Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
fürdőfelújítást tervezünk és felmerült a mostani, felültöltős mosógép lecserélése egy mosó-szárítóra (egybe vagy külön). Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1. Egybe vagy külön?
2. Hőszivattyús vagy kondenzációs?
3. Ha külön, akkor csak egymásra tudnánk tenni helyszűke miatt. Viszont ha jól számoltam, akkor ez esetben a szárítógép kezelőpanelje kb. 170 centi magasan lenne. Ez nem szokott problémát okozni pl. alacsonyabb embernek?
4. Kell a szárítógéphez külön vmi vízelvezetést kiépíteni? Vagy kirakható pl. akár egy előszobába is?
5. Milyen gyártmány, típus ajánlott?
6. Ha mégis kombi gép lenne, akkor abból van olyan, ami nem energiapazarló?Köszi!
-
scott_free
senior tag
válasz Hzsolt11 #8615 üzenetére
Az "ESW"-végű gép nem inverteres.
Az AEG sem az, ráadásul az árában már kapsz inverteres Electroluxot, most épp akcióban:
Electrolux EWT1066EVW 113.068 Ft
Electrolux EWT1266EVW 114.908 Ft
De a MM-ban is van most ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
válasz Hzsolt11 #8594 üzenetére
Inverteres felültöltősben túl sok választásod nincs: az Electrolux-ot ajánlják itt, de az jelenleg azért 110k fölött van valamivel.
EWT1066EVW vagy EWT1266EVW
Whirlpool van 110k alatt, de annak hamar rozsdásodik a teteje, mert a mosószeradagoló a tetőben van és visszafolyik belőle a víz kinyitáskor. (Persze ha minden nyitás után akkurátusan letörölgeted, akkor talán nem olyan vészes.)Jó lenne, ha a Glamour-napokon valamelyik Elux is lenne akcióban az MM-ben...
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
szerintetek mennyi lehet a reális ára egy másfél éves LG F2J5WN3W mosógépnek?
* A+++ -10%
* inverteres, 6 motion direct drive
* 6,5 kg
* nagyon csendes, nagyon szépen mos
* még fél év garancia van rajta
csak épp nem tudtam megszokni, hogy elöltöltős, így lecserélném egy felültöltősre.Köszi!
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
felültöltős, inverteres mosógépből van az Electrolux-oknál olcsóbb? (kb. 125e-ért láttam, hgcs-programban)
Köszi!
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
nem egészen 2 hónapja vettünk egy LG F2J5WN3W mosógépet (ugyanaz, mint a F2J5WN4W, csak fehér ajtóval), most megosztom veletek a tapasztalataimat.
Elöljáróban annyit, hogy a korábbi gép egy tizenxéves, felültöltős Whirlpool volt (5 kg, 500-as centrivel), sőt, azt megelőzően is csak felültöltős gépeink voltak.
A géphez külön vásároltam egy APC feszültségvédőt, biztos, ami biztos.Pozitív:
+ tényleg szépen mos (pl. ahol korábban látható folt maradt, az most nagyságrendekkel tisztább)
+ nagyon csendes (ha nem az 1200-as centrit használjuk)Negatív:
- számomra a felültöltős után kész kínszenvedés ebbe pakolni (szóval ha valaki felültöltősről váltana, erősen gondolja meg!)
- bár 6,5 kg-osnak írják, kb. annyi ruha megy bele, mint a korábbi 5 kg-osba... - szóval ez a rész csak parasztvakítás -, ráadásul 5 kg-nál már elég rendesen tömködni kell, hogy beférjen
- de ez az 5 kg sem teljesen igaz: a gép ugyanis normál 40 fokos pamut (NEM eco!) programnál, Time Save (időtakarékos) funkcióval mindösszesen 2 mosási időtartamot ismer: kb. 4 kg-ig 1 óra 15 perc, afölött pedig 2 óra 55 perc!!! Közte semmi! És ez persze csak akkor derül ki, amikor elindítod a programot: méreget, forog párat, majd kiírja, hogy majd 3 óra a program. Erre kiveszek kb. 2 pólót, vagy egy pulóvert, újraindítom, s lesz belőle 75 perc... (vagy lehet, hogy rossz a gép???)
- az érintőgombos fekete kijelzőn a feliratok sötétszürkével vannak..., amit kiválasztasz, az már szép fényesen világít, de a "gombfeliratok" nem, szóval alig láthatóak
- az 1200-as centri nagyon meggyűri a ruhákatSlusszpoén:
Pár napja elkezdte azt csinálni a dög, hogy bekapcsolás után vagy egyáltalán nem lehet programot váltani (hiába tekergetem), vagy ha igen, akkor semmit nem tudsz változtatni rajta (pl. hőfok, centri), mert az érintőgombokra egyáltalán nem reagál. Ráadásul kb. 4-5 mp után egyből el is indul a program, ha választottad, ha nem.
Szóval nincs 2 hónapos és máris elromlott, holnap hívom az LG-t. Tudom, hogy mindenből ki lehet fogni rosszat, de azért ez így elég csalódás.[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
Na majd kipróbálom legközelebb, hogy újra megtömöm.
A "Gyűrődésgátló" (Crease Care) hogyan működik? Csökkenti a centrit, vizesebb marad a ruha?
#Lauda: azért 5 év garival ez is 130. Most már marad az elöltöltős, amíg bírja, de lehet, hogy legközelebb én is visszatérek a felültöltőshöz.
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
tegnap végre kipróbáltuk az új LG F2J5WN3W mosógépet.
Mivel eddig csak felültöltős gépeik voltak, kicsit szokatlan az elöltöltős bepakolás. (=rosszabb, mert kiesnek a ruhák )
A felültöltőst ált. telepakoltam, így megszokásból ezt is "megtömtem", mire a sima 40 fokos mosás TimeSaver-rel több mint 3 órát tartott!
A második mosásnál már lemértem, és olyan 4kg ruhánál ugyanez 75 perc volt. Tényleg ennyit számít 1-2 kg plusz ruha??? -
scott_free
senior tag
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
megér egy LG mosógép +20.000 Ft-ot egy BEKO WTV 6633 B0-hoz képest? (ugyanúgy 5 év garival)
Illetve ezek között mi a különbség? (az elsőnél 1000-es a centri, a másik kettőnél 1200-es, vagy van más is?)
LG F0J5WN3W
LG F2J5WN4W
LG F2J5WN3WKöszi!
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
egy régi Whirlpool felültöltős gép utódját keresem.
4-5 év garival lenne jó (akár kiterjesztett garival), 80-90 ezer körül, lehetőleg B centrivel.
Fontos lenne még, hogy ne 3-4 óráig mosson egy sima 5-6 kg-os programot!Ilyet láttam felültöltősben pl.:
CANDY CST 372L-S (86e, 5 év)
Indesit ITWD61252WEU (90e, 5 év)
AEG L61260TLE (ez már azért 110e 4 év garival)Vagy jobban járnék egy keskeny elöltöltőssel, 5 év garival? Pl.:
BEKO WMY-71033 PTLMB3 (80e)
BEKO WTV 6633 B0 (91e)
LG F0J5WN3W (105e 5 évvel)Minden tanácsot szívesen fogadok! Köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SSD kibeszélő
- iPhone topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Honor SuperCharge 100w Gyorstöltő, Honor 200 pro gyári töltője (többek között)
- MSI Armor RX 570 8 Gb Tesztelt! Beszámitok!
- 2db gyári hütés eladó intel
- Újszerű ASUS Rog Strix 1tulajos Magyar Gamer Laptop i7 9750H 16GB 1TB SSD GTX 1650 4GB Dobozában
- Mini ITX Gamer - I7 4790k + GTX 1080 vízhűtéssel, Z97 Wi-Fi, 16GB RAM, SSD, Fractal Design