Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem csakazertis, de azt szoktam meg es nem lattam okat annak, hogy valtsak barmire. Ezt ismerem, lattam a kezdetekben, nagyjabol kovettem, hogy mit rendeztek at benne es milyen problema megoldasat remeltek tole, ertem a filozofiajukat meg kellokeppen nagy es stabil kozosseg van mogotte. Na meg nem szokasom installalni, van olyan rendszerem, amit 10+ eve telepitettem, azota koltozott hw-rol hw-re, update-eltem verziorol verziora.
Mondjuk az nem remlik, hogy X-szel barmi bajom lett volna: annak idejen az S3 ment siman vesa driverrel, a G400-hoz kivalo nyilt forrasu driver volt, aztan amikor mar ebben a szazadban NV-re valtottam, addigra mar rendbeszedtek a zart driveruket, meg mostanra az ATI zart drivere is hasznalhato a kurrens kartyaknal. Igazabol ami bajom volt a kezdetekben, az az, hogy a 486-osom 4 MB RAM-jat egyaltalan nem mertem X-szel terhelni, mindent szoveges konzolbol inteztem
-
válasz
pakriksz #328 üzenetére
"Ennyi erővel akkor az összes installer nevezhető csomagkezelőnek"
Az installer tulajdonképpen csak egy kis wrapper, de a lelke mélyén az is a Windows Installerrel tárgyalja le a dolgokat, szóval amit installshieldes vagy nsis-es installerrel pakolsz fel, arról is ugyanúgy tud a rendszer, mintha .msi-ből telepítetted volna.
-
válasz
Namelesske #238 üzenetére
Jo, oke, de ez tok apro dolog, egyszeri user ugyis valami GUI-ban kattintgat, a tobbiek meg fel perc alatt legugliznak egy rpm/dpkg cheatsheetet.
Igazabol en a magam korlatozott tapasztalata (15+ ev Debian meg idonket elszortan talalkoztam Ubuntuval, Fedoraval meg CentOS-szel) alapjan igazan nem latok lenyegi kulonbseget a nagy disztrok kozott. -
válasz
Namelesske #235 üzenetére
"Az Ubuntu Debian alapú a Fedora meg Redhatos asszem. Ez már sok mindent elmond, a telepíthető csomagokról a csomagkezelőről és magáról a rendszerről szerintem."
Es mi ez a sokminden? Mert nekem kb. annyit mond, hogy az egyiknek a melyen rpm, a masiknak meg dpkg van (illetve egy kicsit feljebb yum meg apt), de ez a kb. tokmindegy kategoria.
-
"Parancssorból drivert kicsomagolni majd ugyanitt felerőltetni pláne atinál... mennyei érzés egy mezei usernak..."
Ha ATI drivert parancssorból raksz fel, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, kb mint a klasszikus viccben:
- Képzeld, kipróbáltam a WC kefét!
- És milyen?
- Hát, a papír jobb volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest