- Hogyan válassz biztonságos és megbízható szoftverlicencet?
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
hallador #530 üzenetére
Szerintem átlag felhasználót nem nagyon érdekli, hogy egy OS ingyen van. Nem szokta őket zavarni, hogy a Windows fizetős, mert vagy warezben használják, vagy OEM-et használnak, ami a géppel jött (ilyenkor azt hiszik, hogy az Win ingyen volt, pedig nem). Az átlag felhasználóknak csak egy nagyon kicsi hányada vesz Windowst külön. A MacOS is látszólag ingyen van, pedig nincs, mert a hardver árával kifizeted, csak külön nem számlázzák ki, külön meg nem lehet kapni.
Az ingyenesség sokkal inkább a cégeknek fontos, mert ők nem warezelhetnek, és általában sok gépet használnak, így ott tényleg nagy megtakarítás lehet (ami viszont szakemberre, supportra el is szokott menni).
Oda akarok kilyukadni, hogy a Linux ingyenes, de messze nem ez a legnagyobb előnye.
-
válasz
hallador #530 üzenetére
Én ezt úgy szoktam mondani, hogy mindegy, mihez nem ért.
A Linuxot meg sokkal kevésbé tudja elrontani, mint a windózt.
A laikusabb felhasználók meg nem azon fognak nyafogni, hogy milyen a Start menü, vagy milyen médialejátszó van vagy nincs. Ha van valami, amivel elboldogul, akkor az csak működjön.Szoktam röhögni, amikor a kollegák azon hisztiznek, hogy milyen céges laptopot kapnak cserekor. Kb, mintha egy profi bérgyilkos azon duzzogna, hogy ő méreggel nem tud ölni, csak mesterövészpuskával.
Így ~30 év számítógéphasználat után nekem meg már olyan mindegy... Amit elé raknak, bár lehet nem feltétlen tetszik, de megoldom a feladatot, pá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Philips LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest