Hirdetés

2019. november 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Stanlee


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Koszi a leirast. Milyen USB-s WiFi dongle-t hasznalsz? A Pi-be 3.5-os Jackdugot lehet beletolni ugye? Tud ez a program mondjuk laptopon levo mp3 fileokbol is lejatszani?

newsroll.net

(#2) MADcat válasza Stanlee (#1) üzenetére


MADcat
(MODERÁTOR)

Wifi olyan, amit a hazai Pi boltból lehet rendelni, no name. De teszi a dolgát.
Jack-en keresztül használom, usb-t nem próbáltam igazából.
Ha jól tudom, nem tudja kezelni a hálózatban levő gépek fájlait csak NAS-ról és persze ha dugsz bele külső vinyót vagy pendrive-ot.

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat! Eladó: Lenovo T430

(#3) intuicio


intuicio
(tag)

Üdv!
Köszi a blog bejegyzést, nagyon hasznos volt nekem, mert pont a napokban tettem fel magamban a kérdést, hogy:
Van egy zuhanykabinom, amiben van rádió, de a rádió adások kritikán aluliak.
Erre ötlött fel bennem egy opció a RPi3-al, hogy mi lenne ha egy FM Transzmittert tennék rá ami ugye közvetítené a jelet a rádiónak.
Mivel nagyon kezdő vagyok a linuxos script írásban, ezért azt sem tudom, milyen oprendszert kell feltennem az RPI3-SD kártyára, ami csak annyit csinálna, hogy wifin kacsolódna egy web linkre, ami folyamatos internet rádiót tól, és ezt továbbítaná a transzmitternek, ami adná a jelet a rádiónak.

Ezek szerint ez amit te ajánlottál volumio, ezzel meg lehet csinálni ? :R

(#4) Véreshurka


Véreshurka
(senior tag)

Én is köszi a találatot! Volt egy feles RPI-m itthon, fel is dobtam rá működik minden szépen, android és ios app is megvéve, hogy egy kis támogatást tudjak adni afejlesztőknek...

Bár már régi az írás, de hátha valaki csak most járna erre: webrádiót nagyon egyszerű feltenni, nem kell másolgatni fájlt vagy ilyesmi, elég csak a lejátszási linket bemásolni, majd elnevezni itt:

A főképernyőn alul van egy Browse lap. Erre rákattintva lesz egy Web Radio nevű ikon. Erre is rákattintva előjön pár lehetőség, itt a My Web Radio (magyarul nem tudom mire fordíthatták, felülről a 2. sor), itt van jobbra egy hamburger menü (3 pötty egymás alatt). Ha a hamburger menüre rákattintunk, ott előjön egy + Add Radio menü, majd erre is rákattintva lesz lehetőségünk adni egy nevt a rádiónak, majd alatta a lejátszási lista URL címét (.m3u, .pls, stb...) megadva majd megnyomva az Add (Hozzáadás) gombot máris a My Web Radios menü pont alatt lesz a hozzáadott rádió.

Spotify-t viszont még nem sikerült működésre bírnom, de igyekszem, hátha, iletve NAS-al egyelőre még nem próbáltam, de ami késik nem múlik, illetve van úgyis Pandora acc-om is, azzal is szívesen kipróbálnám...

Szóval köszi még egyszer a találatot! :R

(#3) intuicio: jól látod, ezt is tudja, + helyi rádiókat is meg tud találni, szerintem érdemes kipróbálnod ha még nem tetted meg...

[ Szerkesztve ]

(#5) Elado2222


Elado2222
(lelkes újonc)

Raspberry pi mint PS1 :)

Ding dong man ding dong yo

(#6) Elado2222


Elado2222
(lelkes újonc)

1-2m hosszú RC sugárhajtású repülőbe egyébként kiváló tud lenni.
Wifi kommunikáció miatt nagy hatótávolságokra és képes.

Persze ez úgy a legjobb ha egy gépről vagy valami kis laptopról irányitód.

Nagyobbat gépet mondjuk már nem bíznék rá

[ Szerkesztve ]

Ding dong man ding dong yo

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.