Hirdetés

2024. március 1., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) IO.sys


IO.sys
őstag

Hali! Szintén zenész. Azóta kijött vagy 4 nagy frissítés és nagy vonalakban elmondható, hogy egyre jobb és jobb. Az idegesítő, hogy a rendszerfájlokat is nyílván újrapakolja, mi pedig használunk 6 customot.

凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...

(#2) Zicokuka


Zicokuka
senior tag

Valahogy a W10-et már szokás utálni, pedig lehet bennem a hiba de semmi baj nincs vele. Stabil, gyors. Most marhaságai minden rendszernek van. Olvasom ėn is hogy sokan szívnak vele amit nem igazán ėrtek. Persze lehetnek extrém esetek, na meg aki játszik stb kėnytelen ezt a rendszert használni.

(#3) domos


domos
senior tag

Milyen verzió van a gépeden? Pro/Enterprise/Education/LTSB?

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#4) dugo_


dugo_
veterán

A korábbi Winek is 2-3 év alatt forrtak ki, ma már vállalható a 10. Az elején nem volt.

(#5) domos válasza dugo_ (#4) üzenetére


domos
senior tag

Úgy érzem hogy ez függ a hardvertől is, én első naptól kezdve használom, és semmi gondom nem volt vele eddig.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#6) Tamás88 válasza domos (#5) üzenetére


Tamás88
őstag
LOGOUT blog

Mint ahogy nekem se. (na ilyenkor szoktak jönni olyan emberek, akik lehurrogják azokat, akiknek tökéletesen megy)

(#7) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Mostanáig vártam a Windows 10-zel való tűzkeresztségemmel, végül múlt hónapban telepítettem szintén a 1709-es kiadást. Alapvetően egy játékra szánt gépet állítottam össze vele, a felhasznált (már meglévő és frissen beszerzett) alkatrészek és a kívánt (szintén most beszerzett) játékok árait tekintve így jobban jöttem ki, mint bármelyik konzol platformmal.

Annak ellenére, hogy vannak apró idegesítő dolgok, amik a legutóbb általam használt Win 7 óta újra kell tanulnom (pl. Gépház), alapvetően azért rendben teszi a dolgát és a játékok is pöcc-röff futnak.

Egyetlen dolog dühít, de nagyon, az az, hogy mivel én optikán terveztem átvinni a hangot a gépről a tőle relatíve nagy távolságban (~6 m) lévő erősítőre, így alapértelmezésben csak sztereó játék hangom van, még ha az adott játék többcsatornást is produkálna. És míg korábban volt erre megoldás a Dolby Digital Live és DTS Connect eljárások általi valós idejű hangkódolás révén (megfelelő hangkártyával), ezek egy tavalyi frissítéssel kikerültek a Windows 10 támogatásából, és ma már csak 1-2 olyan (persze drágább vagy alaplapi) hangkártya létezik, ami valamilyen gyártó-specifikus hekkel képes működni (ha képes egyáltalán). Hiába tehát az új gép, új játékok, új DDL kompatibilis hangkártya, az egyébként térhatású játékhangokat -- köszönhetően az MS-nek -- már csak sztereóban élvezhetem. Marad a kurva hosszú HDMI áthúzása a szoba közepén (mert ugye a vastagsága miatt az a fali csövezésbe már nem húzható be), hátha úgy ki tudom belőle erőszakolni a térhatású hangot.

[ Szerkesztve ]

(#8) mbalint987 válasza domos (#3) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Windows 10 Pro (1709). A 1803-nak adok még pár hetet, hadd forrjon csak ki.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#9) Zicokuka válasza mbalint987 (#8) üzenetére


Zicokuka
senior tag

Eddig azzal sincs gond,beválaltam a kockázatot :)

Hw függő is a Win az egyėrtelmű, bár más vas volt alatta akkor se volt gond. (giga lap, most meg Asus) Igaz csak kėk procis gėpem van.

(#10) domos válasza mbalint987 (#8) üzenetére


domos
senior tag

Jobb lenne ha váltanál Enterprise verzióra szerintem, főleg ha tényleges munkát végzel a gépen. Nekem otthon Education van, ami kb. ugyan az mint az Enterprise, és sosem volt még ilyen gondom vele.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#11) Tamás88 válasza cinemazealot (#7) üzenetére


Tamás88
őstag
LOGOUT blog

Biztos van leírás hozzá, hogy hogyan lehet visszavarázsolni a térhangzást. Mondjuk ezt nézd meg.

(#12) pengwin válasza dugo_ (#4) üzenetére


pengwin
addikt

Szerintem a 10-nek nem volt gond a stabilitásával kezdetekben sem, a probléma az, hogy teljesen önálló életet él, ezért szívnak vele sokan.

Hiába állítasz be mindent rajta, egy frissítésnél szépen törli vagy csak nem veszi figyelembe a te beállításaidat.
Emellett ott van az is, hogy egy rakat placebo kapcsoló van benne pl. telemetriához és hasonlókhoz (VM-en tesztelték, figyelve a VM-ben futó W10 forgalmát: ugyan úgy küldte a jól beazonosítható telemetriát).

Munkahelyemen még én is tűröm, de már érik a váltás (K)ubuntu 18.04-re, Fedora 28 KDE-re vagy openSUSE Leap 15-re.
Addig meg magángépen tesztelem a munkakörnyezetet, hogy biztosan meg tudjak oldani minden munkahelyi feladatot.

(#8) mbalint987
Engemm is baromira bosszant, hogy a Win10-ben még mindig keveredik a W10 saját dizájnja és a régi Win7-es kinézet az asztalon.
Az is kész bohózat, amit a rendszerbeállításokkal csinálnak: Gépház, Vezérlőpult, és egy rakat elrejtett funkció amiket szerintem csak a keresővel lehet előhozni.
Én személy szerint úgy gondolom a Microsoftnak kitartó munkával sikerült elérnie, hogy ma már egyik-másik Linux disztribúció logikusabban és sokkal hozzáférhetőbben tálalja a rendszerbeállításokat, mint a Win10.

Ajánlják itt az Enterprise verziót, de az nem kevés pénz lenne, ugyanis tudtommal nem lehet feljebb lépni az aktuális kiadásról egy másikra, hanem teljesen új liszenszet kell venni.
Vagy kalózkodsz, amit nem ajánlok.

Egyik kollégám ASUS Zenbookot kért munkahelyi gépnek, mert "i7" volt benne (U-s), meg dedikált GeForce grafika, meg milyen kis trendi gép... csak arra nem gondolt, hogy az a gép Home Windows-zal jön, úgyhogy szívott is a srác amikor dockerezni kellett volna... mert az nyilván hiányzik a W10 Home-ból.

Most nézem, hogy 45 ezer HUF lenne a saját Win10 Home-om frissítése Próra... eléggé WTF, hogy miért Home Windows-zal szállítanak egy Thinkpad-et.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#13) cinemazealot válasza Tamás88 (#11) üzenetére


cinemazealot
addikt

Köszi, de ezen már túl vagyok, ráadásul ez csak Realtek chipes hangkártyára jó. Az alaplapi hangkártyám mondjuk Realtek-es, de nincs SPDIF kimenete, szétforrasztgatni meg nem akarom.

(#14) domos válasza pengwin (#12) üzenetére


domos
senior tag

Munkahelyi gépet azzal a Windows-zal használjátok ami alapból rajta van? o_O

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#15) pengwin válasza domos (#14) üzenetére


pengwin
addikt

Igen, azzal... pici cég, a CTO felszoftverezi és beállítja, így kapjuk meg.

Igaz újra lehet húzni mert nem túl szigorú a cég IT politikája, de munka mellett már nem nagyon van rá ideje egyikünknek sem, túl agilisak vagyunk egy Windows újratelepítéshez.

Most nézem, hogy 45 ezer HUF lenne a saját Win10 Home-om frissítése Próra... eléggé WTF, hogy miért Home Windows-zal szállítanak egy Thinkpad-et.

Üdv, pengwin

(#16) PuMbA válasza pengwin (#15) üzenetére


PuMbA
titán

"Most nézem, hogy 45 ezer HUF lenne a saját Win10 Home-om frissítése Próra... eléggé WTF, hogy miért Home Windows-zal szállítanak egy Thinkpad-et."

Mert a noti nem üzleti kategória :) Üzleti notikat mindig Pro-val szállítják, legalábbis az én HP ProBook-omat azzal.

[ Szerkesztve ]

(#17) domos válasza PuMbA (#16) üzenetére


domos
senior tag

Így van, a ténylegesen üzleti notik Pro-val jönnek.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#18) YASKATIR válasza pengwin (#12) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

"Emellett ott van az is, hogy egy rakat placebo kapcsoló van benne pl. telemetriához és hasonlókhoz (VM-en tesztelték, figyelve a VM-ben futó W10 forgalmát: ugyan úgy küldte a jól beazonosítható telemetriát)."

Mondjuk ha ez igaz lenne es bizonyitani is tudnad, akkor eleg kemeny penzeket tudnal legombolni az Ms-rol...

[ Szerkesztve ]

(#19) PuMbA válasza YASKATIR (#18) üzenetére


PuMbA
titán

A legújabb 1803-as Win10-ban ráadásul már szabadon nézegetheted a telemetriát a Diagnostic Data Viewer-rel :)

[ Szerkesztve ]

(#20) Lauda


Lauda
félisten

Előbb-utóbb csak összegányolnak egy olyan rendszert, amilyen a win7.

(#21) joey04


joey04
titán

Minden esetben megdöbbenve olvasom az ilyen és ehhez hasonló beszámolókat. Pedig a leírás alapján nem is egy basic felhasználóról van szó, aki tök hülye lenne a gépekhez. Nekem win 7 volt a gépemen és szépen felfrissítettem az évek alatt 10-re. ilyen, hogy rendszerszintű fagyás talán 2 volt a sok év alatt. És soha nem lett friss telepítés felhúzva, nem hogy évente, vagy még gyakrabban. Ezen felül megfordult benne alaplap csere, több vga és cpu csere. én messzemenőkig elégedett voltam a rendszerrel.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#22) pengwin válasza PuMbA (#19) üzenetére


pengwin
addikt

Ha még megbíztok abban amit az MS látni enged a rendszeréből, akkor lelketek rajta.

Eddig is fű alatt hozták a legtöbb változtatást szépen csendben, szóval én már nem hiszem el, hogy jóhiszeműen járnának el a felhasználókkal szemben.

(#16) PuMbA
Na ez nagy csacskaság volt.
Thinkpad, szóval üzleti gép, még ha belépőszintű is.
Gyanítom inkább azért csinálják a gyártók, mert annyira alap lenne, hogy Próval érkezik egy ilyen masina, hogy sokan már nem is ellenőrzik, ellenben a Home az olcsóbb a Lenovónak.

(#18) YASKATIR
Most egy fórumbeszélgetés kedvéért nem fogok jogi bizonyítást csinálni, bocsi.
Keress rá, a netre posztolta pár hónapja egy szakértő.

Egyébként birom az ilyen megjegyzéseket fórumon... mégis minek nézek én ki? Millió dolláros amerikai kiberbiztonsági cégnek feneketlen jogi büdzsével?

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#23) PuMbA válasza pengwin (#22) üzenetére


PuMbA
titán

"Thinkpad, szóval üzleti gép, még ha belépőszintű is."

Simán Thinkpad néven árulnak már otthoni laptopokat is. Egy ideje a Thinkpad szerintem már a vicc kategória :) Van nálunk 1-2 a cégnél, de a laptopok többsége HP, sokkal kevesebb a probléma velük és olcsóbbak is, valamint Pro oprendszerrel adják, mint egy igazi üzleti gépet.

[ Szerkesztve ]

(#24) pengwin válasza PuMbA (#23) üzenetére


pengwin
addikt

A Thinkpadek kifejezetten üzleti gépek attól még, hogy a minőséget és a funkcionalitást nagyrészt levitték egy otthoni gép szintjére.
Persze, nevetséges, hogy beépített az akksi, meg nincs rajtuk Pro OS, Ethernet csatlakozó vagy 1-nél több képkimenet de attól még ezeket a gépeket nem az otthoni felhasználóknak árulják.
Szerinted mégis hányan vesznek ilyen alap Thinkpadet otthonra?
Mindenki az ezeknél sokkal trendibb fém ultrabookokra vagy gémer laptopokra ájul, amik sokszor nem is drágábbak egy belépő TP-nél és funkcionalitásban is felveszik már a versenyt velük.

Gondolkodtam az asztali gépem cseréjén, úgyhogy vettem használtan Zbook 15-öt meg Precision 7510-et, látom milyennek kéne lennie egy tisztességes munkaállomásnak, és azt is, hogy ezeknek a gépeknek sok erénye bele kéne férjen az olcsóbb munkagépekbe is. Pl. a gép mögé nyíló zsanértól hülyét kapok, és a HP reteszes fenéklemeze is zseniális.

(#25) YASKATIR

Szalmabáb érvelés ötös, gratulálok!
Két hozzászólásra volt szükséged, hogy eljussál a személyeskedéshez.
Nem hiszek a chemtrailben, de a husvéti nyusziban és az IT-Jézuskában sem.

Szerintem egyszerűen szembe megy a józan ésszel, hogy megbízzak olyan cégekben, akik az elmúlt években mocskos húzások tömkelegével bizonyították, hogy gátlástalanok és nem tisztelik a felhasználó preferenciáit és beállításait. És az ilyen cégekről hajlamos vagyok elhinni, hogy továbbra sem tisztességesen járnak el velem szemben.

Itt nem nekem kéne bizonyítani, hanem a Microsoftnak, hogy tényleg működnek a beállításaik.
Legalább demonstrálniuk kéne nyíltan és meggyőzően szakértők előtt.
De szerintem az OS ide vonatkozó részének megkérdőjelezhetetlenül nyílt forrásúnak kéne lennie.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#25) YASKATIR válasza pengwin (#22) üzenetére


YASKATIR
aktív tag

Csak nem a BGR-re gondolsz? Teljesen hiteles oldal, foleg, hogy meg a https sem erdekli mr. "szakertoket". Amugy itt is csak tippelnek, hogy mi lehet, de bizonyitani semmit sem tudnak.

Egyebkent olyannak kene kinezned, mint aki nem hisz el minden random dolgot, amit a neten olvas. Foleg nem olyanokat, amiket senki sem tudott bizonyitani (pedig eleg sok ember probalkozott vele). Azert remelem, hogy a kemtrel-ben nem hiszel.

[ Szerkesztve ]

(#26) domos válasza pengwin (#24) üzenetére


domos
senior tag

Thinkpadból csak a T, W, P és X széria normális üzleti laptop. A többi gagyi, ha az emlékezetem nem csal.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#27) mbalint987 válasza domos (#10) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Ránézek majd, mennyiért tudnék kulcsot szerválni hozzá.

(#12) pengwin: Nem tudom, hogy mennyivel butább a Windows 10 Home a Pro-nál, én évekig használtam Windows 8.1 Core-t bármiféle probléma nélkül (na jó, a gpedit hiányzott).

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#28) pengwin válasza domos (#26) üzenetére


pengwin
addikt

Én az X-nek W-nek és T-nek is megkérdőjelezném a "normális" jelzőjét (legalábbis némely modellét).
Üzleti gép szerintem ne throttlingoljon már 15W-os U-s CPU-któl, meg ne huppogjon a burkolat és a biullentyűzetről se egy trambulin jusson eszembe.

(#27) mbalint987
Szoftverfejlesztésnél/tesztelésnél simán beleütközhetsz a korlátaiba.
Esetleg nézz fel apróra, lehet schawótól vagy hasonló megbízható tagtól tudsz venni értelmes áron, legálisan Windows-t.

(#29) domos
A W-s notik durván throttlingolnak minden teszt szerint négymagos CPU-kkal, A T-s és X-es gépek meg belül nagyon forróak, ha szempont lenne az élettartam akkor throttlingolnának.

A legerősebb Xeonok meg szintén TDP limit miatt (is) throttlingolnak.

Az új operett négymagos U-s CPU-kat inkább hagyjuk is, az "up to 4GHz" meg hasonló hülyeségekkel.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#29) domos válasza pengwin (#28) üzenetére


domos
senior tag

Egy T vagy X gépet sem láttam még, ami throttlingolna U-s procival, W meg nincs olyannal. Az új 4 magos U procik pedig a TDP limit miatt throttlingolnak, nem azért mert túlmelegek.

Fura hogy a P-t pont nem említed, pedig a legerősebb Xeonokkal azok durván túlmelegszenek. :DDD

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#30) bazsi83vp válasza domos (#29) üzenetére


bazsi83vp
senior tag

Most nem mindegy miért throttlingol hozamosabb használat közben? A végeredmény ugyanúgy a döcögős munka lesz. :)
Mondjuk szerintem az U-s proci eleve egy vicc. ULV=Ultra Low Viability :DD

(#31) domos válasza bazsi83vp (#30) üzenetére


domos
senior tag

Dehogy mindegy. Aki 15W-os procit vesz, az ne várjon 45W-os teljesítményt. Én melóban egy Thinkpad X1 Yoga 2nd gen-t használok, i5-7200U procival, és egyáltalán nem döcögős a munka. Van egy saját DELL XPS 13 9365-öm, amiben "csak" i5-7Y54 van, ami 4.5W-os, és az is nagyon jól teljesít.

Akinek ennél több kell, az használjon 45W-os procival szerelt laptopot, vagy asztali gépet. Az elvárásoknak megfelelő számítógépet kell venni. :))

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#32) bazsi83vp válasza domos (#31) üzenetére


bazsi83vp
senior tag

Ebben teljesen igazad van, csak én úgy értettem, hogy az egyszeri user ilyen vagy olyan throttling miatt is ugyanúgy veri a fejét az asztalba. :D
De az egyértelmű, hogy egy U-s procitól ne várjon már el az ember MQ,HQ teljesítményt hosszabb távon. Én sem kértem az előbbi kategóriából. (CAD, optikai felületszkennelés stb. miatt)

(#33) Lalikiraly


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Én már mióta bejött a Win10 azóta használom. Már az első build óta, mert a Notimon az volt hivatalos Windowsnak. Namost soem volt egy fagyás semmi nekem őszintén szólva. Sajnos a notimban HDD van, ami a 2 magos Celeron mellett is gyenge sajnos. De ez van. Legközelebb ha nem SSD s notit veszek, hát verjenek meg... Nekem továbbra is nyűgöm ez a sok szakad potyautas program a rendszerrel amire az Asus sajátjai is rátesznek egy lapáttal. Emiatt tovább tart őket kiírtani, mint a Windows telepítése. A géphát vs vezérlőpult téma még úgyis eltart egy darabig. Az hogy a tálca pedig nem egyre átlátszóbb, hanem rosszabb na az a nonszensz. Persze csak az én szemszögemből. Cikket írok a gépen, videózok, zenét hallgatok, netezek és over.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#34) domos válasza Lalikiraly (#33) üzenetére


domos
senior tag

SSD-vel nagyon megtáltosodik a rendszer, ez tény. HDD-vel én már nem vagyok hajlandó használni semmit.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#35) Lalikiraly válasza domos (#34) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Hát nézd ezt abszolút megértem. De egy kétmagos Celeronhoz azért most a gyári Windowsos notit felborítani, ami 5 hónapos. Igaz hogy hirdettem hardveraprón de 65 ért sem vitték el egér meg fejhalgatóval pedig minden full karcmentes és persze 17 collos, nekem az fontos, mert asztali gép helyett van.
De az fix, hogy karácsony körül lesz az új gép és csak SSD vel.

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#36) domos válasza Lalikiraly (#35) üzenetére


domos
senior tag

Nekem is van laptopom kétmagos celeronnal (N3350), és ezen is sokat dobott az SSD. :))

[ Szerkesztve ]

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#37) pengwin válasza Lalikiraly (#35) üzenetére


pengwin
addikt

Ha veszel egy külső 2,5"-es házat akkor simán klónozható a HDD tartalma az SSD-re, majd kicseréled a két meghajtót és minden megy tovább, mintha mise történt volna. a Win10 még a TRIM-et is bekapcsolja az SSD-re klónozás után. A noti gyári HDD-jét meg használhatod külső merevlemeznek.

A 17,3"-es, gondolom Atom alapú Celeronnal szerelt laptopodat meg persze, hogy nem viszik el: tablet hardver egy nehézkesen hordozható asztali notebookban, ami gondolom a HDD és a cerka mellé kapott egy fapados 1366*768-as kijelzőt.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#38) Lalikiraly válasza pengwin (#37) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Ez a terv igazából!

A garancia miatt azthiszem valami 9 ezer forintért cserélik az Asus nál ki. A fixdirect nél.
A kijelző 1600x900

@domos Nekem is Celeron N3350 van és két magossága ellenére tök jó, mert ugye a vidkártyája egész jó. Igazából játékon kívül mindenre príma. Mondjuk az MS féle Tank force közepes grafikán tűrhetően megy.

Akkumulátoros üzemidőben mennyit dob az SSD? Jó persze 17 collnál gondolom ez nem túl nívós. Mondjuk nagyon jó a gép akksiról. Egyébként a gépben is elfér a vinyó a helyén. De nem kell.

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#39) Lalikiraly válasza pengwin (#37) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

A trim az az aktivációs eljárást jelenti cserélt hardver miatt?

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#40) t72killer válasza domos (#31) üzenetére


t72killer
titán

+1, kb Broadwell óta az intelnél egy picit se fejlődött a fogyasztás/teljesítmény arány. Azaz, ha bő 3 éve (!) az i7 5600u volt a max a témában, a mai csodák se fognak többet tudni. Tartósan biztos nem, hacsak nem kaptak egy masszív clevo hűtőtéglát, tdp-hackelő biossal, de ugye ebből mindkettő megöli a könnyő-lapos kivitelezést.

A témához: olyat még nem észleltem, hogy a frissítése ne respektálnák a csoportházirendet, de a forgalmi díjas beállításokkal szívtam, mint torkosborz. Kélhalálsorozatom is volt bagatel okok miatt, "természetesen" nagyfrissítéstől. A kommersz pro kiadás egy nagy káosz, ráadásul tolják a bloatware-t bele. A 1803-nak adok egy esélyt, ha nem, akkor ritkítva lesznek az otthoni windows eszközeink.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#41) mbalint987 válasza Lalikiraly (#39) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Nem, SSD-vel kapcsolatos fogalom. Bővebben: TRIM (SSD)

(#40) t72killer: Ezt a Pro-t lehet frissítem másik verzióra, úgy tudom, hogy a verziók újratelepítés nélkül cserélhetőek, szóval a jól bevált rendszer maradhat.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#42) t72killer válasza mbalint987 (#41) üzenetére


t72killer
titán

Passz, nem tudom hogy megy/mennyire megbízható az újratelepítés nélküli verzióupgrade...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#43) mbalint987 válasza t72killer (#42) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Jártam úgy, hogy kíváncsiságból a virtuális Windows 10 Pro gépemnek beadtam egy Enterprise KMS-es kulcsot. Az ijesztő az volt, hogy simán elfogadta, és onnantól kezdve a Windows tulajdonságainál Windows 10 Enterprise-t írt ki, és Enterprise-ként is viselkedett. :D

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#44) domos


domos
senior tag

Tegnap 5 gépet frissítettem 1803-ra, midegyiken hiba nélkül lefutott, és azóta sem tapasztaltam semmi stabilitási gondot. Ami zavar az a HomeGroup kivégzése, de hát ez van.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#45) t72killer válasza domos (#44) üzenetére


t72killer
titán

:R, én abban bízom, hogy az anniversary (1607) óta meglévő usb-kékhalál problémám megoldódik. (elképzelhető, h az előző nagyfrissítés is megoldotta volna, azt nem raktam fel)

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#46) Ringman


Ringman
nagyúr

az olyan faszságokat igazán elfelejthetné az ms, mint az egérbeállítások gyárira való visszaállítása (touchpadnál is! - pl inverz scrollozás), meg hogy direkt kiveszi a vezérlőpulton belüli beállításokat a keresőből, csak a hikomat verzió van benne, pl ez mire jó? arra hogy az egér további beállításaira kattints.

ezen kívül nincs vele napi szinten bajom, a kinézettel sem. az xp-t mindig klasszikus kinézettel használtam, a vista-féle giccsparádé kösz, de nem, a win7 ellenében is a win10-et választanám.

a win+kurzoros lehetőségek meg sokkal jobbak, mint a 7-esben.

nagy frissítésnél meg tavaly lerántotta a cad-licencelő szoftvert (codemeter), azon mondjuk felbasztam magam, mire rájöttem, hogy mi a hiba

(#47) pengwin válasza Lalikiraly (#39) üzenetére


pengwin
addikt

A TRIM az SSD-k egyik karbantartó funkciója, HDD-n nincs, ott kb. a töredezettségmentesítés felel meg neki (nagyon laikus közelítéssel).
Újraaktiválni nem kell, mert a hardver (alaplap, CPU, VGA, stb.) igazából nem változik, csak a háttértár.

(#38) Lalikiraly
Jó drágán mérik! :Y
Főleg, hogy emiatt nem vonhatnák meg a garanciát.
9 ezer forint ma már azt is jelentheti, hogy kétszer akkora SSD-t tudsz venni... pl. 32 ezerért már kapható 480GB-os, 5 év garanciás m.2 Intel, ez alatt pedig kb 5-7 ezer Forintonként feleződik a kapacitás.
Pontosan milyen laptop?

(#46) Ringman
Nekem pl. kifejezetten tetszene a MS új felületének dizájnja, az zavar, hogy nem igazították hozzá a rendszer egészét, már évek óta.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#48) Lalikiraly válasza pengwin (#47) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Köszönöm szépen a segítséget srácok.

A gép egy ASUS X751NA TY023T delikvens.
Elvileg kettő 2.5 ös hely van benne.

De arra a döntésre jutottam, hogy karácsonykor vagy veszek egy SSDs kicsit erősebb gépet, vagy egy gamer notit, mert belekóstolnék abba a világba. Persze a pénzt énsem szülöm.. De azért jó lenne.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#49) pengwin válasza Lalikiraly (#48) üzenetére


pengwin
addikt

Szerintem butaság még egy laptopot venni, ha már van egy laptopod amivel elégedett vagy és sokáig bírja az akksija, és emellett nem tudod eladni. Egyébként az az 1600*900-as kijelző nem is a világ vége.
Ha nem akarod folyamatosan vinni magaddal a játékgépet, akkor én megfontolnám egy asztali gép építését. Persze nem olyan hip mint a gémer noti, de sokkal olcsóbban kijöhetsz belőle és lényegesen időtállóbb lesz. ;)

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#50) Lalikiraly válasza pengwin (#49) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Amm sajnos asztali gépet, otthon nagyon nincs lehetőségem elhelyezni, ellenben meg nem is szeretnék már. Tegnap este több dolgot is beállítottam az új Win10 ben amitől jóval gyorsabb lett a gép. Így egész jó. Nem mellé hanem helyette lenne nyilván. Szóval meggondolom még, ha már így győzködtök azt az SSD re váltást.

Néztem is SSDt és kíváncsi vagyok mit gondoltok.
Ugye 128GB nekem aztán röhögve, úgyis az otthoni serveren van a cuccok java. Plusz van egy rack ben egy 1 terrás arhiváló vinyóm.

Nos a két SSD az egyik a
Kingston 400 as a másik meg WD Green.
Pát forint az eltérés köztük, azt mondják a WD Green ben nincs gyorsítótár, de a HDD től ígyis jóval gyorsabb.

Engem az érdeklen őszintén, hogy mit javít pl az akkumulátoros üzemidőn az SSD?

És még egy kérdés illetve észrevétel a részemről. Nagyon régóta notijaim vannak, voltak.
Az MSI vel fura tapasztalatom van. Ugyanis Gamer notiban sokan istenítik, de nekem az a tapasztalatom, hogy hűtésileg baromi rosszak voltak régebben az MSI gépek.

Ez előtt egy napig volt egy Lenovo notim, ami úgyszint 17 coll és AMD E2-9000 volt benne. De visszavittem mint a szélvész, mert a hűtőventije állandóan ki és bekapcsolt 5 másodpercenkétn kb 3 ra. Hát engem meg az idegbe kergetett. Ennek az Asusnak folyamatosan megy a ventije, igaz hogy hideget tol ki...

Ja és az 1600x900 nekem untig jó, se nem szerkesztek fotót se nem HD meg hardcore gamer nem vagyok.

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.