Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlacko0930
csendes tag
Sziasztok! Ezt a hibát hozza, amikor megpróbálom készíteni az adatbázist.
ERROR: you must define at least one Round Robin Archive -
Gyurka6
őstag
Hali!
Tavaly év végén elindítottam és készítette is az ábrákat is.
Az idén amikor ránéztem, már csak a hibajelzést hozta elő, (már nem tudom milyen üzenet volt).
Most jutottam oda, hogy átnézzem, a január 1-es adatokat (kb. 20p.) még lehet látni.
Ez utáni időpontokban már nem készült mentés.
Most újra végig mentem a leíráson (eddig az usr/www mappát adtam meg, most teljesen megegyezik a leírással, remélem..). Most talán készíti, csak az ábra helyett két ikon szerű jelenik csak meg.
Mit nézzek meg, vagy mi lehet a gond? -
golfnyeres
tag
Nekem nem jön fel a "stat for week' és a "stat for month" -nál semmi. Nem tudok kiválasztani semmit.
Mit rontottam el ? -
-
ITcr0wd
csendes tag
A makepngs.sh-ban van egy weekday változó, amelyet a date függvény határozz meg (date +%w)
A probléma az, hogy erre a hétre a date +%w => 0-t át ad vissza, 1 helyett.- Bocs, ez "day of week". 0 a vasárnap!Nem tudom miért, de nekem a png generálás nem megy, lehet, ezért nem.
Amúgy köszi a cikket, szuper!
Üdv.
-
poli27
veterán
Alex a statisztikád az 52. hetet miért nem csinálja meg? csak 51 hét van a múlt évből! Hol lehet ezt javítani?
-
akom
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy lighttpd-vel szeretném használni, de amikor beütöm a címet akkor le akarja tölteni a traffic.sh-t.
Próbáltam Firefox-al, és IE-vel is.Esetleg lighttpd-nél kell valamit még állítani?
Megoldás:
cgi.assign = ( )
$HTTP["url"] =~ "^/cgi-bin" {
cgi.assign = ( "" => "/bin/sh", ".sh" => "/bin/sh" ) } -
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Én is összehoztam a leírás alapján a statisztika készítést, köszönet a leírásért!
Amit szeretnék kérdezni, ha esetleg jár erre valaki "rrdtool tudós" hogy a heti lekérdezéseknél nem lehet azt megoldani, hogy ne csak az egész hetet lehessen vele megnézni, hanem hét közben is az eltelt napokat.
Ugyanúgy, mint a napi lekérdezésnél. A hétből már eltelt időszakot készítené el és nem a már elkészült képet hozná be. Egy kicsit bonyolultan fogalmaztam, de remélem érthető. -
@Jocó@
tag
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm ezt a leírást, egy kis bűvészkedéssel sikerült életre keltenem a routeremen!
Mivel én a TP-Link TL-WR1043ND topicból kerültem ide, és jelenleg v1.1.5 vargalex féle firmware-t használok [link], ezért leírnám észrevételem ehhez igazítva, hátha valakinek jó lesz.
1, A WAN interfész itt az eth0.2
2, A 8081-es port foglalt, itt vargalex külső utility-jeit lehet elérni. Nekem a 8082-esen érhető el a statisztika.3,
Az alapból elérhető "rrdtool1" csomagban lévő verzió nekem nem ismerte a --slope-mode kapcsolót.
Letöltöttem az OpenWRT repo-ból [link] az 1.2.30-as verziót.
Mivel nem lett volna elég szabad hely a routeren, ezért ezt külső meghajtóra tettem [ez] alapján a cikk alapján.Még egyszer köszönöm a leíás(okat)!
-
lukivaker93
csendes tag
Üdv!
tp-link tl-wr941nd típusú routeremre próbáltam felrakni az openwrt-t, elnéztem és rossz Firmware verziót raktam rá. pingelni tudom, de a menübe nem tudok belépni hogy beállítsam. restor oltam már és úgy se megy. légyszi ha tudtok segítsetek! -
rionpulya
tag
Szia, egy hibát találtam, a 4. oldalon a dumpot az traffic.rrd fileból veszed, nem az updaterrd.sh fileból:
rrdtool dump /opt/rrd_traffic/traffic.rrd -
ToMee54
csendes tag
nagyon köszi!
-
Nem tudtok véletlenül olyan verziót, ami telepíthető D-link DIR-615 Rev B2 hardware-re is, vagy pont kifogtam az egyetlen hardware revíziót, amire egyetlen custom firmware sem telepíthető?
Ahogy néztem, ezt vagy nem listázzák, vagy not supported, esetleg unknown a státusza.Van ezen olyan deadflash üzemmód, amivel ethernet kábelen keresztül is bármikor visszaállítható a firmware egy eredeti képfileból, ha esetleg megpróbálnám felerőltetni a DD-WRT-t, és nem sikerült (pl. átírja a flash-t, csak nem tud bootolni...)?
Szerk: Kis guglizással Ubicom CPU van benne, amit nem nagyon támogatnak a linuxok. De ha esetleg valaki másképp tudja, akkor várom a tippet.
-
rionpulya
tag
Jó cikk! Köszi
-
Speeedfire
félisten
Köszönjük a cikket, sok hasznos dolog van benne.
-
Kantorpe
tag
Szep!
Nemreg csinaltam hasonlot.
-
wwenigma
Jómunkásember
Wáów! Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Adatforgalom, terhelés statisztika készítése rrdtool segítségével
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest