- Asszociációs játék. :)
- Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz HornedReaper #122 üzenetére
Ezzel szerintem azt akarják illusztrálni, hogy a teljes készülék vízálló, a töltővel együtt, és nem a szónikus fejet demonstrálják.
-
HornedReaper
senior tag
Nekem is lett egy Oclean One fogkefém
Ez a videó tuti vakítás, szerintem azért nem mutatják a vízfelszín tetejét amikor benne van a fogkefe, mert fölé öntenek vizet, így kerülnek oda a buborékok
De a fogkefe remek, tényleg kiváló anyaghasználat, és szerintem a programok választhatósága sem parasztvakítás. Van a sima rezgés, különböző frekvenciákon / "erősségben". De van program, ahol úgy érzed a fogad környékén, brutál módon berázza az egész fejet amikor metódust vált, de nem zavaró. Ezesetben el is hiszem ez ér valamit, a fokozatos erősebb lökéshullámok tényleg jobban tisztíthatnak a fogakon és a résekben is! Én ajánlom
[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
Oclean SE vs Oclean One
Az Oclean facebook oldalán tették fel a választ.Érdemes a kommentekre is ránézni, ahol megválaszolják, hogy nincs benne nyomás illetve (angle? - talán a forgatást figyelő) szenzor.
-
Kapanyél
őstag
Nagyon jó kis fogkefe volt az, a Sonic Complete. 8 éves most az enyém, sima NiMh akkuja mai napig 2-3 hetes üzemidőt tud. Betáraztam a fejekből tavaly, hátha elfogy mindenhonnan.
A következő Diamondclean lesz biztosan a Philips-től.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
ZolkoW
őstag
Ocleant csak képen láttam, de nem tűnik különösebben nagyobbnak az X3-nál, vagy annál az Oral-B-nél, amim volt. Az X3 mondjuk kecsesebb az elemes Oral-B-hez képest.
Az első 1-2 hétben szerintem mindenkinek furcsa, nekem konkrétan zsibbasztotta a számat.
Az Oral-B ajánlása egyébként az, hogy a szónikus fogkefét használat közben ugyanúgy kell mozgatni, mint a manuálisat.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
M0RGI
őstag
Végül az Oclean lett. Youtube-on valaki összehasonlította a másikkal és ő is ezt hozta ki jobbnak.
Viszonylag jól tisztít, de van hogy nem szed ki mindent a fogam közül. Erre a DOCTOR·B Deep Cleaning manuális fogkefe kialakítása sokkal jobb, profin megtervezett és kiválóan tisztít.
Oclean tényleg elég nagy batár és valahogy túl nagy és kemény a feje is amin kicsi a sörték területe így könnyen hozzáér a kemény műanyag a többi fogamhoz, ami iszonyú rossz érzés.
Nem tudom a többinél is ilyen-e.
Ja és elég kényelmetlen fogni, nem esik kézre, valahogy soha nem tudom, hogy merre áll a feje a számban, mindig nekiverem a fogaimhoz.Gondolom a giroszkóp a testben van, úgy érzékeli a kezed mozgását.
Bár ahogy látom, a fogmosási hatékonység % szerintem inkább függ a választott programtól, mint a kezed munkájától.[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Nekem ma érkezett meg az Oclean One. Egyelőre élesben még nem próbáltam (lehet nem is fogom), csak a kezemmel néztem hogy mit csinál ha erősebben nyomom oda. Érezhetően változik a frekvencia, de nekem olyan randomszerű az egész ami azt jelenti, hogy valamikor az alacsonyabb frekvencián marad a nyomás megszűnése után is több másodpercig. Az a baj, hogy a fejben nincs semmi érzékelő, faék egyszerű az egész és nem tudom a beépített giroszkóppal nyomást hogy tud érzékelni én inkább a motoráram változására gyanakszom, hogy azt érzékeli.
Pedig: "The Oclean One has built-in gyroscope which can detect motion, angle, and pressure. "Mi Home-mal az Oclean nem használható.
De én már most megmondom, hogy nem fogom használni az app-ját, mert parasztvakítás az egész.
Egyébként meg batár nagy az egész fogkefe, nem tudom miért tettek bele ilyen nagy aksit, én inkább gyakrabban tölteném...
Még az is lehet, hogy keresek helyette valami kisebbet. -
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Melyiket érdemesebb megvenni? X3, Oclean SE, Oclean One?
Kiderült már hogy az Oclean-okban van-e nyomásérzékelés?
MIHome-al kompatibilis és kihasználható minden funkciója?
Köszönöm!
-
maestro87
őstag
Köszi, akkor valószínűleg csak az Oclean-ban lesz, mert az X3 után árban azt hiszem az következik. Már csak kérdés, hogy mit csinál az Oclean ha erősen használom? Egy teszt sem ír erről, remélem nem csak a fogmosásom elemzésére használja a nyomásérzékelőt.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Azt tudja valaki, hogy mely Xiaomi fogkefékben van nyomásérzékelő?
Úgy tudom az Oclean One-ban van, így gondolom az Oclean SE-ben is, na de az alatta lévő árkategóriában?
Nekem olyan kellene ami vissza vesz a rezgésből ha túl erősen sikálom. Ezt mely fogkefék tudják?
Egyébként most kijött egy újabb és egyben olcsóbb Xiaomi fogkefe, bár ez a nyomásérzékelést gondolom nem tudja, viszont jó árban a többi webshop-hoz képest. -
G@ben
addikt
Kicsit off, de nem tudtok olyan Xiaomi elektromos fogkefét, aminek kör alakú feje van, simán rezeg, mint egy alap Oral-B, sokáig bírja az akksija, és 3000 Ft környékén van? Pár hónapja olvastam róla tesztet magyarul, de sehogy sem találom, az Oral-B akksija meg kezdi teljesen megadni magát 1 év után.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
ZolkoW
őstag
válasz Freddycom #103 üzenetére
azt tudja esetleg valaki, hogy a Xiaomi neve alatt futó fogkefék fejei esetleg kompatibilisek-e egymással? az X3-ashoz még sosem láttam olyan olcsón fejet, mint a cikkben szereplőhöz annó.
Egyébként az egyik "deep clean" fejem gyári hibás, kissé ferdén áll a csapon, ha teljesen a helyére tolom, nem képes rendesen rezegni. egy ideig bajlódtam vele, kissé lejjebb húzva lehetett használni, de nem tetszett annyira a puha sörtéi miatt.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
őstag
Majd' fél év használat után kis helyzetjelentés:
- Akksi kiváló, eddig egyszer kellett töltőre tennem, reggel és este 2-2 perc a fogmosás.
- Az okos funkciókat abszolút nem használom ki, az appot se nyitottam már meg jó pár hónapja. Be van álltva egy stock fogmosási program, oszt jónapot.Cukorevés után nem mosok fogat cukormosó programmal, sőt terhes sem lettem, hogy az arra specializálódott programot preferáljam (♂).
- Egy hete megérkeztek a novemberben 0.99-ért rendelt fogkefe fejek, úgyhogy ezt a részét letudtam sok időre, mert van tartalékban hat darab.
-
arcsin
senior tag
Na csere érett lett a régi fej, így kipróbáltam az előre megrendelt Deep clean pótfejet.
Nem "csapatja" úgy a puha sörték miatt, de ez tetszik is benne. Ugyanúgy megvan utána a tiszta fog érzése amit manuálisnál nem mindig sikerült érezni.Az akksit most dobtam fel töltőre 2 hónap után.
Ja igen, az appban külön móka volt "fejet cserélni" RÁnyomtam a fej cserére, meg is erősítettem azt, majd Mi home összeomlott és soha többé nem találja a fogkefét.
Ja igen kis off, de Lidl-ben lehet kapni a sajátmárkás(dentalux) lila 8in1 szájvizet. Na annak teljesen lila Listerine illata van de nem marja szét a szájüregem annyira, kellemes. Sokan tudom az miatt szeretik, de nekem sok, olyan mintha hypoval öblögettem volna.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Speeedfire #100 üzenetére
már nem emlékszem,nálam hogy volt pontosan, de ezeknél a kütyüknél gyakori, hogy a telefon saját BT menüjéből nem szabad párosítani, csak appból...egy próbált megér, de tényleg nem emlékszem, hogy volt pontosan, a régi fogkefét most is látja, az újat is látja, de nem tudott összekapcsolódni..
-
ZolkoW
őstag
válasz Speeedfire #98 üzenetére
fentebb írták, hogy kínai régióra kell állítani, stb, nekem az elsőnél így nagy nehezen sikerült, a másodikkal nem, de azzal hamarabb fel is adtam...használom gyári alapértékekkel :-) szerencsére nem az app miatt vettem.
-
Speeedfire
félisten
Végül nekem is megjott az X3. Sajna a posta levamolta.
Viszont én az mi app-al nem tudom párosítani. Nem találja. Másnak volt már ilyen? Amúgy elég fura volt vele fogat mosni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
ZolkoW
őstag
válasz Speeedfire #94 üzenetére
én elégedett vagyok vele, azóta ideért a második is, így nem kell cserélgetni a fejeket
azóta jött ki a lite változat, picivel olcsóbb, és kisebb az akksija. annyival mondjuk nem is olcsóbb..Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
nagyúr
válasz Speeedfire #92 üzenetére
SOOCAS / SOOCARE X3 szokott lenni $40 akcióba, de $43 is jó ajánlat
ingyen postával kértem 3 hete és már meg is jött (ők persze aláíróssal küldték)"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Speeedfire
félisten
10k körül ajánlanátok valami jó fogkefét? Eddig az oral-b pro 600/750-et néztem. De most találtam rá erre a kínai cuccra.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
arcsin
senior tag
válasz malnabokor #90 üzenetére
Mindig bent indítom el. csak hát oldalt/hátul okés még, de elől körkörösen elég nehézkes csukott vagy félig zárt szájjal és akkor meg már minden mindegy. De lehet az én szám pici.
-
malnabokor
senior tag
-
arcsin
senior tag
Most megint beállítottam az appban az én akaratomat, picit mókolt és most leáll a program végén, teljesen jól működnek az extra programok is. A fröcsögésgátló nem túlzottan hasznos. Rájöttem én takarítom a fürdőszoba tükröt úgyis ha csak kicsit fröcsögöm össze, úgy is ha nagyon.
Persze elmex-szel is még mindig a fogkefétől a könyökömig (nem túlzok) csupa folyós fogkrém vagyok. Próbáltam vízszintesebben, függőlegesebben fogni de nem igazán sikerül megúszni.
Elég vitaindító kérdés de szerintetek milyen a legoptimálisabb fogkrém rá vagy tökmindegy folyik azt kész?
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
én egyszer próbáltam, de akkor azt hiszem, úgy kapcsoltam be, hogy már a fehérítős üzemmódban volt. aztán vártam a fél perces jelzéseket, de nem jöttek meglepődtem, de úgy vettem, hogy ez ilyen... nem zavart, mert egyébként nem használom. Közben mindenesetre úton van egy fekete is, hogy ne kelljen cserélgetni a fejeket (páromnak is tetszik).
ja, fröcskölésgátlóról azt hittem, valami tudományos dolog. de csak azt vettem észre, hogy bekapcsolás után fokozatosan emeli a rezgés intenzitást... de számomra elég idegesítő módon, hallani benne a lépcsőket. szóval elsősorban ezért kapcsoltam ki.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
Ellenőrzésképpen néztem az órát. Igaziból ami zavar hogy mire végeznie kéne nem marad fogkrém rajta (Meridol sensitive). Szétfröcsköli, de azt a fröcsögésgátló módot majd lehet kipróbálom. Meg valahogy kifolyik a számból a fogkrém félperc után Próbálom bent tartani, csináltam ahogy írtátok fentebb körkörösen nem odanyomva persze.
-
arcsin
senior tag
Ma megjött a Soocas x3. Sikerült a fent írt módon csatlakoztatni Mi Home-hoz, beállítani, de nem igazán "megy le a program". Piciként úgy mókolgatott magában mikor beállítottam 2,5percre stb, de egyszerűen nincs vége programnak ha használom. Átvált magától az általam kért fogápolási extra módra, de nem áll le utána. Ez nooormális?
-
Aprósólyom
addikt
Hadd reagáljak meglátásodra, mert jól látod. Viszont a marketing szöveg nagyon jól kimossa az agyakat.
"A gyártó szerint olyan alapvető problémákkal küzdenek a piacon lévő fogkefék, amelyek közül a legkardinálisabb a testreszabhatóság hiánya, ugyanis nincs két egyforma fogsor, így elengedhetetlenek a személyre szabott fogmosási programok." Helyesen én mosok fogat nem a fogkefe. Egy 100e Ft-os ultra okos fogkefével is moshatok szarul fogat és egy 1000Ft-os manuális fogkefével is moshatok helyesen fogat."A másik fontos probléma, amit az Oclean One hivatott orvosolni, az akkumulátorok hosszú töltési ideje, mivel más elektromos fogkeféket egész éjszakán keresztül töltenünk kell, hogy aztán egy-három hétig használni tudjuk őket." Ez is igazán gyenge érvelés. Ha egy hagyományos elektromos fogkefe 1-3 hétig működik, miért probléma, hogy egész éjszakán át töltenem kell? Ha nem bír ki 1-2 napot, akkor legyen gyors a töltés, de így? Nem fog egyik pillanatról a másikra lemerülni. Most is úgy jöttem le vidékre, 3 napra, hogy a töltőt sem hoztam magammal, meg betettem egy manuális fogkefét ha mégis lemerül.
Jevons paradox
-
fornettisuti
veterán
Xiaomi DDYS01SKS Mi Home Sonic Toothbrush -ról mi az itteni vélemény?
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
veterán
válasz malnabokor #77 üzenetére
Nekem volt oral b fogkefe is és Philips sonicare is... Én ez utóbbit jobban szerettem... S mióta ezt használom fehérebbek a fogaim és kevesebb a fogkő a fogamon.
-
MCGaiwer
addikt
én amazonon vettem egy oral B Genius 9000 -et 100 fontért extra fejekkel, stb. az összehasonlító táblázat kicsit félrevezető.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
malnabokor
senior tag
Egy másik tanulmány, másik fogkefével [link] de ha az oldalsávban nézelődsz, ott vannak még más tanulmányok hasonló eredményekkel.
Megfordítanám az indoklást: mivel a sörték kis íves irányú vezetése a leghatékonyabb, ezért kell manuálisan is így fogat mosni, és az ezen technikán alapuló elektromos fogkefe lesz hatékonyabb. (Fun fact: az O-R fogkefék nem forognak körbe-körbe, hanem csak a kör ez bizonyos részét teszik meg majd vissza, szóval oda-vissza forognak.)
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
ZolkoW
őstag
válasz malnabokor #73 üzenetére
Én készséggel elhiszem, hogy a szónikus akár visszalépés is lehet a forgófejeshez képest, bár ez a tanulmány ugye egy konkrét fogkefét vizsgált egy másik konkrét típushoz képest.
Viszont kérek engedélyt belekötni abba az indoklásba, hogy a forgófejez azért jó, mert a leghatékonyabb mód az Ez a leghatékonyabb mód a manuális fogkefe használatán alapszik, persze hogy azt mondják a fogorvosok, hogy körkörösen keféljünk a kis kezünkkel, mert a sima fogkefével az működik legjobban.
De ebből nem következik, hogy egy más technikával is az működik legjobban.A fejméret-dolog nekem furcsa, így, hogy van az X3-as a normál fejével, igazából tetszik, hogy ennek kisebb a feje, mint az alap Oral-B-nek. a kefe felülete hasonló lehet, de a hiányzó mechanika miatt kisebb helyet foglal.
-
malnabokor
senior tag
Én a 9-ből 10 angol fogorvost tudom (vagy az tudós? )
Mindegy, szóval igyekeztem elérhető kutatással alátámasztani, és a leadott oktatási anyag is logikusnak tűnik számomra, így csak ezeket tudom tolmácsolniköztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
nagyúr
válasz malnabokor #73 üzenetére
Aha és 10-ből 9 fogorvos az 1 fogorvos ugye?
-
malnabokor
senior tag
Fogorvostan hallgatóként hozzátennék pár dolgot a témához annak fényében, hogy két hete volt másfél órás szemináriumunk az elektromos fogkefékről
A szónikus vs oszcilláló-rotációs típushoz: kutatás Tehát az oszcilláció-rotációs fogkefe jelentősen csökkentette a plakk mennyiségét és a fogínygyulladást a szónikushoz képest. Ennek oka amúgy az, hogy a leghatékonyabb mód a lepedék eltávolításához az "apró, körkörös csuklóból eredő mozgások", ezért mondják mindig ezt a fogorvosok És az elektromos fogkefék fentebb említett része (oszc.-rot.) ezt valósítja meg a fej oda-vissza forgatásával, ezt a mozgást modellezi le. Érdekesség képen pl. az Oral-B-nek is van szónikus feje, és az ok egyszerűen az, hogy nagyon sok ember nem tud/akar "holmi" kör alakú fogkefe fejre átszokni, mert évek alatt megszokta a nagy felületű fogkefefejeket, így a cég is alkalmazkodott.
Ezek fényében a piros X a táblázatban, hogy valami nem szónikus az határozottan pozitív.A másik a nyomásérzékelő: leírásban láttam, hogy érzékeli, hogy mennyire nyomod a fogadhoz, de olyankor le is állítja? Mert sokan szeretnek izomból fogat mosni, és azzal aztán lehet leszedni a zománcot, pláne, ha előtte itallal-kajával fel lett lazítva. Tehát ha valaki vesz elektromos fogkefét, mindenképp nyomáskontrollosat ajánlanék.
Mindezek ellenére úgy vélem hasznos ez a fogkefe is, hiszen az ideális 2 perces fogmosást betartatja veled (az átlag magyar fogmosás ideje 42 másodperc ). Ne nyomd erősen, és használata közben kicsi körkörös mozgásokkal vezesd a fogfelszínen
(És a fogkrém is ugyanúgy fontos, ott tanulmányok alapján az ónfluoridot ÉS natriumfluoridot is tartalmazóak a legjobbak).
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
nagyúr
soronként írom
1: 2 -2,5 perc fogmosási idő
2: fröcskölés csökkentés bekapcsolása (felesleges), rezgő fej jel
3: + 30 másodperc fogfehérítő ciklus a fogmosás végén, fog jel
4: + 30 másodperc ínymasszázs ciklus a fogmosás végén, fog az ínyben jel
5: + 10 másodperc nyelvlepedék eltávolítás ciklus a fogmosás végén, nyelv jel
egyebek (ebben a sorban nincs beállítás)
6: firmware frissítés, szövegbuborék jel
7: faq, fűzet jel[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
ZolkoW
őstag
honnan való a kép? (ja, Tinydeal, már látom...)mert ilyen formában ezzel sehol nem találkoztam, csak valaki a MI fórumban írta, meg nem szokatlan ez a Xiaomitól.. szóval próbáltam egyszer így is, de akkor valszeg nem nyomtam gombot, mert most nyomtam, és most befejezte a letöltést is. (látszólag a fogkefe gombjának hosszú megnyomására indult el mindig a folyamat, de ezt sem írják sehol, és az app sem segít)
a kefe beállításainál továbbra is kínaiul van minden, de a 2,5-öt felismertem. a többi ikont csak sejtem, hogy kb mi lehet (nyelv tisztítás, stb). Egyelőre netes keresés sem segített.
Ha angolra állítom az app nyelvét defaultról, az sem segít, csak legalább újraindításig megint nem látta a fogkefémet. a csatlakozás azért továbbra is elég nyögvenyelős, szerencsére ezt nem tervezem napi szinten használni.Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
a fogkefét látja, de a "connecting" nem megy végig, azt mondja a végén (most megint megnéztem, hogy pontos hibaüzenetet írhassak), hogy could't download plugins.
ezt már vagy 5x eljátszottam, nem hiszem, hogy valóban hálózati hiba lenne, vagy legalábbis nem olyan, hogy megszakad a net..a Mi Home default roomjában is ott a fogkefe, mint offline eszköz. "tap to connect"-et ír, de hiába tapicskolok, nem történik látszólag semmi (itt elég bután van lekezelve ez a hiba, semmiféle visszajelzést nem kapok arról, hogy mi a bánat van)
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
akkor ebben kérek segítséget, mert nekem a Mi Home mindig a csatlakozáskor valamit update-elni akar, és 91%-nál megáll. már próbáltam QR kódos linkből is telepíteni, de a kínai áruházban nagyon nem akaródzott eltalálni
próbáltam a régi Mi4-esemmel is, hátha jobb barátok, de ugyanaz. azért írom ide, nem privátban, mert hátha másnak is segítség.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
Csak nagyon röviden, így 2 fogmosás után: nos, elég zsibbasztó érzés
Meg kell szokni, de ugyanakkor kulturált cucc, a forgófejes típusból kettő volt eddig, az lemozogja magát a fogról, ez nem. ha valakit kifejezetten az okosfunkciók érdekelnek, akkor inkább a cikkben szereplő újabbat vegye, ennek a Soocas/Soocare X3-nak elég hulladék a szoftvere, állítólag a kínai szofttal hajlandó kapcsolódni, és/vagy kínai régiót beállítva, ezzel lehet hogy futok még köröket, de egyelőre nó okosfunkció. Igazából egy dolog érdekelne: hogy átállítsam az időzítőt 2,5-3 percre.
De hardveresen egyben van a cucc, minőséginek tűnik.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Az Oral-B Trizone 1000-ről vélemény?
10e körül megkapni, ha az ember jobban körülnéz."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
RBJ
addikt
Én egy philips sonicare 2 db set uv fertőtlenítővel 35e. volt akcióba anno.
az mióta drága? És tényleg érdemes rendes sonikus t venni mert a fogkövem vagy mi volt több fogamon amit a fogorvosom se bántott mind lejött.
Egyetlen hátrány, hogy a fejek nagyon drágák. Ebay es társaik amik meg olcsók másolat mind.
Egyetlen parasztvakítást látok a sok program és válozatai .
Mitől lenne fehérebb egy programtól a fogamM?[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Teasüti
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
Amúgy ez a 2 perc hogyan jön ki? A fogsor külső, belső és alsó oldalára 20 mp jut?
"nincs rá lezsóidő"
-
GreatL
őstag
Ha a Soocare 3 műanyag feje rezegve hozzáér a fogamhoz az nagy gond, párszor eltalálom vele a fogam, de csak nem töri szét?
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
ZolkoW
őstag
válasz petipetya #51 üzenetére
[link]
lehet hogy nem a legjobb ajánlat,de nem akartam vacakolni, hogy végül lejárjon a fejekre érvényes akció (azt amúgy nem találtam eusat, de nem baj,ha később jön meg, és úgyis vámhatár alatti, azt meg nem akartam,hogy megveszek egy marék pótfejet,aztán végül esetleg más fogkefe lesz)bexxter: én sem tudom, de bízom benne,hogy ez is jó (értékelések alapján igen), és az új extrák kevésbé hoztak lázba, de attól még lehet,hogy az újabb kiforrottabb.
[ Szerkesztve ]
-
bexxter
tag
https://www.gearbest.com/tooth-care/pp_616635.html
Ez mennyivel lehet "rosszabb" mint a cikk alanya?
-
ZolkoW
őstag
nna, megrendeltem az eggyel régebbi típust, mert azt találtam eu raktárban. kíváncsi vagyok..
-
tupuk
aktív tag
"Szerintem az is szempont, hogy soft, medium, vagy hard a sörték keménysége egy fogkefén."
Ebben nagyon igazad van. Az OralB-hez eleve többféle fej volt, és állandóan fejleszteni is egyre újabbakat, amiket ki is szoktam próbálni, de aztán végül mindig visszatérek a soft-hoz, nekem az vált be. Bár most az egyik újféle is egész jó, lehet felváltva fogom használni a softtal.
Igen, ésszel kell használni ez is, mint mindent világon. Aki hülye az a világ legjobb cuccait is összevásárolhatja, mégis elrontja az életét, egyelőre még nem tart ott a mestersége IQ hogy a lényeget, a vezérlést átvegye tőlünk. Én az oralb-mhez évek óta kínai fejeket használok, és bevált. Nyilván ha szarabb lenne a minőség, akkor venném a "nyugati" drágábbat, mert a fogam és az egészségem fontos, de olyannyira nem szarabb a minősége hogy kb. biztos vagyok benne hogy ugyanaz(ok) a gyár(ak) csinája(ják), csak eladják így is, felmárkázás nélkül. Vagy ha nem is ugyanaz, de tökéletesen másolják. Nem űrtechnika ez könyörgöm, pár gramm műanyag meg sörte... ráadásul a kínaiak már minőséget is tudnak, a telefonjaik pl. lassan letarolják a világot a minőségi szegmensben is, az autóipar pedig azt mondja hogy 3 éven belül elindul ugyanez a hódítás a kínai autókkal is....
-
tupuk
aktív tag
válasz petipetya #34 üzenetére
Most nem nézek utána, de nagyon-nagyon meg lennék lepve ha nem lenne hozzá pótfej, akár saját márkás, akár kínai utángyártás tonnaszámra. Én évek óta Kínából rendelem az OiralB-mhez a pótfejeket, általában 2-3 hétig használok egyet aztán újra cserélem. Fillérekért adják: a magyar boltban ilyen nevetséges több ezer ft-okért adnak 3-4 darabos hivatalos pótfejet, Kínából 4-500 ft-ért jön meg a 4-.es csomag, azaz a pótfej darabja 100-120 ft.
És tökugyanaz a kiváló minőség mivel amikor vettem a gépet ahhoz adtak fejet természetesen és semmi de semmi különbséget nem fedeztem fel a gyári fej és a kínai rendeléseim között. Talán a gyár és a gyártósor is ugyanaz amilyen világot élünk, csak az OralB saját csomagolást és többszörös felárat tesz a kíniai beszállítóitól beimportált fejekre....
-
tupuk
aktív tag
Nagyon érdekes a kommented, mégis miből gondolod hogy csak azért mert egy kis kütyüt láthatóan túláraznak hogy markeinghablattyal többszörös hasznot húzzanak le róla, (miközben ugyanaz a termék sokkal olcsóbban is elérhető kevesebb marketing mellett), ebből az következne, hogy minden más eszköz ezen a területen szintén túlárazott, beleértve a professzionális, napi több órás használatra szánt eszközöket is?
-
őstag
Magyarországon a legalapabb sonicare is 15 ezer forint (akciótól függően mittomén mínusz 1500-2000), ezt meg vettem egy hónapja 16 ezerért (De most is 16700 forint). Ez az Oclean meg a csúcs Philips és Oral-B szintén van, amiknolyan 50-60 ezerbe kerülnek itthon.
Ezek a tisztítási módok amúgy kb annyik, h változik a frekvencia, "amplitúdó" és az intenzitás.
A fej múltkor 1 dollár volt ehhez az Ocleanhez (oké, ez kirívó eset), de ez alkalommal letudtam egy évre a fogkefe fej kérdést egy évre ~1000 forintból. Amúgy is 1500 forint körül mozog egy fej ára.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Lenne pár kérdésem: milyen kutatásokra alapozzák a gyártók a különböző programokat?
Illetve milyen felmérések szerint hatékonyabb az egyik program a másiknál, illetve miből ered a különbség? Ki és hogy állapította meg, h mi a legjobb módszer?
A legalapabb SoniCare-t vettem, mert úgy hiszem teljesen mindegy milyen módon vibrál, a mechanika tisztítás a lényeg, nevezhetjük bárminek - fehérítő, mélytisztító, stb.
A fej olcsó hozzá, és állítólag 2 évig bírja beázás nélkül. 2 évente meg könnyebb kiadni 30£-ot, mint mondjuk háromszor ennyit. Az alkalmazás szerintem fölösleges, biztos megunnám amint elmúlik az újdonság varázsa, semmint hogy valóban értéket adjon hozzá az életemhez.
Az egyedüli fícsör amit irigylek, az a fröccsenésgátló. -
Eastman
addikt
Szerintem az is szempont, hogy soft, medium, vagy hard a sörték keménysége egy fogkefén. Erről mit tudunk? OK, hogy 3k, de - a fogorvosom szerint - "ész nélkül" ledörzsölhető, károsítható a fogzománc. Ennek tükrében rámennél egy ilyen kínai valamilyen cuccra?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
nagyúr
válasz petipetya #36 üzenetére
Mindent tudsz.
Amit észrevehető hogy normális használata mellett nem alakul ki fogkő.
Sokaknak zavaróan erős., szerintem nagyrészt a helytelen használat miatt van.
A fej műanyag része nem szabad, hogy a fogamhoz érjen. Nem szabad erősen hozzanyomni a fogakhoz, csak a sőrték végének."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
petipetya
nagyúr
Köszi, szűz vagyon a szónikus és elektromos fogkefe témában. Ahogy elnézem most a szónikus fogkefék használatáról szóló videókat, ezeknél már nem kell ilyen idegbeteg fűrészelő módon húzogatni a fogkefét, mint a hagyományos esetén. Jóval lassabban kell végighúzni a fogakon, és nem is szabad annyira rányomni.
"nincs rá lezsóidő"
-
tupuk
aktív tag
12 dolcsiért (bő 3e ft) szonikus cucc, holnap 5-ig tarta az akció:
https://www.gearbest.com/tooth-care/pp_650809.htmlMagyarországra ingyenes kiszállítás.
(Személyes véleményem szerint egyébként ez a reális ár egy ilyenért, én értem hogy az érdekeltek tolják a marketingdumát, de ez nem űrtechnika, csak egy tucatkütyü.)
[ Módosította: radi8tor ]
-
macskea
őstag
"tyúklábas applikáció"
Sírok, sírok, sírok!!4!
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
őstag
Olyan hosszú changelogot társítottak mellé, más fejlesztő megirigyelhetné.
d@vee: A Müllerben van saját márkás szónikus fogkefe (Sensident), 6-7 ezer forint körül volt azt hiszem. Szerintem ennél olcsóbban nemigen van. De minőségről sajnos nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Uram, ments meg ettől a digitális világtól, ami ránk vár!
-
tupuk
aktív tag
Két éve van oralbém, és a töltőjét bedugtam a fürdőszobában a mosdó mellé a polcra, arról veszem le és arra rakom vissza fogmosás előtt/után. Szépen működik ma is. Nem is értem miért akarná valaki a lakás másik helységében tölteni meg vinni ide-oda. (Ha meg 3 napnál többet vagyok távol, viszem a töltőt is, de ez más eset.)
Ez azért nem egy mobilteló hogy egész nap veled legyen, nyugodtan lehet a töltőn tartani folyamatosan. -
d@vee
őstag
Tetszetős darab, de az ára elég húzós...
Én fél éve váltottam hagyományos fogkeféről egy oral-b elektromos darabra. Valami 5 rugó körül volt pótfejjel akcióban. Meg vagyok vele elégedve többnyire, csak a piszok gyenge akksi az elég dühítő. Konkrétan napi 2 fogmosás mellett már az 5. nap tölteni kell. Mert nem csak hogy merül gyorsan, de a merülésével egyenes arányban csökken az erőssége is a mozgásának. Érezni lehet, hogy a frissen töltőről levett állapotban megy rendesen, de 2-3nap múlva már csak köhög.
Érdekelne ez a szónikus vonal, valami olcsó de jó darabot esetleg tudsz ajánlani?.Ja
-
adler741
tag
Olyan fogkefe mikor lesz ,hogy megállapítja "bal kettes felső lukas "felhivja Birkaman professzort időpontot egyeztet,majd közli mikor mehetek fogorvoshoz?
-
őstag
Gearbesten éppen $0.99 a fehér fej!
-
-
-
User64476
őstag
valaki már megint újra feltalálta a kereket
-
opeter87
senior tag
Érdekes cikk, a mobil app kifejezetten tetszik és hasznos.
A személyre szabhatóság tényleg hasznos. Én évek óta egy Oral-B Pro 3000-es fogkefét használok és ez anno nem volt olcsó, cserébe tényleg 1-1,5 hetet kibír egy töltéssel még most is (napi 2x legalább 2-3 percig mosom a fogaim).
Kíváncsi vagyok, hogy a nagy gyártók mikor hozzák ki a saját hasonló tudású készüléküket. Ennek az ára nagyon vonzó, egyedül a későbbi fejek beszerzése lehet nehézkes.
-
Mátésum
aktív tag
Nekem az lenne a kérdésem, hogy fejet honnan lehet beszerezni hozzá. Igazából, amiért nekem jobban megéri a drágább fogkefe, az a support. Az biztos, hogy a Philips fogkeféhez lesz fej 2 év múlva is.
A korábbi hozzászólóknak:
attól szónikus, hogy mennyit mozog percenként. Nekem sógornőm addig nem ajánlotta konkrétan a szónikus fogkefét, amíg fogorvosként ki nem próbálta. Azóta a gyerekeknek is ez van, minden családtagunknak. Én is szerettem a korábbi elektromos fogkefét, de saját tapasztalatom szerint a fogmosás végeredményében nagyobb különbség van eközött és a "sima" elektromos fogkefe között, mint a manuális fogkefe és a "sima" elektromos fogkefe között. Az, hogy már mindent a mobilhoz lehet kapcsolni, egy dolog, de nem muszáj. Nekem a legolcsóbb szónikus fogkefém van, azt sehová nem lehet kapcsolni, de nem szívesen váltanék vissza. -
tupuk
aktív tag
Nagy híve vagyok a fejlődésnek, meg az egyre többet nyújtó kütyüknek is, tényleg segítik az ember életét.
De ennek most komolyan mi értelme van? Mivel jobb ez mint egy sima elektromos fogkefe? Ki akar beszélgetni a fogkeféjével? Ki akarja programozni a fogkeféjét? Mitől más egy fehérítő fogmosás (nem mind olyan?) meg egy tisztító? Komolyan másképp mozognak a sörték, vagy hogy? Egy gomb oszt működik a mostani oralbém, pont ettől jó. Mondjuk jó drága, a cégnek értem hogy miért jó. -
őstag
Gearbesten, ha expedited shippinggel kéred, akkor csak 3-7 napot ír szállításnak, de vámeljárás alá kerülhet.
@Tigerclaw: "A szónikus fogkefékre jellemző, hogy nem rotációs/oszcilláló mozgással tisztítanak, hanem a sörték gyors rezgésével." Az egyik legismertebb ilyen típusú fogkefe a Philipsnek a sonicare vonala.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Mi ebben a "szónikus"?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
MarQs
senior tag
Ha minél hamarabb, legkésőbb(!) karácsonyig szeretnék hozzájutni egy ilyen csodához merre érdemes elindulni?
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
őstag
válasz LilProphet90 #1 üzenetére
Én úgy használom, 45°-ban tartom a fogamra/ínyemre és úgy apró oda-vissza mozdulatokkal haladok.
-
LilProphet90
senior tag
Köszi a részletes tesztet, nagyon jó cuccnak tűnik a testre szabhatóságával.
Magam is szemeztem vele, de nem szerettem volna elhúzni (fogorvos nem dicsérte a fogmosásomat, a helyes manuális fogmosási módot nem tudtam elsajátítani), így maradt egy Oral B, amiben tényleg botrányos a 20 órás feltöltés, és hogy pár fogmosás után már villog, hogy töltsem. Mindenesetre hatékonyan működik az is (kaptam is ajándékba fogfehérítést a végén emiatt), de következőnek biztos, hogy ilyet választok majd.
Ami érdekel, hogy az ilyen szónikus kialakítású fogkeféket "húzogatni" kell a fogaidon, vagy szintén csak végig kell menni rajtuk? A feje hasonlít a manuális fogkefékre, ezért érdekel, mi a különbség a használatban.
[ Szerkesztve ]
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- MIUI / HyperOS topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 10
- Autós topik
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok