- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Ez így igaz, megdöbbentően nagy az aránya a pszichikai eredetű betegségeknek. De persze az allergiát pont elég nehéz ebbe a csoportba sorolni.
Nekem volt egy nagyon régi amalgám fogtömésem, amit nemrég inkább kicseréltettem. Kérdeztem a dokit, hogy allergiát befolyásol-e bármilyen irányba, most hogy már nem lesz. Annyit mondott, hogy ha már kialakult, akkor többnyire nem is változik. -
Vakegérke
félisten
"Mostanában amúgy 1 kiló koszt "ajánlanak" a dokik."
Uram Istenem! Most kezdhetek a földről enni? Le vagyok maradva.Bár, hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, mennyi koszt ettem már meg. Sokszor leesett a cukros-zsíros kenyerem, mosás nélkül ettem a papsajtot, vadsóskát, és bizony nem mindig mostam kezet kaja előtt.
-
válasz
Vakegérke #13 üzenetére
Valóban, kimutattak némi összefüggést a között, hogy ki mennyire steril környezetben nőtt fel, ill. vált-e később allergiássá, de tévedés azt gondolni, hogy az immunrendszer gyengesége okozza az allergiát. Pont az ellenkezője igaz, ugyanis az immunrendszer túlreagálásáról van szó, vagyis olyan anyagokra is védekezően reagál, amire nem kéne.
Egyébként okozhat az is allergiát a későbbiekben (évek vagy évtizedek múlva), ha egy kisbabának túl korán kezdenek tehéntejet adni (netán egyéb dolgokat, pl. gabonát).
Mostanában amúgy 1 kiló koszt "ajánlanak" a dokik.
-
Vakegérke
félisten
Dokik is mondják, hogy egy gyereknek fél kiló koszt meg kell ennie ahhoz, hogy edzetté váljon az immunrendszere.
Csoda, hogy ebben a steril világban nem alakul ki? Még csak hűvös szellők fújdogálnak, a gyerekeken máris kezeslábas anorák van. A földről meg semmit, mert "kakás". -
keIdor
titán
Én is allergiás vagyok, parlagfű főleg de van más is... de ha szedem rá a gyógyszert semmi bajom. Ha nem szedném meghalnék annyira viszketne, fájna a szemem...
Egyébként vicces, hogy állítólag mindenki nagy erőkkel írtja, de sok helyen látom... itt a városban van egy nagy körforgó, ahol nagy bokrokban áll, de irtják.. hát persze... meg 5 millió forint, akinél megtalálják a telkén... érdekes a Nyugati szomszédnál már nincs... biztos ott a határnál megállnak a magok/pollenek...Eagle16: Én ma is ugyanezt csinálom... 21 vagyok, de mégis allergiás...
ennek sajnos ehhez semmi köze. Allergia 50 éve még nem is létezett, azt se tudták mi az. Ma a tartósítószerektől, Chernobyl-tól stb. jött elő, és egyre többféle ilyen szar lesz.
-
Eagle16
addikt
Emlékszem hogy régen, mikor kisebb voltam, én is sok mindent a számba vettem és megettem amit nem kellett volna
Biztosan ez is hozzájárult ahhoz, hogy nincs allergiám.
Örülök is neki, elég ha télen folyik az orrom, nem bírnám ki, ha nyáron is mindenhova százaszsepivel kéne mászkálnom/amúgy 20 éves vagyok/
-
padee
tag
Mióta sörözök, nincs allergiám. Ha kihagyok pár hetet, akkor előjön.
Elötte tavasztól őszig tiszta takony voltam. Segített még az 500mgos kalcium pezsgőtabletta, ehgyomorra, majd 4 óránként update. De inkább napi 1 sör -
joey04
titán
Én végigszenvedek minden nyarat/tavaszt. Utálom a meleget, a szúnyogot, és allergiás is leszek, kötőhártya gyulladásba csap át a dolog. lásd itt
A Tél és a Hideg jó!#3: nehogy úgy járj mint én! Nekem is eltűnt teljesen, aztán pár éve megint tombol rajtam...
-
Vakegérke
félisten
Lehet, hogy a szúnyogok szaglása szerint büdösek vagyunk?
Nem tudom hány éves vagy. Ma már vattában nevelik a gyerekeket. Én még tavasztól őszig klottgatyában, mezítláb szaladgáltam. Ha leesett a zsíroskenyér, akkor felvettem, letöröltem a koszt, és ettem tovább. Biztos maradt rajta dzsuva, de az is csak edzette ellenálló képességemet.
-
Nimrod
addikt
Szúnyogok ellen nekem remekül bevált egy Vape riasztó kenőcs, gondolom a spray változatok között is van hatásos.
-
Vakegérke
félisten
Morzsolgatom a parlagfüvet, kétféle élvezet. Az egyik az, hogy jó illata van. A másik az, hogy mindenki csodálkozva néz, miközben tüsszög.
Ami a szúnyogokat illeti, engem nem csípnek. Rám száll egy dünnyögve, kicsit tapogatózik, aztán csalódottan elrepül.
-
Dany007
veterán
A szúnyogok engem is idegesítenek... 7végén kaptam belőlük rendesen.
Az allergia meg érdekes dolog. Anno vagy 8 éve voltam vizsgálaton. És kiderült, hogy allergiás vagyok.
Persze tünetek is voltak. Nyáron a tüsszögés, takony, szájpadlásom, szemem viszkedett mint az állat... Szal meg volt minden. Kiderült, hogy a fekete ürömre vagyok allergiás. Okés. Kaptam is rá gyógyszert, oké.
Aztán eltelt vagy 2 év és elmúlt. Ennyi. Puff. Pedig ha jól tudom ez nem múlik el csakúgy... Se nyáron se télen nem vagyok náthásabb, mint általában. Úgyhogy azóta nincs bajom az allergiával.. -
Raid-be kötöd a szúnyogokat? Bhazze!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eljött a nyári szünet, és már vártam, hogy mikor fog el. Útálom. Menjen a picsába'. Ja, és ha már itt tartunk, a...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest