Hirdetés
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
balintka #8202 üzenetére
Ez a lemerítős (és első 16 óráig csurig töltős, stb.) történet a nikkeles akkuk idejéből maradt meg.
A lítiumos akkuknál ilyen nem kell, ugyanis nincs memória-effektus.
Többiek is: kicsit félreértettétek, amit írtam. Én nem mondtam, hogy így kell csinálni, mert különben baja lesz az akkumulátorotoknak. Én magam sem ügyelek különösebben erre.
Csak leírtam, amit szakértőktől hallottam, miszerint így lehet a leghosszabb az akku élettartama.
(Amúgy ez az élettartam-növekedés már csak azért is logikus, mert lemondasz a kapacitás 40%-ának használatáról, márpedig az akku élettartama a teljes lemerítési-feltöltési ciklusok számában mérhető, tehát 0-tól 100%-ig.
)
-
Tin
veterán
válasz
balintka #8202 üzenetére
b0bcatnak igazad van, tényleg a 20% és a 80% közötti tartomány az ideális.
a gond viszont, ahogy ő is írja, hogy így csak az akkunak alig több mint felét tudod kihasználni. mindezt azért, hogy átlagos használat mellett néhány hónappal tovább bírja az aksid.
viszont, ha melléteszed, hogy gyakorlatilag 2 évet simán kibírnak az aksik, 10e forint miatt (vagy 2 év múlva annyi sem lesz) lemondasz a kapacitás feléről.
tényleg megéri?
szerintem bőven elég ésszerűen használni az aksit: feltölteni teljesen, lemerülésnél meg törekedni, hogy 20% alá ne menjen, inkább tölts rá. már ezzel is sokkal jobbat teszel neki, mintha hagynád mindig csontra lemerülni. ha csak néha, az nem fog észrevehető gondot okozni.
1-2 havonta tényleg nem árt egy rendes lemerítés, de nem az akku miatt, hanem hogy a telefon újrakalibrálja a hátralévő töltöttséget, és pontosabban jelenítse meg.
szerk: most látom, hogy ezt ide írtam és nem a telós topikba. mindegy, a tabletre is igaz
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Subaru topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest