2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Oclean One okosfogkefe

Szónikus fogkefe, amely a Xiaomi család tagjaként kedvező ár mellett kínál személyre szabható fogmosási élményt.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Az okos-, illetve csatlakoztatott eszközeink száma rohamosan nő. Bluetoothon keresztül olyan tárgyak kommunikálhatnak okoseszközeinkkel, amikre korábban még legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna.
A teljesség igénye nélkül, legyen szó asztali vagy fali lámpáról, izzóról, talajelemző eszközről, karkötőről, légtisztítóról, porszívóról, sőt WC ülőkéről, ezen eszközökben több közös dolog van a gyártón kívül, az összes tárgy elé odabiggyeszthetjük az 'okos' kifejezést, mindegyikhez tartozik egy okostelefonos alkalmazás, hogy távolról is irányítani tudjuk, a beállításait megváltoztathassuk.

Az Oclean nevű cég elég frissnek mondható, ugyanis a cégalapítás 2016 májusában történt Shenzenben, Kínában. Az első és eddig egyetlen termékük a címben is említett szónikus okosfogkefe, amellyel kapcsolatban már 2015 októberében elkezdték felmérni a piaci igényeket. Cégalapítás után kicsivel több, mint egy évvel Kínában már piacra is dobták a terméket, amelyet rendkívül jól fogadtak a vásárlók, nagyon sikeres termékké nőtte ki magát.

A termék idővonala

2017 augusztusában elindította a cég a termék Indiegogo kampányát, amely október elsejével bezárólag 552%-ban elérte a kitűzött célt, majd' 33 millió forintnyi támogatást sikerült szerezniük, így nem volt kérdés a nemzetközi megjelenés. A cikk megírásának idejében a fogkefe nemzetközi verziója kizárólag a gyártó Indiegogo oldalán vásárolható meg ingyen szállítás mellett (ÁFA, postai vámkezelési díj a vevőt terheli pluszban), kettes csomagban 170 dollárért, így darabára 85 dollárra jön ki, a szállítást pedig novemberre ígérik. A gyártótól azt az információt kaptam, hogy decembertől be lehet szerezni a nemzetközi verziót az Amazonról és más hivatalos viszonteladóktól is.

Természetesen öreg barátunk, Xiaomi is jelen van az ipari partnerek között, még ha nem is személyesen

Én Gearbestről vettem végkiárusítás alkalmával a kínai belpiacos verziót 59 dollárért, ezért az árért egy ilyen kaliberű fogkefe szinte ajándék. Az international verzió kapott egy kis hardverbeli ráncfelvarrást, így már 50 ezer RPM-es vibramotor dolgozik benne a kínai 42 ezreshez képest. A support azt állította, hogy csak a tyúklábas applikációval fog működni a fogkefe (elküldték az .apk-t), de ugyanúgy párosodni tudott a Play áruházas app-al. Így az alkalmazás angolul beszél, sőt maga a fogkefe is angol nyelven szól hozzánk és semmi egyéb hátrányát nem éreztem, hogy ez nem a nemzetközi verzió, de mindenki döntse el maga, hogy melyiket venné meg, ha arra kerülne a sor.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.