- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Mindkét irányból bedugható USB-A?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Derail Valley
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Szólánc.
- Yézi: 10 év
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatyor95
senior tag
Nincs mit azért. Utánanéztem ennek a kernelnek, és bár ilyen infót nem találtam, de van benne egy pár okosság. Például állítható, hogy hogyan kezelje a magokat. Egy olyan opció is van, hogy először az első magot terheli 100%-ra, aztán a többit. Ráadásul elvileg az alulfeszelés is támogatott, ami sokat segít, ha elég alacsony feszültségeket tudsz beállítani. Ugyanez igaz a GPU-ra is. Én ezekkel próbálkoznék még.
-
Szatyor95
senior tag
Elvileg a Kernel Tuner tud ilyet. Viszont ezt a kernelnek is támogatnia kell, ez meg főleg a CM-re jellemző.
-
Thaaleum
aktív tag
Tudom, hogy ez nem szerepelt a kérdésben, de ahogy előttem is írták, a kijelzővel sokat tudsz spórolni. Pl ha beraksz egy fekete háttérképet. AMOLED-en a fekete pixelek nem fogyasztanak, mert ki vannak kapcsolva, így a kijelzőn is spórolsz.
-
Tudtommal nincs. De egyébként is teljesen felesleges. A magok dinamikusan skálázódnak, mindig csak annyira pörögnek, amennyire szükséges. Ha kettőt kikapcsolnál, a maradék kettőnek magasabb teljesítményen kell dolgoznia, ergo többet eszik.
Egyébként létezik ilyen, az MTK 6592 (az aktuális nyolcmagos) a szükséges teljesítmény függvényében kapcsolja be és küldi alvó állapotba a magokat.
Töröld a szükségtelen alkalmazásokat, widgeteket, illetve rootolt telefon esetén a szükségtelen gyári alkalmazásokat is le lehet fagyasztani (Link2SD tökéletes erre), törölni nem ajánlott, de ha jegelve vannak, nem futhatnak. Mellesleg ilyen méretű telefon esetén a kijelző a legnagyobb fogyasztó (ezzel sajnos együtt kell élni).
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest