- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Nem bonyolult, igaz, kell hozzá forrasztani, meg bele kell nyúlni a gépbe eléggé. Én meg tudnám neked csinálni, akkum is van hozzá (igaz használt, bontott gépből), csak kérdés, hogy hol vagy helyileg. Mondjuk lehet rendelni is akkut, és akkor új akku van hozzá, bár itt mindig kérdés, hogy valóban új e az akku. Mármint nem arra gondolok, hogy használt e vagy új, újnak újat szoktak küldeni, de lehet, hogy több éve állt egy raktárban, ki tudja milyen körülmények között, így az állapota és várható élettartama kérdéses.
Sokszor bontott gépből való, gyári használt, de nem szétgyilkolt akkumulátorral jobban jár az ember, mint újként rendelt utángyártott példányokkal.
-
Exian
addikt
Rootolásra mi a tuti, működő, problémamentes cucc? Visszaolvasgattam, de mindenféle kétes dolgokat találtam csak, nem tudom, végül melyik lett a bevált megoldás/program rá?
Köszi!
-
Exian
addikt
válasz
Pityesz78
üzenetére
Ha rootolva van a készülék, akkor vannak megoldások. Meg olyat is lehet, hogy akár egy 32 GB-os SD kártyát beállítani belső tárhelyként és akkor határ a csillagos ég, viszont így valamivel lassabbak lesznek az alkalmazások indulási ideje (mert azért az SD kártyát lassabban éri el a tablet, mint a saját belső flash memóriáját).
De mindezekhez azért már nem árt egy kicsit komolyabb jártasság az androit lelkivilágában, meg mint minden ilyen mókolásban, benne van a pakliban, hogy valamit nagyon elcsesz az ember.
Szerencsére pl. a telefonom már olyan "okos", hogy gyárilag benne van a lehetőség, hogy egy gombnyomással beállíthatom, hogy a bedugott SD kártyára dolgozzon és akkor arra mennek az alkalmazások is meg minden. Valamennyit foglalnak a dolgok a telefon tárhelyén is, de nagyrészt az SD kártyára pakolja a dolgokat.
-
Exian
addikt
válasz
Pityesz78
üzenetére
Igen, sajnos van olyan, hogy látszólag még van 100-200 MB és nem engedi. Egy megoldás van, lepucolni mindent, ami nem kell, meg az alkalmazások frissítéseit, hiszen azok foglalják a legtöbb helyet pluszban. Csak úgy meg azok az alkalmazások nem fognak normálisan működni. Szóval szívás ez mindenhogy. Amikor megvettem a tabot, még jó volt, mert egy jó darabig nem nagyon frissült semmi, vagy csak 1-2 dolog, de most már minden alap Google alkalmazás teljesen más, sokkal frissebb és ahhoz, hogy minden a megszokott módon használható legyen, muszáj felrakni a frissítéseket, úgy viszont felzabálja rögtön szinte az egész tárhelyet, ami az alkalmazásoknak van.
Pedig jó kis tablet ez, de sokkal jobb lenne, ha 16 GB belső tárhelye lenne. Vagy jó lenne ez ennyi tárhellyel is, csak ne ilyen hülyén osztották volna szét. Nem is értem... Ott van mellette 4 GB plusz tárhely, ami meg pont nem kell semmire, hiszen lehet SD kártyát is tolni bele, szóval a francnak particionálták szét ilyen hülyén a belső tárhelyet... hagyták volna egyben, sokkal jobb lenne.
-
Exian
addikt
válasz
Pityesz78
üzenetére
Sajnos pedig ez van vele
Ha tök frissen van újrarakva rajta a rendszer, akkor is pillanatok alatt betelik. Mire felmegy mindenből a frissítés, alig marad 100 MB, amit az alkalmazásokhoz használni tud a gép! Sajnos csak az a tárhely játszik, hiába van a másikon több száz MB hely, vagy akár több GB.Így ezt a tabletet én már csak egy adott kis alkalmazáshoz használom, épp a napokban keltettem életre, sikerült érintőüveget szereznem hozzá. Arra jó, az az egy alkalmazás még felment, de más már alig menne fel. Sajnos ez ilyen.
-
Exian
addikt
Keresek mondjuk alaplaphibás példányt ebből a tabletből. A lényeg, hogy az üveglap hibátlan legyen rajta.
-
Exian
addikt
Igen, jó a kijelző meg minden, de arra készülj fel, hogy piszok kevés dolog fél fel rá
Manapság már nagyon nagyok az alap alkalmazások is, amik rögtön frissülnek, amikor bekapcsolod a tabot és szinte már el is fogyott a tárhely. Ez egy nagy kínja ennek a készüléknek, hogy nagyon kevés a belső tárhelye.Amikor megvettem, még elvoltam vele, de azóta minden alap (Google) alkalmazás frissült, mire mindből felraktam a legújabb verziókat, mást már nem is tudtam telepíteni

Viszont muszáj mindenből a legújabb, mert csak azok működnek (pl. Youtube).
-
Exian
addikt
Hát igen, de lassan már nincs senki, aki használja ezt a tabletet. Én most egy ideig TV-hez használtam okosításnak (Youtube meg ilyesmi ment róla), de már annyira gyenge volt erre a célra is, hogy vettem inkább egy korszerűbb, kimondottan ilyen célra gyártott Android TV BOX-ot.
De esetleg érdekelne engem olyan halott példány, aminek jó a digitizerje, gyereknek még megcsinálnám azért.
Szóval vennék (olcsón) hibás tabletet, aminek az üvegje hibátlan.
-
Exian
addikt
Az külön van, én már szétszedtem. Ami nagyobb baj, hogy az üveg és az érintő panel is külön van, ragasztva... ezért nem tudom könnyen cserélni, hiába lehet rendelni érintőpanelt ~5000 Ft körüli áron, a keretre rá van ragasztva, nem egyszerű a csere, amennyire néztem.
A kijelző viszont tiszta sor, azt könnyű cserélni.
-
Exian
addikt
Keresek hardver-szoftver hibás Navon Predatort. Sajnos leejtettem az enyémet és megrepedt az érintőpanel. Úgyhogy olyan készüléket keresek, aminek az érintőpanelje hibátlan, bármilyen más hibája lehet.
Hátha van valakinek... megvenném.
Dryman: na most akkor jöhet a nagy kérdés, hogy neked vagy nekem kell jobban a készülék
Neked ezek szerint az érintőpanelje hibátlan, nekem meg a kijelző hibátlan.Lehet, hogy én megválnék tőle. Érdekel esetleg?
-
Exian
addikt
azt nem tudom, ki mondta múltkor, de én éppen most akarom majd megcsinálni. A napokban leszedtem a hátlapját, már úgy is jobb volt, a tervem az, hogy forrasztok rá egy kivezetést és oda rárakok egy botantennát. Az alapvető gond szerintem az, hogy az alu hátlap túlságosan leárnyékolja.
-
Exian
addikt
Lejárt a szerk. idő: na de majd teszek még egy próbát, kilőve a háttérben futó cuccokat, mert valahogy akkor is úgy emlékszem, hogy nálam is ment a 20e feletti pont. De könnyen lehet, hogy az tényleg más verziójú Antutu volt, ahogy sejtem.
Viszont krystman! Most akkor mi van?!?!
Nálad is mért ezek szerint 20e körül korábban. -
Exian
addikt
válasz
krystman
üzenetére
Na lefuttattam én is, a legújabb Antutuval nekem is csak 14ezer valamennyi jött ki! Viszont a régebbi verzióval megvolt a 20ezer feletti. Nem lehet, hogy ez a helyzet? Különböző verziók tudnak különböző értékeket produkálni, hiszen akár teljesen más algoritmusok és értékrendszerek szerint működnek és pontoznak.
Mint a borversenyes borkóstolás
Nem mindegy, hogy egy adott tétel a sor elején, vagy a sor végén van 
-
Exian
addikt
Ja

Én egyébként a Dealextreme.com-ról szoktam rendelni főleg, onnan minden megjött eddig max. 2 hónapon belül. És korrektek, volt olyan cucc, ami úgytűnt, hogy elveszett (reptéren lefoglalták az egész rakományukat), aztán elküldték még egyszer - reklamáció után - , de utána meg megjött az eredetileg rendelt cucc is, miután az ellenőrzést megcsinálták
Múltkor meg véletlenül rosszul adtam meg az új lakcímünket (házszám nem stimmelt), persze nem kaptam meg a cuccot, következő vásárlásnál beszámították. -
Exian
addikt
Az ingyen posta nem annyira nagy szám. Én már évek óta rendelek így különböző honkongi meg egyéb weboldalakról, meg ebay-ról is. Csupán az akár 2-3 hónapos postázási időt kell mindig bekalkulálni!
A dolog egyszerű, és ez magyarázza a hosszú szállítási időt is: ezek a cégek nem egyesével adják fel a csomagokat, mint ahogy esetleg gondolnátok. Nem. Azt csinálják, hogy kibérelnek komplett nagy konténereket (vagy akár komplett hajót, bár ahhoz már igen nagy cégnek kell lenni). Azt elkezdik feltölteni, és amikor csurig telt, na akkor "adják fel", és így az egyes termékekre leosztott költség már szinte észrevehetetlen, filléres tétel nekik. Mert ugye 1db terméket elpostázni tudjuk mennyibe kerül. Ehhez képest egy egész konténer már nem annyiszor több. Olyan ez, mint amikor Magyarországon ugyanarról a helyről rendelsz 1db dolgot, az ugyanannyiba kerül postaköltség tekintetében, mint ha rögtön 20db-ot rendelsz ugyanabból. Nem nagyon szokott többe kerülni.
Tehát mittudom én, nagyon HASRAÜTVE és nagyon elnagyolva a példát: amíg 1db mondjuk mobiltelefon postázása kínából belekerül akár 10-15 ezer Ft-ba is, úgy egy komplett konténer lehet, hogy 100-200ezer Ft (fogalmam sincs a pontos árakról!). Viszont nem csak 10-20 mobiltelefon fér bele, hanem több ezer. Így már leosztva szinte semmibe sem kerül nekik.
Arról nem is beszélve, hogy eleve a termékek is fillérekért készülnek náluk, extra hasznot tudnak rárakni.
Azért az ilyen helyekről való mobiltelefonrendelésnél bele kell kalkulálni, hogy pl. egy Samsung Galaxy telefon helyett egy Samsung Galxay fog érkezni
(Igen, nem GalAXY, hanem GalXAy). Nővéremék jártak így. Egy full koppintást kaptak.A linkelt cucc is "Item location: HongKong, China"
Úgyhogy az is konténeres...Ráadásul van sokszor olyan, hogy több cég bérel ki együtt egy konténert. Tovább oszlik a költség. Azt viszont már ne kérdezzétek, hogy itthon a postával hogyan vannak leszerződve, hiszen ezeket a csomagokat a sima Magyar Királyi Posta juttatja el végül a postaládátokba... hogy velük hogyan van az egyezség, az számomra is rejtély!
-
Exian
addikt
válasz
Kuznyikov
üzenetére
Dealextreme.com -on nem egész 3000ért volt 32GB-s Sandisk meg Kingston. Sajnos lecsúsztam az akcióról, pedig akartam párat rendelni. Most már 5000 felett van.
Viszont most nézem, van most Toshiba ~3300-ért, ingyenpostával
Persze, ez valószínűleg annyira Toshiba, hogy semennyire.Bár a véleményezők azt írják, hogy eredetinek tűnik, és hogy jó.
-
Exian
addikt
"De ha csak képzelem akkor légyszives itt most 2 mondatban írd le nekem hogy hogyan lehet a garanciális, gyári ROM-os készülékre:"
- 1 GB-nál több appot telepíteni
Állította bárki, főleg én, hogy lehet? Az, hogy Te többet szeretnél, az csak egy dolog. A készülék arról nem tehet, hogy Neked magasabbak az igényeid egy alsókategóriás eszközzel szemben. Az eszköz annyit is azt tudja, amit és amennyit. Tessék máskor tájékozódni! Mint írtam, pl. autót sem csak rábökésre választasz, hanem hosszas utánajárás, paraméterek áttanulmányozása után. Vagy nem?
Őszintén sajnállak, ha autót is így választasz, mert akkor bizonyára meglepődsz, amikor egy 60 lovas autó nem hajlandó felmenni azon a dombon azzal a sebességgel abban a sebességfokozatban, amit Te elvárnál és szeretnél.- felrakni mondjuk a MinDigTV appot
Ez az applikáció nem része a garanciális, gyári ROM-os készüléknek, így nincs miről beszélni. Írj az app fejlesztőinek! Ez az ő asztaluk és felelősségük. De ezt is írtuk már nem egyszer. Ráadásul egy ingyenes szoftverről van szó, elvárásod nem is lehet azzal szemben. Támogasd őket a fejlesztésért, hátha akkor jobban optimalizálják számodra és a készüléked számára.
- HDMI-n 1080p felbontású anyagot kiküldeni.
Nincs lehetőségem kipróbálni, így erről nem tudok nyilatkozni.
-
Exian
addikt
válasz
krystman
üzenetére
Nekem nincs gondom a sebességével. A wifivel már nekem is annál inkább.
Amúgy azt sem szabad elfelejteni, hogy a telefonod valószínűleg kisebb felbontással üzemel (az enyém legalábbis igen, csak 800x480-as), a tablet meg ugye 1280x800-as, azért az is eszik plusz megaherceket.
Mindenesetre nekem is 2 magos Huaweim van (Y300), de nekem az sokkal lassabb, minden tekintetben. A tableten azért sokkal pörgősebb mondjuk GMail-ból Chrome-ra váltani és vissza, meg gyorsabban is nyitja meg az oldalakat nekem.
A sebességével sohasem volt gondom.
Én a wifit szívem szerint úgy berhelném meg, hogy ráraknék egy külső antennát, vagy legalábbis egy külső csatlakozót ráraknék, és ha kell, antennát rátekerve lehetne erősíteni. De ez csak akkor él, ha gyárilag gyenge az antenna és amiatt gyenge a wifi és nem az adó-vevő miatt, mert ha azzal van a gond, akkor hiába rakunk rá akár parabolát is... hiába a nagyobb antenna, ha nincs utána eszköz, ami küld-fogad megfelelő erősséggel.
Nekem jelenleg az egyetlen jel erősítés úgy valósult meg otthon, hogy megfelelő helyre (lakás kellős közepére) való elhelyezéssel mindenhol egyforma nagyjából a jelerősség.
-
Exian
addikt
válasz
shadowsteve
üzenetére
A szétszedésről írnál egy mini how-tot?
Hol, mit kell pattintani, hol kell "feszegetni", stb.Köszi!
SZERK.: bocs, csak a Te hozzászólásodat láttam, mielőtt írtam, azt már nem, hogy utána is jött még üzenet a szétszedésről.
-
Exian
addikt
válasz
mark1998
üzenetére
Ja igen. Megpróbáltam kétféle fülessel is, nálam semmi zaj nincs. Tegnap filmeztem is vele, semmi zaj nincs, tökéletes. Nálad egyedi gond lehet
Garanciás még?A wifi az viszont sajnos ilyen. Gyenge nagyon. Én úgy oldottam meg, hogy a lakás közepén van elhelyezve a router és a gyárinál nagyobb antennával. Ha még úgy sem okés, mert mondjuk nagy a lakás, akkor meglehet toldani egy access pointtal. Más lehetőség nincs, a készülék ennyit tud, nem beállitási gond. Kell jelerúsités.
-
Exian
addikt
válasz
krystman
üzenetére
Hagyd, kár több időt-energiát pocsékolni rá. Úgy is csak az értelmetlen szitkozódás jön majd, ahelyett, hogy belátná, hogy az általa felvázolt hibák csak képzelt hibák, és semmi köze az eszközhöz. De már leírtuk neki, de nem érti meg továbbra sem, csak időnként, pár hetes késéssel visszajön szitkozódni

Nem baj, én bírom. Csak már kicsit unalmas.
-
Exian
addikt
"Én azt mondom hogy ha ezekről az eltitkolt hiányosságokról tudok akkor eszem ágában sem lett volna így megvenni."
Ennyit szitkozódni, káromkodni, utólag szenvedni tudsz. De arra nem volt energiád, hogy előtte esetleg megkérj itt a fórumban minket, hogy megnéznénk e, hogy az 4 app megy e és hogyan. Én ezt írtam rögtön az óbégatásodra. Hogy az értelmes ember előre tájékozódik a dolgokról.
Autót is úgy veszel, hogy bemész a szalonba, ráböksz, hogy "na az, az legyen ott ni!" és kész? Mindenféle előtájékozódás, utánanézés nélkül?
Erre most biztos megint valami messzemenőkig értelmeset fogsz írni, azt is tudom előre

Ha ennyire finnyás vagy, akkor miért nem raktad magasabbra a mércét (árban, kategóriában)? Ez ugyanis egy alsókategóriás eszköz, ahol kompromisszumokat KELL kötni. Még akkor is, ha Te - teljesen tévesen - azt hiszed, hogy tökéletesnek kell(ene) lennie. Ez volt a második dolog, amit nem értettem-értek továbbra sem.
Én sem mondtam, hogy tökéletes. Le is írtam már a problémáimat, pl., hogy gyenge a wifi. De tudom, hogy más hasonló kategóriájú tabok sem jobbak e tekintetben (sőt még drágábbak sem), így csak leírtam és nem szitkozódom, meg kiabálok, hogy "húdeszar".
Egyébként semmi egyéb problémám nem volt vele május óta. Köszönöm szépen kérdésedet, tökéletes tudom használni azóta is megelégedéssel, és igen, foggal körömmel bizonygatom, hogy kategóriájában teljesen jó! Ha lenne problémám vele, elhiheted, hogy leírnám.
-
Exian
addikt
válasz
mark1998
üzenetére
Nálam nincs ilyen gond. Lehet, hogy valamiért a Te készülékedben nem igazán műxik jól a zajszűrés, vagy valami alkatrész összeszed valami extra zajt, amit visszahallasz a fülesben.
De azért majd kipróbálom, nagyon keveset használtam eddig fülessel, nem figyeltem meg annyira.
-
Exian
addikt
"Csak egy olyan készüléket, ami HASZNÁLHATÓ."
A készülék HASZNÁLHATÓ. Ja, nem tud MINDENT? Miért tudna?
"ha a dobozon fel lennének tüntetve" (hogy mit nem tud)
Erre megint csak azt kérdezem, hogy komolyan mondod (írod) ezt?

Manapság semmit sem szoktak a gyártók a dobozon feltüntetni, többnyire (jobbesetben) csak egy kép van az adott eszközről. Arról sem nagyon szokott lista lenni, csak nagyritkán, hogy mit TUD az eszköz, nem hogy arról lenne lista, hogy mit NEM tud a készülék

"rendeltetésszerű használatba ezek bizony beletartoznak."
Nem ismerek olyan hivatalos, szabványként elfogadott leírást, amibe mindezek a dolgok beletartoznának, hogy ezeket MINDEN készüléknek kötelezően tudnia kell, legyen az akár egy 10-15ezer Ft-os tablet, merthogy sok olyan van. Vagy van ilyen előírás, hogy minden készüléknek tudnia kell HDMI-n 1080p-t, egyáltalán HDMI kimenet kell, hogy legyen, meg hogy mennyi a telepítési korlát, stb? Ez most a konkrét terméktől függetlenül érdekelne.
Ha van ilyen szabvány, aminek feltétel nélkül minden tabletnek meg kell felelnie, akkor meg simán perelhetsz, perelhetünk. De attól tartok, hogy nincs ilyen.
Megint csak hangsúlyozom: egy igencsak alsó kategóriás, olcsó készülékről beszélünk, ami olcsósága ellenére igen csak nagyot villantott a 4.4-es androiddal, a 4 maggal, az 1.2GHz órajellel, a (majdnem) 1GB memóriával, az 1280x800-as felbontással, ami még most is brilliáns a konkurenciák hasonló árazású készülékeiben lévő 1024x600-as és még gyengébb felbontású kijelzőkhöz képest.
-
Exian
addikt
Nem tudja valaki, MM-ben vásárolt példánynál van e pixelhiba garancia? Megjelent az első hotpixelem, ráadásul eléggé középtájon
Sötét képeknél látszik, szépen világít halvány kéken. Eléggé ijesztő, hogy ilyen hamar megjelent, remélem nem lesz tele a kijelző hibás pixelekkel.Más is talált már hibás pixelt a kijelzőn?
-
Exian
addikt
Egyébként ezt a HDMI dolgot nem is nagyon értem, de amúgy sem értek hozzá: ha egyszer a kijelző függőlegesen csak 800 sort tud, akkor abból hogyan lesz 1080? Vagy a HDMI kimeneten nagyobb felbontásra is képes? Ha viszont nem, akkor eleve csak 720 tud menni HDMI-n, ha annyit tud a videóprocija.
Bár sejtem, hogy az lehet, mint laptop esetében, hogy ha a D-SUB kimenetre monitort kötök, akkor az tud menni nagyobb felbontással is, amit tud a monitor. Magyarul a laptop kijelzőjétől eltérő (nagyobb) felbontással is akár. Ennél is így van?
Még sohasem volt dolgom HDMI cuccal, egészegyszerűen nem volt rá szükségem.
-
Exian
addikt
Erről van szó. Én is tudtam, hogy mit veszek, hogy mit várhatok el tőle és azt nekem tökéletesen tudja. Csak hát ugye mindig akad olyan, aki nem érti meg, hogy bizonyos értékhatár alatt MINDENKÉPP kompromisszumokat kell kötni és nem kell mindenben tökéletes megoldást várni... ezt a többség megérti, de mindig van, aki felháborodik, ha még sem tökéletes minden. Tessék 100e felett tabletet keresni, ott nagyobb eséllyel kell KEVESEBB kompromisszumot kötni. Mert még ott is kell!
Vagy ha az android a gond, akkor lehet Windowsos masinát is keresni, vagy pedig subnotebookot, és akkor mehet normál Windows, vagy bármilyen Linux. Én tudom, ha olyan dologra van szükségem, akkor a Debianos laptopomat veszem elő, ha még olyanabb dolog, akkor az asztali gép elé ülök, ha meg csak az alap dolgok kellenek (email, web, esetleg térképet bújni), akkor meg nyúlok a tabletért.
Én amúgy teljesen első blikkre választottam ezt a tabot. Odaálltam a MM-ban a tabletsor elé, végignéztem őket és egyértelműen erre böktem rá, elsősorban a kijelző felbontása miatt, meg a 4 mag miatt, a KitKatról nem is beszélve. Amikor én nézelődtem, egyik tableten sem volt még 4.4-es android és úgy 90%-ban kisebb felbontásúak voltak. Nekem viszont az nagyon fontos szempont volt.
De még most sem nagyon változott a helyzet, ahogy látom. Épp tegnap jött az új Metrós prospektus és egyetlen egy 1280x800-as felbontású tabot sem találtam benne, mindegyik 1024x600as volt vagy még kisebb, pedig volt a listában 8"-os meg talán nagyobb is.
-
Exian
addikt
Te tényleg luxusvillát akartál 30ezerért venni.Te mennyiért vetted a készüléked? 200ért? Ja, 30ért? Ja, nem hiperszuper? Vegyél olyat, ami kielégítí az igényeidet. Ja, 30ért olyat nem kapsz? Bocsi! Ha igen, jelezd már nekünk is, hogy kidobhassuk az "ipari hulladékunkat".
-
Exian
addikt
Sálálá, sálálá

Nem a bajoddal, meg veled, hanem a stílussal volt a gondom nekem. Bocs. A problémát megértem és átérzem és kérlek, ezt a fajta stílust mellőzzük. Azzal volt a fő gond. Teljesen más, ha egy normális stílusban adja elő valaki a kínját. Különben számíthatsz ilyesmi reakciókra. Még akkor is, ha teszemazt "igazad" van.
-
Exian
addikt
válasz
krystman
üzenetére
Na, épp erre gondoltam én is és itt egy építő jellegű hozzászólás. Hőbölgés és kuvvaanyázás helyett talán inkább utána kéne járni minimális szinten a dolgoknak és lehet SEGÍTSÉGET kérni.
Én pl. ezért nem vettem Windows-os cuccot, mert utánajártam és tudom, hogy vannak dolgok, amikre nekem alkalmatlan. Nem pedig látatlanban megvettem és anyázok a topikjában, hogy miért nem megy ez meg az.
-
Exian
addikt
Itt nem Intel meg AMD cuccok vannak alapvetően, mármint úgy általában a tablet és androidos piacon

Ez ilyen. Vannak dolgok, amik esetleg nem mennek, de ez nem a készülék, hanem a fejlesztők hibája. Semmi köze az eszközhöz. Illetve nem árt utánaérdeklődni vásárlás előtt, hogy az adott app megy e a kiszemelt eszközön, stb. Tudunk próbát csinálni.
Jelezd a hibát pl. a MindigTV-nél, hogy ezen az eszközön nem megy, hátha foglalkoznak vele.
-
Exian
addikt
-
Exian
addikt
válasz
üzenetére
Nekem is gondom van mostanában ilyen téren. Egyszerűen fogja magát és pikkpakk lemerül, nem is értem. Egyik pillanatban még használom mondjuk 70-80%-os töltöttséggel, 2-3 óra múlva akarom feléleszteni, jelzi, hogy akku üres. Azt még megnézem majd, hogy nem szivja e valami az akkut a háttérben, valami beragadt app vagy akármi. Telefonnal már többször jártam igy. A mostani telefonomnál a Facebook app ette az akkut ezerrel, pedig nem is használtam. Gyalultam is, mivel tényleg nem használtam soha. Utána megszűnt a gyors lemerülés.
-
-
Exian
addikt
válasz
krystman
üzenetére
Lehet, hogy Te nem is érzékeled a probémát. Lehet, hogy Te bekapcsolod alvó módból X idő után, és csak annyit látsz, hogy ott van a Wifi jele az értesitésisávban, mintha jó lenne (ez nálunk is rendben van). Aztán persze 1-2 percen belül feláll újra a wifi kapcsolat és megy, mintha le sem szakadt volna. Ez a része nálunk is oké, visszacsatlakozik. DE! nekem az kéne, hogy alvó módban is elérhető legyen a tab, amikor nem is használom.
Szóval, megkockáztatom, hogy nálad is ugyanaz a helyzet, mint nálunk, csak Te nem veszed érsze, mert nem akarod elérni a tabot távolról, amikor alvó módban van. Mikor bekapcsolod, mire pl. böngészőt nyitsz, már megy is a wifi, mintha ment volna folyamatosan. De közben egyáltalán nem biztos, hogy tényleg ment.
-
Exian
addikt
válasz
Kuznyikov
üzenetére
Köszi a reakciót, ezek szerint ezt betudhatjuk típushibának. Lehet, hogy kellene többünknek jeleznie Navonék felé, hátha csinálnak valami javítást. Egy dolgot gondoltam, hogy megpróbálok majd: van egy alkalmazásom, amivel X percenként megpingelhető egy tetszőleges szerver. Beállítom, hogy percenként pingelje meg, akkor hátha folyamatos marad a netkapcsolat. Mert nekem úgy tűnik, hogy akkor dobja el a Wifit, ha már nagyon nincs forgalom rajta. De lehet, hogy mindenképp eldobja X perc / X óra után, ha van forgalom, ha nincs, na majd kipróbálom ezt és akkor kiderül.
Az alkalmazás neve amúgy OverLook Whiz.
Én arra használom, hogy a webszervereimet figyelje folyamatosan (a 80-as porton), így ha lehal valamelyik, akkor azonnal látom, hallom, mert visítozva jelzi, hogy lehalt a szerver vagy a port. Telefonon használom, mert az van nálam mindig és azon van folyamatos mobilnet, de felrakom a tabletre és kipróbálom sűrű csekkolással. Hátha életben tartja a Wifit...
-
Exian
addikt
válasz
Kuznyikov
üzenetére

Én is kérdezek egyet: nektek is elveszti a Wifi kapcsolatot, ha egy bizonyos ideig alvó állapotban van? Tehát be van kapcsolva a tablet, csak a kijelző fekete.
Hiába van bekapcsolva, hogy tartsa a wifi kapcsolatot alvó módban, nekem nem tartja. Egy pár percig még igen, de ha mondjuk 2 óra múlva veszem elő a tabot, már tutira nincs wifi. Ott van ugyan az óra mellett a Wifi jele, de ha lehúzom az értesítési sávot, akkor már ilyen narancssárgával jelzi csak a wifit és nincs kapcsolat. Aztán persze pár másodperc utána újracsatlakozik.
De nekem az kéne, hogy folyamatosan legyen wifi kapcsolat.
Csak az enyém vacakol, vagy nálatok is ezt csinálja?
-
Exian
addikt
Próbálta már szétszedni valaki a tabot? Az érdekelne, hogy vajon mennyire macerás cserélni az akkut? Na, persze még nem aktuális a dolog, bírja még az akku kb. úgy, mint új korában, de ha netán cserélni kell, akkor mennyire lesz problémás? Egyelőre még nem tudom, milyen módon szedhető le a hátlap, de hátha már valaki leszedte.
-
Exian
addikt
-
Exian
addikt
válasz
üzenetére
Nem is tudom, mit mondjak. Az ember néha azt hiszi, hogy MINDENT tud. Én azt hittem. De ezt nem ismertem

Küldök neked egy virtuális... csokit, sört, bort, amit szeretsz

(annak ellenére, hogy sajnos nem elérhető a tablet
Sajnos ha leszakad a wifiről, akkor csak akkor lesz megint aktív, ha felélesztem).KÖSZ! Ez még jól jöhet máskor is... ha megtalálom a tabletet, kipróbálom

-
Exian
addikt
Én megnézném, de nem találom otthon a tabletot
Valahová leraktam reggel és nincs meg. Tudtok valami trükköt, hogy hogyan lehetne valami hangot gerjeszteni rajta távolról, neten keresztül, hogy meghalljam?
Olyanra gondolok, mint amikor megcsörgeted a mobilt, amikor nem találod... neten elvileg fent van a gép. -
Exian
addikt
Mivel nekem csak Predatorom van, a Lenovot nem ismerem, nem is láttam, így azt 100%-osan nem tudom ajánlani. Pl. nézz utána, ha tudsz, hogy milyen a wifije. Mert mint már itt többen írtuk, a Navonnal sajnos gyenge a wifije, bár valaki meg épp azt írta erre, hogy egy másik tabletje még gyengébb.
Ami viszont a Predator mellett szól, hogy alapból 4.4.2-es rendszer van rajta, ha jól nézem, a Lenovon 4.2-es. Annak is érdemes utánaolvasni, hogy mennyire várható, hogy lesz hozzá frissítés. A Navonnál úgy tűnik eddig, hogy eléggé rugalmasak, először 4.2-essel jött ki (vagy talán 4.1?) és amint lett 4.4.2, megkapta először OTA, majd gyárilag az új frissítést.
Továbbá, ha jól sejtem, a Lenovo műanyagházas. A Navon fém.
Az, hogy AnTuTu-ban mennyi a pont, az meg nem teljesen tükrözi a gép valódi milyenségét. Persze támpontot ad valamennyire, de én biztos nem az alapján választanék. Persze, ha ilyen több ezres az eltérés a pontban (mondjuk Navon 20e, Lenovo 15e), az már azért jelent valamit (csak hasraütök, fogalmam sincs, hogy a Lenovo mennyit ért el, azt tudom csak, hogy az én Predatorom 20.000-et).
-
Exian
addikt
a navon meg kicsit erősebb.
Őőőő... nem akarok népszerűtlen és márkahűtlen lenni, de az általad linkelt Lenovo miben gyengébb? Én úgy látom, hogy a CPU erősebb is, de nem néztem különösebben utána. Szerintem a Lenovo sem lehet rossz. DE! Én szeretem a Predatorom!
Ha a Lenovo az Alien, akkor vedd meg és csinálunk egy Alien vs. Predator párharcot!!! 
-
Exian
addikt
Szerintem a fém hátlap is betesz neki, frankón leárnyékolja az antennát. Ennyiből jobb talán a műanyag ház. Komolyan mondom, én nem bánnám, ha lenne rajta mondjuk egy kihúzható antenna, mint a kisrádiókon
Bizonyos esetekben kitérdekel, hogy hogy néz ki... ha már nem lesz garanciás, megpróbálom majd szétszedni és megnézem, hogyan is van az antennája kialakítva, hátha lehet rajta javítani valahogy.Ja meg még egy dolgot kipróbálok majd, nem tudom, próbálta már valaki? Arra gondoltam, megkéne próbálni egy USB-s wifi sticket, hogy vajon tudja e kezelni? Ha igen, annak azért erősebb a jele szerintem, meg talán gyorsabb is. Csak kérdés, hogy egyáltalán felismeri e, illetve, hogy az android képes e egyáltalán több wifi eszközt kezelni.
-
Exian
addikt
Igen. Nekem is gyenge. NAGYON gyenge, ez az abszolút gyenge pontja sajnos a készüléknek. Ahol a telefonommal (Huawei Y300) még megy lazán ~10Mbit körül a wifi, ott a Navon alig pötyörészik pár tíz, esetleg pár száz kilóbájttal. Harmatgyenge a wifi jele.
Ha közel van a router/AP, akkor tűrhető, de akkor sem egetvererően gyors. Sajnos.
Én kénytelen voltam beépíteni egy plusz wifi AP-ot, hogy az egész lakásban tudjam úgy-ahogy használni.
-
Exian
addikt
válasz
krystman
üzenetére
Fogalmam sincs, hogy abban van e, nézd meg
Mint írtam, a Samsungban legegyszerűbben a "sources" (bemeneti eszközök) listában található meg. De azt hiszem a Smart menüben is előcsalogatható a "csatlakoztatott eszközök" résznél.Nem tudom, milyen a Te Panasonicod, de talán hasonlóan megy a tieddel is.
-
Exian
addikt
Hát azt passzolom, Blaukat nem ismerem. Nekem Samsung SmartTV-m van, ebben van olyan "bemenet" a bemeneti listában, hogy "Screen Mirroring" (nemtudom, hogy van magyarul, nekem minden műszaki cuccomon angol menü van, utálom a béna rövidítéses magyarításokat
), a tablet menüjében pedig (szintén angolon van
) a Settings/Display menüben van egy olyan, hogy "Wireless Display". Abba belépek, akkor ott megjelenik, hogy Samsung TV XYZ, rányomok és már meg is jelenik a tablet képe a TV-n. De mondjuk mivel wifin megy a jel, ezért van csúszás, szóval nem igazán tökéletes megoldás, a HDMI-HDMI kábel tuti, hogy gyorsabb és minősége is jobb.Ez a Wireless Display főleg akkor jó, ha gyorsan, kábelmentesen az ember megakar nézni valamit gyorsan a TV képernyőjén nagyban (akár fénykép, vagy egy weblap, bár azt tudja a TV-m is, van benne böngésző).
-
Exian
addikt
válasz
krystman
üzenetére
Esetleg valamilyen spéci otg kábellel, vagy Y elágazós kábellel talán megoldható. Egyik csatlakozóra menne a töltő, másikra az egér+bill. Én sem tudom, hogy működne e, megkéne próbálni. Amúgy ezért IS utálom, hogy egyetlen microUSB van csak a tableteken, igazán lehetne egy pluszban a toltő mellett egyéb célokra. Jó, persze, ezeket a kütyüket nem is arra tervezték, hogy teletuszakoljuk mindenféle perifériákkal, meg egyebekkel, meg alapvetően nem töltés közbeni használat a cél, de akkor is. Néha bizony jól jönne 2db usb port, na. Meg ha könnyen, gyorsan lehetne akkut cserélni, akkor is egyszerűbb lenne a folyamatos üzemet összehozni.
-
Exian
addikt
válasz
Kompolti79
üzenetére
Memóriája nem telt meg? Nekem másik androidos készülékeim rendszerint akkor szoktak ilyet csinálni, amikor nincs már szabad hely. Ezzel a tablettel még nem jártam igy, ennél már jobban figyelek erre.
-
Exian
addikt
válasz
kopasz79
üzenetére
Mennyi ideig próbáltad töltőn hagyni, majd bekapcsolni? Múltkor nekem is azt csinálta, hogy jó sokáig várnom kellett, mire betudtam kapcsolni. Sütős dolgot nem ajánlom, esetleg hűtőt

Ha MM, akkor bizony oda hiába viszed, a papíron rajta van, hogy milyen telefonszámot kell hívni az ügyintézés érdekében. Valószínűleg postázgatni kell, kivéve persze, ha a közelben laksz és betudod vinni személyesen.
-
Exian
addikt
válasz
kopasz79
üzenetére
Hát, ha pendriveot látta, akkor nem csatlakozó hiba, akkor bizony töltőáramkörön sülhetett el valami. De akármi baja is lehet. Ezt így nehéz lenne behatárolni. Ugyanakkor a leírásod alapján valamilyen szinten érzékeli, hogy töltő van csatlakoztatva, erre utal, hogy töltést jelez, ha töltőre dugtad. Érdekes jelenség.
Hol vetted? Én pl. MM-ban, de oda csak 3 napon belül lehet visszavinni, azon kívül a garpapíron szereplő szervizhez kell eljuttatni. Talán a CHS? Nézd meg a papírt, hogy hova szól a garancia. Ha egyéb helyen vetted, és nincs a garpapíron szerviz feltüntetve, akkor vidd vissza a vásárlás helyére, majd ott segítenek. Vagy nem. De remélhetőleg igen

-
Exian
addikt
válasz
kopasz79
üzenetére
"mi a teendő...?"
Vidd vissza, ha garanciás. Ha nem, szívás. Pendriveot, vagy bármilyen csatlakoztatott dolgot úgy egyébként érzékel? Mert ha azt igen, akkor töltőáramköre is elszállhatott, vagy akár az akku is. Esetleg próbálj teljes gyári visszaállítást is, extrém esetben akár szoftveres hiba is lehet.
-
Exian
addikt
Na, nekem a töltő megadta magát
Konkrétan beszakadt a dugvilla a töltőbe. Most emiatt vajon érdemes gariztatni? Meg vajon lehet külön csak a töltőt? Áhh, inkább hagyom, szerencsére van több cserélhető USB kábeles töltőm. Más is járt így a gyári töltővel? -
Exian
addikt
válasz
üzenetére
Sajnos szerintem is nagyon gyenge a wifije
Erősítenem kellett a wifit itthon és közelebbre kellett hoznom az antennát kábellel a lakás széléről a közepére, mert a lakás másik végében egyáltalán nem ment. De amúgy is elég lassúnak tűnik nekem, amikor 1 méterre van a routertől, akkor is elég lassúcska. Eddig ez az egyetlen negatívum. -
Exian
addikt
válasz
üzenetére
Az jó, csak ne felejtsd el, hogy gép USB portján keresztüli töltés nagyon lassú lesz, ha használod is közben, akkor merülni is fog
Ugyanis még a bikább USB portok sem tolnak nagyon 100-200mAh közötti értéknél erősebben. Nekem a telefonomat is szenvedve tölti csak a gépem USB portja, nagyon lassan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gyúrósok ide!
- BMW topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha tök frissen van újrarakva rajta a rendszer, akkor is pillanatok alatt betelik. Mire felmegy mindenből a frissítés, alig marad 100 MB, amit az alkalmazásokhoz használni tud a gép! Sajnos csak az a tárhely játszik, hiába van a másikon több száz MB hely, vagy akár több GB.

Neked ezek szerint az érintőpanelje hibátlan, nekem meg a kijelző hibátlan.
Nálad is mért ezek szerint 20e körül korábban.
Nem mindegy, hogy egy adott tétel a sor elején, vagy a sor végén van