- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsu21
aktív tag
Gratula nekik.
[link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
grizlisandor #4535 üzenetére
Ehh. A magban megvan minden a csírázáshoz, a friss föld meg tele van tápanyaggal. Ez a tápozás dolog ráér addig, amíg nem virágoznak.
-
grizlisandor
veterán
Múlthét vasárnap elültettem a Jalapeno magok felét, palántaföldbe(poharanként 2 mag).
A gazdaboltos eladó már egyből akarta, hogy vigyek valami lötyit 1200ért, ami segíteni a csíráztatást meg tápanyagokat ad a növénynek.
Betettem a poharakat a legmelegebb helységbe, és várom a legjobbakat. -
Digitalpimp
senior tag
Aki szeretne három füzér lassú légszárított chili paprikát jutányos áron vásárolni, keressen privátban.
Miskolci átvétel. Van egy 15 szemből álló piros Trinidad Moruga Skorpió, meg kettő füzér vegyes. (Naga Jolokia Purple, White Bullet Habanero, Cheiro Roxa, Royal Black, Fish, Black Pearl, Jamaican Yellow, Orange Habanero, Kakasfarok) -
TeeJay
félisten
tesco-ban 999 a Blumen 10db-os chili mag
vettem 1csomag Red Morugát, 1 csomag Yellow Morugát
illetve 1 csomag Red Habanero-t
aztán kiderül idén jobban sikerül-e majd a buli
első körben ha 5-6kis üveg Moruga darálva összejön már örülök hiszen az fedezi az egész éves chili mennyiségemet ha meg lesz még ezen felül azt el tudom adni simán -
CPT.Pirk
Jómunkásember
No, eddig 3 alkalommal kapott "Valentín virágtáp"-ot a skorpióm a szokásos zöld teás víz mellé, és az új leveleken nincs nyoma a lentebb mutatott betegségeknek, szép élénk zöld színük van. Szóval önmagában nem elég a zöld tea, kell mellé pár extra adalék is, ami megvan a virágtápban. Meg kapott egy réteg friss földet is az edény tetejére tegnap.
-
csucsu21
aktív tag
Na holnap elültetem a magokat már áznak. Az idén csoki habanero carolina reaper, white habanero és tabasco lesz ültetve. Az idén megpróbálok csinálni minden nap képet a paprikákról és majd a végén egy videóba össze rakni.
Kinek milyen tapasztalatai vannak a saját termésből ki nyert magokkal ? mennyire életképesek ?
Ha kell valakinek Yellow moruga vagy 7 pot red mag az írjon van tavalyról ki nyert.
Küld válaszborítékot és küldök szivesen ennyivel úgysem tudok mit kezdeni.
Ja és még annyi mennyi ideig életképesek akár vett akár ki szedet magok ? 1-2 évig vagy tovább is ? -
TeeJay
félisten
Hidd el azok gyengék, Red Moruga alá én már nem adom, illetve Carolina Reaper a tuti. Több hónapig volt emésztési gondom, ősszel vettem újra rendes paprika krémet és mindent azzal eszünk. Azóta semmi bajom nincs és most az influenzás köhögés és taknyos időben a legjobb ellenszer. 2 nap alatt kijöttem a torok fájásból igaz be is fűtöttem neki vastagon
-
Enton
addikt
Én nemrég egy hónapja vettem tőlük ilyen kisüveges csaknoris izét, elvileg a legbitangabjuk de kb egy szinten van ezzel:
JOLOKIA 4X (SZELLEM CHILI) 120 G-CHILION
Noha ez sem rossz csak már már elkélne valami natúrabb több paprikát tartalmazó ilyen kis tégely. De majd idén már nevelek én is ilyen bitang jószágokat mert másképpen nem lesz nekem szájam ízemnek való atomcsípősöm semmi se.
A csak norris annyiban jobb esetleg a chillion-os jolokiától hogy sokkal több íze van finomabb ha magában kóstolgatjuk, a chilionos-ban csak szellem van a csak norrisban 2-3 fajta ha nem tévedek és jobb is az ízvilága így.
De ha csípősre vágyunk végülis bármelyik megteszi hogy senki ne nyuljon a kajánkhoz, nem sok ember tudja ilyen mértékben abszolválni a csilit mint én csak páran az ismerősök közül. Családban bátyám max de ő is csak ilyen késhegyniket. én meg kanalazom a norist meg a szellemet hogy csípjen is a leves.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dilikutya #4523 üzenetére
hát én sajnos drágán tudtam csak pesten venni Csernobilt meg előtte volt Nyelvterpesz de eladtam 1nap alatt
számomra nagyon gyenge volt a csernobil meg egy hét alatt elfogyott
a sárga moruga sajnos elég gyenge....itt amit az Erzsébeti fickótól vettem az tényleg bitang
és ő mondta hogy mindig új magot rendel évente újat ültet és csak sóval tartósítja
neki a Moruga nagyon finom és erős a Reaper meg tényleg ütős lett
1500 volt a Morugát 2000 a Reaper fél évet kibír 3üveg idén meg már szeretnék magam ültetni legalább Morugát hogy legyen 6üvegem az kitart 1évig a következő termésigszülők meg inkább az enyhe chilit szeretik szóval egy jolokia is jól jönne az annyira nem vad már a Moruga meg Reaper mellett
szülőknek meg van otthon baromi nagy kert ott elfér majd -
Dilikutya
félisten
Igen, én is láttam hétvégén a kecskemétiben. A Reaper-re most nem emlékszem, volt Scorpion Trinidad meg valami Giallo, habanero legalább 3 féle, összesen kb. 10 féle mag.
Nekem ízlik a sárréti, bár még csak a Chernobyl-t kóstoltam. De finom a Pokoli Konyha is, abból paradicsomos habanerot és sárga trinidad & habanero alapú szószt kóstoltam. -
-
Dilikutya
félisten
válasz
raskolnikoff #4520 üzenetére
Mezei hipermarketben még nem is fogsz látni, bár ha a vetőmag megjelent, idővel zúzott vagy őrlemény is lehet. Hazai termelőktől lehet rendelni mindenféle paprikakészítményt, pl. Sárréti Chilifarm, Pokoli Konyha, Chili Hungária Manufaktúra. Őrlemény, zúzott, szósz, krém.
Meg van a Chili Hungária Webshop. Én még nem rendeltem, szerintem nem is fogok, tesómmal hozatok Bp-ről sárrétit, kiderült, hogy tud lelőhelyet. Egy Chernobyl szószom van is tőlük, jó cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo 16db mag van a csomagban.Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PHP programozás
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest