Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Hát látod ennek van realitása.
Korábban wqhd monitort akartam venni, de csak nem akart 120e alá menni. Amikor 145ért tudtam venni egy 4k ips-t, nem volt kérdés.
Pedig ha wqhd-m lett volna, onnan mindkét irányba (felbontás vahy sebesség) nyitott lett volna az előrelépés.
De most csak komoly kompromisszum árán lehetne 144es monitorom...[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz SchumiBácsi #36 üzenetére
Én nem tudom, hogy ez honnan jön, de nagyon sokan az 1440p-t tévesen 2K-nak írják. A szövegkörnyezetből kiderült, igazából mire gondolsz.
Ezt szerettem volna javítani.[ Szerkesztve ]
-
Fecko_78
tag
Esetleg foglalkozhatnának az AHVA vagy IPS panelek válaszidejének a csökkentésével.
-
őstag
-
BiP
nagyúr
válasz SchumiBácsi #34 üzenetére
2K =/= 1440p v. WQHD
-
őstag
válasz nalaca000 #30 üzenetére
Akár filmek miatt is, de erre a 120Hz is elég, csak a 6os helyére 5ös kerül. A 120Hz a továbbiakban alkalmas valamennyi 30/60fpsel rögzített "különleges" videók előzetes frekvencia átváltás nélküli nézésére is
Játékoknak a határ meg a csillagos ég. 144Hz a "standard" de régóta vannak 165/180Hz-es kijelzők és sztem 200Hz is van már.
Részemről a 60Hz-re soha nem váltanék vissza még desktopon se. Sose felejtem el amikor bekrepált a kis 17" 85Hz-es CRT monitorom, és egy 22" 60Hz TFT panel váltotta. Néhány játékóra után kivettem a szinkront és inkább néztem töredezett de érzésre gyorsabb/folytonosabb 200-300fps képet éveken át. Ma 27"-on 120Hz a desktopon, 160Hz játékban igencsak magasra teszi a lécet, csodasync mellett még a 100Hz is adja ha leesik a sebesség.
Részemről akár egy ugyanilyen képességekkel megáldott 2K IPS monitor is jöhetne, csak nagyobb méretben, hogy a jelenlegi 80cm körüli nézési távolság látható méretvesztés nélkül megnövekedjen 120centire.
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
törölt tag
Ez már döfi, de nehezen hiszem el hogy a panel+elektronika rángatózás nélkül le tudja követni a mozgást ilyen méretekkel.
Érdekes lesz a kérdés ha már a monitor lesz a szűk keresztmetszet, kell egy kis kakaó amíg a hardver a 4K-s képet 6,9 ms alatt lerendereli. Próbáltam buta játékot 4K->FHD-ban megjelenítve, élvezhetetlenül hosszú volt a lag, hiába volt meg a 200 Frame/sec.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
(#22) Ijk: "azaz pontosan feleződne a felbontás, így nem lenne interpoláció miattki képminőségvesztés, és ott menne a 144Hz freesync-el."
A felbontás a negyede lenne (dimenzióként fele), viszont én azt tapasztaltam, hogy bármi, ami eltér a natívtól (akár "fele"), rondább. Filmen nem nagyon lehet észrevenni, játékban azért látható, és zavaró szerintem, desktop (net, office) meg szörnyű.
Persze monitorfüggő is (milyen interpolálást használ), a szörnyűség mértéke.
Állítólag az LG-nek egész elfogadható a desktop módja.(#23) -Skylake- : Mint a messiast, ugy varom a 144es 4K paneleket. Sajnos nem kell a nagy felbontas, igy a wqhd kiesett, de az biztos hogy amint venni lehet, nyitasra a boltba leszek.
Nem úgy akartad írni, hogy "sajnos nekem kell a nagy felbontás"? úgy jönne ki az értelme.
Amúgy én is így vagyok, 4k-ról nem akarok visszalépni, pedig nagyon érdekel a 144Hz, bár élőben még nem tapasztaltam.
Főleg, ha valóban SSD-váltáshoz hasonlítható a különbség.(#27) Aprósólyom:"hiszen a 4K kijelzőket tökéletesen használhatod 1080p-ben is."
Khm. Maradjunk egyszerűen a használhatod kifejezésnél. Megy, de messze nem tökéletes, így használva rosszabb, mint a natív fullHD-s monitor."játékhoz pedig nagy lenne egy 1440p vagy 4K. A 1444p monitorok elérhetőek,
viszont nem akarok olyan erős hardvert magamnak mert felesleges, 720p pedig túl kicsi felbontás már ha pont 1/2 felbontáson akarnék játszani."
mármint 1/4
De ha szerinted nem okoz minőségromlást a natívtól való eltérés, vagy tudsz vele élni, és fullHD-n szeretnél játszani, akkor nyugodtan vegyél 1440p-s monitort. Azon ugyanúgy homályos lesz a fullhd, mintha 4K-n néznéd, ezért felesleges erre várnod. Az erős hardver pedig a legtöbb játékban csupán erős videokártyát igényel. Az meg egy ilyen monitornál (1440p, 144Hz) még mindig olcsóbb.
Én azt tapasztaltam, (4k-n), hogy ha eltérsz a natívtól, akkor nem segít semmit, hogy épp a "fele" a fullHD. Egyet vettem észre: Minél nagyobb a felbontás, annál elfogadhatóbb a képminőség. Tehát az 1440p jobban néz ki, mint az 1080p, feleződés ide vagy oda.(#30) nalaca000: filmek miatt a 120Hz lenne jobb.
120=5*24, és közben 120=4*30. Mindkét formátumhoz passzol.[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Na, nekem az utolsó előtti bekezdés szól. 34~35" UW 1440p. Csak már tegnapra kéne (és most tényleg).
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Pipó
őstag
Volt 30-as 2560*1600-as monitorom, autóversenyre ideális volt, de fps-re nem láttam át. Most 27-es van 1920*1200, de ez még lehetne 28-as is, az is jó lenne. Ha 16:10-ről 16:9-re kell majd váltanom (sajna a gyártók miatt szükségszerű lesz), abból talán ismét bevállalnék egy 30-ast, de felette semmiképp. Ilyen panel viszont nincs (28" 16:10 2560*1600, vagy 30" 16:9 2560*1440 VA ) Nem is értem miért.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Aprósólyom
addikt
4K 144Hz nem a 4K-s 144Hz játékhoz kell, hanem:
1. Desktop módban nagy (4K) felbontásod legyen
2. Játékhoz tudjál 144Hz-en játszani, hiszen a 4K kijelzőket tökéletesen használhatod 1080p-ben is.
3. Mindehhez ne kelljen 2 kijelző.
Én pont ebbe a vásárlói kategóriába tartozom. A meglévő 24" 1080p 144Hz monitorom felbontását a mindennapokhoz picinek tartom, játékhoz pedig nagy lenne egy 1440p vagy 4K. A 1444p monitorok elérhetőek,
viszont nem akarok olyan erős hardvert magamnak mert felesleges, 720p pedig túl kicsi felbontás már ha pont 1/2 felbontáson akarnék játszani. Haosnló felbontáshoz egy natív HD kijelző kellene, viszont az a dekstophoz meg kicsi. Ugyanitt ajánlatokat várok egy LG 24GM77 monitorra, melyet cserélek KP-re vagy a hírben meglévő új monitorok egyikére.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Crytek
nagyúr
válasz -Skylake- #23 üzenetére
"mint hdd-s geprol ssd gepre atulni."
Tehát akkor a rendszer indulási sebesség kivételével semmit nem érzékelek feeling lenne ott is....na akkor nekem valóban nem kell 60hznél nagyobb monitor.... Mondjuk én amúgy is 30-50 között csapatom amivel tudom mert mindent felpöccintek kokimaxra.
Next PC Upgrade: 2022
-
-Skylake-
addikt
Nagyon ovatos legyel ha egyszer valaki felajanlja, hogy ulj le egy 144es panel ele. Jatszani nem is kell, csak nyiss egy bongeszot es gorgess benne egyet lefele. Az eletbe tobbet nem akarsz majd leulni 60hz ele. Kb olyan kulonbsegnek tudom jellemezni, mint hdd-s geprol ssd gepre atulni. Konkretan egy mas univerzum. Nekem ugyan ez a bajom, haver vett 144es wqhd LG-t, egyutt raktuk ossze. Azota rosszul vagyok a sajat gepemtol, pedig en nem is jatszok.
Mint a messiast, ugy varom a 144es 4K paneleket. Sajnos nem kell a nagy felbontas, igy a wqhd kiesett, de az biztos hogy amint venni lehet, nyitasra a boltba leszek.[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Ijk
nagyúr
30"-os 5k kijelző kellene.
5k 72Hz irodai munkára, fénykép szerkesztéshez. Játékra meg áttenni 1440p-be, azaz pontosan feleződne a felbontás, így nem lenne interpoláció miattki képminőségvesztés, és ott menne a 144Hz freesync-el.
Na ilyen monitorra beneveznék szívesen. Hát ha még OLED lenne./人◕ ‿‿ ◕人\
-
prolad
addikt
Mivel viszek át 4k 144hzen? 1.4-es display port?
-
Fred23
nagyúr
Sosem értettem a 144-es monitorok terjeszkedését, vagyis azt, miért pont a 144 Hz a preferált. Valaki elárulná esetleg az okát? Számomra a 120 és a 240 Hz sokkal logikusabbnak tűnik így első blikkre.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Németh Péter #4 üzenetére
Én is örülök, hogy van fejlődés, csak ezt egy kicsit még korainak vélem. Persze attól még tök jó, hogy lesz, meg gondolom, lesz olyan aki ki is tudja majd használni.
Egyetértek snecy20 kollégával, minimum még 2 vga generáció kell hozzá.
Szerk: Lacok: ez így van!
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Tigerclaw
nagyúr
Nekünk jól jönne, de a GPU gyártók ellenérdekeltek abban, hogy gyorsabban vagy nagyobb lépésekkel haladjanak. Ez akkor következhet be, ha az egyik gyártó kénytelen előre menekülni egy esetleges piacvesztés elkerülése miatt.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez viszonyítás kérdése. Sokan nem játszanak olyan játékokkal, ahol problémát okozna ez. Anno mielőtt nálam a helyére került a 4k-s TV, pár percet volt PC-n és abszolút nem láttam jelét annak, hogy lagolna, vagy késne a reakcióidőben. Persze abban az üzemmódban, amit a konzolokhoz is terveztek... ahol ugyanaz az igény a késleltetéssel szemben, mint a PC-knél. Van akinek ugye már az IPS vagy VA monitorok sem felelnek meg, mert nekik fontosabb az 1ms vagy a 144Hz, mint a képminőség. (a többségnek nincs ilyen igénye, már csak azért sem mert úgysem bírná a gépe kihajtani)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
A monitoroknál láthatóan ésszerűbben, lassabban vezetik be az új technológiákat, a TV-kkel vagy pl. a mobiltelefonokkal ellentétben. Nincs semmilyen eszetlen rohanás, nem lövik el az összes puskaport pár év alatt.
Sőt talán túlságosan visszafogják a tempót, amivel nem biztos hogy jól járnak. A játékkonzolok miatt a TV gyártók kénytelenek alacsony késleltetésű üzemódot is berakni a készülékbe, amitől "ideálisak" lesznek monitornak is (legalábbis az átlagember számára) Tudják a 4k-t 60Hz-el, ami a jelenlegi átlagos videokártyákat tekintve bőven elég, van HDMI 2.0, a panel hasonlóan IPS vagy VA és sokkal olcsóbbak hasonló méretben.
Nem csodálkoznék ha sokan 4k-s TV-t használnának a közeljövőben monitornak 40-43 inches méretben.
-
Crytek
nagyúr
válasz Németh Péter #9 üzenetére
Sosem volt 60hznél nagyobb monitorom és érdekes eddig mindennel tudtam játszani...Nem multizok így ha örökre csak 60 hz-es monitorok lennének engem az sem érdekelne....
4K G-Sync IPS-t várok 150k alá már régóta Szerintem még várnom kell egy jó pár 10 évigNext PC Upgrade: 2022
-
őstag
-
voodoo98
addikt
Pont 28-29-30"-es kéne ebből! 32"-nél nem tudom mennyi lehet a PPI (ki lehet számolni könnyen ). 28-as 4k-t próbáltam már, az nagyon éles!
(#4) Németh Péter
Sajnos nekem is ez a problémám! Legalább 2 gen kell még, hogy ki tudjuk "hajtani" a 4k-t legalább 100-120 fps-sel.[ Szerkesztve ]
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
őstag
Na ez az. Nekem 1440p van pont ezért. És a 1080Ti ezt sem tudja kihajtani. Olyan 100-120FPS van Battlefield 1-ben, néha nagy ritkán eléri a 144-et is akár, de van amikor 80-ra is beesik. Még kell szerintem vagy két generáció, hogy stabil 144FPS legyen. Nekem fontosabb a magas FPS, mint a felbontás, szóval én biztos nem váltok egy darabik. Persze azért örülök, hogy van fejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Végre. Tök szeretnék egy 144-es monitort, de a 4K-ból már nem vagyok hajlandó lejjebb adni.
Kár, hogy még így is 1 év. -
tibaimp
nagyúr
Csak még azt a hardvert nem találták fel, ami ezt ki is hajtja.....így van értelme....
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Reggie0
félisten
Egy 4K 55" nem hajlitottat el birnek fogadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest