Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz Frawly #228 üzenetére

Ha esetleg nem rendel hozzá automatikusan meghajtóbetűjelet, az a lemezkezelőben könnyen és egyszerűen megoldható utólag pár kattintással és nem kell hozzá FSTAB szerkesztése egy egyéb. De normál esetben szokott, szóval nem nagyon kell vele foglalkozni. Annyi meghajtót és kötetet normál felhasználás mellett pedig eleve nem használ egy user, hogy elfogyjanak az ABC betűi. De ennyi erővel lehet szükség esetén mappába is csatlakoztatni.

A telepítés során előforduló anomáliák pedig megint más eset. Normál esetben eleve nem állítja be a rendszer a másodlagos háttértárat speciális tárolókötetnek. Oda rendszerint felhasználói beavatkozás is kell, amit egyesek elfelejtenek és jellemzően mindig utólag derülnek ki a részletek, hogy ténylegesen mit is csinált az illető. Amúgy meg a telepítőben a DiskPart törlése rendszerint meg szokta oldani a célmeghajtónál a nem lehet rá telepíteni általános problémákat. De, ha spéci eset kell, akkor a kezdő topikban korábban volt egy érdekes eset, amikor a Linux telepítője egyáltalán nem látta a háttértárat, mert nem kezelte a BIOS-ban beállított hardveres RAID módot, ellenben a Windows igen... Szóval csak ezért át kellett állítani AHCI-re, máskülönben egyáltalán nem lehetett a Linuxot azon a gépen arra a meghajtóra telepíteni. De nemrég ebben a topikban szintjén gondja akadt valakinek a telepítésnél, illetve már a telepítő bebootolásával is, aminél nem derült ki, hogy egyáltalán megoldódott-e. Továbbá, ha már USB3 EHCI, akkor pont nemrég volt aszem a kezdő topikban egy olyan eset is, ahol talán az Ubuntut, vagy valamelyik hasonló rendszert nem lehetett az adott gépen USB 3.0 porthoz csatlakoztatott pendrive-ról telepíteni, holott elvileg natívan támogatja. Szóval, ha az kell, akkor lehet pro / kontra dolgokat találni minden OS telepítésénél.

(#227) ubyegon2:
    Ha az 1 TB-os HDD-nél pl. Ext4 fájlrendszerre célzol, akkor azt nemhogy a Windows, de pl. a macOS sem kezeli natívan... Viszont mindkettőre vannak külső programok, amelyekkel simán megoldható az olvasásra és az írása, valamint az Ext4 kötet automatikus csatolását is nyilván be lehet állítani.

• ubyegon2

félisten

válasz Frawly #228 üzenetére

Ahogy olvasom ezt a történetet, felrémlik jó pár Wines horror nekem is a múltból...... :((

Komolyan mondom, pár napos nulla Linux tudással a karakteres Debian telepítő simán kiírta nekem, hogy nem ismeri fel a hálókártyámat, így ugyan nem volt egyszerű dolgom, de pontosan tudtam, miért nem tudom telepíteni, sikerült is kis utánolvasással megoldani. Pedig a Debian 5 éve nem volt még túl felhasználó-barát.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés