Hirdetés

2022. május 19., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Steve_Brown


Steve_Brown
aktív tag

2GB VRAM minek kell chrome alatt?

AMD Instinct Mi8 enthusiastic

(#2) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Egy HP 250 G6-om van, azért én szitkozódtam mikor szét kellett szednem HDD-ről SSD-re cserénél, illetve memória bővítésnél... Egyszerre történt, de kétszer is elakartam harapni a fogsorom.... :) Na nem azért, mert béna lettem volna, hanem mert többször is úgy roppant ez a remek minőségű műanyag borítás, hogy azt hittem most roppantottam ketté... :) Ebben is 1 db 4 GB-os modul volt, csak DDR4 2400 MHz - asszem -... Kapott egy hasonló órajelű Crucial-t - megintcsak asszem -... Meg a pörgettyűs vinyót azonnal cseréltem egy 500-as 2.5-es SSD-re... :) Habár itt vettem észre, hogy elfogad M2-eset is, de most meg már nincs idegrendszerem újra szétszedni... :) Mondjuk ebbe i3-7020U szolgál, meg egy Intel HD 620, viszont Windows 11-el, meg előtte Windows 10-el határozottan jobban esik használni a plusz RAM-al meg az SSD-vel... :)

/ Fujitsu Esprimo P710 PC | HP 250 G6 | Xbox Series S | iPhone 11 64GB | iPad 2018 32GB \

(#3) Lalikiraly válasza Steve_Brown (#1) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Sokszor megeszi, nem tudom miért. Lehet még ez is egy Win11 bug...

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#4) szabonagyur válasza Lalikiraly (#3) üzenetére


szabonagyur
félisten

Ott akkor valami nem okés ha 2GB VRAM kell. :N

(#5) Steve_Brown válasza Lalikiraly (#3) üzenetére


Steve_Brown
aktív tag

De a VRAM-ot? Desktopon vagy akár egy fullhd youtube videóval is megvan 256 megabyte alatt egy Windows.

1Gb VRAM-mal már komoly játékok futtathatóak.

AMD Instinct Mi8 enthusiastic

(#6) KISDUCK


KISDUCK
őstag

Ha már blogolsz akkor azért néhány dolgot illene pontosan említeni mint pl.:
-Athlon cpu, helyett írhatsz nyugodtan Athlon apu-t, de mivel sok helyen ez hibásan van említve ez nem igazán nagy probléma.
-Integrát Ati videókártya, ilyen már nincs. Az ati már nem létezik, az amd és radeon márkanév alatt fut, továbba apu-ba(cpu-ba) integrált grafikus processzorról beszelünk (igp) nem kártyáról.
-128 bit sávszélesség szintén helytelen megfogalmazás. A 128bit az a busz szélessége, a memoriasávszélesség azt adja meg hogy egységnyi idő alatt mennyi adatot tud átengedni mint pl.: 448000 MB/s.

(#7) UnA válasza KISDUCK (#6) üzenetére


UnA
Korrektor

A blog szabad műfaj, és nem doktori disszertáció - csak lazán ;)

(#8) KISDUCK válasza UnA (#7) üzenetére


KISDUCK
őstag

Hát nem fogalmaztam pontosan, de akkor most megpróbálom korrigálni. Ha jól vettem észre Lalikirály hobbyból tech blogot indított, ennek örülök is, de azért pár apróságra véleményem szerint érdemes figyelni, mivel általában az ilyen törekvéseknek a célja hogy a szerző munkáját minél többen lássák. Plusz úgy érzem hogy próbál azért kicsit komolyabban foglalkozni a témával, legalábbis erre következtetek néhány megtekintett videója után.
Szóval az ilyen apróságokra szerintem érdemes lenne a szerzőnek figyelnie, mert ha már információt terjeszt valaki akkor törekedjen arra hogy pontos információkat terjeszt.

(#9) UnA válasza KISDUCK (#8) üzenetére


UnA
Korrektor

Akkor rendben, így már értem :)

(#10) Steve_Brown válasza KISDUCK (#8) üzenetére


Steve_Brown
aktív tag

Egyetértek, egy kicsit sok a pontatlanság/téves állítás.

AMD Instinct Mi8 enthusiastic

(#11) Lalikiraly válasza KISDUCK (#8) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

És igazad is van!

Nagyon szépen köszönöm az észrevételt. És igen a videókban de a címlapos írásokban is próbálok egyre komolyabban figyelni. Köszönöm a leteremtést, mely teljesen jogos!!!!

:R :R :R

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#12) JHC válasza Steve_Brown (#1) üzenetére


JHC
tag

Én próbáltam magamat átállítani Chrome-ra, mert gyorsabbnak tűnt mint a Firefox, aztán hosszú oldalak görgetésénél, legyen mondjuk FB az oldal, nagyon sok lapnyi görgetésnél egyre csak telik a VRAM, de amíg van szabad hely addig nagyon szépen simán megy a görgetés, de amint betelik, onnantól jön nagyon keményen a laggolás. Nem tudom már javították-e a hibát mert nem mindenkinél jön ez elő. Akkor még RX470 volt a gépemben, lehetett driver bug is. Azért próbálkoztam a Chrome-mal, mert a róka azt csinálta, hogy FB-on ha sokat lapoztam lefelé akkor többé nem lehetett videót nézni, mert eleinte csak fekete kép volt, de hang legalább ment, majd később az sem, és csak a böngésző újraindítása segített. Chrome-mal többet kellett azért görgetni, hogy ugyanez előjöjjön. Találtam erre gyógyírt, mégpedig, hogy ki kell kapcsolni a hardveres gyorsítást, a böngészőben. Ez a Chrome-ot eléggé megviselte sebességben, a rókánál gyakorlatilag nem lehetett észre venni sebességbeli különbséget, kevesebb memóriát evett utána, és a videó lejátszási probléma is megszűnt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.