Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
hihi, a nolfot még mindig elő tudom venni bármikor, ha ráérek egy kicsit és nevetni akarok
-
válasz
Thunderzolee #97 üzenetére
Akkor ez megoldódott!
Szeretem az olyan feladatokat, amik maguktól megoldódnak...
-
-
adalbert1
veterán
válasz
shankeesham #89 üzenetére
Viszont Amigára sokkal szebb volt a Cannon Fodder, irigyeltem is haverom miatta...
Volt még Amigára egy nagyon jó helikopteres játék (a desert strikeon kívűl), dzsungelben kellett menni, és faházakból kimenteni a túszokat, közben jöttek ellenséges helikopterek is... Az egészet oldalnézetből lehetett nézni, Apocalypse volt a neve.
Akkoriban még azt is nagyon sokat toltuk, a grafikája csúcsnak számított. -
raskolnikoff
őstag
Nekem a legrégebbi az a Lands of Lore volt...
egyébként a No One Lives Forever 2 világbajnok játék!!! A havas pálya ahogy ki van találva az zseniális...mikor a végén a feladat hogy gyerünk vissza a repcsihez majdnem gutát kaptamés még a csávókám ott kávézni akar meg mittomén...
-
__Psion__
tag
Nem a Wizard of Wor-ra gondolsz? A Street rod is nagy kedvenc volt. Érdekes, hogy a Carmageddon senki nem említi... a Warcraft miatt vettem meg az első egerem (az még stratégiai játék volt).
-
-
shankeesham
tag
Mekkora játékok voltak:
C64-re ---> Saboteur
Amigára --> Desert Strike, Cannon Fodder; ezeket később pc-re is kiadták -
-
válasz
Thunderzolee #79 üzenetére
Nekem még megvan valahonnan 2 CD COV archivum CD... Még a hőskorból... Elméletileg az úksáog vannak rajtuk digitálisan... Azt sem tudom, hogy olvashatóak-e egyáltalán... de azért itt mosolyognak...
-
kohi
tag
nem tudom ti hogy vagytok vele de én a wariors of wizardot imadtam a legjobban c64-en
meg a pitfall-t meg a helikopteres mentős játékot. Meg még egy rahedlit
Meg még a Düne melett nagy kedvenc volt az exe of the beholder. -
válasz
Thunderzolee #84 üzenetére
igen...
kohi: jóvanna... öregszem már, nem emlékezhetek mindenre
-
-
Alex91
félisten
Toltsetek le egy UAE-t, es nezzetek meg par regi Amiga ware-t
!
Mit is tudott egy 1985-ben keszult gep...
-
Alex91
félisten
Sok fiatal csoka
!
Na, ez egy jo jatek volt: Slam Tilt
Vagy a Mortal Kombat
A Dune I. es II. (Bar nekem az I. jobban tetszett.)
Es lehetne sorolni...
Mondjuk en nem voltam sose hardcore gammer
.
-
válasz
Thunderzolee #79 üzenetére
CoVBoy - ÁÁÁÁ... az az arc nem normális... komolyan érdemes volt a LevRov miatt venni a lapot...
még később, amikor az 576-nál dolgozott, akkor is majd hogy nem miatta vettem (ha jól emlékszem 576, de nem akarok hülyeséget mondani)
-
Hűűű, jó ez a topic.
Végignéztem, két dolog kimaradt:PIRATES játék, avagy kalóz menedzselés.
És volna még valami:
A Commodore Világ!Annak idején alapvető kérdésnek számított, h valaki öthetvenhatos, vagy kovos. Mint Fradi-Újpest ellentét?
CoVBoy posta.. ..anyááám, azon nőttem fel.
-
bdav
őstag
heroesból a 2 volt jó, főleg a zenék alatta (csak a midi volt nekünk de a mai napig a fülemben vannak a dallamok)
Duke Nukem: nemrég végigtoltam a hrp moddal (feljavított graf), jóaz
"no one steals our chicks... and lives" meg "what are you waiting for? ... Christmas? "
-
1997 karácsony: Intel 486DX2, 16MB RAM, 400MB vinyó, állóház...
Doom, Duke Nukem 3D -
Dr.Ádám
tag
válasz
shankeesham #75 üzenetére
Az első játék amit pc-n toltam az valami tengeralattjárós játék volt. Nagyon primitív grafika 2d-s volt. Esetleg emlékszik valaki rá? nagyon régi.
-
shankeesham
tag
Imperium Galactica I. ---> egyszerűen nem tudtam abbahagyni, elmentem az orvoshoz és kiírattam magam betegszabira.
Settlers I. ---> még amigán nyomtam, mekkora játék volt........ 1084s monitoron.
Még lehetne sorolni ezrével.................... -
Veatta
aktív tag
Milyen érdekes olvasni, hogy ezek a szuper játékok valakinek a hőskort jelentik.
Nekem nag vonalakban ezek voltak a nosztagikus játékok:
enterprise 128-on Cauldron, Moon, stb, és az első konzol, aminek már a nevét sem tudom:
egy játék volt rajta: tenis a képernyő két oldalán egy- egy ütővelaztán a XT korszakban:
Defender of the Crown, F1 (hármo választható csapattal), frogg, sim city, shufflepuck café,stb
Majd a 286 idejéből: Düne
Üdv:
Veatta
-
tlac
nagyúr
válasz
adalbert1 #66 üzenetére
nem véletlenül csak az első 3-at írtam
nekem az 5 sem igazán tetszik, elég kezelhetetlen így, hogy 3d-s, 10 perc után fel is adtamaztán már itt is sokat emlegetett a doom 1-2 (ezeknek is van opengl-es változata, heretic-et is viszi a motor), még fekete fehér monitoron játszottam velük
vagy alone in the dark 1 (dosbox jól viszi), ez a játék hihetetlenül megfogott
még pár éve elő is vettem kicsit dúrva volt a 320x200-at felnagyítva 1280x1024-re, hatalmasak voltak a pixelek, de pár perc múlva meg lehetett szokni -
infectedmann
őstag
Annyi játék van még, hogy szombat estig sorolhatnám őket
-
infectedmann
őstag
Commandos, te úr isten... legnagyobb isten játék volt
C&C, Age Of Empires 1, jó kis 2D -s Doom, UT1, Quake 1-2, HL1, régi Jedi Knight -ok Dark Forces 1-2, Rebel Assault 1-2 meg még sorolhatnám a végtelenségig
Emléxem még mikor ált. suliban toltuk ezerrel a DOS -os Prince Of Persia -t meg a Prehistorik -ot
Azok voltak a szép időkÉs akkor a Commodore -os időszakról még nem is esett szó
Mikor unokabratyómmal toltuk a felülnézetes focis játékot kazettáról -
adalbert1
veterán
Mondjuk a 2 és a 3 még bőven mehetne az általad oldgamesnek nevezettek közé...
Nekem a 4 valamiért nem jött be annyira...
A Wolfeinstein 3D mellett abból az időszakból nagyon jó volt még az első RTS, a Dune 2 is...
Utána sorban a többi nagy név : C&C, Warcraft...Tényleg, az Operation Wolf-ra emlékszik valaki? Most találtam meg az egyik oldgames dvd-men, nagyon nagy játék volt.
Vagy még ott volt a Brutal Sports Football is.
-
Tim82
félisten
Én sok, a ti szemszögetekből nézve "retro"-játékot nem sorolok ebbe a kategóriába, vagy mert ma is játszom velük, vagy mert csak nem olyan régen szereztem be őket.
Ilyenek a Fallout/Baldur's Gate/Icewind Dale-sorozatok, a Planescape Torment, a Myth-sorozat...
(na, ezek mindegyike az első eset
)
-
Na, gondoltam én is hozzászólok itten a mondókához...
Ház így 28 évesen elég sok játékkal volt dolgom (ahelyett, hogy többet csajoztam-tanultam volna), ezért merek én is pár játékcímet felsorolni...
(Enterprise) Defender of the Crown, North and South, Barbarian, Test Drive, Kickstart 2...
(PC) Dune 2, Doom 1-2, Command & Conquer, Tiberian Sun, C&C3, C&C: Generals, Red Alert 1-2, Quake 2, Half-Life 1-2, Mechwarrior 3-4, Mad Max 1-2, X-Wing, Tie Fighter.
Lehetne ám itt sorolgatni sokáig a jó játékokat!
A család első gépe a bátyám Enterprise-a volt. Ültem is eleget előtte. Persze csak szigorúan akkor, amikor elvolt dolgozni...
Aztán vett egy 386-ost, amiben először még HDD sem volt... Na akkoriban toltam sokat a Warlords című stratégia 1 részét... A floppyra egész pontosan 3 játékállásmentés fért még a játék mellé.
Úgy 93 környékén kaptam én is egy 386-st, kemény 4MB rammal és egy 120MB-os winyóval... Sajnos a videórendszer akkoriban egy Herkules monochrome cucc volt, így elég sokáig csináltam azt, hogy kicseréltem a bátyám SVGA kártyáját és monitorját az én gépemben lévővel, és így toltam a játékokat (pl. Doom 2, C&C első része).
Persze amióta saját keresetem van, azóta nincsenek ilyen problémák. (Mondjuk nyaralni nem szoktam menni.)
-
adalbert1
veterán
Heroesból viszont a 4-et nagyon elrontották, az 5 viszont egész jól sikerült.
Én a 2-t szerettem nagyon annak idején, a 3-mal nem játszottam annyira sokat mint azzal.Szerk.: a Fallout Tactics sikeresen felmászott Vistára a legutolsó patch-el együtt (v. 1.27).
Lehet hogy előveszem majd a 2-t is, sose fejeztem be. -
-Jackson-
őstag
jó kis cikk, de ez tényleg azon múlik hogy ki mikor kezdte. saját gépem (pc, előtte volt c64) 93-ban lett először, wolfeinstein 3d és spear of destiny volt a menő, ha jól emlékszek akkoriban vmikor jelenhettek meg az első képek a doom-ról (úúú láncfűrésszel darálja a csávó a faajtót!). aztán warcarft 1 amit serial kábelen nyomtunk osztálytársaméknál, és ugye ott volt a comanche is...
a gép egy 486sx-25mhz volt 4mb rammal, és 512kb-os trident isa-s 8900c vga-val. következő nyáron lett meg a 2x-es sony cd-m (ennek még nem motoros volt a tálcája, csak kilökte) és a 8bites soundblaster pro 2 hangkarim (istenem de imádtam az indycar racing hangját, de toltam neki).
-
04ahgy
nagyúr
Heroes sorozat? Heroes 3...
233MHz MMX és 32MB RAM, Win98, 4MB S3 VGA.
És az a játék is megállja ma a helyét.
HGyu
-
tiv83us
veterán
válasz
VladimirR #59 üzenetére
Igy van, mar akkor is lebutitva jatszottam a kis varosunkban rendezett Quake tournamenteken az ellen jobb eszrevetele es a jobb FPS erdekeben, a grafika mar akkor is a hatterbe szorult, ezert ezt hiba volt belesorolnom a fenti hsz-be. Ma is szivesen jatszanek vele, de nincs hozza vasam, amin fut. /Eleg ironikus.../.
Meg most is emlekszem, az en '96-os PC GURU egyik CD-ROM mellekleten megjeleno .cfg /talan nem ez volt a kiterjesztese, de a lenyege, hogy a gyors iranyitast es a minel konnyebben/gyorsabban elohazhato kombokat (raketa/granatveto/puska valtasok/ file-om megjeleneseben es az ugynevezet rocket-jump feltalasaban is az elsok kozott voltam. /A kulonbozo eger sensitivity-krol mar nem is beszelve.../.
Regi szep idok. 14 evesen meg erdekeltek ezek a dolgok, ejszakakon at irtam ezeket a beallitasokat. Ma mar gamepad-en nyomom az RPG-ket. -
rhonin
senior tag
prehistoric, a régi test drive 2..... Nekem ezek voltak az elsők. Nameg volt valami régi felülnézetes űrhajós játék amivel minden pálya végén volt valami főellenség és a space-l kellett lőnni. Hát egy pár space gomb meghalt a játék alatt...
na de egy kis csemege nektek!!!
[link]
de van ennél pár évvel régebbi pcxes cd-m ami még mindig tökéletesen olvasható. -
-
adalbert1
veterán
Emlékszem hogy mekkora hőbörgés volt szinte mindenhol mikor kijött a win '95. Egy ideig még csináltak dosos játékokat is, utána áttértek csak winre (mondjuk azt lehet hogy csak a '98-nál
)
Tim82 : North & Southot órákig toltuk havernál Amigán. Sajnos a pc-s verzió ahhoz képest ronda volt. Igazán kiadhatnák újra egy kicsit felturbózott graffal pc-re, mint a Defender of The Crown-t.
Amúgy Pc Guru mellé ritka volt a jó játék, de amik jók voltak, azok nagyon : Fallout 1-2, Mdk 1-2, Heroes 2-3, Giants, Total Anihilation, Fallout Tactics (tényleg, ezt nem tudja valaki hogy lehet telepíteni? Múltkor fel akartam rakni, de valami nem stimmelt).
-
Peat;)
veterán
Ezek mint nosztalgia?
Nekem mechwarrior és mechcommander sorozat, dark omen, fallout 1-2, warcraft 1
(2 nem jött be), starcraft, total anhilation és még lehetne sorolni. De akkor ráébrednék hogy kocka voltam
-
tiv83us
veterán
Nalam ami nosztalgia es meg maig is szivesen jatszom veluk: Tie fighter, Sam & Max, The Days of the Tentacle, Indiana Jones, Monkey Island sorozat /szoval a regi Lucasarts jatekok.../.
Amit imadok, de mar nem szivesen veszem elo, hogy ne dontse romba az akkor kialakitott kepemet roluk: Wolfenstein 3D, Doom 1-2, Quake... -
Dr.Ádám
tag
válasz
philoxenia #50 üzenetére
Nos igen, a Diablo. Pár(száz) játékkal töltött éjszaka, vagy legalábbis későestig, de szép idők voltak
Nembírtam abbahagyni, mindig azt mondtam "még 1 küldetés/csak plus egy szint" Későbbiekben hálóban nyomtuk, találkozóhely Adriánál. És az a muzsika amit a faluban lehetett hallani, nagyon sokat dobott a hangulatára. Később jött a Hellfire újabb éjszakák
-
juhi07
senior tag
nagyon jo lett,én sem irtam volna le jobban
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- E-roller topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest