- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Oe-t használok sd kártyáról egy Zotac HTPC-n. A pc-n van egy ssd és azon egy win10. Ennek a kettőnek a dual boot megoldását kerestem régóta a neten, de - anélkül, hogy szétcseszném a meglévő, belakott os-t az ssd-n-, nem találtam. Viszont most sikerült egyszerűen megcsinálni és ezt szeretném megosztani, hátha valaki mást is érdekel.
Amire szükség lesz:
- EasBCD bootszerkesztő program.
- Usb image tool vagy Win32 disk imagerKészítsünk egy mentést az sd kártyára telepített Openelec-ről és helyezzük el valamelyik meghajtón.
Nyissuk meg az EasyBCD-t (nekem magyar nyelvű), majd - az Új bejegyzés hozzáadásánál - lépjünk alul a Disk Image fülre.
Állítsuk be a következőket:
- Tipus : Raw Disk Image
- Rendszer: Amit beírunk, az látható majd a boot menüben. pld: Openelec
- Elérési út: Tallózzuk be az elmentett Oe.img fájlt.Végül klikk a - Bejegyzés hozzáadása - gombra és ezzel kész is vagyunk.
Gondolom, hogy a boot sorrendet és időt mindenki be tudja állítani.
Azt ne kérdezzétek, hogy ez miért és hogy müxik, nem tudom, csak azt, hogy így jó.
Viszont, ha később véletlenül eltávolítjátok vagy átnevezitek a mentett .img fájlt, akkor természetesen nem fog működni a dual boot.
Próbáltam a Linux/BSD menüpont alatt lévő különböző módokat, de csak a Grub (legacy) működött úgy, hogy bootoláskor először egy - Boot error - fogadott, majd egy Enter-t nyomva továbblépett és betöltődött az Oe.Valószínű, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt, de ez a megoldás nem található a neten.
Amennyiben valaki tud egyszerűbb megoldást, azt szívesen elfogadnám én is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest