Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Kösz szépen, tudni már tudtam róla mindent, ami nekem kell belőle, nincs is vele problémám. Ennek a noauto opciónak sok értelme nincs, de valóban létező lehetőség. A kollégát is csak egy # jellel bevezetett disztrókészítői komment zavart meg, mert nem ezt szokta meg más disztrókon.
@ubyegon: a TRIM-nek megint nincs összefüggése az initrendszerrel. Annyi távolról van, hogy a systemd-s disztrók ezt tipikusan fstrim service-szel oldják meg, de nem mindegyik, az Arch-on pl. az fstab discard paraméter a default. Fstrim-et be lehet ütemezni bármilyen initrendszeren (ha más nem cron-ban), meg bármilyen initrendszeren lehet discard mount fstab paramétert is használni. Gentoo-n nincs default, ott mindent neked kell beállítani, illetve ez Archon is opció, ha az fstab-ot nem genfstab scripttel generálod le.
Azt viszont megértem, hogy systemd-nélküli disztrót használni sok év systemd-zés után furcsa lehet. Nekem is az Gentoo-n az OpenRC furcsa volt, bár könnyen szokom, mert a jóhoz könnyű hozzászokni, egyszerűen felüdülés használni, annyira egyszerű, annyira nincs az útban. Pedig sysvinittel kezdtem linuxozni, de az olyan régen volt, hogy sok mindent elfelejtettem belőle.
De igazából csak a bootkor induló szolgáltatásokat érinti az initrendszer, systemd-től különböző initrendszeren más paranccsal kell hozzáadni az induló szolgáltatásokat, szélsőséges esetben config fájlba beleszerkeszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Supermicro SuperChassis 842TQC-668B rack szerver ház 668W táppal új
- ASUS ROG Spatha X Wireless Gaming Mouse Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- Félkonfig eladó (I7-3770 + gyári hűtő - Asrock B75 Pro3 - 2x 8gb DDR3 1600mhz)
- Seagate Exos Enterprise Capacity 3.5 1TB 7200rpm 128MB SATA3 (ST1000NM0055)
- ÚJ NZXT Function TKL Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- DeepCool FK120 Performance Fan 3 Kit
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest