Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drei3 stick wien:
-
mgm81
aktív tag
válasz
#57919488 #197 üzenetére
Értem.
Hát kezdésnek sok nekem az 50 euró, 2 hétig minél kevesebbet akarok költeni.
A net sebesség és mennyiség nem is olyan fontos.
Leginkább üzenetek küldése és fogadása a cél.
Ezért is kérdeztem azt a Spar netet mert 8 euró nem is olyan soknak tűnik.
A későbbiekben persze a minőségre is fogok gondolni.
Csak most saját költségre megyek, és a 2 hétig is önköltség lesz. -
törölt tag
Igen.
Azt elfelejtettem, hogy kezdesnel az USB-Stick es SIM kartya miatt kb. 50 Euro a kezdes de mar nem vagyok biztos benne.
Nem tudom viszont mar, hogy milyen formaban lehet venni. Talan nem kell kotelezoen megvenni a SIM olvasot ha mar van ilyen esetleg.
Aktivalas elott kell kivalasztani a SIM kartyanal, hogy telefonba kell vagy sima internetezeshez. Feltolteshez is eleg csak kerni az aktualis helyen 10, 20 EUR vagy xy osszeget, adnak egy szamlat amit kesobb is lehet beaktivalni.
Semmilyen adatot nem is kertek vasarlasnal ami meg erdekes is volt szamomra -
Atom_Anti
senior tag
Mostanáig lassan kipróbáltam az összes virtuális szolgáltatot és talán megtaláltam igazit, bár még nem merem lekopogni, mert friss. Szóval eddigi tapasztalatok;
-Wowww; 10 cent kapcsolási dij belföldi és külföldi hivásoknál. Más minden rendben volt, de ez elég volt hogy dobjam simkártyájuk.
-Vectone; szintén 10cen hivásonként, viszont van appjuk melyen keresztül szuper olcsó a telefonálás, sms-küldés. Magyarországon nem tud hálozatra kapcsolódni, ezért repült telefonból.
-Lycamobile; 100Mb 3g internetet vásároltam 2 euróért, de nem szóltak mikor jár le, helyette lezabálta hirtelen a teljes 10 eurót. Csak úgy pattogott sim kártya az aszfalton...
-Telering; 1 hét alatt úgy eltünt 10 Euró hogy szinte nem is telefonáltam, interneteltem. Telefonom 3g-n volt, arra gyanitok a néhány facebook üzenetet borsósan számolták...
-Yesss!; Talán ez lesz igazi, 1mb internet 1 centért vagy 1GB 4 euróért, valamint adnak egy nagyszerű appot melyen mindent követni tudok; adatforgalom, aktuális egyenleg, aktiv szolgáltatások, azok rendelése és lemondása. Holnap veszek egy másikat is az ipadbe
.
-
mgm81
aktív tag
Sziasztok
Én is készülök ki.
A Spar internetről mi a véleményetek?
Spar Internet Wertkarte
Havi 8 euróért 3Gb adatforgalom. Minden Sparban kapható, nincs szerződés és hűségidő sem. -
zichie
senior tag
válasz
#57919488 #190 üzenetére
Ha jól értem, akkor csak mobilaláírásra, azaz sms fogadásra kell.
A Yesss! Classic kártyás csomag erre tökéletes.
Megveszed 5 euróért, beteszed a telóba és egy évig él a szám, eddig tudod használni netbankra. Természetesen külföldön (Ausztrián kívül) is tudsz ingyen sms-t fogadni. -
törölt tag
Ausztriaban kellene vennem egy uj SIM kartyat amit hozza lehet kotni a bankszamlahoz. Lenyegeben csak erre az egyre tartanam ezt a kartyat de olyan szolgaltato kellene amit az egesz EU-ban vagy akar Svajcban is el tudnek erni ha kesobb koltozni kellene a munkahoz.
Melyik a legjobban elerheto halozat ilyen szempontbol? -
zichie
senior tag
-
Tamy
senior tag
Igen, közben én is erre a megállapításra jutottam, lényegében jó ez így, bár annyiból problémás, hogy nem tilthatom le a roamingot, így viszont határ közelében figyelni kell rá. Amit viszont nem értek egyelőre, hogy a gyári böngésző se megy, ez különösebben nem érdekel, egyébként se használom, és levelezőklienssel (Smartmail) e-mailt küldeni sem tudok. Nem nagyon van időm szórakozni vele, odahaza a upc smtp címét használom, meglepődnék, ha külföldi mobilhálózatról tiltanák a kapcsolódást. Ha lesz időm beállítok egy g-mailest próbának, mindenesetre furcsa.
-
zichie
senior tag
Szolgálati közlemény a yesss-eseknek: mindenkinek kapnia kellett 10MB ingyen EU roaming adatforgalmat. Én kaptam. Nem túl sok, de legalább ez is valami. Magyar szolgáltatók semmi ingyen roamingot nem adnak.
-
zichie
senior tag
Igen, a yesss roamingol az osztrák a1 hálózaton, de ez nemzeti (osztrák) roaming, azaz nem nemzetközi. Ez így működik, mivel a yesss virtuális szolgáltató, így nincs saját hálózata.
A határ mentén vigyázni kell, nehogy olyan hálózatra álljon át, ami nem osztrák, mert az már nemzetközi roaming.
Ha a telefonod azt jelzi, hogy a yesss vagy az A1 hálózaton vagy, akkor minden ok! A roaming jelzés ne zavarjon! -
Tamy
senior tag
Kint vagyok Ausztriában, vettem egy
Yess Classic simet, beleraktam a Blackberry 9780-ba, fel is csatlakozott a saját
hálózatukra, de legnagyobb meglepetésemre azt írja
a telefon, hogy roamingolok. Hogy lehet ez?
Beállítottam az sms központot, és ami számomra
fontosabb, az átjáró címét is (más van a honlapon, és
más a tájékoztatóban, ezért mindkettőt
kipróbáltam). Telefon újraindítás, és egy kimenő
hívás is volt, utána kaptam tőlük egy tájékoztató
sms-t, de továbbra is roamingolok a teló szerint. Járt
már valaki így? -
radamsky
senior tag
olyan kérdésem van aki már vett
ha én bemegyek a mm-be osztrákba és kérek egy drei internet csomagot, de nekem stick nem kell akkor is ki kell pengetni a stick árát?? laptopba van sim foglalat, minek vegyek akkor.
Sajnos német nem az eröségem,
ha lehet csak simet venni az mennyibe kerül??illetve ha most veszek az még használhato más országokba?? Svéd-dán-olasz-angol, ir?? mondjuk hongkongba nem járok ugyhogy az nem lényeg
valaki olyat mesélt ha most veszek akkor márcsak osztrákba használhato
gondolom megkérem öket aktivizálják, és akkor vigyek magammal utlevelet
ahogy néztem a mostani árakat nem olyan vészes árak, föleg ha a fenti országokba is tudom használniköszi
-
HyGy
csendes tag
Hello!
Ha bemegyek egy hoferba magyar papírokkal is tudok venni ilyen yesss classik kártyát?
Aztán, ha meg vettem 5€ összegben a kártyát, akkor helyből van 1G net, vagy pedig még 4€ összegért kell hozzá venni az internetes feltőtő cuccot (daten paket)?
Ez a kártya 1 évig érvényes az utolsó feltőltéstől? Addig él a szám és érhető el?
Ezt az osztrák kártya külföldön (pl németben) használható netezésre?
Ha le fogyott az 1G csomag, akkor teljesen megszűnik a net vagy lassítják?
Igazából nekem valami olyasmi lenne a legjobb mint az itthoni blue mobile-os, adnak 50 MB-ot havi 500 forintért,ami ha le fogyott, akkor nem kikapcsolják a netet hanem lassítják. Van ilyesmi kint?
köszi
HyGy -
Sh33r
újonc
Sziasztok, használt informatikai apróhirdetéses osztrák oldalt ismer valaki?
-
-
zichie
senior tag
Úgy tudom, hogy a neten is lehet aktiválni az 1gb-t. Ellentétben veled nekem pozitív tapasztalataim vannak ezzel a kártyával. Amikor tavaly szeptemberben megvettem, akkor betettem a telóba és semmit nem kellett állítani, egyből ment a net. Mivel csak 1 napig voltam Bécsben, így elég volt mobilos netezésre, voip-re kb. 50 mega. Azóta nem használtam, ill. nem látott osztrák hálózatot, de májusban újra megyek egy napra Ausztriába, így újra tudom használni majd, nem kell újabb kártyát vadászni, venni, kitart az 5 EUR egyenleg, mert szerintem kijövök majd 40-50 megából. Nem is lenne időm új kártyáért beugrani a Hoferbe, meg nem is biztos, hogy útba esne. Így kényelmesebb, hogy már eleve van kártyám, nem pazarlok sim kártya vásárlásra időt. Talán a nyáron és/vagy ősszel is lesz kiugrás Ausztriába, ekkor fog talán elfogyni az egyenleg, ekkor leszek kénytelen új sim-et venni.
Itthon csak sms-t küldök vele (Telekomos számokra), mert jóval olcsóbb (yesss websms), mint a hazai szolgáltatókkal. -
szlibud
tag
Nos hát megvolt a síelés, jön a beszámoló a netről.
Bementem az első Hoferbe, vettem Yesss Classic Starter szetet 5 euroért, örültem, aztán ahogy le van írva az oldalukon küldtem SMS-t arra a számra ami az 1GB adatnál meg van adva, visszajött egy SMS, hogy nem ismert kérés, mondjuk akkor nem értettem, de úgyse tudtam mit csinálni, aztán még volt némi problémám az APN-el mert magától nem rakott be semmit, aztán a kis füzetben nehezen ugyan de megtaláltam, és aztán beindult a net, örültem megint.
Egészen a 4. nap reggelig, amikor is nem ment többet, és a telefon adatforgalom számlálója szerint (mert egyrész rajta használtam napközben, másrészt rajta keresztül osztottam meg a géppel) még csak 500MB-ot használtam, amire amúgy is figyeltem h kitartson az 1 GB-nak hitt adat 1 hétig.
Aztán a gép bőszen a feltöltést követelte rajtam, amit aztán nem tettem meg, mert min 20 euroval lehetett volna, amire nem volt szükségem, így maradt volna h megyek a hoferbe másik kártyáért, volt is 1 a közelben, de egyébként meg lebetegedtem úgyhogy végül kihagytam inkább azt a 2 napot.
Szval lényeg h. a Classic starter szet tarifája szerint számolta adatforgalom alapon az adatot és ennyire futotta az 5 euroból. Nem tudom hogy lehetett volna az 1 gigást aktiválni, lehet a starteren nem is lehet. Nem is lett volna amúgy gond, elég lett volna az 500 mega is ha úgy számolok, így legalább 2 nap teljes kikapcsolódás volt a végén, igazából második nap már élveztem is h nem pityeg percenként a telo valamit
Boccs látom kicsit hosszú lett, de hátha valakinek hasznos lesz...
-
fityere
senior tag
Na utánanéztem. A upc ugy ad internetet ha a meglevő A1 hálózatot meghagyom és akkor pluszban 16,70 kellene fizetnem vagy lemondom az A1-et és akkor havi 35 eur lenne a 16Mbits (nem éri meg)
Megnéztem a Drei lefedettséget felénk és 3MegaNetz simán fogható nálunk itt meg lehet nézni [link] -
fityere
senior tag
Hol tudom megnézni hogy melyik szolgáltatónak merre van lefedettsége ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ha Ausztriába mész dolgozni vagy pihenni, akkor segíthetek kiválasztani a számodra megfelelő díjcsomagot.
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest