- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fulár
senior tag
Én búcsozom tőletek!
Sikerült megvâlnom a Realmetől,hogy alig buktam rajta.Xiaomi Redmi Note 12pro plus lett az utód ami sok szempontból kicsit rosszabb ketyere de hiányzott a jó öreg és őszintén idegesítő Miui ökoszisztéma.
Köszönöm a türelmeteket és az összes segítséget! -
Fulár
senior tag
válasz
david_97 #731 üzenetére
Én megmondom őszintén,hogy föladtam.Sajnos a Realme vonal olyannyira nem vâltotta be a hozzáfűzött reményeimet,hogy visszatérek az őszintén idegesítő Xiaomihoz.
Ha valakit érdekel egy még 8 hónapig garis cucc gyöngyhâz kék színben teljesen makulátlan âllapotban ajândék tokokkal és védőügeggel az írjon râm.Kitalâlunk egy nagyon baráti árat afféle fórumtagoknak jâró kedvezmény gyanânt. -
-
Fulár
senior tag
válasz
david_97 #718 üzenetére
Vannak ilyen olyan félmegoldások de sehol nincs garantáltan működő és mindent átfogó részletes leírás.Én ilyesminek csak teljesen hülye biztos módszerrel szeretek nekiállni,hogy véletlen sem legyen tégla a cuccból.A Bootloader nyitás és Recovery telepítés mindig hordoz magában némi rizikót.Csak Xiaomiknál ennek bátran nekiáltam(Note-4-5-Mi9t-Note 10 pro)mert ezeket még akkor is vissza lehet hozni a halálból ha teljesen elcsesztél mindent.
De erre a készülékre sajnos nincs túl sok minden hiszen éppeszű átlag felhasználó nem pörög úgy ezen a nyomorult témázhatóságon mint én.Csak éveken át megszoktam,hogy van és ezért nagyon hiányzik.Mielött megvettem olvastam teszteket és csekkoltam Youtube videókat róla és sajnos sehol sem került említésre,hogy ez Euban títlva van.Ha tudom valószínűleg másképp döntök.
Fényrővel nálam nincs gond.Csak az automatikával.De azzal nagy.A Realme ui 4-el csak még rosszabb lett.A Hard resethez nincs hangulatom.Mert ha már Xiaomival példálództam nekik van gyári Biztonsági mentés appjuk ami tényleg egy gombnyomással mindent is visszapakol úgy ahogy volt.A Google megoldása ehhez képest a kanyarban sincsen. -
Fulár
senior tag
válasz
david_97 #716 üzenetére
Ezt én is megtettem.És sajnos úgy van ahogy mondod.Rendszer szinten van letíltva.Az Eu rêgión kivűl nem is ilyen maga az áruhâz sem.Eu-n kívűl a témák mindent is megváltoztatnak az ikonoktól kezdve az âllapot sávig a widgetekig stb.akárcsak a Miui.
Azért ez elég nagy kicsszés mert mi ugyanúgy kiköhögjük a készülékek vételârat.De most már 99 százalék,hogy a Realme nem fog Európai szervereket telepíteni ezért ez Fixen így is marad.Ezért ez az első és egyben utolsó Realmem.Tudom,hogy egy hülye vagyok de számomra fontos az Á-tól Z-ig testreszabhatóság. -
Fulár
senior tag
Nekem is.Ezt a kijavítottunk néhâny ismert hibât sablonszöveget mindegyik gyártó alkalmazza.Azt lekopogom,hogy az ég egy adta vilâgon semmi gond nincs ezzel a vassal.Ebből a szempontból jó döntés volt.Kivéve egyet ami szerintem a büdös életben nem lesz kijavítva mert ha szoftveresen lehetne orvosolni akkor már régen megtették volna.Az automatikus fényerő szabâlyzó âllandóan leveszi a nyomorult fényerőt ha kell ha nem.Persze lehet használni manuális fixen de akkor is bosszantó.
A témázhatóság Eu-ban használhatóságáról pedig szerintem végleg búcsút lehet mondani.Így,hogy a Color Os termékpalettát forgalamazó gyártók csökkentik az Europai érdekeltségeiket már tuti,hogy felejtős.
Majd körülnézek nincs e a kicsikére valami jóféle főzött Rom. -
Fulár
senior tag
Marha érdekes a Realme frissítési metodikâja.
Nekem ezt még semmilyen Vpn-nel sem látja.Nem mintha megâllna az élet az aktuális biztonsági frissítés nélkül. -
Fulár
senior tag
David97:Asszonynak Redmi Note 10 pron ugyaez Szóval sem biztos,hogy teló specifikus a probléma!
Hiei555:Alixpresses neve sincs bankal nincs semmi probléna!8000ma-s.
-
Fulár
senior tag
Német(Berlin)Vpn-el nekem is feldobta az F.04 es frissítést.Csak biztonsâgi.
-
Fulár
senior tag
válasz
david_97 #673 üzenetére
Nem tartom valószínűnek,hogy más romod lenne mint itt bárki másnak.
Volte kapcsoló valóban nincsen mert amennyiben az tâmogatott automatikusan aktív.
És ha valóban nem működik akkor több kérdés is felmerűl.Más készülékben ugyanezzel a kártyâval működött?
Az egyes Slotban van a kártya?
Ha az ikonját nem rakja ki az sem mindig mérvadó.Mert volt mâr râ példa,hogy ennek ellenére működött.Könnyen letesztelhető.4 vagy 5g-n netezés közben kezdeményezz hívást.Ha nem aktív a Volte akkor nem fog sikerülni.Helyesbítek!A Voltenak valóban van kapcsolója.Tényleg csak nâlad hiânyzik!
[ Szerkesztve ]
-
Fulár
senior tag
Ahogy kerobi is írta ennyi inaktivítás után a rendszer kilövi az appot.Ez nem egyedi Realme feature mert nekem sok más modell is ugyanígy járt el a hardvertől és app lokkolásától függetlenül.Azt nem tudom,hogy Chromeban,hogy lehet belőni,hogy visszatöltse az utoljára használt lapokat mert hosszú évek óta Operát használok.Abban van is erre beállítási lehetőség.
A Volte problémát nem teljesen értem.A Volte egyrészt lényegesen tisztább hangot biztosít mintha 2 vagy 3g-n telefonálnál.Gártisz ha telefonálsz akkor Volte nélkül telefonálás közben nem lehet aktív net kapcsolat.Ha 2 Simmel használod a telót és mindkettőn van neted is akkor az általad említett kapcsoló arra szolgál,hogy a másodlagos Simről menjen az adatforgtalom telefonálás közben.És ennek nincs köze a Volte működéséhez.A Volte pedig automatikusan működésbe lép ha 4 vagy 5g hálózatot használsz.Az ikonját oda is biggyeszti a térerő ikon mellé.Én Yettelles vagyok és náluk ez már jó ideje atomatikusan be van aktiválva.Azt nem tudom,hogy más szolgáltatóknál is így van e vagy ott külön aktiváltatni kell a Volte szolgáltatást.
Ha viszont az adatforgalmat használó telefonálásra gondolsz az nem a Volte hanem a VoWIFI.Ahhoz nem nagyon tudok hozsszászolni mert bár az előző telóm is támogatta(Redmi Note 10 Pro)sohasem használtam. -
Fulár
senior tag
Frissítések ide vagy oda nekem még mindig nagy hiányérzetem van.Szerintem még nagyon sokat kellene fejlődnie a Realme Ui-nak.Átvennie néhány dolgot a konkurenciától.Sajnos ezt a nyomorult témázhatóságot sem tudom elengedni.Ha nem Stock Droidot futtató telód van akkor szinte minden márkánák adott már nagyon hosszú évek óta.Iszonyat kevés a widget választék.Semmi jól kinéző óra vagy időjárás widget.Sehol egy deka gyorskapcsoló.
A képernyőzárra sem lehet saját szöveget írni.(Volt,hogy egyszer így juttata el hozzám az elhagyott telómat egy talpig becsületes figura.Egyszerűen a képrnyőzárra volt írva az E-mail címem)
A csengőhang még mindig csak"emelkedő"hangerővel hajlandó megszólalni.
A háttérkép csak akkor válik görgethetővé ha nagyfelbontású képet állítasz be.
Ha a kameránál képarányt váltasz akkor az előlapiét is átváltja és fordítva.
Nincs egy saját gyorsítótár tisztító.A gyári zenelejátszó nem kezeli a mappanézetet.A Dolby Atmos csak annyit tud,hogy van.Nincs saját biztonsági mentés-visszaállítás appjuk.
És lehetne sorolni még bőven.Ezek mind olyan szerintem elvárható dolgok amik másoknál már nagyon régóta megoldottak
Abból szempontból tényleg nagyon jó,hogy a végletekig letisztult de a felsorolt dolgok nem ördögtől valóak.Pesze azt nem szabad figyelmen kívűl hagyni,hogy a Realme Ui még relative új felület.Nincs több éves tapasztalatuk.De nekem sajnos egyre kevésbé szipatikus ez az Oxigen Os ökoszisztéma. -
Fulár
senior tag
Nos az eddigi tapasztalataim a Realme Ui 4-Android 13 kombóval:
(Még egyszer Köszönöm szépen a tippet doongoo-nak!)
Előre bocsátom,hogy ez teljesen szubjektív és szigorúan az én magánvéleményem!
Szerencsére itt nem állt fent az a veszély Mint nekem anno Miui-n,hogy egy frissítés néha többet ártott mint használt.Itt minden csak kicsit jobb lett.De van azért kaki is a palacsintában.
Kezdjük talán az egyetlekn hibával amit folyamatosan tapasztalok.Eddig sem volt túl acélos az automatikus fényerő szabályozás mert beltérben mindig alul szabályozott.A helyzet most sokkal rosszabb lettMég jobban leveszi a fényerőt.Nehezebben követi a változásokat.És kézzel sokkal jobban fel kell tolni a csúszkát a kívánt fényerő eléréséhez!Remélem ezt javítják majd...- Aki velem együtt reménykedett benne,hogy feloldódik a témázhatóság lehetősége az csalódni fog.Erre továbbra sincs lehetőség.Engem ez leginkább azért dühít mert én ugyanúgy kifizetem a termék vétálárát mint a Kínai és vagy Indiai régiók vásárlói.Nekik ez pedig opció nekünk pedig nem.És sanszos,hogy ez így is marad!Nekem ez így nem frankó.!
- Ami még nekem nem tetszik az új verzióban,hogy a ki-be kapcsoló gombot hosszan megnyomva a kikapcsolási menü átalakult .Most már egy csúszkát kell elhúzni a kikapcsoláshoz és az újraindításhoz fel vagy lefelé.
- Az animációk nagyrésze kicsit megváltozott.Valahogy látványosabb lett.Az értesítési sáv minimálisan átalakult.Kicsit Miuisabb vagy éppen Iphonosabb lett.A Wifi és a Bluetooth kapcsolója jóval nagyobb lett és alapértelmezetten legfelülre került.Az egész könyebben kezelhető és látványosabb lett.A gyári háttérképek kibővültek.A gyári csengő és értesítési hangok szintén.De nem sok új lett hozzáadva.
Az ébresztőhöz hozzá lett adva az "időjáráshoz alkalmazkodás".Amilyen időt mutat az időjárás app(ködös-napos-felhős stb)akkor ahhoz egy egyedi ébresztő dallam szóllal meg a hozzátartozó időjárási animációval.Az időjárás app is átalakult.Szebb és informatívabb lett.Naplemente-napfelkelte ideje.Új és szebb animációk stb.De ami nem változott és idegesítő baki,hogy még mindig be kell kapcsolni a nyomorúlt Gps-t ahhoz,hogy a főképernyőre kirakott időjárás widget is frissüljön az időjárás appal együtt.Mégis miért ha fix települést adok meg??
Lett pár új újlenyomat feloldási animáció effekt.Az AOD is kibúvűlt pár új lehetőséggel.
Bekerült a zenevezérlés lehetősége AOD képernyőn.Néhány új widget is beépítésre került.
Ha Usb-vel számítógépre dugod a menü kibővült.Bekerült az Usb internetmegosztás azonnali lehetősége is.
Az ikonkészlet szebb lett és gyakorlatilag minden más is.A digitális jólét.A tárhely vagy az akkumulátor menüpontok.Mindent kicsit szebben mutat.A testreszabások menüpont is kibövűlt.Több és látványosabb szín állítható be.
Ha nem alkalmazásmenüt használtok hanem minden is a föképernyőkre van kirakva és ezen belül mappákba rendeztek appokat akkor most megjelent a mappa nagytásának lehetősége.A mappát hosszan nyomva tartva kinagyítodik annak tartalma.Így könnyebb ki-be rakosgatni belőle az appokat.
A haptikus visszajelzések is javultak.Bár én nem használom csak kipróbáltam.Félelmetes,hogy milyen finom és"élethű"rezgéseket tud pradukálni a rezgőmotor!
Aztán persze még ezen felül is vannak válzozások és finomítások.De ezek apróságok.
A sebesség és teljesítmény nem lett rosszabb.Nincsenek beakadások röccenések.Fagyások vagy bármi egyéb.Minden villámgyors és pörög-forog ahogy kell.Ezt még nem tudom biztosan mert lehet,hogy csak beképzeltem magamnak mert le még nem mértem de mintha a töltés még gyorsabb lenne egy lehelletnyivel.Ja igen.A töltési animáció is szebb lett.
Az akkuidő még fura.De ez valószínűleg az új Droid verziónak tudható be.Teljesen ugyanazokkal a használati szokásokkal nekem egyik nap kicsit rosszabúl bírta mint az előző rendszerverzióval egyik nap viszont jobban.Az én szokásaimmal átlag 7 óra képernyőidök jönnek össze de úgy,hogy nem nagyon hagyom 15-20 százalék alá merülni és lehetőleg nem is töltöm csumára.90-95 százaléknál leveszem.Na ez egyszer 6 órára redukálódott ma viszont 8 fölé mentem.Teljesen ugyanazzal a használattal.Valüszínűleg kell neki pár nap amíg beáll.De ha jó a tippem akkor úgy néz ki,hogy az akku is egy kicsit jobban fogja bírni.Bár az enyém még relative új készülék.Személyes konklúzió:Minden egy kicsit előnyére változott.Drasztikus dolgokra nem kell számítani de tényleg minden kicsit szebb és finomabb.De amik nekem hatalmas negatívumok továbbra is az a témázhatóség hiánya(csak Eu verziók)A Widgetek mennyiésge.A gyorskapcsolók hiánya.Ezek nekem azért személyes fályó hiányosságok mert már rendszerekben ezek már hosszú évek óta folyamatosan adottak és teljesen természetesek.Ha pedig egyszer ezeket megszoktad akkor persze,hogy hiányoznak.
-
-
Fulár
senior tag
Nincs benne.De nem csak ebben nincs.Az Eu "Gdpr"szabályozása miatt már semekyik márka készülékeibe sem kerül be Mindegyik a Google szabvány tárcsázóját és névjegyzékét kapja.Ami kicsit írónikus mert a Google az egyik legnagyobb adathalász.
Ha rákeresel,hogy"Root nélküli hívásrögzîtők"találhatsz párat.De sokat kell kísérletezni mert a legtöbb vagy hibásan működik vagy egyátalan nem is működik -
Fulár
senior tag
Hát a neten az-az infó,hogy a Kínai és India régiókban már tavaly év vége felé elindult az Anrdoid 13 és ezzel együtt a Realme Ui 4 béta tesztje.Eu-ba erre a modellre elméletileg 2023 első negyedévében érkezik.
De ahogy Kenobi is írja szerintem azon kívűl hogy a verzíószám egyet előre ugrik semmit sem fogsz belőle észrevenni.Hacsak azt nem,hogy lesz pár qpp ami idegiglenesen nem lesz konpatibilis a Droid 13-mal amíg azokat nem frissítik.
Ha egy készüléknek saját felhasználói felülete van mint esetünkben a Realme Ui azokon szinte semmit sem lehet észrevenni abból ha új Android verzió érkezik. -
Fulár
senior tag
válasz
tarbela777 #590 üzenetére
Bizony,nem vagyunk egyformák.Természetesen semmi baj sincs ezzel a cuccal.Sőt!Ár-érték arányban meglehetősen jó vétel.Nekem is volt minden féle fajta.Kivéve Oneplus és Realme.Én viszont hosszú idő óta most érzem azt ,hogy nehezen fogok megbarátkozni vele.Ennek ellenére használom amíg csak lehet mert már leszoktam arról,hogy divatból vagy esetleg ráunásból cserélgessek mobilt.Pláne a mai árak mellett.
-
Fulár
senior tag
Természetesen igazatok van.A leírtak nagyrésze teljesen egyéni preferencia kérdése.
Viszont a tények mellett akkor is nehezen tudok elmenni.A konkurencia jelentős hányadában benne vannak azok a dolgok amik akár a Realme Ui-ban is benne lehetnének.Szerintem senkinek sem lenne ellene kifogása.Aztán vagy használod vagy nem.De a helyzet úgy áll,hogy a Realme Ui elég közel van egy Stock Andoridhoz.És ahogy fentebb is írtam aki olyan rendszerről jött ami roskadásaig volt kényelmi és testreszabási funkiókkal annak ezt nehéz megemésztenie.De a hülye természetesen én vagyok mert alaposabb utána járással ez hamar kiderülhetett volna és ebben az esetben szerintem messze elkerültem volna mind a Realme Ui mind pedig a Color Os-sel felvértezett készülékeket.
De most már ez van.Ígérem leakadok a témáról! -
Fulár
senior tag
Nos nekem az első két hét használata után a következő véleményem formálódott.Elnézést ha kicsit hosszú lesz és köszönöm ha valakinek lesz türelme végiolvasni!
A készülék számomra egy kicsit katyvasz.Mégpedig azért mert vannak benne zseniális megoldások de minden ilyenre jut legalább egy érhetetlen hiányosság.A külső meglepően megnyerő.De a hátlapi plusz kamu vakut egyelőre nem tudom hová tenni.Bár lehet,hogy fénymérő szenzor.De akkor miért van vakunak álcázva...?Az Sd kártya bővíthetőségének hiányáért én minden modellnek azonnal bevések egy fekete pontot.Azoknak is akik 2 megapixeles hulladék kamerát raknak valamire fixfókusszal mindezt pedig csak azért,hogy legyen.Nekem a bal oldal közepére rakott hangerő gombok sem nyerték el a tetszésemet.Szeintem a"hagyományos"kialakítás ergonómiailag kényelmesebb.Ja igen!A jack csati hiányáért megint nem jár a keksz.Illetve ebbe az ársávba már beleférhetne legalább egy por és fröccsenés álló védelem.Aztán ami számomra a legnagyobb negatívum az maga a Realme Ui.Értem én,hogy letisztult de ezzel együtt puritán is.A legnagyobb vicc mint utána olvasással kiderült az,hogy a témázhatóság a Gdpr korlátozások miatt van letíiltva az Eu-ban.A témaáruház ugyan külső forrásból beszerezhető de semmi értelme mert a háttérképen kívűl semmin sem változtat.2022-23-ban hagy ne kelljen már Launcherekkel kínlódni!Persze ez szubjektív de szerintem nem csak nekem lenne fontos a testreszabhatóság!Főleg ha valaki mondjuk Samsungról vagy Xiaomiról vált!
Aztán pedig az Ui érthetetlen dolgai.Widgetek hiánya.Ha már a témázás nem adott akkor legalább lenne nagy választék jól kinéző időjárás-óra widgetekből.Időjárás widget...ami csak akkor frissűl ha kap Gps-t.Hiába van megadva fix település.....Nincs egy deka gyorskapcsoló sem.Pedig milyen hasznos(legalábbis nekem)kitenni a főképernyőre 3-4-5G,net ki-be kapcsoló.zseblámpa stb stb kapcsolókat.Itt lehet megoldani vagy külső apokkal vagy mindenért lerángatni a redőnyt.
A Google Spech beállításaihoz nem férek hozzá.A beálításokban egyszerűen nincsen.Csak külső appal sikerült.Csomó olyan programot pár perc után kilő a rendszer ami használja a Google Spech-et pedig ezek más márkákkal műkődtek.Hiába van kilőve alóluk az akku optimalizálás stb.
Ami még bosszantó.De lehet,hogy ezeknél én vagyok a hülye.Az"emelkedő"hangerejű csengőhangot nem csípem.De arra nincs beállítás,hogy ne így szólaljon meg.A kijelzőbe épített új lenyomat olvasót sem kedvelem annyira.Szerintem a fizikai jobb,pontosabb és gyorsabb.De szerencsére ez sem rossz de túslágosan is lejjebb van a kelleténél.És ha a készülék megmodúl már világít is a sziluettje.És ezt sem lehet kikapcsolni....
Az automatikus fényerőn a szenzor beltérben szinte majdnem mindig alul kalkulál és túlságosan leveszi a fényerőt.És úgy hiszem,hogy nincs automatikus tanulás mert ez két hét alatt nem változott.
Aztán persze vannak olyan pozitívumok amik bőven meghaladják a kategória átlagát.A kijelző minősége.A hangminsőség,Az akku idő.A töltési sebesség.A rezponzivítás.A haptikus visszajelzés.És még lehetne sorolni.Egyszerűen nem tudom eldönteni,hogy milyen irányba billen a mérleg.Az biztos,hogy a testreszabhatóság ilyen korlátozottsága engem halálra idegesít.Egyelőre megpóbálok megbarátkozni a fentebb kifejtett(számomra)hiányoságokkal.
-
Fulár
senior tag
Sziasztok!Mint kezdő Realmes-nek lenne pár kérdésem a veteránokhoz.Nagyon Köszönöm az esetleges válaszokat!
Jónéhány évig Xiaomi cuccaim voltak és a Xiaomi féle Miui rendszerének is vannak nyűgjei.Mostanában egyre több.De azt már legalább kiismertem.
Elalvás elött van egy olyan szokásom,hogy Ebookot olvastatok a telefonnal.Az Fbreader kömyolvasót és annak Tts pluginját használom hozzá.Az akkumlátor-Speciális beállításoknál kilöttem mindkét app optimalizációját és engedélyeztem a háttérfolyamataikat is.De pár perc után mindig elhallgat mert a rendszer egyszerűen kilövi.Van erre valamilyen megoldás?
Illetve barátkozzak meg azzal hogy a Realme Ui ennyire puritán?Már az is meglepő volt,hogy a témaáruházat külső forrásból kellett telepíteni.És az egyébként is kevés téma szinte semmit sem szab át.Sem a értesítési sávot sem az időjárás widgetet.Semmit. -
Fulár
senior tag
Sziasztok!
Csatlakozom egy kék színű példánnyal.Ezt masszív 30 ezer forintal olcsóbban kaptam meg mint a többi színvariáció bármelyikét.Kicsit tartottam tőle de élőben egész mutatós.
Xiaomi Redmi Note 10 pro-t váltott le.Sok szempontból rosszabb de sok más szempontból viszont jobb készülék.
Amit így az első nap konklúzióiból levontam az az,hogy piszkosul hiányzik kettő dolog a Xiaomi féle Miui-ból:1,A témázhatóság ebben borzasztóan puritán.Kevás a választék és a témák sem szabnak át a végletekig mindent is.Miui-ban pl az időjárás widgetet.
2,A Miui gyorskapcsolói.Ott szinte mindenhez volt kitehető kapcsoló.Pl:3-4-5-g-re váltás.A mobilnet ki-be kapcsolója stb stb.Semmihez sem kellett külső appot telepíteni vagy a panelt lehúzogatni.Alapetően az egész felület jóval puritánabbnak tűnik.Ezeket leszámítva egyelőre nagyon elégedett vagyok és úgy érzem,hogy nem volt ez rossz választás.De ezt majd az idő tudja majd csak igazolni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nagyon erős az árverseny a felső-középkategóriában, de a Realme egy stabil, versenyképes alternatívát dobott be a piacra, ami ráadásul még jól is néz ki.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Fujifilm X
- Automata kávégépek
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó