Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Megérkezett a [távirányító], tökéletesen működik
Így elkezdtem az libre elec-el ismerkedni is. A problémám, amiben segítséget kérnék, hogy nem látja a pc-ről megosztott HDD-et. Van még két média box (popcorn,mede8er) azokkal nincs gond, látják a megosztott pl: zene, film mapákat. Ez a kodi semmit
Valakinek ötlet?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Sziaztok!
Nem tudom mennyire felel meg a kérdésnek ez a topic, de adva van egy kis NUC amire LibreELEC van telepítve.. (openelecről váltottam még régebben)
Tök szép és jó, de valamiért a Chorus2 theme-el el látott Kodi web nem akar működni..Ahogy elindul a Kodi kiírja, hogy a távoli kiszolgálás megszakadt, és ugyan ezt a hibát írja ki a weben is a :8080 port alatt.. (lost websocket error)
A 8080 , 9090 , 9777 portok ki vannak engedve, és hely hálozaton belül teljes tűzfal kikapcsolás mellett is ugyan ez a tünet.
Legfrissebb LibreELEC van fent, 18.2 -es Kodival.Valaki tud ebben segíteni?
Köszönöm előre is!
--
MZ -
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Szeretnék egy média lejátszót/htpc-t beüzemelni. Első OS-nek a openelec-et néztem ki.
Viszont a leszedet image+rufus-al megcsinálom az image-t s nem akar bootolni. Nem lát semmit a gép. Több gépen is próbáltam, inteles 64b gépre szeretném felrakni. Mint rontok el?
Leszedet image: OpenELEC-Generic.x86_64-8.0.4.img
boot prg: rufus-3.5.exeMás, ha sikerülne beüzemelni, akkor milyen távirányítót ajánlanátok hozzá?
Ez jó lenne hozzá: [link]
Segítséget válaszokat előre is köszönöm -
Sziasztok újra!
Eg ideje nyúzom a Kodi-t, és eddig csak filmnézésre használtam. Arra tökéletesen megfelel.
Mostanában elkezdtem addon-okat feltenni. Azt tapasztalom, hogy a videó addonok nagyrésze nem működik. Próbálja betölteni, de a végén nem sikerül. Vannap persze működők is, de ez a kevesebb.
A kérdés, hogy nálam van valami gond, vagy ez másnál is ilyen?További kérdés, hogy iinteraktív kiegészítők léteznek a Kodi-hoz?
pl. Google Earth, egyéb térkép, játékok, vagy hasonlók.
Játékvezérlőkhöz találtam addon-t, de ezek mire jók? Vagy csak én nem találok játékokat Kodi-hoz?Valamiért úgy érzem, hogy sokkal több van a Kodi-ban, mint amennyit én kihasználok, de valamiért nem találtam még rá ezekre, vagy csak nem működő formában.
El is kezdtem gondolkodni Android TV-ben, de gondoltam elötte még futok itt is egy kört.
Kössz a tippeket előre is!
-
Sziasztok!
Hogy tudom megnézni legegyszerűbben a /var/log/messages.log file-t?
File managerből nem látszik.Elég lassan bootol ssd-ről, és ki szeretném deríteni, hogy mire vár.
Kössz!
-
Egy Atom/Ion HTPC-n használom a Kodit (LE).
Van-e annak bármilyen akadálya, hogy a rendszert SSD-re tegyem át?
Köszönettel: MaCS
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Lehetséges egy libreelec-el, ami egy x96-minin fut, rakni valamilyen Linux felületet? Mondjuk gnomot?
-
tamasgal
senior tag
Gyerekek, a mini pc-m hdmi kábellal van összekötve az erősítőmmel és Libreelec/Kodi fut rajta. Miért lehet az, hogy a zenék mindig PCM-ben mennek az erősítő felé bármit állítok és nem FLAC-ban? Köszönöm
-
PapaMaci
őstag
válasz
doberman #639 üzenetére
KODI darabos, akadozó lejátszás ellenszere:
Rendszer/beállítások/Videók/Lejátszás/képfrissítés frekvencia beállításnál kapcsold át Start/stopra illetve vigyázz, hogy a lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz ne legyen bepipálva. Ha tvn nyomsz egy info gombot szépen ki kell írnia hogy 24 Hz egy 24 Hz anyagnál.
Svenkelésnél látható nagyon a darabos mozgás.
Illetve még érdemes ránézni ugyanennél a beállítási képernyőnél a gyorsítás menü alatt legyen bekapcsolva a hardveres gyorsítás.Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows) - Szoftverfejlesztés fórum, dugesz77 hozzászólása
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Olyan problémám van, hogy szaggat a lejátszása gépemen. OpenElec 8.0.4, AMD Brazos e350, 4Gb RAM. Hálózaton keresztül smb meghajtóról filmezem.
Nem nagyon szaggat, inkább darabosak a mozgások. Mindegy, milyen felbontás, milyen bitráta, mind darabos. Ismeri valaki a problémát, illetve az ellenszerét? -
robi12ster
tag
Sziasztok. Hátha tud nekem valaki segíteni.
Én egy olyan problémába ütköztem, hogy egy monitor pc, (Aoc aio aw2072 pwh) van a tulajdonomban, és az android része megadta magát.(amlogic 8726mx procis) Ezen akarnék egy openelec linuxot futtatni. Láttam egy pár helyen, hogy sd kártyán dual boot -ak, futtatható lenne. De hogy rakjam fel sd kártyára, és milyen openelec verziót? -
Pete55555
addikt
válasz
DoItYourself #625 üzenetére
-
fPApi
őstag
Sziasztok! Korábban már használtam és most újra fel akartam rakni egy asus vivopc vc60-ra, de a telepítés után azt írja, hogy nem találja az oprendszert és nem bootol. Előtte azon az ssd-n windows 10 volt, ha ez esetleg számít. Mi lehet a gond?
-
Pete55555
addikt
Sziasztok!
NAS feladatokra szeretnék egy gépet, ami kiváltja a jelenleg routerként, és NAS-ként is működő RT-N18U asus routert.
Jelenleg egy IBM T40 laptopon próbálkozok OMV-vel, de nem igazán akar összejönni.
Gondolkoztam ubuntu serveren is, illetve az OpenELEC is szóba jött.Kérdés: Egy ILYEN gép megfelelő lenne e az OpenELEC futtatására?
A feladatok: torrent futtatás
feltöltés kb 20-30 torrent (itt sebesség nem lényeg, csak benn legyen a feltöltések között)
letöltés: 1-2 torrent egyszerre, lehető leggyorsabban, DIGI 200/100 netet kiahsználva
Samba megosztás helyi PC-vel,
DLNA-n keresztül TV-n filmnézés max FHD minőségben.Előre is köszi a válaszokat
-
D@reeo
aktív tag
Sziasztok
Valaki szinkronizálja az oepenelecet 2 vagy több eszköz közt?
Arra gondolok, hogy a media library, addonok, stb szinkromnba kerüljenek, ha az egyik eszközön módosítok valamit, akkor az vándoroljon át a másikra is.
SQL-es megoldást találtam, de nincs erre valami addon?
[link]Kösz
-
-
Kroni1
veterán
válasz
DoItYourself #614 üzenetére
Szuperul megy a LE, köszi a tanácsot!
-
válasz
DoItYourself #617 üzenetére
Köszönöm -- nézelődöm. Jelenleg így van, külön sorozatos könyvtár, "TV Shows" tartalommal megjelölve, a sorozatok külön alkönyvtárban, SxEx megjelöléssel a névben. Szóval papíron jó, mégsem jelenik meg jelentős részük...
-
DoItYourself
addikt
Külön könyvtárba tedd a sorikat, és add meg a típust a scrapernek, amikor felveszed a forrást. Ezen belül nálam minden sori külön könyvtárban van, angol cím (év) szerint elnevezve, ezen belül az egyes részek lehetnek ömlesztve is, ha a fájlnevükben benne van az évad, epizód száma, pl. S02E03. A Kodi wikiben több lehetőség is le van írva, kodi file naming-re keress rá.
-
Pontosan milyen nevezéktannal / egyéb trükkel oldható meg, hogy a sorozatok megjelenjenek a Sorozatok fül alatt a médiatárban?
-
Kroni1
veterán
válasz
DoItYourself #614 üzenetére
Igen, azt. A másik topikban is most tanácsolták épp a LibreELEC-et, köszi szépen már megy is felfelé, remélem az jó lesz!
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Az új, 8.0.4-es Openelec-et próbálom feltenni a RPi2-re, de eddig se ez, sem a korábbi (8.0.1, stb.) verziói sem tudják rendesen a NAS-omról lejátszani a filmeket, folyamatosan pufferel. Valamiért itt az NFS megosztást erőlteti, a korábbiaknál SMB volt, és eddig nem volt semmi ilyen gond. Esetleg más is futott bele hasonlóba, talált megoldást? Csak mert amugy nagyon tetszene az új felület amit a 8.0-ás OE hozott.
-
Sziszifeca
őstag
Használjátok a Libreelec-et. Azon megy minden, most tettem, fel én is tegnap.
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Adott egy Rpi 2 + 16GB-os microsd, melyre az addigi 6.03 helyett 7.0.1-es Openelec-et tettem, tiszta letepítéssel (mindent töröltem az sd-ről, majd 7.0.1-et írtam ki rá)
Feltettem a szokásos szolgáltatásokat (Youtube,opensubtitles, Artword Downloader, Watchdog), majd a beállításoknál bepipáltam hogy omxplay legyen a lejátszó.
Ezenfelül elindítottam egy fullhd-s videot, nem volt drop, örültem neki, viszont bármi mást célszerű állítani?
Természetesen magyar nyel, régi, időjárás mindent beállítottam, hálózatról smb-n behivatkoztam a filmek és sorozatokat.
Segítséget előre is köszönöm.
-
ptya
tag
sziasztok!
a minap frissítettem az 1 éve perfektül futó openelec 6-ot 7-esre, hogy majd milyen jó lesz nekem... hát hatalmas pofára esés volt
1) kép boot után nincs, ki kell húznom a hdmi kábelt és visszadugni a gépbe, hogy a tv mutasson valamit
2) rtorrent nem működik többé.. se transmissionpár órát szenvedtem mindezzel, majd inkább downgrade-eltem 6-osra. viszont most azt kapom, h az rtorrent nem kompatibilis
szóval úgy néz ki egy clean install elé nézek 6-osra és elvesztek minden beállítást, amit az év alatt beletettem
Aki 7-est futtat az nem használja torrentre a masinát? vagy van valami titkos alternatíva amiről én nem tudok?
a képernyős dolog mitől lehet?köszi
-
vatvik
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában. Két hete raktam össze a gépemet, libreelec fut rajta.
Minden OK, de....
UPC előfizetőként szeretném a HORIZON TV-t nézni, amihez app hiányában böngészőn át lehet hozzáférni. Ezzel jön a gondom. A rendszer által hozott Chromium nem támogatja a Microsoft Silverlight-ot, ami nélkül nem nézhetőek a műsorok. Gondoltam Firefox az én megoldásom, de nem tudom telepíteni.
Kérem, aki tud megoldást ossza meg velem!
Köszönöm. -
attilav2
őstag
Igen működik a "levágás nélkül" opció openelec-nél is.
Ez egy WebOS-es tv más rendszerű LG-n lehet máshogy hívják az opciót. -
attilav2
őstag
Közben megtaláltam, ha HDMI bemeneten vagyok akkor van a képaránynál egy "levágás nélkül" opció, az asus média lejátszó moservices menü képernyője túllógott, a "levágás nélkül" opcióval megjavult.
Na majd ha átcipelem a gépet a tvhez megint akkor referálok működik e openelecnél is. -
attilav2
őstag
Kipróbáltam az openelec x86-64 es kiadását a gépemen. A monitoron még semmi gond nem volt, de amikor rákötöttem a tévére akkor a kép szélei lelógtak, a beépített opcióval képtelen voltam korrigálni. Windows alatt ez simán ment van erre egy opció az ati driverben egy csúszka elhúzásával gyönyörűen be tudom állítani hogy ne lógjon túl a kép. Az openelec ezirányú beállítási lehetősége katasztrófális, egy négyzetet kell húzgálni az egérrel de közben nem mutatja mennyire lóg túl a kép így találomra kell állítani. Ez elég nagy csalódás
Többet vártam az openelectől. A vga egy radeon 6670, a tv egy lg 32lf632v. Aki tudja hogyan lehet normálisan beállítani openelecen a képtúllógást, másnéven "overscan" azthiszem, az ne tartsa magában.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Openelec felismeri a külső dvd olvasót?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Vajon mit tudhat egy egyszerűbb beállítást/konfigurálást lehetővé tevő XBMC alapú operációs rendszer?
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest