- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper04
aktív tag
Hamarosan neki állhatok az eper lekvárnak. Kíváncsi leszek hogy sikerül
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Reaper04 #196 üzenetére
Nem fogod elhinni,
Amikor itt volt kiszóltan neki, megkérdeztem hozot e valamit nekem. Nem.
Erre most jött vissza, és veszi elő a csomagot. Az eszem megáll. Kinézek, rákérdeztem azért, hogy: " Na mégis van csomagom?" (csak mert előzőleg kicsit flegma volt).
De most is csak annyit mondott, "van"Úgy hogy megérkezett
Többit priviben.
-
Reaper04
aktív tag
Én is keményem dolgozom, csak gondolom mást dolgozunk.
Meg nekem általában a péntekem szabad hétvégén meg munka van
.. mekkora dobozban küldted ?
egy 40"-os TV-s dobozba ?
SZERK:
Most jött szembe szomszédhoz a postás autó. Hozzám nem hozott semmit
Tudsz írni egy csomagszámot? (a vonalkód lattit CH vagy mivel kezdődik) -
Reaper04
aktív tag
Ja értem! Az más.
És érthető is...
Tescosba... hát, semmi sem lehetetlen
"Tesco gazdaságos ízű konzerv"
Hm .. érdekesAmúgy inkább müzlis vagyok, de azt is csak reggelente. Ebédre ebédet eszem, estére vannak ezek a felvágottas dolgok. De van hogy sima sajtos kenyeret eszek sütve, rá majonéz és saláta. Az is finom
-
Reaper04
aktív tag
A kolbászt ha nagyon muszály csak kifliben, vagy zsemlében eszem meg, vajjal és sajtot rá. Úgy egész jó.
Én általában meg szoktam sütni a kenyeret (nem pirítóval), a rajta lévő feltétekkel együtt, és kolbásznál, igaz marha finom illata van, de valahogy nem bírom megenni. Elrontja a gyomrom.
Talán túl zsíros lesz a sütéstől?Nem tudom ...
Párizsi, sonka... ezek jöhetnek
-
-
Reaper04
aktív tag
válasz
micimacko #149 üzenetére
Szia!
Valóban ez mindenre igaz, nem csak a kenyérsütőkre.
A mai világban ez szinte "követelmény" ... van persze kivétel.Van egy régi kenyérpirítónk, valami 20 éves orosz nem tudom mi, nem néz ki sehogy és még mindig működik. Dettó mikrohullámú sütő ... ugyan ennyi, semmi gondja.
Van egy ma is működő forrasztó pákánk is. Az is nagyon régi. Őskövület.A mai cuccok meg így vannak sajnos gyártva. Muszáj hogy elromoljon, hogy újabbat vegyen az ember.
-
Reaper04
aktív tag
Mennyi hsz. !
Köszi mindenkinek! Örülök, hogy teszik! -
Reaper04
aktív tag
válasz
SirRasor #137 üzenetére
Estét!
Párszor leírtam már, hogy fogyasztásmérővel számoltuk. És nem folyamatosan dolgozik a gépezet.
Következőleg ha sütünk lemérem ciklustól ciklusra hogy mikor mennyit fogyaszt ...stb.De ez az eredmény 00 ról indítva ezt az eredményt adta, a sütés végére. (be lehet rajt állítani mennyivel számoljon)
Csak nem csalSzerk:
Dodi72 & Apika: Köszi szépen! -
Reaper04
aktív tag
Üdv!
Mi lemértük. A "hasra ütős megoldás" nem tudom hol olvastad, vagy ki írta, de nem én az biztosA legtöbb fogyasztás mérőnek van olyan opciója, hogy hozzárendelhetsz egy tetszőleges összeget és kiszorozza magától, hogy 1 óra 1 perctől 4 óra 39 percig mennyi áram fogyott és a megadott értékkel kiszámolja neked ,hogy mennyi pénzbe is fog kerülni.
Így sikerült ez az összeg. A gépezet le lett resetelve, 00-ról indult. A sütés végénél, hogy pontosan mennyi áram fogyott azt nem tudom, csak azt hogy 15 ft-ba kerül.
De mint írtam, ha legközelebb sütünk a-z ig leírom mikor mennyit evett a gép, és végeredményül mennyi sikerült wH-ban és az mennyibe kerül.
Addig is türelmet kérnék
-
Reaper04
aktív tag
Szintén egyetértek.
Cukorbetegeknél fontosabb hogy mit eszik és mennyit, mint az egészséges embereknél. Családban nálunk is van sajnos aki ezzel a betegséggel küszködik. Nekik is megéri ezzel a gépppel, vagy a sütős módszerrel megcsinálni a "házi" kenyeret. Mert abban az van, amit bele tesz, ahogy azt többen is írták már.
+nem egyszerű kenyeret készít, hanem pl. rozsos, magos kenyeret, sokkal egészségesebb és táplálóbb (kevesebb kell belőle, a jóllakáshoz). -
Reaper04
aktív tag
válasz
.bableWes #86 üzenetére
Sziasztok!
.bableWes: A miénk 1 lapátos. Már most is finom, de lesz ez még finomabb is, úgy érzem
ncsicso: Igen, ezt mi is hallottuk, elvileg a héját is az határozza meg. Ropogósabb lesz talán? Nem tudom ... KI próbáljuk mi is azzal.
sutszi: "Aki nem akar vesződni ilyesmivel, az vegyen boltba...ne siránkozzon, hogy sokáig tart. Végig kell gondolni, hogy egy kis időt rászánva mennyit nyer vele."
Teljesen egyet értek
+ az a tepsis ötlet amúgy jól hangzik, arra is kíváncsi vagyokEgy kenyér elkészítési ára ezzel a géppel, szerintem abszolút nem drága. Időbe telik, de megéri (szerintem). Persze minden vélemény más.
De ahogy olvasgatok, azért sok mindenkinek tetszik
-
Reaper04
aktív tag
Így van, nem fogyaszt non-stop annyit. Így jött ki a 15 Ft -is.
Lemérték fogyasztásmérővel. Van rajt olyan opció hogy ettől-eddig beállított ár szerint kiszámolja, vagyis kijelzi hogy mennyi pénzbe kerül. Számolja külön a wH is... úgy számolták ki hogy 15 ft.A kelesztésnél gondolom nem fogyaszt ... gondolom a sütésnél igen ..., ilyesmi.
He legközelebb sütünk lemérem mikor mennyi a fogyasztása.
Szerk: Leírom ide is, hogy Ti is lássátok, + kiszámolom mennyibe kerül. -
Reaper04
aktív tag
Ezt a kenyeret ami a tesztben van:
130ft + vízdíj (3 deci ...) + áram (15 ft) ból jött ki ... a víz árát nem tudom (meg megyénként változik úgy is) ... kb 145 + víz ... tehát olyan 170 Ft.Alex123:
"Amúgy meg tényleg kiegészítőnek jó, meg kell a változatosság és az ember mindig örül annak ha valamit saját maga alkothat..."
Ott a pont -
Reaper04
aktív tag
persze, egyértelmű. Azt a két vastag szeletet a kép kedvéért vágtam
Vékonyabbat szelünk alap esetben.
Hozzáteszem laktató is. Mondjuk ízlés kérdése.
+ Mi is veszünk kenyeret. Sőt abból többet eszünk. Ez csak mint írtam élmény kenyérEgy különlegesség a mindennapokban.
De napi szinten használva tényleg nonstop lehetne sütögetni, főleg ha reggel délben estére is is ilyet szeretnénk enni.
zoli03 Update: A sütés áram költsége abban a közel négy órában 15 Ft!
(én még nem mértem, de apósom már lemérte korábban)
-
Reaper04
aktív tag
Szerintem is
FlekkeN Ettem már kemencés kenyeret is. Az is nagyon finom.
Tényleg eloszlik a vélemény ahogy ezt JetiRulez is írtaKinek a pék, kinek a pékné
Skodry Sonkadarabok ? Uhhh ... kipróbálom
Sima egyszerű kenyérhez ?
zoli03: Valóban
Erre nem is gondoltam. De akkor sem néz ki esztétikusan... Nem is passzol hozzá
A fogyasztását nem mértem. De van itthon mérő alkalmatosság, úgy hogy lemérem neked szívesen legközelebb hogy alakul a sütés alatt...
Edenyke: Köszi a tippet. Mi még csak pár kenyeret sütöttünk vele. Kísérletezünk még hogy lesz a legjobb. De akkor mi is kipróbáljuk így, ahogy mondtad
fi:zi'k: Hát igen
Nekem is van ismerősöm akinek van otthon kemencéje ... Csak nem lehet elpakolni ha épp nem kell
Mondjuk ettől függetlenül jó dolog. Meg nem csak kenyérsütéshez jó, pl. pizza
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Örülök, hogy tetszett a cikk.
Az árat szándékosan nem írtam le, mert mi vettük ajándékba anyósoméknak és ha véletlenül olvasnák, akkor ... értitekMedia Markt-ban vettük és sokkal olcsóbbért, mint amit itt a neten találhattok. Mondjuk ez nekem is furcsa volt, de hát végül is megérte.
A sütés költségei ... talán egy kicsivel olcsóbb mint ha megvennénk boltban. (pl. sokmagos kenyér... ) De vehetünk valami ultra olcsó lisztet is hozzá, úgy nagyon ócsó házi kenyerünk lesz. DE: Most volt a tescoba sokmagos liszt, amiben már bent van az élesztő meg minden, tehát csak bele kell önteni a sütő edénybe + víz és kész mehet a sütés ... 400 Ft ról 260 ra volt leárazva. Ráadásul csak a fele kell bele, tehát két sütés is ki jön belőle Ha ezt nézitek ... akkor olcsó.
De az ára ingadozik.... 200 ból is lehet kenyeret sütni és 400 ból is. Attól függ milyet szeretnénk.
Nyilván a sokmagvas drágább mint a sima fehér kenyér.
joghurt Lidl-s élesztő, kocka. Kérdésedre válaszolva: "adagoló kanál kis részével 1,5 kanál élesztő."
Előtte utána teendők: Előtte ... ő .
Kinyitod a fedelét kiveszed a sütő edényt és beleborogatod a dolgokat. Utána: Elmosni
szab.tam: Miután elkészült csak a sütő edényt és a benne lévő keverő lapátot kell elmosni. Hozzá teszem, nem nehéz, könnyen mosható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Moulinex OW3022 - Kenyérsütés otthon! Avagy tényleg finomabb a házi kenyér, mint a bolti ?
- Most már a Razernek is van vertikális egere
- Parkside szerszám kibeszélő
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One UI zápor esett a hétvégén
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fujifilm X
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Politika
- További aktív témák...
- AKCIÓS!!!GARISS! R5 5600G/RX 6700XT/16 GB/1000 GB SSD/700 W
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- ThinkPad T480s 14" FHD IPS i7-8650U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Kedvező ár! HP 4540S laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX)
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest