Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát, a wikipedias rész lényegében engem ugyanannyira támaszt alá, mint téged.
Mindenesetre windows alatt a free tényleg mást jelent.
Talán (a cikkedből említve) Eric S. Raymond és Bruce Perens nem ok nélkül módosították openre, ha elolvasod azt a részt.#70: az OSX-szel van tapasztalatom. Véleményem szerint a win7 mára lelépte (ezzel sok régi osx motoros egyetért), és még csak nem is ingyenes.
-
free = ingyenes, non-free az fizetős. Szerintem. open vagy non-open.
Bár lehet, hogy linux alatt teljesen mások a nevek, mert magam csak ál-linuxos vagyok, de ez meglepne.Magam egyébként pont abba a kategóriába tartozom, amit az író említ. Kényelmes, gyorsan használható Linuxot keresek már évek óta. Főleg a Vistanál sokalltam be, több disztrót is kipróbáltam, de nem nagyon fogott megy egyik sem.
Aztán jött a Win7, ami azért -valljuk be- igen jól sikerült, és felhagytam a kereséssel.
Most vettem egy notebookot, ami kizárólag netezésre lesz használva, így újra előkerült a kérdés. -
Első körben huss letöltöttem a frissítéseket, és rögtön láthattam is, hogy bizony ott figyelnek azok a csúnya-gonosz non-free szoftverek, amik az alap Ubuntu/Debian/Fedora rendszerekben nem kaptak helyet, mint pl a Flash player (pfejj, köp).
Linuxra a flash player nem ingyenes? Vagy csak nem nyílt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7 14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi