Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Gh0sT
addikt
Köszönöm!
Röviden a jelenlegi helyzet:
- adott egy OpenWRT-s router, amin WireGuard VPN szerver fut a default porton (továbbiakban ASUS router)
- az ASUS router a szolgáltató routere mögött van, ahhoz hogy mobilról elérjem a VPN szervert a szolgáltató routerén be van állítva a megfelelő UDP port forwardolása az ASUS router irányába
- minden frankón működik mobilról, a telefonomról a WireGuard klienssel tudok kapcsolódni az otthoni VPN szerverreSzeretném ezt megváltoztatni, mégpedig úgy, hogy ne kelljen portot nyitnom a szolgáltatói routeren és Cloudflare tunnel segítségével használhassan a saját otthoni WireGuard VPN szerveremet.
Itt akadtam el, mert azt gondoltam, hogy a Cloudflare-es Zero trust tunnel lesz a barátom, de sajnos úgy néz ki hogy nem. Vagy valamit félre konfigolok.
Van egy saját domain nevem. Jó pár http/https protokolt használó szolgáltatást sikerült már subdomaineken keresztül felkonfigolnom így, de a WireGuard azt hiszem nem így működik. Tök frankón elérem a torrent.sajatdomanem.hu címen keresztül a torrent kliens webes interfészét, a filmek.sajatdomainem.hu címen a Jellyfin mediaszervert, de ha a WireGuardot próbálom meg hasonló analógia alapján beállítani, akkor nem járok sikerrel. Gondolom az UDP port és a protokoll miatt, viszont itt megállt a tudomány.Esetleg van ötleted, hogy mit kellene másképp csinálnom?
Köszönöm!
-
-
Gh0sT
addikt
Szia!
Bocsánat, hogy egy logout cikkhez írok, de nem találtam Cloudflare topikot és meg szeretném kérdezni, hogy esetleg kérhetek-e itt segítséget VPN és Cloudflare témában? Az írásodból ítélve eléggé képben vagy, sőt lehet hogy már csináltál is olyat, amit én szeretnék.
Köszönöm!
-
Kicsit későn reagálva a témára: ZeroTier, TailScale, stb. nem egyszerűbb ilyen célra?
-
Ez csak olaj volt a tűzre
.
Meg nem mondtam volna, hogy nem az IT-ban dolgozol. Az a tudás amit képviselsz, az már szvsz túl mutat a hobbi keretein.
A félreértések elkerülése végett nem győzködni akarlak, hogy menj az IT-ra, vagy el kellett volna fogadnod a CF-es ajánlatot, hanem az, hogy hidd el magadról értesz hozzá és akár van helyed ebben a ligában.
-
Amit írsz, abban van igazság, de igyekszem reálisan nézni a dolgokat. Számomra az egész IT csupán hobbi, sosem dolgoztam benne. A senior szinttől bőven távol állok. Pontosan annyit tudok a hálózatokról, amennyi elég volt itthon egy átlagos, de stabil hálózat kialakításához. Nem voltak nagy igényeim, csak szerettem volna megérteni, hogy hogy működik. Emiatt kezdtem el a wireguard VPN-t is használni pl, amit elismerem, hogy A-tól B-ig ismerek, de pont azon gondolkoztam el, hogy a legtöbb ilyen highly paid bounty, amiket néztem hackeroneon nem igényelt nagy szaktudást.
Volt pl az a srác, aki rájött, hogy a nodejs a publikus repókat preferálja először, szóval megszerzett egy listát a nagy cégek által használt belső csomagokról, feltöltött ezzel a névvel egy káros csomagot egy publikus repositoryba és sorra zsebelte be a hatalmas bountykat. Nálam is hasonló volt a helyzet. Triviális hiba, de mégsem gondoltak rá. Nekem meg pont ez kellett.
-
Szép munka!
"Szerencsém volt."
Hát, persze. Én meg űrlény vagyok
.
Az egy létező jelenség, hogy ha valaki már senior, akkor alábecsüli a saját képességeit, mert már látja, hogy mennyi mindent nem tud még. Ez pedig könnyen arányvesztéshez vezethet, mert valójában a többiek sem tudnak többet, még úgyis tűnik. Ezen fejben kell túllépni, ebből nincs más kiút.
A másik pedig, hogy tisztán szerencse maximum a lottón vagy a hasonló szerencsejátékokban van. Mindenhol máshol kell a tudás és/vagy gyakorlat, mert anélkül nincs szerencse sem. Meg azaz érzés, amikor vizsgán pont olyat kérdeznek, aminek pont utána néztél korábban?! Azért lehetett "szerencséd", mert tanultál és megtanultad azt is, amit a vizsgán kérdeznek.
-
Viktor S
csendes tag
Érdekes írás volt. Köszönjük!
-
-
Nem is kell hozza papir, csak gondolkodj out of the box es legyel kepes vegiganalizalni, mi tortenik - ahogy tetted a CF eseteben is.
Egy ismerost - igaz halozatosnak - teljesen hasonlo modon vettek fel egy ceghez, mint amit Te itt leirtal. A kulonbseg annyi volt, hogy o kozolte veluk: ez es ez a core switch momentan az o kontrollja alatt van, screenshotok. Valaszul a ceg kuldott neki egy ajanlatot, amiben mar akkor is szerepelt az otthoni munkavegzes lehetosege (preCOVID times).
Meg egy kicsit a security-rol: nem az a fajta melo, ahol megallt az ido, folyamatos tanulast igenyel, akar autodidakta modon is.
-
Elképzelhető. Sajnos már sosem tudom meg. Mondjuk azt fontos leszögeznem, hogy a securitynek is csak a felszínét kapargatom. Papírom sincs róla. Pont annyit értek hozzá, amennyi kell ahhoz, hogy biztonságos alkalmazásokat írjak (vagy legalább törekedjek rá, mert így is van, hogy figyelmetlenségből becsúszik egy baki).
-
Bravo, szep munka!
Azt azert felvetem, mint otletet: mi van, ha nem halozatos embert kerestek, hanem security-st?
-
Lenry
félisten
szép munka
jó volt olvasni -
Ceree
senior tag
Respect! Jo volt olvasni, bar sajnos a technikai reszt kevesse ertettem... 😅
-
Nagyon komoly újfent
Ilyennel floodolhatsz
-
A bountyból pedig akár egy cloudflare-es pólót is nyomathatsz magadnak.
-
-
Jó olvasni a bejegyzéseidet
Azontúl motiváló és inspiráló is.
Twitteren vagy máshol esetleg szoktál post-olni? -
Szép munka, gratulálok!
És nem baj, hogy hosszan írtál róla, érdekes volt elolvasni!
-
Elnézést a logout floodért, nem terveztem két írást is kiadni, de így alakult!
Nem lesz rendszeres.
Ez most kicsit más jellegű írás lett, kíváncsi vagyok még a véleményekre. Vannak még a tarsolyomban hasonló történetek... Mit gondoltok, van értelme írni róluk?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Idén két éve friss munkanélküliként, több helyről visszautasítva, kétségbeesetten kerestem a helyem a világban. Az...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Független
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- HP14,1"FullHd,8.gen.Core i5(8 3,6Ghz)Magyar világító billentyűzet,8-16GB RAM,256-512GB SSD,szép
- Dell XPS QHD+ Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Csere-Beszámítás! No RGB Számítógép játékra! I7 6700K / GTX 1660Super / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest