- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Napkollektor - csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
F e Z o
veterán
Már nem a Powercolor 4850-se a leggyorsabb 4850.
[link] -
F e Z o
veterán
Gratulálok az íráshoz. Gondolom nem kis időbe telt míg megírtad.
A Powercolortól kicsit többet vártam. -
_kovi_
aktív tag
Hmmm, most legalább láthatjuk miért nem tért át az NVidia a GDDR4-re....
-
AXisBOLD
addikt
Grat! szép teszt.
szabad megtudni, hogy mennyibe fáj egy ilyen kártya?
-
blazsey2
senior tag
Nagyon szép igényes teszt! Gratulálok
-
malwy
senior tag
Szerintem meg kéne nézni ezt a kártyát magasabb felbontásban is, mert szvsz ott jobban számít a memóriaidőzítés talán.
Köszi a cikket, tetszett. -
twine
veterán
A tesztet köszönöm....maximális respect...
A kártya viszont nem győzött meg... még tuningolva sem hozott átütő sikert az alaphoz képest...személyes véleményem hogy +3-4 átlag Fps szerintem semmit nem számit...
Ezek után viszont kiváncsi leszek a powercolor gddr5-el szerelt 4850-ére, ha majd egyszer valakinek a keze ügyébe kerül....
Tudom hinni a templomban kell,,de azt hittem többet hoz ki a zsugából ez a memo...
tévedtem.... -
jerry311
nagyúr
koaxiális, de nem koaxikális.
-
radírfej
senior tag
a felvetés jogosnak tűnhet, de azért a 8800gt már megette kefire javát, legyorsulni már nem fogja a nagyobb radeonokat, akármennyire is eltalált termék volt anno.
a teszthez meg... gdr4 már olyan sok helyen (nem) bizonyított... 2600xt 5-10% gyorsulás, 3870, max 10-12% gyorsulás...
azonos órajelen meg még mintha sok helyen lassabb is lenne.
gratula a teszthez különben, igényes munka.
-
jerry311
nagyúr
...koaxikális ventilátor...
Ez mi?
-
P00By
nagyúr
Nagyon igényes teszt!
Köszönjük!
-
hackeeeee
Jómunkásember
"Ki látta, hogy ezekben a karikban valóban 800 és 640 unified shader van?"
Sztem ilyet felesleges fírtatni. Ez nem csak ezekre igaz, hanem az összes kártyára, és itt nem csak az AMD/ATI termékeire gondolok. A gyártón kívül (vagy még lehet ők sem) senki sem tudja, hogy ténylegesen miből mennyi van a kártyákban. Az, hogy mi LYúzerek mit látunk ebből, az más kérdés... Mi annak hiszünk, amit látunk, olvasunk...
-
Nagyon igényes a teszt
Nincs érdemleges különbség a két kártya között , bár ha lett volna egy teljesen referencia 4850 , akkor biztosan nagyobb különbség jött volna ki , mint 1 fps
-
Nagyon szépen megcsinált teszt, respect!
Őszintén szólva, én még egy kicsit nagyobb különbségre is számítottam a gDDR3 javára.
PS: milyen fontot használsz a grafikonokhoz?
-
Ádyka
őstag
A teszt nagyon jó de a kártya elég parasztvakítás.
Azért kiváncsi lettem volna (bár nagyon nem ez volt a cikk tárgya) a 4830 teljetsítményére azonos órajeleken a 4850-ekkel. Nem lettek volna túl nagy különbségek.
Majd az eredményeket böngészve, az optimisták csak reménykedtek volna benne, hogy majd egy újabb driver jobban kihasználja azt a sokszáz shadert amit ezek a kártyák rejtenek.
Ha egyáltalán rejtenek. Kezdek ebben is kételkedni. Hónapok óta szinte semmi gyorsulás a drivereknek köszönhetően. Ennyit tud a technika? Ki látta, hogy ezekben a karikban valóban 800 és 640 unified shader van? A GPU-Z, meg az Everest? Na ez kicsit kevés bionyíték. Lassan már az öreg 8800 GT is jobb lesz. -
hackeeeee
Jómunkásember
Jó kis írás ! Grat
Látom ez a nyák meghajlás előjön. Nekem az Accelero S1 is meghajlítja minimálisan a 4850 nyákját. De azért nem ennyire. A VF900 is kicsit hajlított, de az sem volt vészes. Ha nem húznám meg nagyon a csavarokat, akkor nem hajlana a nyák, de nem merem megkockáztatni, inkább koppig húzom, amíg lehet, az a biztos
A Toxic nem semmi, tudni kéne, hogy hogy mentek fel a gpu-val 740mhz-ig
Bár tuti van vmi vmod
Nekem 690mhz a kopp, felette már tapasztalok apróbb hibákat.
Én valahogy ilyesmi végkifejletre számítottam... Mivel ugyanaz az órajel, így nem is nagyobb a memóriasávszélesség, vagy igen? Más különbség lényegében nincs is...
-
tzsolesz
nagyúr
Hát, fogadd őszinte gratulációmat az igényes teszthez.
A GDDR4 sajnos nem GDDR3.
Nem tudom, de nekem éppen az jön le, hogy alulmarad a GDDR3-assal szemben.
Ez egyébként érdekes, mert a GDDR3-as és a GDDR4-es 2600XT-énél meg éppen hogy a GDDR4-es volt gyorsabb, átlag 3fps-el a játékokban. 3DMark06-ban GDDR3 5012 pont, GDDR4 5330 pont alapon. De tuningban is legyűrte a GDDR3-ast a 4-es.
Szerintem az van, hogy nem elég a 100Mhz különbség a 4850 esetében. 1200Mhz-en kellene járnia, ahhoz, hogy valóban fölénybe kerüljön. Csak hát tapasztalatból anyit tudok mondani, hogy a GDDR4-es 2600XT-én 1180Mhz-től nem nagyon ment följebb. Míg a GDDR3-as verzió 700Mhz-ről, általában 850-900Mhz-ig is felment, nem volt ritka a 1000 Mhz.
-
ruzsabazsa
aktív tag
először is nagyon jó lett a teszt.nekem ddr3as hd4850em van de szivesen vettem volna a powercolorból
...csak nem nagyon találtam:S
-
cizoe
őstag
Nagyon nagyon nagy tisztelet a tesztért, igazi profi munka!
-
aginor
veterán
Köszönöm a bíztítást.
Sokan félre értitek a GDDR4, GDDR5 memória szabványok lényegét. Mindkét szabvány a nagyobb sávszélesség elérésére lett létrehozva, de jelentős tényező még az időzítés. Azonos órajelen egy GDDR3 és GDDR5 között ég és föld a különdbség a DDR3 javára, a DDR5 rosszabb ibőzítései miatt. A DDR5 előnye, hogy már négy irányba kommunikál, így a korábbi 2x helyett 4x kell megszorozni az órajeleket, így lesz a 900MHz GDDR5 effektív 3600MHz, persze rosszabb időzítésekkel. Tehát egy DDR5-ös 4870 memória sávszélessége 256bit-en megegyezik egy 1800MHz DDR3 512biten elérhetővel, aminek egyenes következménye az olcsóbb és egyszerűbb előállítás. A GDDR4 csak akkor hozna jelentősebb előnyt, ha jóval gyorsabb lenne, mint a GDDR3-as társa (mondjuk olyan 3000MHz), de ennél a konkrét esetnél az a plusz 200MHz nem elég ehhez. -
DuplaZso
aktív tag
Az 1280x1024-es felbontás nem 4:3-as képarány.
-
TheDragon007
senior tag
A címet meglátva azt gondoltam, hogy megint csak egy igénytelen reklámcikk lesz (mostanában sok ilyen volt, nem említem őket, mert aki írta az tudhatja), de ez....
Ez IGENIlyen még jöhet.
-
^Clown
addikt
Nagyon igényes teszt, gratulálok!
A GDDR4 pedig kellemesen szerepelt.
-
InVeRiX
csendes tag
Én azt hittem ennél nagyobb különbség van a két típus között.
-
Bermi
aktív tag
érdekes téma, jó ebből a szemszögből is olvasni egy összehasonlítást.
és ismét egy igényes írás.
csak így tovább, mi meg köszönjük
még mindig nem gyakori a gddr4 se az 5, de úgy tűnik nem akkor lépés mint volt a 2-ről a 3-ra,
-
Hm, szóval az a lényeg hogy ezek a kártyák még nem tudnak kihasználni egy GDDR4 sávszélességet.
Nyilván a RAM sávszél magsabb lenne a GDDR4 esetében, de a GPU nem nagyon lett fejlesztve, csak elkezeli hogy rá lehessen írni hogy GDDR4 és vigyék a cuccot mint a cukrotAzért megnézném az eljövendő ATI GPU-k tesztjét GDDR3 és 4 ramokkal.
-
törölt tag
Klassz leírás!!!
-
danilla
őstag
Nagyon megörültem, amikor megláttam a teszt címét
Végigolvasás után, tudatosult bennem, hogy nem éri meg leváltani a ddr3-as 4850, erre. Köszönöm szépen
pedig terveztem...
-
Ultram3jor
senior tag
Le a kalappal!
-
MarioAna
senior tag
Én is csak gratulálni tudok hozzá, a kártya pedig olyan szééép
. (Anno a 3870-es PCS is nagyon tetszett, majdnem olyanom lett, csak az még nem szabályozta a ventit....meg akkor volt egy 30k-s 4850 akció, amibe belefutottam
)
-
v.tom
őstag
Nagyon jól kivitelezett teszt, jó ilyet olvasni. A kártya pedig szimpatikus. Lehetne adni neki. rendesen.
-
BloodyEddie
őstag
Csatlakozom az előttem szólókhoz
-
- = Zk = -
félisten
nem jutok szóhoz -
Hedgehanter
őstag
Ez nem semmi munka....
-
commanDOS
senior tag
Őszintén megvallva még nem olvastam végig, de a kinézet az nagyon meggyőző!
Igényes design, szép munka, drakulálok
A többit majd elolvasás után -
Bluegene
addikt
Szokásos, magas színvonalú és igényes teszt!
Én ezért már pénzt kérnék
-
Tomate
veterán
Hihetetlen über brutál teszt lett. Maximális respect!
-
ProEvoFan
nagyúr
köszönöm a tesztet, most csak átfutottam de holnap többször is átolvasom
azért ez nem kis munka lehetettszép ez a Powercolor vga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest