Új hozzászólás Aktív témák

• Vakegérke

félisten

Olvasgatom a hozzászólásokat, és bizony elgondolkodtatóak. Túlzott szigorról beszélnek páran, és nehezményezik, ha a rend őre határozottan lép fel.

Ámerikás hasonlat is akad. Lám, kamera rögzíti az eseményt, a policeman udvarias, frissen vasalt. Ám kattan a pisztolyon a biztosító a legkisebb gyanu esetén. Ez olyan jó?
    Félnek. Okkal. Félnek, mert már rég elszabadult a pokol, és nem tudhatják, hogy ki támad rájuk.

Anno elég volt egy piros karszalag, és az illetővel nem mert szembeszállni senki. No persze, ez is jogtiprás, hiszen a parkőr nem hatósági személy, így nem követelheti meg az eldobott szemét felszedését. Szemeteljünk csak, nekünk jogaink vannak.

Mára már az egyenruhásoknak sincs semmi tekintélye. Szemébe röhögnek, csikkel a szájukban kötözködnek vele.
    Tényleg ez kell?

A rendőrt én (is) fizetem, ahogy áttételesen a biztonsági őröket is. Elvárom, hogy a pénzemért fékezzék meg a garázdákat, törvényen kívülieket.
    Jogi úton is lehet, nem vitás. Ám az általam leírt esetben mi lett volna a vád? Csikkes visszapofázás? Pad összekoszolása? Ugyan kérem...
    Az eljárás ha nem is jogos, de hatékony volt. Én pedig hatékony rendőröket akarok.

Új hozzászólás Aktív témák