Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- kraftxld: Untappd lista
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Jó kis takkerolás! Nagyon ráértél, vagy valami haszna is lesz?

Egyébként hol a macska orra, és mi van a szemével?

-
up
senior tag
Ez nagyon komoly! Jó cikk, gratulálok

-
marcias
őstag
A macskád drogozik?

-
-
törölt tag
Járt már nálam gép javításon, amiből két év üzemelés után majdhogynem lapátolni kellett a port. Pláne a ventilátorok környékéről.
Mondjuk a csúcsot egy olyan gép tartja nálam, ami ~2 hét után nézett ki úgy, mint a cikkbeli. Meg is kérdeztem ismerősöm: "Tán cementüzemben használtad ezt a szart?"
-
breiner
aktív tag
Porszívó XD
am nem árt ha takarítod néha
-
-
törölt tag
Annyira azért nem volt koszos ez a gép. Csak szép egyenletesen poros...
Mondjuk én azért nem szoktam slaggal és cirokseprűvel mosni gépet, megelégszem az ecsettel.
-
-
Én úgy tapasztaltam, hogy ami csap- vagy esővizet kap, és nincs rendesen kipucolva, azon a forrasztásokon kiváló vízkő szép romboló munkát végez. Eltűnt alkatrészlábak, stb.
A földeletlen ház meg
Egy havernál volt, ott is rázott minden rendesen.@Nunder : Említettünk már korábban egy igen macerás eljárást

-
Solten
őstag
Nah...
Mint újkorában... 
-
Nunder
őstag
Az enyémre is ráférne egy kismosás. Nem vállalod be?
Engem az érdekelne, hogy e megsárgult műanyag monitor-borítást, hogyan lehetne megint fehérré varázsolni?
Jó cikk lett, a cím külön piros pont, nagyon figyelemfelkeltő. -
Mazsika
őstag
jó kis cikk... gratula hozzá! még lehet hogy én is előveszek egy retro gépet és kitakarítom!

-
hemaka
nagyúr
De régen láttam már 268-os gépet. Jó volt újra látni egyet, főleg ilyen szép tisztán.

-
DBob
őstag
Én rengeteg mindenemet mostam eddig, főleg azért mert itt nincs rendes földelés. Ilyenkor a kapacitív feszosztó miatt a tápban a földpontok 110V feszültségre kerülnek (kimérhető, érezhető). A ház, a nyákok (így az alaplap) egy része, stb.
Amíg nem volt itthon "rendes" földelés (most sincs érintésvédelmileg hitelesített, de annyi van hogy földpotenciálra köti a dolgokat) addig gyakori volt hogy a nem megfelelő feszültség miatt kialakult parazita statikus töltéseket így tudtam kisütni az alkatrészekből, amik nagyon sokáig képesek megragadni a vezetősávok közt. Így javult meg több videó-, háló-, hangkártya és stb nálam. Olyanok is, amiket az ember kapásból kidobna, mert olyan hibát produkál. Egyik kedvencem, hogy anno hálókártyát 10x detektálta bios mint pnp eszköz és a win 10x rakta volna fel a drivert hozzá. Vaterán vásárolt "hol megy-hol nem" kártyákat mind így "javítottam meg". És ezen nem segít a desztillált víz, mert az nem vezeti az áramot.A rohadást meg nem tudom mire vélni. Nincs semmi a panelon ami rohadhatna. Se paradicsom, se uborka, se semmi. A nyák és a rajta lévő alkatrészek pedig nem rohadnak a víztől, különben bajban lennének a levegő páratartalma miatt is. Létezik olyan nyák ami jelentős nedvszívó képességgel bír, de ezeket réges-rég nem használják, számítástechnikában annál is régebb óta. Mindössze ami marad a beavatkozás után, az a száradó cseppek utáni halvány vízkő karikák/foltok. De ez is megelőzhető ha még a legelején le-lerázod róla a nagyját így nem tud cseppekbe összeállni.
Attól meg nem kell félni hogy az emberek a c2d gépüket víz alá nyomják. Ettől nem lesz gyorsabb semmi, tuningra nem alkalmas. Viszont ha egy hardwareről már lemondott az ember, és nem tudja mi baja lehet, egy próbát megér. Rosszabb nem lesz ugyanis

-
arpii
tag
Szerintem elvinné a Dos 6.22-t is, bár amikor még aktívan használtam a 286-osomat, még nem értettem hozzá annyira, hogy tudjam, hogy mit bír a gép
Túl sok kísérletezési kedvem sem volt hozzá, mert még vinyóm sem volt benne. Indítólemezzel indítottam, aztán a játéklemez behelyezése után szépen parancssorból indítottam a játékot.
Apropó! Nekem is ilyen házam van, csak most egy 486-os van benne. Az előző generációk pedig a szekrényben szépen, gondosan becsomagolva.
-
sigmoid
tag
válasz
Petya-wh
üzenetére
"386 már jobban rémlik, én is beszereztem 387-es cooprocit (vmi matematikai segédprocinak mondták)"
Bizony, mert az is volt.
A 386-os és régebbi Intel procik nem tudtak maguktól lebegőpontos számokat kezelni. A lebegőpontos számítást az integer aritmetikával emulálta mindenki kódból, el lehet képzelni milyen istentelenül lassú lehetett.
Na a 387-es koproci egy lebegőpontos műveletvégző egység volt. -
csizs
aktív tag
válasz
,,no name"
üzenetére
a win 1.0 nem volt operációs rendszer, valszeg dos ment rajta.
-
válasz
janos666
üzenetére
Ja, van olyan cumó amin nem azonnal jelentkezik a rohadás, hanem később... Meg persze van olyan is, amin egyáltalán nem, de utóbbi a kevesebb.
Nem kívánom semminek a halálát, deelég sok vízáztatta dolgot láttam, tehát mielőtt elharapózna itt a csapban mostadás + valaki kimosná a core2-t a mosógépben
inkább vészmadárkodok. -
janos666
nagyúr
Ezt mond a VGA-mnak, hátha eszébe jut, hogy zöld négyzeteket kéne rajzolnia kép helyett.

Tudom hogy némely elektronikai kütyük érzékenyek erre, főleg a telefonokra és laptopokra jellemző (talán nem véletlen, hisz ezek könnyebben találkoznak vízzel, mint a PC-k, kár lenne nem kihagyni az alkalmat a késztetett cserére
). Viszont sok mindent lehet mosni a csap alatt. Én pl. a távirányítókat is ott szoktam, ha valaki leönti cukros, szeszes szarral, és beragadnak a gombok. Szétszedem alkatrészekre, mindent csap alá, aztán jól van...De telefonnal is csináltam ezt régen. Nagyapám ejtett egyszer pocsolyába valami nem túl olcsó telefont. Azon is segített a csapvizes mosás.

Na persze, van amit én is inkább tiszta szesszel törlök át. De egy nagy nyák, ami tele van ragadva porrol, glikollal, stb. arra mégse fogok kilocsolni fél litert. Mert ugye alkohol nyomtalanul párolog, csak hát nem marad minden a kendőn, főleg ha vagy a vattát, vagy az alkoholt sajnálod, és akkor gyakorlatilag inkább homogén rétegben fested át a nyákot az alkollal oldott kosszal...
Bár a VGA-m van olyan drága, hogy csinálhattam volna neki fürdőt pár deci sebbenzinből, de így is jó...
-
válasz
janos666
üzenetére
Aha. Majd linkelek ázott telefont. Az elektronika nem szereti azt a vizet, ami nem desztillált.
De legjobb tiszta alkohollal vagy izopropillal mosni, attól nem rohad szét.
&Teszla _ : Na ja, ez nem is számítógép, hanem csak terminál
Mainframe-re lehet csatlakoztatni, és azon multi-user (Unix
) környezetben karakteres képernyőn mókázni. -
Teszla_
senior tag
Apámnak is ilyen házban volt az első 286-os gépe

De aztán szépen lassan, fokozatosan felfejlődött Cyrix 200Mhz-ig és csak utána lett lecserélve a gép. De hogy mi lett a régivel, azt nem tudom.A cikk hatására én is előkapom az első gépemet (mivel még meg van), egy Cyrix 75Mhz-es AST gépet

Ez a VDT már nekem túlontúl régi. Ebből már nem tudnám megmondani, hogy melyik alkatrésze mire való.
-
janos666
nagyúr
Érdekes ez a "mosható, nem mosható?" kérdés.

Mikor kifolyt a GlikoShell-es víz a blokkom csatlakozójánál, rácsöpögött a forró VGA-ra, és zöld trutyi száradt rá, akkor olyan "ennek már úgy is mindegy" alapon leszereltem a hűtését, és ugyan így zuhany alatt, körömkefével, és kézmosó szappannal megfürdettem. Utána hajszárítóztam rajta, száradni hagytam, összeszereltem, és végül jó lett. Ez egy HD 4870x2 volt, nem egy 3dfx vagy S3

-
Cyberb0b
tag
Szép cikk! Mondjuk a mostani logout írások óta arra vártam, hogy bedobod a mosógépbe
na majd bacsis
Jah és különösképpen vonzódok a géphez nekem ő volt az első pc-m nem volt szerencsém c64el kezdeni, de próbáltam már 
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
,,no name"
üzenetére
ms-dos 3.3; 5.0, windows 3.0
-
commerato
csendes tag
jezusom kicsit nem figyeltem.... 10 hsz-ig olvastam a topikot.

-
commerato
csendes tag
válasz
,,no name"
üzenetére
szerintem maximum DOS 6.22. de csak tipp. Windows meg akkor nemigen volt ismert vagy talan nem is letezett most megnem keresem bill mikor baszott ki velunk
. De talan meg a dosshell is kesobb jott. -
Endreas
tag
Jó kis cucc volt a maga idejében.. Amikor már 486-osunk volt akkor jött a jókis dublespace és 40M vinyóból lett pszeudo-80M ;)
És szép a kutyád is!
-
lolmár
csendes tag
Ez szép..

1MB ram...
tetszik. -
Geffry
aktív tag
Gratula! Kellemes nosztalgiahullám futott végig a hátamon az írástól

Egyszer én is igyekeztem kipofozni egy garázsban fellelt 286-ost... abban döglött bogarak is voltak... neked bezzeg egy egész macska...
-
-
14adam
addikt
Nekem is kikéne tisztítani a nagy dögömet.Néhány vezérlőkártya

-
NewMacUser
csendes tag
Pont ugyanilyen volt a legelső gépem, 40 megás hdd-vel, csak az 486 volt azt hiszem. Valami DX33. 11 évesen hol érdekelt?

-
Petya-wh
tag

szoszoo.. rég volt

volt pedig velük dolgom, de manapság már nekem sem kerülnek ilyesmik a kezembe

386 már jobban rémlik, én is beszereztem 387-es cooprocit
(vmi matematikai segédprocinak mondták)Elvileg nekem is van még egy ilyen config(!) megöriztem, mert gépcserekor kiakarta dobni az "uj"állpotu gépet a tulaj, amivel gyakorlatilag kb 1.5 évvel ezelöttig dolgozott
(könyvelö) -
DBob
őstag
válasz
Petya-wh
üzenetére
Kijavítlak, de csak mert kérted

A cga már "színes" volt. Az-az nem monochrome mint héráklész, hanem több színt is az ámuló-bámuló egyén elé tudott varázsolni. A borostyán-fekete pedig monochrome....és bizony mennyivel jobban kímélte a szemet mint a zöld-fekete.
A win95 pedig már a 386osomra se ment rá szépen, pedig volt benne jó sok memória (386oshoz képest), az elérhető leggyorsabb dx proci volt benne (tehát nem csak belül, kívül is 32 bites buszon át kommunikált), és mellé egy jónak mondható 387-es koproc volt. Mindezt megspékelve egy kvarccserével, aka. tuning, csak ma már "lámerbiztosabb" mint akkor volt. És így, hogy elvert jó pár alacsonyabb kategóriás 486os konfigot, így nem ment nagyon-nem-szépen rajta a win95
-
Petya-wh
tag
Hello!
Nem CGA monitor volt az véletlenül?
Azokban volt sárga.. a Hercules zöld volt
(javitsatok, ha nem jol emlékszem
)Tényleg szép kis munka, klassz végeredménnyel

(#6) ,,no name" : 286SX (vagy más 800268) szépen elfut a win 3.1-3.11... de emlékeim szerint a win95 is ráment szépen

-
Móci
addikt
Jó munka, érdekes cikk, kellemes kis olvasmány lett!
Különösen a képaláírások tetszettek.
-
motorhead
aktív tag
Én is eljátszottam már néhányszor ilyen mókát. Vettem néhány éve egy packard-bell gépet. Még amerikai volt, a táblája szerint. Billentyűzet is darabokra, sőt a monitor is!
Volt egy vegyi eljárás amit a neten halásztam, hogyan lehet újra fehérré varázsolni a régi besárgult műanyag elemeket. Érdemes utána nézni, mert a cif tényleg jól dolgozik. Túl jól
-
spyke79
tag
Azért látszik a képen kivégezte a munkát,te szétszedted a macska takarított!

-
Cthulhu Dawn
őstag
Nagyon szórakoztató kis írás.
Csak így tovább. 
-
Alister71
nagyúr
Grat, szép munka, amit hiányolok, az a kattintható, nagyobb méretű képek.
-
A tanár is okos lehetett

@ZolikaDB : Én is fújtam már telefont (na AZT nem kell 6 barral tolni
) de annak nem lett semmi baja.
Igazából az a kérdés, hogy olajködös kenésű-e a sűrített levegős rendszer (abbain s van víz, ugye, csak kevesebb).
Bár azért valószínűleg nem a kondenzvíz miatt halt el, hanem más oka volt... -
Eastwood
tag
Nagyon jó lett a cikk.
Jót nevettem miközben olvastam.
Csak így tovább.
-
mcsabee
senior tag
Isten bizony logout cikken ilyen jól még nem szórakoztam, köszi szépen
. -
Balage21
tag
Szép munka!Ezt én is már hányszor végigcsináltam...Én minden gépet amit javítok így szétkapok, és kitisztítom.Addig semmi telepítgetés.Csodákra képes a kis súrolókefe

-
JetiRulez
őstag
Nekem is majdnem ugyanilyen gépem van. Grat.
A megsárgult, megfeketedett műanyag alkatrészekhez pedig nitro-hígítót használok.
-
VIBO
őstag
grt
szép cik lett
aszittem jön a nagy forgotárcsás mosoogép
commodore plus 4 után nekem is hasonlo kaliberü gépen volt
dizzy nem tojásos mászkálós program milyn faja is volt rajta

-
Naras
őstag
És most indulhat a Win7 install!
-
sigmoid
tag
válasz
,,no name"
üzenetére
A 3.1 ezeken már simán elment.

-
Nagyon grat hozzá. Imádok asztali gépet pucolni énis. A billentyűzeten még finomíthatsz

Eszméletlen jó a cikk meg a macsek meg a kutya. Bár érdekes, hogy a kutya nem tette magáévá a kábelt. egy kis rágás kóstolás céljából :d -
Vladi
nagyúr
Ugyan..
Nekem ilyen gépeken kezdődött a programozói pályafutásom (és ért is véget.
)
Voltam vagy 10, az egész sulinak volt valami 3 gépe. Csak a legjobbak tanulhattak rajta.
Összehoztunk egy kódot, egy számot kellett megadni, és kiszámolta 1 től addig a számok összegét. Vagy szorzatát és akkor faktoriális?
Mindegy 1000 éve már.
Mi meg megadtunk neki jó nagy számokat, hogy 5000 meg hasonló. Még este 8-kor is számoltak szerencsétlen gépek. A tanár meg jól bemószerolta az egész bandát. Többet nem is kódoltunk.
Csak úgy eszembe jutott a cikkről.

-
IDM
tag
Nekem is kéne 1 ilyen Cica.
Belenéz a konfigba elnyávogja mi a gond, mit kell csinálni
...De a kutyus is főnyeremény:
Gyere IDE vigyázz a kábelre...stb
Mester
-
zolikaDB
veterán
Kafaaaa
Kompresszorral óvatosan! Melóhelyen kifújtam a telefonomat, és utána nem akart indulni stb. A szervíz szerint beázott! WTF
Ekkor tudtam meg, hogy némi kondenzvizet is kifújt a sűrített levegővel!Szerk: magáról a gépről is írhatnál egy cikket!

-
aram01
nagyúr
"A porba ami felhalmozódott rajta lassan krumplit lehetne ültetni."

-
Cirrus Logic mindenek felett! Régen mennyit vadásztam memória chipekre

Jó világvolt az...Grat a cikkhez!
-
LackoMester
addikt
grat az iráshoz a mosáshoz....tetszett nagyon

-
-
dangerzone
addikt
De szép tisztaaa. Dászíp. Dáyóóó.
Szórakoztató írás. Tetszik.
Blokkúnám a géped. Cserélünk ?
-
bacsis
Közösségépítő
Köszönjük a bemutatót, igazán élvezetes volt olvasni, és várjuk a folytatást

-
gerii
addikt
nagyon jó írás, grat
elő is veszem a C64-et commandozni egy kicsit vele, meg egy kis Giana Sistersre
-
dokar
addikt
használd egészséggel még jó sokáig

-
riolobo
tag
Nagyon szellemes iromány.Grat! A gép nem semmi(:
-
-
Ősember
őstag
csipa a cica szeme, azon is vegig kene menni egy ecsettel

-
Sipp modulok, te jó ég... Én még láttam boltban olyan tüskesort, amit ráforrasztottak a simre, ha sippre volt szükség, hogy el lehessen adni

Meg dupla ic tok a memóriák alatt, hogy kisebb memória is férjen bele.
Uhh, a cucc is öreg, én is az vagyok, hogy ezekre emlékszem... -
khron
tag
Jöhet a monitor és a billenytűzet!
-
Penyus
senior tag
-
szab.tam
nagyúr
csalás!

south parkosan: bejelentem a cinkelést!!!

azt hittem, hogy az egész megfürdik. én az alaplapnak is vizet adtam volna, azután hajszártót!

-
Nagyon jó cikk, ahogy leírtad öröm olvasni
A macskád látom csípi a gépeket, a miénk egyszer jött a gépem közelébe, egy kábel bánta
-
-
-
bbandi
tag
Az a monitor nem sárga-fekete, hanem borostyán-fekete (ahogy a korabeli marketing nevezte
). Máig ilyen színre van beállítva nekem linux alatt a terminálemulátor. -
Becsüllek, mert sokan még a több százezres konfigjukkal sem törődnek ennyire, ilyen alapossággal, mint Te ezzel az öreg kiszolgált masinával. Remélem még sokáig hasznát veszi valaki.

-
PI3525
tag
Ez tök király volt! Anno még én is ilyennel kezdtem még a Prince is akadt rajta
, de tényleg le a kalappal

-
Penyus
senior tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Igen, koszi hogy szolsz, javitom!
-
.bableWes
őstag
a levegö áramlását lehet szabályozni a pisztolyon léve "ravasszal". 12bar-os nyomás van a gépben, csak a pisztolyal állitom be.
grat az iráshoz.

nekem 95ös gépem van. nem tudom milyen proci, csak annyit, hogy 100mhz-küröl van, 2x4mb memo, 64kb memoria. de mai napig megy! csak 5éve nem használom
-
fekeandras
őstag
Micsoda gépsárkány!

-
JuliusCaesar
tag
Jó kis írás, sok képpel és viszonylag kevés írással, így elég könnyű és szórakoztató. Nekem tetszett!
még kicsi voltam, de én is valami ilyesmi gépen (vagy 386-os?) toltam először a Descentet (egyest). Régi szép idők, igaz csak képek vannak emlékként de mostanába mesélte apa, hogy anno az ő gépe 16 mega ramjával az utca erőműje volt
Ja meg ugye C64esről 386-osra váltani, nem volt semmi! Viszotn nekünk szerintem már izmosabb VGA volt benne, mert színes monitor volt (azt nemtom h 256 színű vagy 16 bites). ebből következtetve azért az kicsit újabb gép volt. -
DEV_NULL
őstag
cuki a pléded
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vasinger!
nagyúr
Már csak a macskáért érdemes volt elolvasni a cikket.

-
Az lehet hogy a benne levő por miatt nem zörgött
De nem is forgott volna sokáig akkor már.A 4cm-s ventik már jó ideje 0 minőségűek. Az Nvidia meg kritikán aluliakat rakott a kártyáira mindig is.
Gf4mx - fél év után beállt a venti, hogy nem is lehetett forgatni
8600ge - fél év után zörgött
Ezek a saját kártyáim. Hogy másokén miket láttam, azt el se mesélem
-
nightmare13
őstag
Nekem is volt egy jó öreg 286-osom, de szerintem az egy kicsit újabb kiadású volt a cikkben szereplő gépnél, mert nekem már nem volt hozzá ilyen I/O kártyám, hanem alaplapi csatik voltak, meg az már asszem nem is herkuleses vidikarival volt, hanem cga-s. Fúú, de nagyon bírtam azt a gépet
valahol még megvan a lap, mert keményen fel lett upgradelve anno 386-á 
Grat a cikkhez, további kitartást a "nagytakarításokhoz"!
Jah, és persze még sok hasonló írást!ÜDV: Bálint

-
peti_s
addikt
Tényleg szebb lett.
Már csak a billentyűzetet kéne lemosni.
Gratula az első cikkedhez !! 
-
Penyus
senior tag
Szerintem annyi a lenyeg a ventiknel hogy finoman esszel. Es meg kell fogni. Akkor semmi gond nem lehet. Enis rengeteg gepet pucoltam mar igy ki. Es soha semmi baj nem volt.
-
-
-
Bubu79
addikt
Megvolt.
A kompresszor egy Szovjet típus, K-500 fedőnév alatt fut, óránként 22-25000m3 levegőt tol 6,5-7 bar-os nyomáson. ennek egy végpontjánál takarítottam ki az összes ventimet, de nem igazán vettem észre, hogy bajuk lett volna tőle ( 1 collos csű leágazás
).Jahm, persze - a kezemben voltak és fogtam a lapátokat - ennyi a titka

-
NoLF
veterán
"A csavarokat érdemes összegyűjteni valamiben, mert hajnalamosak eltűnni, és éjszaka a talpunk alatt előkerülni."
-
Penyus
senior tag
Huhh, hat tervezem. De az tobb 100 pcbol es nempcbol all. Evekre elore mevan vele a munkam.
Cif sajnos hajlamos karcolni mint a cikkben is irtam. Es egyenletlen feluleteket hagy maga utan. De volt mar haz amit azzal hoztam rendbe. De az aztan idoigenyes, meg minden reszhez ugyanolyan erointenzitassal kell hozzaferni, mert ha nem rondabb lesz a vegeredmeny mint a kiindulas.
-
raskolnikoff
őstag
Nagyon jó írás, jót szórakoztam rajta! Az egeret nem a macska vitte el?
(ok tudom^^) -
dzsambo
tag
Gratula a nagymosáshoz. Tetszett a cikk és a stílusod is. Készíthetnél egy bemutatót a gyűjteményedről. Csak igy tovább.

A megsárgult alkatrészekhez én is a ciffet ajánlanám.
-
anulu
félisten
ez tetszett
pontosan uilyen házam és tápom volt. hozzátenném, h a táp a mai napíg működik ('91-ben lett véve!!!), havernál van, a 266-os P1 MMX linux serverét hajtja 
-
???? És ha a csapágyazása sérült, akkor valószínű zörögni fog. hallottál már 286-os, vagy XT tápot?
Na annak alapból mindegy, olyan durva hangja van.Napi szinten fújkálok ventiket, attól még egy sem halt be, hogy megfújtam.
Amúgy meg ha sérült a csapágyazás? Meg kell olajozni. Vagy csere.@Lars : A CGA és a Hercules nem sokban különbözik, mármint felbontásban igen, de mind a kettő digitális, szóval nem volt különösebb kunszt hibrid monitort és videokártyát gyártani.
-
Kiváló munka, remek gép.
Kérek még képet a biosról, a norton commanderről, meg mondjuk egy kis California games-es képet is ha lehet
Egyszer ha lesz sok szabadidőm, veszek egy ilyen gépet, és játszani fogok rajta orrvérzésig.
Régi szép idők.
Nekem MFM-es 5.25-ös seagate winyó volt a 286-osomban, valamilyen okból kifolyólag 16-bites mfm vezérlővel ( ne kérdezzétek, én sem értettem ) valamint egy sárga fekete monitorral, amihez volt egy spéci kapcsolós videókártyám. ( CGA/ Hercules ) Mai napig nem értem hogy sikerült neki mindkettőt megjeleníteni, de tényleg működött
Köszönöm az emlékezést
-
Noddy
senior tag
Na már csak a billentyűzetet kell lemosni.

-
dacccs
csendes tag
Nagyon állat!! Egy 8088-asról is feltehetnél majd valamit érdekességképpen

-
5. Bartha
csendes tag
Szia!
Először is gratulálok!
Jó látni, hogy valaki megbecsüli a régi vasakat!
Én denaturált szeszt szoktam használni az alplaphoz,
mert sokkal gyorsabban szárad és jobban oldja a koszt is.
A megsárgult műanyagokat ciffel lehet egy kicsit polírozni! -
-
Daveedka
tag
remek írás
és egy nagy UP a gépnek

-
4d
aktív tag
Jópofa írás! Jó dolog ha valaki fordíthat időt ilyen műveletekre. Asszem elköltözöm vidékre.

-
Korrekt meló! Szép lett a gép, igazi veterán

-
mexicanraven
senior tag
Egy kis pimpelés és egy két ügyesebb boltos eladhatná, mint ilyen régebbi készletekből "beragadt" nettop!

-
Penyus
senior tag
Koszonom az elismero szavakat
Mint irtam a cikkben is gyujto vagyok, szoval rengeteg ilyen gepem van. Van zold fekete herculesem is, csak most ez volt keznel. Oprendszernek pedig DOS 5.0 van rajta, de elviszi a Win 3.1-et is. De aki hasznalta anno az tudja hogy csak a legvegso esetben inditottuk el, akkor meg a dos es a norton commander volt az etalon.CMOS elem: Hat igazabol par osszefoliazott NiCd akksi valoban. De rengeteg olyan alaplapom van amit ez az "idozitett bomba" nyirt ki

-
Apró megjegyzés: a CMOS elem még nem elem volt ezekben az időkben, hanem akkumulátor. Kb a 486DX4-es időkben kezdetek terjedni azok az alaplapok amiken már tényleg csak elem volt.
-
ThaBoss
senior tag
Jó kis írás, komoly kis masina, egy igazi veterán!

Azért látom nálad is megtalálja a macska a helyét, az enyém is táska és szatyormániás
: [link] -
Konflikt
addikt
jo sok szabadidod van: )
amugy egy az egyben ilyen volt egykor az AMD 5x86, 133MHz-s gepem haza. bar az nem volt ilyen tiszta.
es most mit kezdsz a geppel, miutan kimostad?: ) -
válasz
,,no name"
üzenetére
Win7

-
mephi666
nagyúr
grat... nosztalgiahangulatom támadt
nekem zöld-fekete herculesem volt még a 486dx2-mhöz meg asszem 8mega edo ram+80megás vinyó (wd caviar?)ilyen házból egyébként nagyon jó "homemade" grillsütőt lehet moddingolni pillanatok alatt... párszor hasonló megoldással rendeztünk kertipartit

2. oldalon csavarok alatt: "hajnalamosak"

-
DBob
őstag
Szép munka, nekem ennyi türelmem nem szokott lenni ha a külső elemek tisztításáról van szó. Úgy látom jó kezekben van a cucc, vigyázzál rá

Amúgy az elektronika részt is lehet mosni, semmi baja nem lesz. Természetesen erre is vonatkozik a "hagyd száradni" elv. -
CSorBA
őstag
Tényleg mókás volt, szórakoztató írás

-
DarkByte
addikt
Azt hittem úgy egy az egyben bevágtad a csap alá
(a meglepő az lett volna hogy kibírja). Az pedig ott egy Conner vinyó? Legalább is nekem van egy 120MB -osom otthon és annak is ilyen az alja. Ezekről még nem sajnálták a rendes elektronikát.
Máig emlékszem a jellegzetes kelepelő hangjára a felpörgésnél. Good old times (most pedig leszedek egy C64 emulátort a laposra
). -
brumesz
aktív tag
ez egy nagyon korrekt kis írás, tetszett ahogy "elmesélted". szórakoztató

-
gtamate2
veterán
nem semmi! grat a nagymosáshoz!

jó hogy ennyi kép van és vicces aláfirkantások is tetszenek!
csak így tovább!
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Fo a valtozatossag.

Miért sípol a gép?
Mint újkorában...
Jó cikk lett, a cím külön piros pont, nagyon figyelemfelkeltő.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)