Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

válasz Viktor77 #174 üzenetére

ez is jó :) én múlt héten valami teleshopot kaptam el a tv-ben, amiben valami allantoin tartalmú készítményt reklámoztak... nyomták nagyon, hogy a csigák állítják elő, képesek a házuk regenerálására is és emiatt a bőrt gyógyítja (végülis tök logikus, hogy regenerálja a mészvázukat, ugyanilyen elven pedig a bőrt is gyógyítja/fiatalítja), fiatalítja meg mennyire fantasztikus... 25ezer helyett csak 15ezerért tiéd a fullos csomag, blabla... tudományos beütést is adtak az egésznek, mutogatták a videókat, képernyő oldalán pörgött egy dns-lánc meg hasonlók :) jobban szórakoztam, mint valami standup comedy alatt...

utánanéztem, hogy mi is ez az allantoin... tényleg használják kozmetikában, viszont: "Az allantoint először 1800-ban izolálták marhamagzatléből és borjúvizeletből, majd 1838-ban mesterségesen is előállította Liebig és Wöhler." ...nem is értem, miért nem azzal reklámozzák, hogy borjúvizeletből és marhamagzatléből izolálták először? :D

ui: ja és mutogattak pácienseket, kit mennyire fiatalított meg a csigagél... volt egy nő, akinek az arcát megharapta egy ló, rajta is nagyon sokat segített a cucc (de leginkább a sminkesek és a photoshop) :C

Új hozzászólás Aktív témák