Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
doncortio
senior tag
hát egy celeron 420ast alulfeszelve alapórajelen hány fokon tartana?
10?
-
törölt tag
a legcsendesebb (átmeneti) megoldás amit láttam, gratula!
a pc-ben amiben egy ventilátor sem forog abban ku*va meleg van.
Sikerült ventilátoros megoldással (1 darab 12 cm-es venti tápban 500rpm) odáig eljutni hogy tisztán lehetett hallani a cpu fesz-szabályzójának sziszegését. a gép teljesen stabil volt!
A vízhűtés csak komolyabb teljesítményű pc-nél indokolt, amúgy ahhoz is kell egy pumpa meg minimum 1 venti az alaplapnak mert különben kampó.
-
Madárpók
aktív tag
válasz
tomolino169 #130 üzenetére
Az ioncserélt víz sajnos nem fog ioncserélt maradni ha beletöltöd a vízhűtésbe,egyébként én is a ház oldalára kivezetést vagy a passzív vízhűtést támogatom. Az első szériás zalman reserator-ok is hasonló elven működtek mint a te hűtésed, volt egy nagy víztartály, oldalt kicsit meg volt bordázva és az is főleg a nagy hőkapacitásra alapozott. Kisebb procikat elbírt, de nagyobb hőfejlődésnél csak nyelte a hőt amíg tudta, persze közben folyamatosan melegedett a proci.
-
tomolino169
csendes tag
válasz
Quan-Chi #129 üzenetére
igaz, igaz!
én arra gondoltam, lehet megveszem az ioncserélt viszet, az nem vezeti az áramot...
de mindenesetre alaposan megvizsgálom az első bekapcsolás elött.amúgy hamarosan kész lesz. sőt, a merevítés (tartó) már megvan. nagyon jól funkcionál.
ha lesz fényképezőm, megmutatom -
tomolino169
csendes tag
a viznek nagy a fajhője.. nagyon nagy, még a fémekénél is nagyobb, szóval rengeteg kilóJoule-t le tud fogni... főleg ha még áramlik is a helyére mindig hidegebb víz.
csak a kialakitást nehéz megcsinálni házilag...mint a motoroknál.. a régebbiek léghűtésesek, jó nagy blokkal, az újak feleakkora motorral vízhűtéssel jópár lóerővel komolyabbak
-
BoB
veterán
válasz
tomolino169 #124 üzenetére
Mi van olyankor hogy ha van egy hagyományos hűtőborda, korszerű, mondjuk hőelvezető csövekkel, csak a bordázatán nem levegőt hanem vizet áramoltatunk át?
-
tomolino169
csendes tag
Tévedsz!
terheltem, nonstop használom, bírja, nem forrósodik...
amúgy meg tanultam Hőtant... pontosan (Hőtan, áramlástan - főiskolai tantárgy)
kötekedni meg menj az iwiw üzifalra..."marhasag az egesz.Nem veletlen az hogy mindenki aki ert hozza kicsit is...."
baromság... vannak egy csomóan - mint te - akik semmi tapasztalat nélkül, semmi hozzáértéssel... csak hajhásszák a hozzászólásokat, és próbálnak okosnak tűnni, de még azt sem tudják mi a hőkapacitás, hőáramlás, hőáteresztési tényező...alap fizika az egész... bár az okos hozzászólók közt van jópár aki még csak a 7.-es fizikát próbálja bemagolni... és hogy okosabbnak tűnjön, leoltja mások munkáját, és magasztalja a bolti 10.000forintos préselt vaslemezkupac hűtőket... mert az a sztájl.
btw :
"hoelvezetes es a holeado felulet novekedeset szorgalmazza"
a hőelvezetést növelni? okostojás.... erre no comment...tanulj kicsit mielött más topic-okon is igy beégeted magad :
http://www.airsolar.ingyenweb.hu/keret.cgi?/hosugarzas.htmlMásoknak :
készül bele a vízhűtés... hideg-meleg áramlás fogja keringetni. + 1-1 csatlakozóval abővítés végett. (vinyókhoz pl.) -
sagit
veterán
Baszod olvastad a cikket? AthlonII-nél szépen le van írva hogy melegedett, de lelőttük a prime-ot mert nincs le terhelve ennyire soha plusza hűtő sincs kész (ez is be van írva a cikkbe). Hogy ha nincs leterhelve minek ilyen proci? Rém egyszerü, hogy a win7 gördülékenyen fusson, és ne pöszmötöljön sokat és pont. Az is le van írva hogy amikor megy a torrent meg a net beáll egy hőfokra, nyílván gém alatt melegedne tovább (de ahogy ez is le van írva) nem arra van hsználva ez a gép.
A napi bölcsességet/idézetet meg köszi
-
spdrfx
tag
melyik resze hulyeseg? sikeresen kigooglezted az aluminium olvadaspontjat gratula.. tizedet miert nem irtad ki ha mar ennyire okos vagy?
btw nemhiszem el hogy ha terheled a procit akkor ez a rendszer egy oranal tovabb kepes mukodni. Ha meg nem terheled akkor minek bele ekkora proci?
Ennyi erovel en meg megirom hogy hogyan kell villamharitobol lasszot csinalni, az kb egy szinten lenne ezzel az otlettel (bocs aki csinalta a "bordat" de marhasag az egesz. Nem veletlen az hogy mindenki aki ert hozza kicsit is a hoelvezetes es a holeado felulet novekedeset szorgalmazza) -
orbano
félisten
válasz
molnarpeter #112 üzenetére
én felxszel tuti nekiesnék kicsit kicakkozni a széleit. nem túl mélyen, csak éppen, hogy megháromszorozzam a felületét minimális tömegveszteség mellett.
-
sagit
veterán
Nem tilos de ha elolvastad a cikket mertem feltételezni hogy meg is értetted, különösen értem ezt a konklúzió utolsó pár sorára! Aki értetlen azzal nem lehet mit kezdeni... De hogy még fel is háborodsz és leb@szol olyat aki megértette az szerintem elég nagy parasztság
főleg úgy hogy ezek szerint még a hsz-eket is lusta voltál elolvasni
és így csak az idődet pazaroltad! (és azt teszem most én is van egy olyan érzésem,mert a válaszodból ez fog látszani)
Igazából a cikkhez sem tudtál érdemben hozzászólni, mert tuti nem fog leolvadni
és napi szinten működik szóval nem értem a "jó-tanácsaidat"
-
Quan-Chi
őstag
spdrfx és molnarpéter , ha lusták vagytok elolvasni a HSZ-eket akkor ne is írjatok !
-
spdrfx
tag
Ha tovabb hagyod leolvad rola az az alutomb. nem tudja leadni a hot, kicsi a felulet. Rovidtavon mukodhet, de az alapelve marhasag. Minel nagyobb a felulet annal gyorsabban tavozik a ho, es minel nagyobb ket test hokulombsege (itt borda es levego) annal gyorsabban kozelit egymashoz. Ezert kell a venti hogy a meleg levegot kifujja. Annak a nagy alutombnek nagy a hokapacitasa, sok hot kepes elvonni a procitol, viszont ha nem tudja leadni a kis felulete miatt akkor baj lesz. Ha jot akarsz ne hasznald.
-
molnarpeter
nagyúr
Azért ha a tömb vízszintesen van, a végét jó lenne alátámasztani... Ha függőlegesen van, akk vmi fakocka, vagy ilyesmi az alaplap alá.
A tömböt pedig jó lenne bevagdosni, mint 1 borda. -
Acta@
csendes tag
Nekem a tápom csapágyas gyári ventije helyére került egy swif21201. Azóta még nem hallottam a tápomat
Halk. És a légszállítása is rendben van.
2 kiló alunak nagy lehet a hőkapacitása, viszont ilyen kis felületen nehezen távozik el a hő. Furcsállom hogy 10 perc alatt beállt a hőmérséklet. Egy ekkora tömbnél, ha lassan is, de még emekednie kell a hőmérsékletnek szerintem. A helyetekben pár órás tesztre belőném a "kicsikét" mielőtt rábízom a procimat.
-
Quan-Chi
őstag
válasz
Namelesske #108 üzenetére
csatlakozom az előttem szóló kolegához , a pro/kontra részt már 100x átnyálaztuk előtted !
a teszt jó, szemléltetés jelleggel készült semmi egyéb másból !
-
sagit
veterán
válasz
Namelesske #108 üzenetére
igen írta
de a hozzászólásodból 2 dolog látszik
1: a cikket nem olvastad végig, ajánlom a konklúzió uccsó pár sorát
2: a hsz-eket is lusta voltál végigolvasni, és feleslegesen pazaroltad az idődet -
Namelesske
addikt
biztos írta már előttem valaki, de elve szar az egész megközelítés.
Rá tehetnél egy 50 kilós tömböt is ugyan ez lenne az eredmény.
Itt a hűtő felület számít, nem a fém mennyisége. Abból a 2 kilóból lehetne hűteni 10 gépet is ha sok ezer apró lemezkére bontanánk
Ha nem így van akkor fixme
-
tomolino169
csendes tag
válasz
Artur_Dent #104 üzenetére
szia!
köszönöm az ötletet, pontosan ezt fogom csinálni.
és precíz vagyok, tehát menettel oldom meg.
de lehet hogy az alu-elemeket lézerrel kivágatom olyan puzzle-szerű összetologatósra, utána az alu összetapad, ha nullás az illesztés -
Quan-Chi
őstag
megoldanám a helyedbe hogy az alutömb vékonyabb legyen és nagyobb felületű , tető nélküli házban pedig akár serpenyő is ráhelyezhető az alulapra így rezsóként is funkcionálna
-
Artur_Dent
csendes tag
Hello!
Dicséretes az ötlet.
Én az alábbihoz szólnék hozzá:
"Nem sűrűn lát az ember passzív gépet, ebben azonban már csak a vinyók hangját hallani. Azon is gondolkodik tomolino169 hogy mi lenne a megoldás de már így is szinte hangtalan"- a notebook HDD nem (szerintem) jó megoldás, mert lassabb a 3,5-ös társainál, nem beszélve arról, hogy akkor kellene venni egy v. két újat
- az SSD lenne a legjobb, de még drága (szerintem).Amit én csináltam (a passzív vízhűtés mellé) az az, hogy a HDD-t körbevettem 1cm vastag alumíniumlemezzel, csak a csatlakozásánál van egy kis hely, hogy a kábelek be tudjanak menni. Lemezhez szerintem hozzájutsz
, méretre le tudod vágni, összefogatásra (tapasztalat) tudom ajánlani (ha precíz vagy) akkor a menetfúrásos-összecsavarásos módszert, de ha nem szeretnél annyit vesződni, akkor a kétoldalas ragasztót (szintén tapasztalat, nekem is 2 HDD-m van, egyik "tokja" csavaros, a másik ragasztós megoldással van összerakva) ajánlanám.
A tokba rakás után nem fogod hallani a vinyó alaphangját, csak azt, ha a vinyó dolgozik, de nyilván sokkal halkabb.
Feleségem csinálta régebben rendszeresen, hogy leült a géphez és "bekapcsolta" - tehát nyilván kikapcsolta, mert semmit nem hallott!!!A melegedés sem gond, mert a "tok"-nak nyilván szorosnak kell lenni, hogy a HDD hozzáérjen és le tudja adni a hőt, ezért (tapasztalat, mérem több éve) a melegebb HDD hőmérséklete nyáron, a legnagyobb hőségben is csak 40 fok volt (azért ilyen magas, mert felette a ODD, alatta gy mobilrack keret, így nem nagyon éramlik ugye a levegő). A másik, amelyik a gép aljában áll kis gumilábakon, annak a max hőfoka 33 fok volt.
Így hirtelen ennyi, remélem tudtam adni valamilyen ötletet.
-
varga911
senior tag
5400-as SATA laptop HDD-ket vegyen, azok kussolnak. Passzív víz mellett nekem is az volt.
-
válasz
Silentfrog #101 üzenetére
Azt hiszem, most már leesett...
Új hozzászólás Aktív témák
- The Crew sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest