- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diopapa
addikt
"Milyen hasznanak? Mar evek ota gyakorlatilag gazolaj arban mennek a fuvarok, de meg igy is vannak olyanok, akik alaigernek a masiknak."
Nézd, távol álljon tőlem, hogy szemétkedjek, de erről szól a kapitalizmus nem? Gyakorlatilag egymást teszi tönkre a millió fuvarozó cég. Az meg, hogy a tranzit forgalmat próbálják kiszorítani, szerintem üdvözölendő. (Ausztria nagyon régóta csinálja)
Azt kell látni, hogy a költségvetést úgy számolták, hogy 07.01-től befolyik X Ft útdíj. Nyilván ha nem indul el, akkor eleve nem teljesül. (szvsz amúgy sem fog) Szóval nem feltétlenül azért akarták ennyire elsejétől mert úgy ébredt éppen O.V., hanem mert ha el sem indul, eleve kevesebb folyik be. Az más kérdés, hogy szemmel láthatóan fingjuk sincs az informatikai rendszerekről, no meg a szakmai érdekeket és a racionalitást (jó szokás szerint) felülírja a zsebbezseton. (lásd még: pl tankönyvkiadás, dohányárusítás, földügy etc)
-
M5Norbi
őstag
Így van semmi politika. Amúgy sem érdekelt soha.
Én egyrészt azt is látom ebben hogy a fuvarozók az egyik hazai réteg(az építőipar mellett)akik a legtöbbet adócsalnak(mert a legtöbb minimálbéres és mint írtam felénk igencsak jól élnek) és ez egyfajta adó csak útdíjnak nevezik.
-
M5Norbi
őstag
"Mar varom, hogy VM fel ev mulva eloall, hogy nem teljesultek a beveteli tervek az utdijbol, ugyhogy tegnaptol -50% kedvezmenyt kap mindenki"
Ez sajnos bennevan de hátha nem lesz így..........fene tudja lehet hogy én vagyok túl pozitív.
"Milyen hasznanak? Mar evek ota gyakorlatilag gazolaj arban mennek a fuvarok, de meg igy is vannak olyanok, akik alaigernek a masiknak."
Hát nem tudom akkor az én környékem a szerencsés: itt az összes kamionos jól él és nemigen adózik,a főnökeik meg abszolút gazdagok semmit nem csinálnak csak luxusautókkal szaladgálnak és szórják a pénzt.
-
M5Norbi
őstag
Ez is jó ötlet a tesztre de erre nem volt idő és a kormány nem engedett az időből és ez CSAK rajtuk múlt.
A nagy speditőr meg csak blöfföl........a belföldiek kapnak majd kedvezményeket mert a rendszer főleg az átutazókra van kihegyezve. Egyébként a megemelt díjak is kis szelete a fuvardíjak hasznának. Mondhatni eddig volt igencsak olcsó (bár az új tarifa meg talán sok de majd kedvezmények után kell megnézni).
-
Ennek két következménye van:
- Vagy <2.9 tonnával közlekednek
- Vagy kikerülik az országotA legjobb, hogy ezt az útdíjat be fogják építeni a termékekbe, és végül a fogyasztók fogják szívni. Ezt onnan tudom, hogy a cégek küldözgettek levelet, hogy az e útdíj miatt megdrágulnak a termékek ára. Szóval ugyanúgy mint a bankok és a telefoncégek a többi vállalkozás is szépen átruházza a végfogyasztókra a plusz költséget, ami miatt mi járunk rosszul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linux kezdőknek
- 3D nyomtatás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eszeveszett AI adatközpont bővítés folyik
- Battlefield 6
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- HP Elite Dragonfly G2 360 2in1 i5-1135G7 16GB 1000GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- Samsung ZFlip7 5G. 12/512 Black
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB
- HP Elite Dragonfly G2 2in1 i5-1135G7 16GB 512GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest