- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Kezdő gamer = olyan elavult gép, amiben van dedikált kártya.
-
Dilikutya
félisten
-
válasz
MasterDeeJay #30 üzenetére
Csak Neked: https://heroes3wog.net/
-
Pikari
addikt
válasz
MasterDeeJay #30 üzenetére
Én ezek közül egyel játszottam, de már nem tudom, hogy melyik volt az. Az hátulnézetes szörnyhentelős 3d dungenon crawler cucc pentium2+8 megás 3d gyorsító kombóra.
-
-
icemad
nagyúr
Üvegfólia... Ugyanez...
-
Dilikutya
félisten
válasz
ergoGnomik #25 üzenetére
Újságban is volt, de arra nem emlékszem, melyikben, TV-ben viszont Antal Imre szemlézte a Szeszélyes évszakokban.
-
ergoGnomik
tag
Ez a "Kezdő Gamer gép" kifejezés tipikusan a nem tudok rendesen magyarul, de nagyot akarok mondani esete. Szerintem nagyjából minden hirdetési kategóriában lehet találni ilyen veretes b.romságokat. Ezer éve volt a Tücsök és bogár rovata Peterdi Pálnak, már nem emlékszem hogy valami újságban vagy TV műsorban. Abban is efféle jobban sikerült hirdetéseket szemlézett a szerkesztő. Szóval ennek meg van a maga hagyománya. Gyanítom a világ minden táján.
-
Krugszvele
senior tag
Ez ugyanaz mint egy opel tigrát hirdetni hogy "sportautó" Aki felháborodik az opel tigrán helyettesítsen be bármilyen alsópolcos elavult szűk 3 ajtós személyautót, amit nem kedvel.
-
snecy20
nagyúr
Ennek a gondolatmenetnek a hibás ellensúlyozása pl a random i5 2400-as irodai gépbe belepattintott geforce 1030 mint gamer gép.
Egy ilyen irodai gépből könnyen kispénzért belépőszintű gamer gépet lehet csinálni egy 3600 / 3060 upgrade-el.
Hát ha cserélsz benne mindent, akkor valóban.
-
GreatL
őstag
Igen, amit írnak itt hogy bullshit marketing az egész. Jó gondolat. Általában van benne egy kacat videokártya, így régi címek elindulnak rajta.
-
Dilikutya
félisten
válasz
mefistofeles #17 üzenetére
Ez baromság.
Gamer amúgy is az, aminek elbaszott formája, meg bazári LED világítása van. -
Bár az eredeti téma nem a "gamer gép" kifejezés pontos definíciója volt, szerintem azt lehetetlen is pontosan meghatározni.
Ha valaki a kedvenc játékait (ezek nyilván lehetnek újabbak, régiek stb.) akadásmentesen, hibátlanul tudja futtatni a gépén, az a konfiguráció összetevőitől függetlenül miért ne hívhatná gamer gépnek a saját masináját?Nyilván általános értelemben a gamer géppel szemben azért támasztunk bizonyos hardveres követelményeket de ahogy itt az itt írók véleményéből is látszik az egyénenként igen széles skálán változó lehet!
-
válasz
mefistofeles #15 üzenetére
Nem, de nem kell nekem elhinned, kerdezd meg akarmelyik (ex-)hardcore gamert itt a forumon.
-
-
Dilikutya
félisten
"Gamer" gép valójában az, amin játszanak. Ha emberünk 10 évesnél újabb játékot nem futtat, de azt 0-24 nyomja, akkor már nem "gamer", csak mert nem 8K-ban tolja a GTA6-ot ray tracinggel és DLSS-sel?
-
-
Na ilyen kategoria, hogy "kezdo gamer gep", nincs. Gamer van, ami az asztali felhozatal legteteje. Ami az alatt van, az nem gamer.
-
Pikari
addikt
Ez alapvetően akkor igaz, amennyiben a hozzászólásom második felében megfogalmazott gondolatokkal nem áll szöges ellentétben a megvalósítás.
Amennyiben nincs pontosan kiprofilozva, hogy a gamer mivel akar játszani, könnyen sírás lehet a vége, hiába dugott relatíve modern eszközöket egymásba a pc építő.
-
Régi, nem túl erős HW, de van benne világítós ventillátor, több darab... én ilyenekkel találkozom.
A kifejezés, meg amit keresnek, az a belépő szintű. 5 éves játékok elfutnak rajta közepes grafikán. -
válasz
MasterDeeJay #6 üzenetére
A megnevezésekkel egyet értek de azért ott nem kicsit túlzásba estél, hogy FullHD és RX 6600 stb. Ezeknél gyengébb karik is elviszik ezt a felbontást és nem is low beállításokkal.
Low fullhd-ra egy RX 580 is elég. -
Pikari
addikt
A gamer gépek piacának egyik pszichológiailag manipuláló faktora az, hogy kialakították azt a nézetet, hogy a gamer egy agyatlan fogyasztó, aki a közösségi médiában felreklámozott AAA játékok (filmmel összekötött wasd szimulátor) futtatását szem előtt tartva rendszeresen százezreket költ a gépére.
Ennek a gondolatmenetnek a hibás ellensúlyozása pl a random i5 2400-as irodai gépbe belepattintott geforce 1030 mint gamer gép.
Szerintem a gamer gép nem vehető meg készen, mert a futtatni kívánt játékok csoportjának megfelelően kell specifikusan az adott igények számára összeszerelni, pl ha valaki a világ összes heroes and might and magic szintű rpgjét akarja futtatni, akkor nem árt olyan videókártyát és alaplapot választani, ami kompatibilis a windows XP-vel, külön erre a célra egy vinyó kell bele az XP-vel, vagy esetleg egy másodlagos videókártya, ami csak XP esetén tölti be a szerepét, esetleg egy olyan monitor, ami megfelelően skálázza a 4:3 arányú képet.
Amit Tamás88 mond, azt például lehetne kezdő esport játék gépnek nevezni, de az akkor megint csak - ahogy ő is mondja - alkalmatlan arra, hogy kezdő gaming gépként legyen definiálva.
-
Tamás88
őstag
Kezdő gamer = olyan számítógép, ami a mostani elsősorban esport játékokat viszi, viszont komolyabb játékokkal vagy csak erős kompromisszumokkal vagy sehogy sem lehet játszani. Ennek a másik véglete a hardcore gamer, ahol a határ a csillagos ég.
-
freeapro
senior tag
Azt jelenti olcsó.
Mondjuk feleslegesen költeni én sem szeretek, ezért próbálom mindig a sweet-spot konfigurációt tartani. Ezt a legolcsóbb upgradelni. Nekem ez most: Ryzen 5600 + 3070. -
Kezdő elég szerencsétlen szó ilyenre, talán inkább belépő vagy light amit mondanék rá.
A kezdő szót inkább akkor lehetne használni ha maga a játékos még nem gyakorlott vagy nincs szüksége nagy frissítésű monitorra, drágább egérre vagy billentyűzetre azaz olyan dolgokra amik igazából csak akkor kellenek ha már valaki nagyobb szinten játszik ott ahol ezek számítanak valamit. Ilyen alapon az én konfigom is kezdő mert sem a monitorom sem a billentyűzetem nem alkalmas komoly verseny szintű fps multiplayer játékokra.
Visszatérve a belépő és light gépre, szerintem azt jelenti hogy fullhd-ban elvisz lowon nagyjából mindent.
Azért ezt a szintet nem nehéz teljesíteni. RX6600, RX7600, A750, A770, RTX3060 stb már azért tudja modernebb i3, ryzen procival.
Hozzáteszem maga a gémer szótól kiráz a hideg. RGB ledes giccsről nem is beszélve. Bár utóbbit igényesen is meg lehet csinálni. -
-
snecy20
nagyúr
Sok hirdetőnél az is mérce szokott lenni, hogy a 10 éves GTA 5-öt viszi a gép 720p@low-n.
-
mötálhed
tag
Igen, ez általában a levetett irodai f0s jelzője ami Heroes/Stronghold-ra megfelelő és mivel benne van a hirdetésben "gamer" ezért lehet az óvatlan anyuka megveszi a lurkónak aki csodálkozik, hogy nem szalad a Fortnite.
Egyébként ez kicsit olyan mint mikor 15-20 éve a vidéki nagyváros helyi hirdetési lapjában a Core2 procikkal szerelt gépeket P5-ként hirdették az informatika helyi lovagjai. -
domos
senior tag
Kezdő gamer = játékra alkalmatlan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Hobbiból adok-veszek PC-s alkatrészeket, gépeket, így sokat nézelődök a hardveraprón, marketplace-n stb. Régóta böki a...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- Kamerás bébiőr új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest