Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ketele69
tag
Köszönöm a korábbi válaszokat! Lenne még egy.
A Nokai Drive+ működéséhez szükséges globál licence már letölthető? (hogy külföldön is menjen a hangnavigáció)
-
Tim82
félisten
válasz ketele69 #4551 üzenetére
Belépsz a HERE Drive-ba, ráböksz app-on belül a Frissítés menüpontra és ott felajánlja a globális licensz megvételét, momentán 4725 Ft-ért.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
N€T0X|N
őstag
válasz King Charles #4550 üzenetére
amikor gépelni kel laz ékezetes betűk nem jelentek meg a billentyűzeten?
Tartsd nyomva az ékezet nélküli megfelelőt és akkor előugranak az ékezetes betűk is. De ha ékezet nélkül írsz egy szót, a szótárat használva gyorsabban át tudod javítani egy koppal.
Sent from my keyBoard
-
NGA
addikt
válasz King Charles #4550 üzenetére
Töröltem az angol billentyűzetet de amikor gépelni kel laz ékezetes betűk nem jelentek meg a billentyűzeten?
Hosszan nyomva tartod az ujjad pl az o betűn, erre megjönnek az ékezetes változatok felette
Az offline navigáció mindig sipákol ha nincs internet kapcsolat?
Nem, ki lehet kapcsolni bent a beállításokban.
Normális ha a gps 50-100 métert téved?
Nekem 1 m-en belül van a pontossága általában. Próbáld ki más helyszínen, lehet fedett a hely, vagy rossz a rálátás a műholdakra, és keveset érzékel.
-
NGA
addikt
válasz King Charles #4555 üzenetére
Akkor nálad lehet valami hiba, nekem a navi a házszámot is pontosan mutatja, amikor odaérek egy cimre, az pont az a házszám.
Mivel nézed? -
NGA
addikt
válasz King Charles #4557 üzenetére
Here Maps-ot néztem most, kb 10 mp után állt be a pontos hely, itt a műholdkép alapján is pontosan ott vagyok, ahova mutatja. Nem tudom nálad mi lehet a gond.
-
dokee78
félisten
Gyors kérdés,rendelés közben vagyok.
Csengőhangot lehet bármilyet beállítani?
Amit átküldök olyat is? -
xyzikeee
aktív tag
Üdv!
ma a Főiskolán próbáltam felmenni a wifire, de még a Felhasználónév, jelszó kombót is csak az iskola bizonyos helységében kérte be,máshol, ahol a wifi erősség jóvolt szintén, csak töltött és még a felhnevet és jelszót se kérte be hanem egy idő után kiírta hogy sikertelen. Amikor bekérte a felh nevet és jelszót és csatlakozni próbáltam, akkor se sikerült.
a suli wifire való csatlakozásához van egy tájékoztató, mejben vmi biztonsági opciónál kéne még beírni vmit, de nem találom hova, mondjuk ez androidhoz van...
vki vmi segitseg?
otthon megy a wifizes. -
realee
tag
Megvan a kicsike... kib*szottul jóóóó. Mondjuk egy Galaxy 3 telefon után bármely másik eszköz felüdülést jelent, az hogy röccenésmentes a menü, a programokat hamar betölti... istenem, VÉGRE!!!
-
realee
tag
Ha S3 lett volna akkor nem váltottam volna egy darabig. Bár lehet, mert android és herótom van tőle. Először azt hittem milyen "cool" az open source oprendszer, aztán rájöttem, hogy semmivel nem jobb mint a Windows Phone oprendszer. Több a program, de igénytelenül van megírva azoknak a 70%a. 2x annyit eszik mint amúgy, szaggat, kifagy. Windows Phone-ra legalább csak ellenőrzött cuccot adnak ki, nem minden szir-szart. MÁV Menetrend, BKV menetrend, Here Transit/Drive/Maps,Facebook,valami fényképező program/effektelő,Shazam, Viber, Skype... Ezek mind megtalálhatóak WP-n és legalább nem laggolnak és nem zabálnak fel 124235235Gb helyet a memóriából.
Viszont lenne egy kérdésem, ilyen "clickelős" wifi/gps/3g csempét lehet találni? Szóval ne kelljen belépnem a beállításokba ahhoz, hogy kinyomjam a wifit...
-
confuser
senior tag
válasz xyzikeee #4563 üzenetére
ma a Főiskolán próbáltam felmenni a wifire... a suli wifire való csatlakozásához van egy tájékoztató, mejben vmi biztonsági opciónál kéne még beírni vmit
Gondolom nem bölcsésznek tanulsz, de nem is informatikusnak. Nálunk MAC szűrés volt a suliban, nem lehet hogy nálatok is az van? Olvasd el azt a tájékoztatót, és akkor talán előrébb leszel (meg itt is tudnak/tudunk segíteni, ha írsz valami konkrétumot).
-
ketele69
tag
Létezik a WP8-hoz olyan PC-re telepíthető program, amivel pl. a neveket/telefonszámokat tudom szerkeszteni?
Azt hol tudom előre megnézni, hogy a telefonban lévő Adatátvitel alkalmazás (névjegyek másolása) felismeri-e az én régi telefonomat? (SE K550i)
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Finnugor
tag
Na, most jött el az ideje az új telefonnak. N8-ról váltok, de sajnos az alsóbb kategória miatt tudom, hogy a fotózás elmarad majd az eddigi szinttől.
A lényeg: Ez és a Hauwei Ascend Y300 között vacilálok, és iszonyatosan tetszik ez a telefon, a rendszer, a külső, a márka , a Hauweiben viszont van vaku, minden alkalmazás, ami létezik, bugtalanul, és még olcsóbb is. Szóval, ha most döntenék, akkor ismét Nokiám lenne, de azért vannak aggodalmaim.
Chatprogramok (főleg Facebook, Skype) hibáit sikerült már kijavítani, nem bugosak, használhatóak?
Zenei fronton milyen teljesítményt nyújt? 5000 forintos fülhallgató szintjét azért meghaladja, nem?
T-Mobile frissítések milyen gyakran jönnek?
És a legfontosabb: ti miért/miért nem cserélnétek el a Lumia 520-atokat egy ilyen Hauwei telefonra?
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
celeron
senior tag
válasz Finnugor #4576 üzenetére
Alsó kategóriás Androidos telót nem vennék soha többet. Ha ugyan annyi pénzért kaphatsz egy dinamikus, gyors, hardveresen fejlettebb cuccot akkor miért nem azt választod? Okés hogy vannak a WP-nek is hibái, de hidd el azzal az Ascendel egy kínszenvedés lenne, 512 Mb RAM már mire elég Androidon? Lassan semmire.
Plusz megspórolod a mókolgatást, rootolást, álladó Rom cserélgetést.
Szóval nekem nagyon megérte a váltás, eddig sosem hagyott cserben a telefon pedig már jó ideje nyúzom,egyszerűen tökéletes számomra.
Egyszóval 520 +1 szavazat -
Outlander
addikt
Mintha az kérdezted volna, h a fiatal Angelina Julist vagy pedig Tina Turnert döngetnétek meg?!
Már alapból az h hüvely... olcsó, car... gagyi minőség, nulla support.. meg aztán android..
Itt kb 80% androidról váltott pont azért, mert állandó rom vadászat, h legalább egy hívást letudj bonyolítani, aztán ha meg is van, akkor talán 2 esetleg 3 hétig jó is, de utána összevissza fagyogat bugzik...
Na ez itt nincs.... ellenben csak a fő programok vannnak meg, de azok működnek....
Én pl első hetekben teljesen depis voltam, h pou nincs fent a storeban, de aztán megtaláltam, itt mounak hívják, azóta nyugodtan alszom, magzatpózban...
Szóval vagy megtalálod egyből azt amit eddig is használtál, ugyanattól a fejlesztőtől, vagy megkapod a "koppintását" és ugyanúgy tudod használni... ellenben nincs lagg, meg nem gondolkozol azon h a földhöz vagy falhoz vágd-e?!
Szaal, szerintem az 520-as... android amilyen jó volt, olyan car lett... egy erőforrás zabáló, optimalizálatlan bughalmaz...
ui
De egyébként most azt vártad h itt majd a hüvelyt ajánljuk?! Mondjuk alapesetben én is azt szeretem, de nem telefonban...Zenei fronton, én nem használom ki a maximális hangerőt mert vérezne a fülem... telenoros vagyok, így nem tudom h telekom mikor ad ki frissítés, de most jön az első, elvileg ebben a hónapban, utána meg ki tudja... ez nem adnroid, h kiadják ugyanazt csak másik háttérképpel... és akkor "big firmware update"
[ Szerkesztve ]
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
HuMarc
veterán
Ne itt kérdezz, nem fogsz objektív választ kapni Irány ez a topik!
-
albiosz
őstag
-
zodo
nagyúr
Moto defy-t szerettem volna első körben aztán nekem is ajánlották a Hauwei Ascend Y300 de nálam főként a külső döntött ill. a rendszer mert nem akartam módosítgatni, soha nem volt semmilyen okos telóm.
Vaku és Eq hiánya engem nem érdekelt.
Jó fülessel meglepően szépen szól de mint írtam nincs viszonyítási alapom.
Fényképezni nem szokásom telefonnal, szerintem nem arra találták ki.Viszont 720p videót zökkenőmentesen játssza.
Megszokott nokia kényelem, átláthatóság és folyamatos működés ami a rendszert illeti.
Nálam még nem indult újra vagy fagyott le. kop kop
Vodás vagyok, face, skype nem izgat. -
old rocker
veterán
"És a legfontosabb: ti miért/miért nem cserélnétek el a Lumia 520-atokat egy ilyen Hauwei telefonra?"
A választ a MédiaMarkt tudja: mert hülye azért nem vagyok...
"Viszont 720p videót zökkenőmentesen játssza." (by Zodo)
Na, próbáld meg az ipszilonnal
[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Finnugor
tag
Köszönöm a gyors, tartalmas válaszokat!
Volt droidom, egyébként szintén egy "átcimkézett" Hauwei, egy T-Mobile Pulse mini. Na az tényleg olyan volt, ahogy Outlander kolléga elemezte. 1 év után konkrétan használhatatlan lett, pár hétig inkább egy buta régi Nokiát használtam, annyira siralmas volt a teljesítménye.A külseje pedig olyan szintre kopott, hogy nem lehetett tudni, mivel volt lefestve az a gagyi műanyag...
Azt hittem, javult azóta a rendszer, Bogék elemzései mostanában mindig pozitívak ezekkel az olcsó, de jó speccel ellátott kínai csodákkal kapcsolatban, a videókon is ritkán akadnak meg (kb. sgs2 szinten), de azt hiszem, ez csak eleinte van így akkor. Vagy sem? Őszintén, nem igazán szeretek főzni, pláne romot , de ha eggyel sokáig elmenne, akkor még talán rátenném. Ha viszont cserélgetni kell, ahogy írod, akkor valószínüleg maradok a wp-nél, már a garancia kedvéért is.
Szívesen várok még véleményeket! -
Tim82
félisten
válasz albiosz #4580 üzenetére
Jah, arról az emberkéről nem is beszélve, aki előadta, hogy az ismerősének felforrt a Lumia 520-a (meg egyéb rémtörténetek, másod- illetve harmadkézből ).
Finnugor: alapvetően tudtommal a Huawei Y300-nak két komoly baja van: az 512 MB RAM és ha jól tudom, a tulajdonosok nagy része kifejezetten rühelli a gyári Emotion UI-t, mert pár hetes használat után belassul meg fagy. Annak idején én is gondolkodtam a telefonon, de olvasgatva a topikját, inkább elvetettem végül.
Nem mondom, hogy a Lumia 520-nak nem voltak bajai (én is belefutottam egy-kettőbe, szentségeltem is a topikban miattuk), de azt hiszem, főleg app-okhoz köthetőek, amiket valószínűleg egyenként kijavítottak az app-fejlesztők, azóta meg - lekopogom - semmi gondot nem tapasztaltam és ahogy nézem a topikot, mások sem.
Én SGS-ről váltottam Lumiára, ami CM 10.1-gyel teljesen használható volt, de nem volt élmény használni. Gondolom, érted a különbséget. Nyilván ha egy újabb csúcskészülékem lett volna Android-fronton, akkor nem ezt mondanám.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Finnugor
tag
Szóval, az SGS után előrelépés volt, és Te sem tapasztalsz appok terén hiányosságokat?
(#4586) Zsolt_72: Köszi! A WP híreket követem, és tudom, hogy igen jó a navigáció, elvégre az N8-on is azt használom. A névért pedig elnézést, franc se tudja megjegyezni ezeket a hülye kínai neveket[ Szerkesztve ]
-
Outlander
addikt
válasz #40993792 #4586 üzenetére
Szomorú, ami ott folyik, semmi szakmaisága nincs...
Csak egy topikot mondj, ahol szakmaiság van jelen?!
Annó, mikor még másik nickem volt, közel ilyen rangban mint a tied és 2-3 x ennyi idővel...
Akkor elég sok helyen segítettem... ma már olyan szinten nincs kedvem segíteni, h az brutális..Sok debil, fogyatékos, mondja az ökörségeket, ha meg megmondod neki, akkor megy a moderátorhoz, ő meg "parkoló pályára" küld, mert "bántottad a kis lelkivilágát neki"...
Az azonnali kérdések topik az jó formán kegyetlen...
Az egyik kedvencem a napokból...
Y.nick válasza egy kérdésre.
Vedd ki az akksit és miközben már a Windows-t tölti be, húzd ki a tápkábelt. Indítsd újra, ekkor felajánlja a csökkentett módot, ha ott van kép, akkor abban nézd meg a frissítési frekvenciát és vedd lejjebb. Ezzel kezdd, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni.""X nick válasza: azért kellene egy hozzáértő emberrel teljesen újratelepítetned de most már megyek én azt tudom mondani hogy halgass Y nickre szerintem ő ért hozzá legjobban szia ...."
Mindezt egy vga/alaplap hibás notira..
[ Szerkesztve ]
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
old rocker
veterán
-
realee
tag
Átérzem amit érzel. Nekem egy Samsung Galaxy 3 (i5800) volt/van. Android 2.1, 256Mb RAM, 667MHz CPU. 2010 októberében megvettem mert belelovaltam magam az androidos készülékekbe mert azt hittem milyen jó. 56.000 jó magyar forintért magamévá is tettem. Szomorúan konstatáltam, hogy 1 év múlva még a sz*r facebook alkalmazás is akadozik rajta. Mondanom sem kell, az Angry Birds is szaggatott az x. pálya után. Rengeteg játék, pl. a Draw Something nem is működött rendesen (ÉS A MAI NAPIG SEM MŰKÖDIK!!!!!!) mert nem szabványos képernyőfelbontása volt a telefonnak. A telefon használata limitálódott az Opera Mini és a zenehallgató szoftver használatára, illetve telefonálás, sms. Ezek azért többnyire mentek, bár néha sikeresen lecrashelt a telefonom böngészés közben, illetve néha a "távolság érzékelő" sem úgy működött ahogy kellett és nem bírtam lerakni normálisan a telefont hanem 10 másodpercig szarakodnom kellett. Kijött közben a 2.2 Froyo, mindenki várta a hatalmas megváltást. Közben persze az újabb készülékekre már a 2.3 és társai gurultak kifele, így ott álltam fos hardverrel és fos szoftverrel. A flash támogatást el is lehetett természetesen felejteni, mert a szípíjú nem tudja. Na itt befuckoltam és a garielvesztés ellenére raktam romot, kirootoltam. Találtam is egy jót, de sajnos Froyo-s volt. Keresgéltem, kutattam, kb 3 havonta cserélgettem a romokat, jobb és stabilabb után kutatva. Persze valamelyik mindig szar volt, jelenleg a telefonomon egy M12 nevű ROM leledzik ami a 2.3.7 Android "portolása", többé kevésbé jól is működik. Vagy a telefon lett hirtelen szar, vagy az akksit elkalibrálta a ROM, nem tudom. Minden esetre zsákutca volt, közben sikeresen gariztattam is egyszer a telefont (rom és rootolás után, persze egy kis trükközéssel) mert a jackdugó foglalat elb*szódott. Aztán 2013 nyarán gondoltam egy merészet, hogy a laptopvásárlás után beruházok egy normális telefonra, mert már nem bírtam nézni ahogy mindenki 4"-os kijelzőjű telefonokkal rohangál amiket tök kényelmesen meg lehet fogni és lehet normálisan üzenetet írni (3,2"esen igazi művészet volt, mindig mellényomtam... persze a döntést se mindig érzékelte a csodamasina). Gondoltam mivel a Galaxy 3 telefonommal jó nagyot bukfenceztem, gyakorlatilag ma már ingyen se kéne a kutyának se, amit meg tudok érteni. De 1 évvel ezelőtt is 15 ezrekért vesztegették a GARANCIÁSAT az aukciós oldalon.
Na lényeg a lényeg, egy stabil rendszert kerestem, ami valamivel jobban és szigorúbban ellenőrzött mint az Android, ahova boldog boldogtalan feltölthet minden szart amihez kedve van, az se zavarta az "ellenőröket", hogy full bugos szutykot adnak ki. Most ott tartok, hogy durván 30ezerből lett egy olyan telefonom, aminek a hardvere legalább 3x jobb mint a régi telefonomé, a RAMja 2x akkora, a kijelzője végre normális méretű (4") és nem szaggat rajta a facebook alkalmazás és nem merül le fél nap alatt a zenehallgatástól, bár erről majd pár hét múlva tudok nyilatkozni, mivel ma lett meg a kicsikém. Ez az első Nokiám, de komolyan mondom, beleszerettem. Nincs tele alkalmazással (azért van választék!) a Store, de az ami van, az legalább minőségi (az esetek 98%-ban). Vonzó volt még a normális és offline navigáció is, mivel BP-n folytatom tanulmányaimat és vidékiként nem szeretnék eltévedni. Azt hiszem egy átlag usernek best buy ez a telefon, talán a vaku ráfért volna +5ezerért, de nem létszükséglet szerintem, illetve egy 5 tagú társaságban tuti akad olyan, akinek vakus telefonja van. Szerintem ez a telefon sima vétel minden átlag szükségletű usernek, gondolok itt a 19 éves tinégerekre egészen a felnőttekig.
[ Szerkesztve ]
-
kitzz
tag
Kis story a munkahelyről.
Kolléganő és én.
Én:"Nézd!! Vettem egy új telefont! Imádom!"
KN: "Ha! Nokia! Régen jó volt, de már nem kellene. Csakis Samsung!!"Két nap múlva közelebbről is megnézi, ahogy a Royal Revolt játékkal játszom.
KN: "Jééé, ez milyen simán fut."
-
HuMarc
veterán
válasz #40993792 #4586 üzenetére
Hát, kb. másfél hónapnyi kihagyásom van abban a topikban, mert nyaraltam, így nem cáfolom meg amit írsz, mert én sem tudom, mi ott a helyzet. De amúgy nem értem, mitől féltek, amennyiben kulturáltan megmondjátok, hogy nem úgy gondoljátok, azért még senki sem kapott bant, max. az, aki anyázva válaszol. Én újonc koromban is simán vitába szálltam arcképesekkel, sosem kaptam bannt, még figyelmeztetést sem, pedig az újonc-diszkrim. létező jelenség itt a fórumon. De ne menjünk el OFF-ba
-
IG55
senior tag
válasz King Charles #4555 üzenetére
Szvsz nincs neted, vagy nincs bekapcsolva, hogy használja a GPS
-
Tim82
félisten
válasz Finnugor #4587 üzenetére
Minden app-nak, amit nap mint nap használtam Android-on, megvan WP-n is a megfelelője. Amúgy meg igen, elég nagy előrelépés volt (bár egy 2010-es csúcsmodell nem érhet fel egy 2013-as belépő szintű modellel ).
Azért egy Nexus 4 így, árcsökkentés után eléggé megkísértett, de arra sem cserélném le. Nekem jobban megfelel a WP8 jelenleg.
old rocker: ez az. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek: "telepítővarázsló"? Mintha Windows XP futna a Lumiákon...
Mondjuk a másik mai kedvencem ez a hozzászólás volt.
-
realee
tag
A telefonhoz ami jár fülhallgató, azon nincs gomb? A mikrofon megvan, de a gombot nem találom ...
-
NYC2000
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja vásároltam egy Lumia 520-at, és szerelem volt első látásra. Alapvetően nagyon tetszik, és tök jól használható. Viszont van pár dolog amit nem nagyon tudok hová tenni, és ebben szeretném a segítségetek kérni.
1. Fényképezek, majd szeretném átnevezni a fájlt, de nem megy. Letöltöttem 2 file manager appot is, de lényegében mindkettő használhatatlan volt.
2. Fényképet másoltam a telefonra, majd beállítottam hívó félhez profilképnek. Kultúráltan fel is ajánlotta, hogy mely részét szeretném kivágni a képnek. Felhív az illető, gyönyörű éles a kép. Pár óra múlva ismét felhív az illető, és egy tök pixeles kép jelenik meg, és úgy is marad. Ennek mi lehet az oka?
3. Valamint hová és mivel kell zenét és videót másolni a telefonra, hogy azt meg is tudjam hallgatni/nézni?
Lehet triviális kérdések/problémák, de eddig egy telefonomnál sem jelentettek ezek gondot. Az 520 előtt egy balul sült választással egy Xperia P-m volt, előtte pedig Nokia telefonjaim voltak Symbian rendszerrel, és ezeknél a fenti dolgok nem merültek fel problémaként.
Segítségetek előre is köszönöm!
-
Lacus_84
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest