- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
Hááát...
Az ember vonakodik leszólni, mert találóak a képek. Azonban igaza van annak az előttem szólónak, aki megjegyezte, hogy ezek a vers egy-egy (pontosabban nagyjából minden egyes) kiragadott sorát jelenítik meg, de nem az egészet adják vissza.
Tényleg jobb lett volna az egész verset tükröző képeket választani (/alkotni). És nem is kell ennyi; kicsit görcsösen ragaszkodtál a "minden sorhoz (félmondathoz) keressünk képet"-elvhez. Pedig a gondolati egységek nem a sorok (vagy mondatok) szerint követik egymást, tehát ezért elhibázott ez a megoldás.
-
-
]Phobos[
senior tag
válasz
Neil Watts #9 üzenetére
Az én felfogásom szerint egyszerűbb az üzenete:
Az emberi korlátoltságról szól, melynek szenvedése a háború borzalma, jutalma pedig a teljes bukás. -
Na akkor az én felfogásom szerint:
Sosem lehet tudni, hogy mit hoz a sors, mindaddig míg nem történik valami szörnyű, azt hisszük, hogy miénk a világ, de ha már egyszer megtörtént a baj (pl. háború) akkor már semmi más nem számít az embernek csak az, hogy életben maradjon, nem érdekli a másik, magasról tesz rá, hogy mi van vele.
Amikor viszont már érzi, hogy ez a küzdelem kilátástalan (meglátásom szerint semelyik sem az csak itt most a versre próbálok koncentrálni) akkor elkezdi csendben várni a halált.Remélem jól értelmeztem a verset
Üdv. core2
-
zsazsi98
újonc
A vers az egyik kedvencem, [a myspace oldalam mottója.]. Nagyon örülök, hogy más is értékeli.
-
JanFe
aktív tag
Erdekes
-
Ygg
senior tag
-
]Phobos[
senior tag
Nem szoktam a LogOut-os verseket elolvasni, de ez tetszett! Én inkább fekete-fehér vagy szépia stílusú háborús képeket képzelnék el. Például az éjfélről a hideg háborús kubai rakéta válság jut eszembe.
-
Noddy
senior tag
Nem nagyon van kapcsolat a képek között úgy mint ahogy a vers egy komplex egészet alkot. Olyan mintha csak a vers egy egy mondatára reagáltál volna nem az egész versre...
De lehet, hogy ez volt a célod.
Azért remélem sikerült megértened a versetDe jó látni, hogy valaki olvas Pilinszky verseket.
-
Mr.Csizmás
titán
ejha!
modern-art írás. talán így tudnám jellemezni. ilyet még nem láttam. gratula!
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Xbox Series X|S
- Gitáros topic
- Milyen egeret válasszak?
- Sweet.tv - internetes TV
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 9 45mm GPS 2026.04.19.-ig Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titanium használt, gyárilag független, csere nem érdekel.
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest