve volt, most 349 körül vagyok), akkor került több időmbe rendezni a sorokat, utána már egyszerűbb volt az új jövevényeket hamar átnevezni, tag-elni. Mivel tényleg sokszor összevissza vannak az ID3 tagek, idióta a fájlok elnevezeése (szóköz helyett _, random sorrendben az előadó, számcím, trackszám, és persze feltétlen szükséges a rilízer csapat nevét odabiggyeszteni); mindig saját kézbe veszem a dolgokat. Az album adatokat általában: discogs.com, wikipedia és last.fm alapján gyűjtöm be; az elnevezés pedig eszerint történik:
Album Artist - Album Name (Year)\Track - Artist - Track Name
Amikor az elnevezés megvan, ráeresztek a könyvtárra egy ID3TagIt nevű progit, ott első körben törlöm a v1 és v2 tageket, majd a könyvtárnév\fájl alapján elékszítem a v2 tageket (Piszok hasznos opció, és így ha megfelelően el vannak nevezve a fájlok, kb. 3 sec egy album tagelése).
Eztán behúzom a többi album közé, WMP11 begyűjti, és szépen rádobom az albumborítót, valamint megadom a Genre-t.
Ami így létrejön, szép, rendezett, pontos és átlátható fájlkezelőből is.
(Jaés lábjegyzetként: mindenkinek ajánlom a jamendo.com oldalt, telis tele van Creative Commons alatt kiadott zenékkel, és bár nem felfutott nevek vannak ott, akad bőven igen hallgatható és profi kiadvány is)
-
ftc
nagyúr
Már gondolkodtam rajta, hogy elkészitem én is meg megfogadtam már, hogy C-n feltelepitem a progikat és lezárom...de alustaság

de majd ha lesz időm rendberakok mindent...
-
Kabooom
tag
Én is szeretem ha rend van. Friss újratelepítés után 2 napig.
Utána már nem izgatja az embert, hogy mi hol van.
-
FireShadow
senior tag
totalcommander és file strukturát illetöen irnék kicsit
Van most kb 150giga zeném ebböl 1 favorit elöadotol 30giga ezt cakkumpakk eltávolitom a kommersz music mappából, legyen valahol máshol, előkelőbb helyen.
Egy régebbi 160as vinyót kinevezek csak zenére, ez talán visszatart attól hogy tulzásba vigyem a gyüjtögetést, noha 1.2tera helyem van, zenéböl a 150giga is iszonyat kezelhetetlen - lenne ha hagynám
figyelnem kellett hogy ne egy vinyóról menjen minden mert sikerült egy 1éves seagatet tönkre tenni azzal hogy extrém igénybevételben volt része, ezért döntöttem a 'zenevinyó' mellett.
last.fm tag-jei alapján kialakultak a zenei stilusok elnevezései, nem tudok képet mutatni róla, de lényeg hogy több tagböl áll egy mappa, a kicsit különbözőek nincsenek annyira szét dobálva, nagyon könnyü és egyértelmü besorolni az ujdolgokat.
total commanderhez meg van egy extended pack, de lehet az alap is tudja:
a file névben található karakterek, kiterjesztés alapján átszinezi az adott könyvtárat vagy filet
a kategóriák egy + jellel kezdödnek, a fontosabbaknál van utánuk 1-2 zárójel, és nekem tetszik az a lényeg. valahogy igy: (persze van vagy 20 mappa, csak most nem arrol a gépröl irom és fölösleges lenni demonstrálni azokat is)
+)) Trance, Dance
+)) RNB, pop, female vocalists
+) OST
+ goa
- grindcoreés lehet minuszolni ha valamit alulra kéne helyezni
ezt összekombináltam tcmd szinezőjével, igy az 1 zárójelesek x szinüek, a 2 zarojelesek y szinüek, plusz ikonokat is lehet a mappákhoz rakni de az már csicsamicsa.ha már a winamp ilyen szép sötét, a tcmd-d is át lehet nyomni feketére, és legalább nem sül ki az ember szeme. meg kerekebb betütipus, nagyobb méret izlés szerint, lehet még customizelni rajta rendesen
-
Gzolo
senior tag
Ehhez az új verzióhoz van magyarosítás?
-
mob_zzz
aktív tag
Nekem is kedvet adtál a tageléshez, rendszerezéshez. Bár alapból nincsen nagy rendetlenség, én is az ARTIST/ALBUM rendszerezés híve vagyok. Plusz van egy káoszmappám amiben a rendszerezetlen számok/hiányos albumok/egyszeri hülyeségek vannak.
-
tildy
nagyúr
Vááá most pakolászok én is a vinyómon
Köszi

-
trassher
addikt
hát nekem meg rendezetlenül van 25 giga. ahogy mentem diszkóba úgy gyűlt, de nem is zavar. bent van minden egy playlist-ben és F3-mal szedem ki amit épp hallgatnék. persze van kb 50-60 szám amik ezen belül sorba vannak rendezve hogy játék közben közben csak folyamatosan menjen. bár ezt is kezdem elhanyagolni mert mióta hamvai-t is hallgatok nem vált számot csak 2 szer a winamp 4 óra alatt

-
Szép, szinvonalas cikk.

-
törölt tag
Hát én belehalnék ha ezt minden zenémmel végig kellene csinálnom. Inkább letörlöm az egészet, aztán meg amikor újra megszerzem, akkor egyesével mindig normálisan gyűjtöm.
-
törölt tag
Grat az íráshoz!
Nagyon hasznos írás! Sok embernek gépén látom, hogy nem igen foglalkoznak a renddel...
Egy mappába besuvasztanak mindent és jónapot (persze ott is lehet rend ha a file-neveket rendesen megcsinálják pl: "<Előadó>" - "<Számcím>" szerintem ennyi elég is és, mindjárt rend van. Én így csinálom: Van egy mappa "D:\Zene\" az a bizonyos “Media Library”. Ha letöltök egy albumot akkor az bekerül ide: “D:\Zene\<Album neve>” ebben a mappában ömlesztve vannak az albumok, de szép rend van ott is (<Előadó> - <Album cím + év> (<hány CD>)! Van egy másik mappa “D:\Zene\!Zene” “!” azért kell, hogy ez legyen az első a mappák között. És ebbe a mappába csinálom meg a “Playlist”-eket az albumokból. ("Playlist tár") Majd innen kiválasztom ami kell, Winamp bejön (Classic skin) és “Playlist Editor” bekapcs és kész. Egyszerű mint a faék... Eltévedni vagy nem találni valamit... lehetetlen!
Én így csinálom és olyan nem volt, hogy nem találok valamit...
Rendet könnyű csinálni, nem kell hozzá sok idő, de ha megvan akkor mindjárt szép!eszgabor: Legyen akármilyen rend, ha az ID3 tag nincs rendben akkor, semmit nem ér az egész... Én külön figyelmet fordítok az ID3 tagekre.
-
eszgabor
aktív tag
Nálam stílus szerint könyvtárakban vannak szétszedve a single-k.
Albumokat nem gyűjtök, ritka az, hogy egy egész album jó legyen, úgy meg csak a helyet foglalná és 90%-át sosem hallgatnám (tehát elítélem a kritika nélküli gyűjtögetést => minőséget a mennyiség helyett!)
A zenéket a fájlnév alapján azonosítom. Szerintem semmi értelme nincs olyan alapján megkülönböztetni/sorbarendezni a zenéket, amit egy könytárszerkezet böngészésekor nem látsz. (intéző/wincommander/totalcommander használatával)
Aki ID3-azik, annál szerintem az ID3-tól van a káosz... (a zenék zöménél nincs vagy rosszul van kitöltve a belső információ)
Ha nem tudod legalább azt, hogy ki az előadó, vagy mi a szám címe, akkor az évszám/műfaj sem fog kihúzni a kakiból.
Ha meg tudod, akkor minden hókuszpókusz nélkül is ki tudod keresni a betűrendes listából előadó alapján. Ha csak a számcímet tudod, akkor search az adott mappában.
A végigtallózással sincs gond szerintem, mert az intéző ikonjának hivatkozásánál meg tudod adni, hogy milyen könyvtárral indítson (pl.: %SystemRoot%\explorer.exe /e, D:\Zene)
így dedikálhatsz egy ikont a zene könyvtáradnak és nem kell mindig a Dokumentumok mappától elindulni.
Van egy listánk, ami a könyvtárszerkezet és mindig aktuális, érdemes ehelyett olyat csinálni, amit állandóan tamagocsizni kell?Szerintem.
-
tzimash
őstag
grat az iráshoz, bár én is azon emberkék csoportját gyarapitom, akik egyszerre az egész gyüjteményüket beledobálták a playlistbe
max csináltam egy "best" nevű-t amiben a legjobban kedvelt zenéim voltak, ennyiben ki is merült nálam a szöszölés
ez volt anno, aztán váltottam JetAudiora, majd pedig a Foobar2000-re, na az javit a hangzáson igazán
és tetszik a playlist-kezelési megoldása is. ha jól tudom a winamphoz is van kernel streaming plugin, aki nem próbálta az töltse le, sokkal dinamikusabban fognak szólni a nótái vele. -
orbano
félisten
én is az ömlesztős csoportba tartomzom. Ettől persze még szigorú rendben vannak az mp3aim:
egyik helyen az albumok előadó/albumnév alapján vannak rendezve, az új helyemen már kezdőbetű/előadó/album hierarchiában. de minden bent van playlistben, így ha valami kell, akkor van gyorsbillentjű a jump ablakra... -
(Kolombusz)
veterán
Amíg XP-t használtam, addig nekem is gondot jelentett az egyre bővülő zenetáramban a keresés. A Vista új keresőjével viszont megoldódtak a gondjaim.

Jó a cikk, sokaknak hasznos lesz, ebben biztos vagyok. Én is megcsinálnám, csak az a gond, hogy a zenéim 80%-a ömlesztett, így meg szvsz az egész nem sokat ér.
-
bejmuller
aktív tag
Sztem is ugy a jo. Beteszed az egeszet egyszerre, beallitod hogy toltse be a TAG-eket mar az elejen, ez van hogy tobb mint 5 perc(60-70 giga zenenel), utana meg F3-al vagy J-vel keresunk... sztem nem nehez

De persze nagyon jo az is ha rendszerezve van. Akinek van kedve megcsinalni az tegye meg, mert biztosan konnyebb igy hasznalni. -
JohnyBlue
addikt
hmmm grat az íráshoz!!
kb. 3 percig gondolkodtam, hogy a régi 2.** valahanyas winampot lecseréljem egy újra de aztán úgy döntöttem maradok a Total Commander + ALT+F7 kombinációnál 
-
trassher
addikt
nekem semmi bajom azzal hogy ömlesztve van a zene
berakom mind a 25 gigát winamp-ba és azt hallgatom amelyiketszeretnémszerk.: majdnem el is felejtettem, az írás nagyon jó lett. a leírtak alapján könnyen és gyorsan elrendezheti bárki a zenéit
-
DarkByte
addikt
Én a magyar fejlesztésű Jammix-re esküszöm: [link] Már rég óta ezt használom, igaz el is szórakoztam vele egy jó ideig mire beállítottam a saját igényeimnek és hangfalszettemnek megfelelően (szerencsére van beállításból szép számmal) de mostmár nagyon jó kis preset-em van hozzá.
A másik amivel próbálkoztam a napokban az a Sound Solution ami rádiós hangzást hivatna csinálni, 5 sávos limiter, AGC és Wide Stereo effektet tud (többek között).. viszont vannak benne hibák amik nem tetszenek, pl. halkabb részeken recseg nálam valamiért; egyes zenéknél a nagyon halk részeket felerősíti annyira hogy az egyébként fel nem tűnő zaj is nagyon hallhatóvá válik (lehet kvantálási zaj egyébként); a 3Ghz-es gépemen 10-15% ra felviszi a Winamp processzorhasználatát.
-
Cloud
tag
Amúgy winamp 5.x-t szerintem eltalálták, főleg dfx-el támogatva.

dfx letöltés: [link]
-
Cloud
tag
Hello!
Jó kis írás lett: hiánypotló!
Az utóbbi években nagyon megszaladtunk a 'gigamegabájokkal'
, szóval ha valaki ráfekszik a gyüjtögető életmódra (soulseek, emule, ftp, torrent ...), akkor előbb-utóbb belefut abba témába, hogy logikusan kell rendezgetnie/katalogizálnia az összegyűlt "szellemi értéket". Amióta pc-t használok (nem, nem tegnap óta...
) még nemigen nyúltam hozzá a windows vagy a totalcommander keresőjéhez. A winamp media library-át én is szeretem, bár én nem szoktam taggelni a zenéimet - sohasem kedveltem az id3 taget...üdv
-
DarkByte
addikt
Ezt a Smart View dolgot lehet állítólag Portable eszközök esetén is használni, és elvileg ezzel a lejátszón lévő számcserét is meg tudja oldani az igényeknek megfelelően.. ezidáig mondjuk még nem próbáltam ki, mert ugyan össze sikerült lőnöm a k750i-vel már egyszer, az USB másolási sebesség hagy kívánni valót és mindig akkor lenne igényem frissíteni a telón lévő zenéimet amikor marhára nincs sok idő rá.. (ez mondjuk nem a Winamp hanem a telóm hiányosság, de legalább is a memória kártyáé) Arról nem is beszélve hogy x időközönként újra átnézi a lejátszó tartalmát annak ellenére is hogy készít xml fájlokban cache-t a memóriakártya gyökerébe, és ez sajnos megintcsak lassú az átvitelis sebesség miatt, nem ritka hogy a Winamp másodpercekre nem is reagál ilyenkor

Igazából a Media Library-val nekem az a legnagyobb bajom - és ezért nem is fogtam neki még a saját dolgaimat így rendszerzeni - hogy nem lehet benne egy radio scheduler-nek megfelelő beállítást összehozni. Pl. az nagyon idegesít hogy akárhányszor bezárja az ember, azt megjegyzi hogy hol tartott, de hogy miket játszott az előző alkalommal azt nem, és így a random mód nem ér semmit, mivel megint besorsol egy rakás már unalomik játszott zenét és persze van egy rakás olyan is amit még szinte sosem játszott. Már mondjuk az sem lenne rossz ha lehetne neki olyat mondani hogy minden indításkor automatikusan töltsön be egy Smart View-t. Egyébként ezt áthidaltam úgy hogy hibernálom a gépet és így nem kell bezárni a Winamp-ot, nade ez csak nem tökéletes. Nekem lennének olyen igényeim hogy például hangulat hullámzás legyen, meglehessen adni minden zenéhez hogy ennek mondjuk szomorú a hangulata, ez a másik meg vidám, és akkor egy szinusz szerűen menne át egyikből a másikba. Vagy mondjuk ilyen őrült ötleteim is lennének hogy mondjuk az időjárás függvényében is változhatnának az egyes zenék esélyei, pl. Lasgo - Surrender zenéje típikusan olyan amit viharos időben szeretek hallgatni valamiért; ellehetne látni minden zenét cimkékkel és ezek megintcsak máshogyan hatnának a lejátszára. Akkor egy előadótól ne hangozhasson el két zene 5 órahosszán belül; a zenék annak megfelelően hogy milyen értékelést kaptak kisebb-nagyobb eséllyel kerülhessenek be a soronkövetkező zenék közé; az új zenéknek legyen mondjuk 2 hétig előnyük és gyakrabban sorsolja be őket. Keresgéltem ilyen plugin után de sajna nem nagyon találtam hasonlót, valószínűleg nem is fogok mivel a Media Library nem engedélyezi plusz tulajdonság mezők felvételét. Egy komplett rádió automatizációs rendszert viszont nem akarok felrakni.

Egyébként szerintem az írás jó.. igazából nem értem meg az embereket hogy miért szidják úgy a Winamp 5-öst.. szerintem a 3-mas hibája után nagyon is jól kompenzálták az 5-öst azzal hogy ha a régi klasszikus külső kell akkor azt is választhatjuk, az installer-ben meg minden egyebet ki lehet szedni és akkor ugyanolyan gyors mint a 2-es (nem a Modern Skin-t hanem a Modern Skin Support-ot kell kiszedni, mert az a pluginje és az lassít annyira!), viszont a pluginek újabbak, többféle tömörítést fog ismerni. Ezzel nem azt mondom hogy aki pl. Foobar-t használ az nem jól teszi, mindenki azt használ amit akar, csak nem tudom felfogni miért kell utálni a Winamp 5-öt.
A Global Hotkeys nélkül pl. meg sem lennék már, billentyűzetet sem veszek már olyat amin nincsenek média gombok. Viszont ez az új Bento skin bevallom nekem nem jött be, mivel nem lehet szétszedni.. de se baj, az "alap" modern skin és a classic szerencsére megmaradt. -
Rocko
tag
Abszolút egyetértek az elrendezéssel! Bár én inkább az előadó->album szerinti mappába rendezést csináltam. Az új winampot inkább letöröltem
a régi jobban bejött. Betöltöm az összeset a playlistbe aztán "j" és lehet keresni, h épp mit akar az ember hallgatni, ha meg nincs különösebb kívánság, mehet a shuffle!
Grat a cikkhez!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Linux kezdőknek
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
- Opel topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- 193 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium! Bambulab bontatlan filamentek (PLA - PETG- ABS) ÁFÁS- számlával eladóak készletről!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

[/OFF]

A Global Hotkeys nélkül pl. meg sem lennék már, billentyűzetet sem veszek már olyat amin nincsenek média gombok. Viszont ez az új Bento skin bevallom nekem nem jött be, mivel nem lehet szétszedni.. de se baj, az "alap" modern skin és a classic szerencsére megmaradt.
a régi jobban bejött. Betöltöm az összeset a playlistbe aztán "j" és lehet keresni, h épp mit akar az ember hallgatni, ha meg nincs különösebb kívánság, mehet a shuffle!