- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
Nem olyan rossz ez, akár egy kis biztonsági hálózathoz vagy hasonlóhoz, esetleg torrentnél nem nézted, ha több torrentet futtatsz mennyire eszi az erőforrásokat?
-
megema
őstag
OpenELEC és Raspbmc alatt is ha elindítok egy zeneszámot, akkor 0:00-ról kb. fél másodperc alatt 0:05-0:06-ra ugrik a számláló, így a végén meg vagy áll pár másodpercet a vizualizációval együtt, amíg még szól a zene, vagy levágja a szám végét. A számváltásra is várni kell csomószor. Találkozott valaki ilyennel? Olvasgattam fórumokat, de nem nagyon találtam megoldást. OMXPlayert felfrissítettem Raspbmc-n, de nem hozott javulást.
-
tvamos
nagyúr
Szerintem is jobb lett volna, ha egy jobb supporttal rendelkezo gyartot valasztanak. Plane, ha kicsit kilincselnek tamogatasert is. (Legyen az akar TI, Freescale, ST Micro, vagy akar az Atmel.) No, nekem valami ilyesmim lesz... nemsokara... de csak sajat okulasra... mondjuk az is oktatasi cel...
-
Peter789
senior tag
androiddal viszont adott lenne minden... nekem úgy rémlik, hogy a raspi alap koncepciója nem az olcsó vezérlőgép megalkotása volt, hanem az olcsó PC-t a szegényeknek - nyilván nem az 1080p a lényeg meg a tökéletes flash futtatás, hanem alap office használat és netezgetés. amikor elkezdték használni ezt a broadcom csippet, akkor még jónak számított, csak túl sokáig tartott a bohóckodás vele és miközben már 1-2 éve elavult a cucc, még mindig nincsenek készen a platformmal úgy ahogy tervezték... választhattak volna valami félkész, már jelentős közösségi támogatással rendelkező platformot amihez gyorsan összedobhattak volna egy olcsó saját vasat és utána koncentrálhattak volna az office használhatóságra
-
válasz
Peter789 #117 üzenetére
Egy Mali alapu cucc sem lenne sokkal jobb. Arra sincs normalis tamogatas. Pl. az Allwinner cuccok tamogatasa is eleg vicces. Pl. a hivatalosan letoltheto forrasokat nem lehet leforditani.
Az igazi valami OMAP vagy egy Tegra lett volna, de azok nem jottek volna ki ennyibol. Bar szerintem sokan a duplajat is megadnak, ha normalisan hasznalhato lenne.
-
Peter789
senior tag
tény hogy fontos szerepük van a haladásban, csak hát szerintem rettenetesen melléfogtak ezzel az átok broadcommal... a jó kapcsolataik ellenére alig jutottak a fejlesztési anyagokhoz és csak szenvedés az egész... érdekes hogy a kínaiak a sok év helyett hónapok alatt képesek komplett platformokat piacra dobni - talán nem a broadcom maradi támogatásával / hátráltatásával dolgoznak?
-
válasz
Peter789 #115 üzenetére
Lassan megint oda jutunk vissza, hogy mas chippel jobban jartunk volna.
De ha mindet figyelembe veszunk, akkor en nem vagyok elegedetlen a vassal. Ha csak annyit ertek volna el, hogy beinditjak az olcso dev board kategoriat, mar akkor is sokat koszonhetnenk nekik. De en ugy erzem ennel tobbet tesz le a raspberry csapat.
Kicsit ugy erzem, hogy az angol csapat Sir Clive Marles Sinclair nyomdokaban jar.
-
Peter789
senior tag
A halozatot viszont nem lehetett maskent megoldani
szerintem megoldható lett volna, eddig minden soklábú ARM procin láttam valamiféle system bus meg local bus néven emlegetett buszrendszerhez lábakat. az általam használt SOM2416 modulon is egy ide csatlakozó SMSC LAN9221 hálócsipp van, ami szerintem messze nem fogja le úgy a procit mint az USB-s
nem beszélve a kicsit modernebb chipsetekről, amelyekben vagy van alapból 10/100 vagy gigabites LAN, vagy akár 1-2-x PCI express sáv is rendelkezésre áll
-
válasz
Alchemist #103 üzenetére
A legtobb ember szerintme nem akar GPIO-t, de akar egy megfelelo teljesitmenyu mini gepet. Arra talan alkalmasabb, mert CPU-ban alapbol dupla a tejesitmenye, de RAM-ban is jobb.
A raspberry kiritikaval egyetertek, pont ezeket fogalmaztam en is meg. A GPIO meg kevesbe faj, mert egyszeruen lehet multiplikalni a portokat, de az SD teljesen jogos. A halozatot viszont nem lehetett maskent megoldani. Ami jo megoldas lenne, ha egy bovito board-ot lehetne hozza venni, amit a tuskesorra lehetne feldugni. Ehhez a tuskesort kibovitenem egy USB porttal is, igy a boviton lenne USB is.
-
Peter789
senior tag
valami modellbe menne, azért kritikus a súlya? mert akkor érdemes megnézned a TP-Link TL-MR3020 vagy TL-WR703N routereket. házból kivéve, esetleg UTP, illesztőtrafó, USB alj leforraszt - ezek is nyomnak pár grammot és alámegy bőven a raspi súlyának. openwrt-vel pedig határtalanok a lehetőségek...
vagy még érdekes alternatíva lehet egy MK802 / UG802 vagy Mini X Plus androidos multimédiás stick is - ezekre is lehet ubuntut húzni
-
Peter789
senior tag
válasz
Alchemist #103 üzenetére
sajnos a raspi is elég csonka lett, tehettek volna rá több GPIO-t... nem sokra elég, hamar belefut az ember hogy lehet rá USB-s vagy soros külső uC-t kötni... de az USB-re kötött buta LAN chip se szimpatikus megoldás, az egy nagy SD helyett kaphatott volna 2 micro SD foglalatot vagy helyet egy SDIO WiFi modulnak - legalább a helyét, ha már nem fért az árba, valamint NAND-nak is hagyhattak volna helyet - ezt is lehagyva az ára miatt, stb stb - elég sok hibája/hiányossága van, ami miatt nem az igazi számomra...
-
tvamos
nagyúr
Sehol sem talalom hirtelen, hany gramm lehet egy ikyen kutyu...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus G752VS Gamer laptop eladó!
- Makulátlan iPad Air 5 (M1 chip) 64GB Wi-Fi + Cellular, prémium kiegészítőkkel!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, sok tartozék
- szinte új iPhone 16 Plus 128GB white fehér független Apple 3 év garancia ajándék
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest