Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Letiltod a gyári nfs-t. Még a csomagot is töröld.
Telepítsd az nfs-utils csomagot (az előző hozzászólásban is emlegetett google driveos mentésben megtalálod).
/ffp/start/nfsd.sh
-t tedd futtathatóvá :chmod a+x /ffp/start/nfsd.sh
Biztos ami tuti, add ki a
/ffp/strat/nfsd.sh stop
parancsotA
/user/local/zy-pkgs/etc/exports
fájlba írd bele mit szeretnél megosztani NFS -en. Ha pl a video mappát:/i-data/<lemez azonosító>/video *(rw,no_root_squash,no_subtree_check)
Nyilván az lemez azonosító helyett akár az md0 vagy md1 is jó.
A * helyére ip-cím: 192.168.1.5 vagy tartomány: 192.168.1.0/24 (vagy *), ahonnét hozzá akarsz férni.Mentsd el a
/user/local/zy-pkgs/etc/exports
fájlt./ffp/strat/nfsd.sh start
paranccsal indítsd el a NFS szervert.Linux alól hozzáférni:
- Telepiteni kell az nfs-common csomagot, majd
- Ellenőrizni a showmount -e 192.168.1.10 -el, hogy milyen megosztások érhetők el.
- mount -t nfs 192.168.1.10:/megosztas /hovaAmennyiben csatolni kell, célszerű pontos ip-t megadni (nem wildcardot), mert egyébként nem tud pl a linux kliens mountolni. (access denied a hiba).
Ha pontos ip van az exports -ban, akkor megy a mount a kliensen. -
Tonyk
veterán
Töltsd le ezt, és nyilván tedd oda ahová már említettük.
Ez kell az említett fájlba:
Package: ffp
Version: 0.7zypkg004
Description: <i>Fonz Fun Plug</i>
Depends:
Size: 50000000
Installed-Size: 100000000
Architecture: arm
Zy-Model: NSA-210, NSA-221, NSA-310, NSA-320, NSA-325
IsBuiltin: N
Filename: ffp_0.7_arm_004.zpkgMielőtt frissítenéd a csomaglistát, vedd el a nastól az internetet (dns-t, átjárót írd át valami másra pl. 127.0.0.1). Ha kész a telepítés, mehet vissza a dns és átjáró.
Egyébként már csak a legalább 100x idézett google driveos repo backup-on kellett volna keresned....
-
divan
őstag
Merevlemezt cseréltem, így mindent újra kell telepítenem. Nem sok emlékem volt már, de sok olvasgatással feltettem az ffp-t. Megtaláltam a programcsomagokat is (köszi Tonyk) de nfs-t egyszerűen nem tudok telepíteni. Valamit elbarmoltam, mert már a gyári nfs sem települ fel, install failed üzenettel pedig az is jó lenne nekem. Régebben telepítettem az ffpset is, de most sehol sem találom, hogy mi a módja.
-
Joshi
titán
Igen igazad volt, nem a gyári admin mappát osztottam meg. Miután meglett a gyári admin mappa és benne a zy-pkgs mappa is, beletettem webes felületen az ffp + ssh + transmission 2.92 zpkg csomagokat. A Transmission 2.82 már eleve ott volt hiszen ezzel töltök le jelenleg is. Viszont ha ráfrissítek a Programcsomagoknál, nem jelennek meg azok a csomagok amik amúgy ott vannak.
-
8nemesis8
veterán
Nálam armv5, a linkben szereplő architektúra. Nálad viszont armv7.
NSA310-ed van egyébként? -
8nemesis8
veterán
válasz
mobilizmo #19440 üzenetére
Pontosan ez kellene nekem is, de nálam az update esetén innen próbálja leszedni:
Downloading http://pkg.entware.net/binaries/armv5/Packages.gzAhol pedig ténylegesen 2.92 az utolsó verzió.
Szerintem alavetően már az entware verzió...Mi alapján és melyik fájlokat telepítetted?
Hátha megtalálom a különbséget, mert nekem ez még kb. tavaly október körüli telepítés! -
mobilizmo
addikt
válasz
8nemesis8 #19439 üzenetére
Ez érdekes, nem emlékszem, hogy bármit állítottam az Entware-en telepítés óta. De nálam a következő a helyzet:
~ # opkg list-installed
alsa-lib - 1.1.6-1
ca-bundle - 20180409-3
entware-opt - 227000-3
entware-release - 1.0-2
entware-upgrade - 1.0-1
findutils - 4.6.0-1
grep - 3.1-1
ldconfig - 2.23-8
libbz2 - 1.0.6-4
libc - 2.23-8
libcurl - 7.61.0-3
libevent2 - 2.1.8-2
libexif - 0.6.21-1
libffmpeg-full - 3.2.12-1
libffmpegthumbnailer - 2.2.0-1
libflac - 1.3.2-2
libgcc - 7.3.0-8
libiconv-full - 1.11.1-3
libid3tag - 0.15.1b-4
libintl-full - 0.19.8.1-1
libjpeg - 9a-1
libminiupnpc - 2.0.20170509-1
libnatpmp - 20150609-1
libogg - 1.3.3-1
libopenssl - 1.0.2p-1
libopus - 1.2.1-1
libpcre - 8.42-1
libpng - 1.6.34-1
libpthread - 2.23-8
librt - 2.23-8
libsqlite3 - 3230100-1
libssp - 7.3.0-8
libstdcpp - 7.3.0-8
libuuid - 2.32.1-1
libvorbis - 1.3.6-1
locales - 2.23-8
minidlna - 1.2.1-3
opkg - 2011-04-08-9c97d5ec-17c
profile-hook - 0.1
terminfo - 6.1-1
transmission-daemon-openssl - 2.94-2
transmission-web - 2.94-2
xmlrpc-c - 1.39.13-2
xmlrpc-c-common - 1.39.13-2
xmlrpc-c-internal - 1.39.13-2
xmlrpc-c-server - 1.39.13-2
zlib - 1.2.11-2
zoneinfo-asia - 2018e-1
zoneinfo-europe - 2018e-1
~ # opkg update
Downloading http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/entware
~ # opkg upgrade2.94-2 a transmission verzió és bin.entware.net-ről próbál frissíteni
-
8nemesis8
veterán
válasz
8nemesis8 #19438 üzenetére
Downloading http://pkg.entware.net/binaries/armv5/Packages.gz
Updated list of available packages in /opt/var/opkg-lists/packages
Downloading http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/Entware-ng/binaries/armv5/Packages.gzItt látható, hogy külsős Mijzelf féle repoban keresne, ezt kellene nekem módosítani valahogyan az általam linkeltre. Aztán ha nem jó, akkor a backupot visszamásolom.
De lehet rápróbálok közvetlenül telepíteni...opkg install https://bin.entware.net/armv5sf-k3.2/transmission-web_2.94-2_armv5-3.2.ipk
-
Tonyk
veterán
Nem kell létrehozni, megosztani semmit. Az admin megosztás gyári megosztás és nem is törölhető....
Egyébként a kérdéses hely fizikai elérhetősége: (mert a megosztás az egy dolog):/i-data/<első-lemez-azonosítója>/admin/zy-pkgs
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
2.92 Entware-el ez alapján telepített Transmission van a nason és szeretném frissíteni.
Van rá mód?
Sajnos úgy vettem észre, hogy feketelistára kerül ez a verzió is. -
Tonyk
veterán
root@nsa310:~# /ffp/start/telnetd.sh stop
-sh: /ffp/start/telnetd.sh: Permission deniedNincs rajta futtathatósági jog, ezért nem tudod leállítani a szolgáltatást.
chmod a+x /ffp/start/telenetd.sh
Most pedig futtathatod a parancsot:
/ffp/start/telnetd.sh stop
De szerintem nem fut, így nem lesz mit leállítani. Ettől függetlenül haladhatsz tovább a leírásban, ugyanis ez nem szükséges feltétel a továbbiakhoz. -
mobilizmo
addikt
-
vanRobert
tag
válasz
cikasz #19420 üzenetére
Hali!
Hát kábé 20-25 perc után beszaggat. Ha pihentetem egy ideig, akkor onnan, ahol először elkezdett szaggatni megint megy 15-20 percig simán. A proci viszont folyamatosan 90% fölött megy. Cat6-os kábeleim vannak, szóval nem ott a gond. A TV-m samu idei modell, 4K képes, külső vinyón lévő 4K filmet simán lejátssza, nincs akadás, vagy szaggatás.
Amúgy is régi már a vas, ideje lenne egy fiatalabbra váltani -
murex
tag
Köszi az eddigi segítséged
-
murex
tag
login as: root
root@192.168.11.111's password:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NSA310_ZyXEL nsa310, firmware V4.70(AFK.3) ==
root@nsa310:~# /ffp/start/telnetd.sh stop
-sh: /ffp/start/telnetd.sh: Permission denied
root@nsa310:~#ugy csináltam, ezt írja, persze már nem admin a jelszó
-
murex
tag
Sziasztok!
NSA-310-re szeretném telepíteni a Transmissiont.
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/NSA310/4.70/zypkg/web_prefix-et leszedtem, bemásoltam a megfelelő helyre, majd a nas webes felületén telepítettem az ffp-t.
Ezután beléptem a putty-al, és próbáltam tiltani a telnetet (/ffp/start/telnetd.sh stop), de már itt permisson denied választ kaptam. Mit rontottam el, mit kellene csinálnom, hogy jó legyen?
Válaszokat előre is köszönöm -
vanRobert
tag
Üdv!
Jó pár éve használom teljes megelégedéssel a 310S-emet. Nem is kacsintgatnék másfelé, ha a 4K-s videók továbbítása nem térdeltetné le a prociját. Jó, kérdezhetik sokan, mi a francért 4K-s videó, amikor SD-ben is ugyanaz a történet. Egyrészről igaz, másrészről a Kobe marhából készített steak bizony ízletesebb, mint a rántotthús.
Ha egy mód van rá, maradnék Zyxel vonalon, mert ár-teljesítmény arányban szerintem verhetetlen. Most is 1 vinyóval használom (WD Red), és ezen nem is változtatnék. Max a térfogatán, mert az 1T bizony kevéske...Milyen készüléket ajánlanátok?
Előre is kösz.
-
Joshi
titán
válasz
szjoci #19415 üzenetére
A topik indító cikk leírásában amit idéztem is, abban azt írja hogy az "Navigáljunk az NSA megosztási közül az Admin/zy-pkgs könyvtárba. Itt hozzunk létre egy fájlt (én web_prefix (kiterjesztés nélkül) nevet adtam neki) a következő tartalommal:" Egyébként ott is nagybetűvel írja az Admin-t. A zy-pkgs mappát az Admin mappán belül már nyilván én hoztam létre, mert az nem létezett.
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
TM-el kapcsolatbna kérnék egy kis segítséget. Elég régi 2.82-es van fent de eddig nem fedeztem fel problémát. Most viszont azt vetem észre hogy a torrent nevek és az útvonalak összekeverednek. pl "a" nevű torrent nem az "a" mappára mutat hanem "b"-re. ~kb 300 torrent van bent, ezt is csak úgy vettem észre hogy emlékeim szerint egy filmet már leszedtem korábban de mégse találtam aztán más torrent neve mutatott arra a mappára. A vicc az egészben hogy "a" torrent mutat "b" útvonalra de megvan egy ugyan olyan nevű "a" torrent ami "a" útvonalra mutat. de "b" torrent nincs. -
Tonyk
veterán
tuti nincs kiterjesztése? Ha win alól csinálod, kapcsold be a kiterjesztések megjelenítését. A link beszúrása után ütöttél entert? (Két sornak kell lenni a fájlban)
Amit beszúrtál linket, megnézed? Mert én nem látom rajta kívànt tartalmat....
Itt viszont ott van: ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/
-
Joshi
titán
"Navigáljunk az NSA megosztási közül az Admin/zy-pkgs könyvtárba. Itt hozzunk létre egy fájlt (én web_prefix (kiterjesztés nélkül) nevet adtam neki) a következő tartalommal:
ftp://ftp.zyxel-tech.de"
Már itt gondok vannak, mert az Admin mappa nem volt megosztva, de megosztottam és létrehoztam a web_prefix fájlt kiterjesztés nélkül benne a ftp://ftp.zyxel-tech.de szöveggel, de hiába frissítem a Lista lekérdezése az Internetről, nem jelenik meg az ffp a listában. Elsőre az Admin/zy-pkgs mappába tettem, de próbáltam csak az Adminba is.
A Telnet és SSH szintén nem működik, de azt már írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ebben a cikkben rámutatok, hogyan lehet egyszerűen a ZyXEL NSA 310 NAS-ra FFP-t telepíteni.
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Formula-1
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest