- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
Nagyon fontos adatokról van szó? Ha nem és megvan a titanium backup akkor szerintem heliumot felejtsd el
Ha fontos adatokról van szó akkor érdemes lehet kipróbálni a pro verziót (viszont a kérdésedre válaszolva nem tudom mennyi esély van rá), vagy utána kéne nézni az alkalmazásnak. Mivel ClockworkMod készitette igy biztos van XDA-n topicja
-
micafighter
nagyúr
Nem tudom ezekröl létzik-e magyar leírás, ezt a cikket anno nagyrészt azért írtam, mert a témában semmilyen magyar cikket nem találtam amit a forumtársaknak linkelhettem volna a 1+1 topikban, minden magyar oldal a témában angol oldalakra irányított, és bár nekem ezek az angol oldalak nem jelentettek gondot, segíteni akartam azoknak akik az ilyen szakzsargonos angol szövegekkel nem tudnak magabiztosan megbirkózni
Illetve amikor még írtam akkor angol oldalból is 2-3 különbözö helyen volt fent minden info, és távol sem ilyen szájbarágosan, tehát a kezdőknek elég sok buktató lehetett benne amire a cikkek semennyire nem tértek ki, én igyekeztem ezekre is kitérni
-
micafighter
nagyúr
válasz
micafighter #88 üzenetére
CF (chainfire) akart lenni az a CG, az autocorrect megtréfált..
-
micafighter
nagyúr
Szia! Igen a TRWP is tud már rootolni ahhoz viszont a super user appot használja, az általam irt verzió pedig az xda-s Chainfire SU appját és rootját használja. Preferencia kérdése, én már egy jóideje CG megoldását használom
A másik dolog igen érdekes, nincs sajnos telóm most hogy kiprobáljam/debugoljam, de elképzelhető hogy az általad használt rom verzió sajátossága. Pl amikor a cikket írtam volt egy pár gyári rom verzió amire zárt bootloadernél is lehetett romot flashelni. Ez a gyári rom adott verzióinál működött, utána javitották mivel ez egy biztonsági sebezhetőség volt.
Röviden lehet hogy a recoverys dolog az adott rom sajátossága, de az is lehet hogy egészen más volt
-
micafighter
nagyúr
Köszi hogy ezt megosztottad velünk
A visszaállítással nem tudom mi lehet a gond, leírtam már pár dolgot amit érdemes megpróbálni. A leírást úgy készítettem egyébként hogy minden lépést közbe csináltam én magam is, mert így tudtam mindenről képet csinálni, és nekem a helium visszaállítás ment gond nélkül.
-
micafighter
nagyúr
Próbáljátok ki ezt:
Helium alkalmazás a gépen is meg a telón is legyen bezárva. Telefont csatlakoztassátok a gépre. SDK managert indítsátok el, ha talál frissítést, telepítsétek. Ez után az eszközkezelőben állítástok be újra a telefonnak a Google USB Drivert. Ha ez megvan, próbáljátok újra a helium alkalmazást.
-
micafighter
nagyúr
válasz
habistiboy #53 üzenetére
Szia, pontosan melyik fájt próbáltad telepíteni?
-
micafighter
nagyúr
válasz
steeveo842 #49 üzenetére
Szuper,örülök hogy sikerült
-
micafighter
nagyúr
válasz
steeveo842 #47 üzenetére
Szia! Amikor fastboot módban van a telefon, nézd meg az eszközkezelőt, valoszinüleg driver gondja lesz.
-
micafighter
nagyúr
válasz
micafighter #18 üzenetére
farena fórumtársunk felvette a kapcsolatot a Oneplus supporttal. A kérdésünk lényege az, hogy miért érkeznek úgy a telefonok, hogy a tampered bit értéke true, ugyanis a tampered bit true azt jelenti, hogy már legalább egyszer nyitva volt a bootloader. Ezt írtuk nekik pontosan:
Dear Oneplus,
i bought a Oneplus One from you with an invite. I have NOT unlocked the bootloader, but it seems the device is already has been "tampered" as you see in the next image:
As far as i know, my device is supposed to ship from you as:
Device tampered: false
Device unlocked: falseCould you explain this to me? As far as I know Device tampered: true means my device has already been unlocked at least once. As i have stated, i have NOT unlocked the bootloader, not even once. A couple of my friends have bought the One from you with invites, and they experience the same thing.
Thank you for your time and help,Megérkezett a válaszuk, pontosan ezt írták:
Hi (név)
,
Thanks for getting in touch with us. Due to the production process, there has nothing to worry. If there has anything I could help you with please feel free to contact us again. We will look into it. Hope you have a nice day.Regards,
SasiKöszönjük hogy kapcsolatba lépett velünk. A gyártási folyamatnak köszönhető, nincs ok aggodalomra. Ha bármi segíthetek, kérem nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot ismét. Igyekszünk segíteni. Kívánok önnek kellemes napot,
Üdvözlettel,
..
Ebből sajnos nem derül ki sok minden, tehát nem lettünk okosabbak semmivel, de azt tudjuk hogy nincs ok aggodalomrabár ezt már eddig is
tudtukerősen sejtettük..Szerk.: egyébként úgy lett volna helyesen, hogy but it seems the device has already been ... ezt én írtam el
Bár az ő válaszukban több hiba van
-
micafighter
nagyúr
Bármi elképzelhető. De nem hiszem hogy ennek gondot kéne okoznia, ugyanis ha így lenne akkor minden mentést újra kéne csinálnod egy frissítés után a Helium alkalmazással. Szóval csekély esélyét látom hogy ez a gond.
A Helium alkalmazás adatinak törlését lehet még megpróbálni, illetve újratelepíteni a Helium alkalmazást. Esetleg recovery-ben egy cache wipe.
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
Első probálkozás előtt volt adb devices? Nekem a sideloadban nem mindig ismerte fel elsöre a telefont a gép. Ilyenkor a recoveryböl reboot és a bootloader lehetőséget választani, majd ujra fastboot boot twrp.img és újra probálni.
Ezért érdemes mindig adb devices paranccsal kezdeni, mert látod belöle ha nem jött létre az adb kapcsolat megfelelöen.
-
micafighter
nagyúr
Mennyire tudsz angolul? Egy ticketet kéne nyitni, és leirni hogy nem nyitottad ki a bootloadert és mégis device tampered: true. Mellékeld a képet és ird nyugodtan hogy több ismerösöd is ezt tapasztalta mert ugy látszik nem egyedi az eset.
Aztán a válaszukat kiváncsian várjuk.
-
micafighter
nagyúr
False/false ként jönnek ki a gyárból. Device tampered: true azt jelenti, ahogy a cikkben is irtam, hogy már volt nyitva a bootloader. Arra tippelek hogy kinai verziód van. A kinai ugyebár ColorOSel jön gyárilag, de a kinai kerekedöknek általában elsö dolguk feltenni a CM11S-t és igy '' cm version'' ként árulják a kinai verziót.
Semmi bajod nem lesz egyébként belöle.
-
micafighter
nagyúr
Szia, a legtöbb custom rom-hoz külön lehet telepíteni a google alkalmazásokat, aminek a része a Google Play áruház is, mivel magába a ROM-ba ezeket nem tehetik bele.
Ezeket a google alkalmazásokat a legkönnyebben az interneten "Google Apps" néven találod meg. A CyanogenMod 11S-ben benne vannak ezek a google alkalmazások, viszont a "sima" CyangoenMod-ba ezeket nem tehetik bele, ezért van szükség külön telepítésre.
Itt található a leginkább használt Google Apps csomag: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps
Ebből neked erre van most szükséged:
A Google Apps csomagok leginkább .zip formátumban találhatóak, és a telepítésük általában annyi, hogy recoveryből bootolva falsheled. A cikkben leírtak szerint adb sideload-on keresztül is lehet flashelni, a romhoz hasonlóan.
Ez után müködnie kell a google fiók hozzáadásának, és látnod kell a google áruház alkalmazást is. Írj majd, hogy sikerült-e.
Egyébként :
Itt a "sima" CyanogenMod telepítésének a hivatalos leírása: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_bacon
Ez teljesen korrekt leírás, de az enyém szerintem egyszerübb megoldás.
Az "S" CyanogenMod telepítésének a hivatalos leírása pedig itt található: http://forum.xda-developers.com/oneplus-one/orig-development/discussion-cyanogenmod-11s-t2840305
Sajnos ez a második link elég szükszavúan fogalmaz, például nincs benne, hogy a gyári CM11S telepítése fastbooton keresztül szintén igényli a bootloader feloldását, amihez szükséges ugyebár az adb/fastboot beállítása, tehát az Android SDK.
Itt írtam egy rövid útmutatást angolul a telepítésre vonatkozóan: http://forum.xda-developers.com/oneplus-one/general/cm11s-official-untouched-image-t2857110
Erről majd egy részletesebb, magyar nyelvü cikket is szeretnék készíteni a közeljövőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 7330 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő i5-1235U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos Lenovo YOGA 7 2in1 ultra7-155h 16gb ddr5 1tb ssd OLED 120hz 2,8K
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest