Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
biroj
csendes tag
Helló!
Volt egy ezcast stickem. Tette a dolgát évről évre. De egyszer csak azt tapasztaltam hogy a stick a webről származó videók streamelését nem csinálja. (Csak azokat a videókat tudom lejátszani ami le van töltve a telefonomra). Androidos telefonokról van szó (két telefonon próbáltam). Azt hittem a stickkel van baj mert túl régi. Vettem egy újat (SSID: Ezcast-95141130), de ugyanazat csinálja... Átkapcsolom a wi-fit Ezcastra és elindítom az ezcast alkalmazást. Itt kiválasztom a WEB menüt, és beírok egy tetszőleges webcímet, majd innen akarok lejátszani bármilyen videót a TV-n De nem tudok. MIÉRT? Ötlet?
Ez az új:
Measy a2w II EzCast TV Stick
Joe
-
gecsoz
aktív tag
Kövezzetek meg, de semmi értelmét nem látom ezeknek a kütyüknek..
Ha valaki "okostévére" vágyik vegyen olyat, bár annak sem látom sok értelmét.
Ha meg valami komoly játékot akarsz játszani a tv-n, vagy dolgozni a nagy képernyőn, akkor arra egy HTPC az igazi..
De mellesleg a kábeles és műholdas szolgáltatók beltéri egységeiből a jobbak az összes funkciót tudják, amit ez a kütyü..
Szóval oké, hogy olcsó, de akkor sem látom ezeknek semmi értelmét.
Mondjuk eleve azt sem értem miért jó a telefonomról tartalmat lejátszani a tv -n... ez tényleg csak annak jó, akik totális telefonbumbi.. és wc-n ülve is youtube videókat néz, meg facebook -ol...
-
azbest
félisten
Jól vettem ki, hogy kb azt tudja, mint az ezcast ota, csak ennek lan kapcsolata is van, ami nem hátrány sok wifivel terhelt társasházaknál.
-
carl18
addikt
Megéri.. :
-
törölt tag
válasz
Den Hadnagy #22 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom nincs velük, mert számomra komolytalanok. Az EZCast -ban levő RTL8188 -as Wifi modul átviteli képességeit viszont volt alkalmam kiismerni többek között a Rikomagic MK802IV korai verziójában. Míly fura, hogy 5 hónap után átálltak a Broadcomm alapú modulokra. Azóta is az ajánlott kategóriájú TV okosítókat kivétel nélkül ilyen modulokkal szerelik. 35 Dollárért már van MK808B Plus, amiben 4x2GHz -es, Amlogic S805 SOC van, 1GB RAM -mal és AP6230 -as Wifivel. H265 HW -es dekódolást tud. Teljes értékű Android rendszer (Play áruház is), de van rá OpenElec, ami Kodit futtat. Itt a topikja. Nézz bele és döntsd el magad, hogy mire képes egy EZCast -hoz képest! Persze, ez csak a belépő kategória. Én most egy ilyen M8 -as Android Boxot használok (ezt a hsz. -t is ezen írom), a következő pedig, amit kinéztem magamnak, az a Geekbuying új, saját márkás kütyüje, a Geekbox. Szóval, 10 Dollárért valóban jó ez a Cast -kütyü, de nekem komoly visszalépés lenne.
-
Hieronymus
veterán
válasz
#79335424 #18 üzenetére
Az EZCast, saját hálózatot jelenít meg, amihez csatlakozni kell. Utána lehet az internet elérést beállítani.
Ezek után frissíti magát. közben lehet tölteni az appot, a kapcsolódó eszközökre. Utána lesz elérhető az EzCast teljes szolgáltatása.Persze kalapálhatsz vezetékes hálózatot az eszközhöz. Van rajta kettő csatlakozó. HDMI és a tápellátás csatlakozója. (hiába USB, tápellátás.az egyetlen feladata.)
A komolyabb megoldásban, például az erre alkalmas tévé készülékeken, egyszerűbb a helyzet, mert az internet elérést vezetékes hálózaton biztosítható. A hozzá kapcsolódó eszközök számára WIFI routerként viselkedik. (A legelső hozzászólásomban utaltam rá, hogy hatalmas minőségi előny, ebben a felállásban.)
Ráadásul +Windows 8 esetén, egyszerűen küldhető át média tartalom a tévére. nem kell extra program hozzá hozzá.Vegyél egyet magadnak vagy kérj kölcsön. Felesleges elméleti vitát folytatni a semmiról. Persze jobb volna így vagy úgy. De nincs se így, se úgy. Van egy végtelenül egyszerű eszköz, ennyi. A többi csak szoftver.
Akkor taníts légyszi
Nem az én feladatom. A szülök és az iskola feladata. De van egy jó tanácsom a számodra. Ne erősködj olyan helyzetben, amikor kevés a tárgyi ismereted van a vita tárgyában.
PS:
A Chromecast nem egyenlő az EZCastal. -
törölt tag
válasz
Den Hadnagy #19 üzenetére
Mit fejtsek ki rajta? Pötyögd be a keresőbe, hogy "Chromecast ethernet adapter" és dőlni fog a sok infó! Google helpcenter, Youtube review videó, Amazon, Ebay, meg kb. az összes Androidos hírportál.
-
törölt tag
válasz
Hieronymus #17 üzenetére
Akkor taníts légyszi, mert nem világos, amit írtál. OK, tegyük fel, hogy router nélkül történik az átvitel! Abban gondolom egyetértünk, hogy valami közös hálózat szükséges ahhoz, hogy összekapcsolódjon a két eszköz. Tehát, valamelyiknek IP -t kell osztania, mivel a routert kihagytuk. Akkor hogy lesz net (mármint külső elérés)? Legfeljebb a teló mobilnetét használhatja, mert egyetlen hálózati (wifi) modullal nem tud párhuzamosan két hálózathoz csatlakozni.
A másik része pedig egyszerű logika. Wifi átviteli képesség vs. Lan átviteli képesség. Sztem nem kérdés, hogy melyik a gyorsabb és stabilabb. Akkor nem értem, hogy mire alapozod az állításodat. Próbáltad egyáltalán Lanon, routeren keresztül? Szted miért van az, hogy még a Google is kifejlesztett egy kütyüt, amivel a Chromecast Lanon csatlakoztatható. Ha annyira király lenne a Wifis átvitel, akkor erre semmi szükség sem lenne. Amit én írtam, az is tapasztalat. Évek óta használok Androidos "TV okosítókat", sokféle típussal volt már dolgom Allwinner A10 -től, a Rockchipeseken át, az Amlogic S8xx szériáig. Nem csak Miracastot használtam, hanem pl. WIMO -t is. Szóval én sem csak fantáziálok a témáról. -
törölt tag
válasz
Hieronymus #15 üzenetére
Ahha. Szted egy 10 dolláros, kínai kütyüben milyen wifi modul van? Router nélkül csak úgy tudnád kikerülni, ha egy asix88772 chipes usb -lan adaptert dugnál a telóba. Sztem elég kevés teló tud ethernet kapcsolatot. Megoldható, csak kell hozzá némi terminálhuszárkodás. Ha ez megvan, akkor már csak a Miracast -tal kell elhitetni, hogy az a Lan egy Wifi. A Miracast ugyanis csak Wifit támogat. Én inkább megvettem a Mirror OP Sender -t, mert azzal megy Lanon is a screen mirroring.
-
törölt tag
Pedig, megérte volna Lanon kipróbálni a screen mirroringot. A router nagyon könnyen lehet szűk keresztmetszet. Főleg akkor, ha csak single band. Ekkor mindkét eszközzel ugyanaz a modul kommunikál. Ha tud párhuzamos dual -t és a kütyüvel 2,4, a telóval pedig 5GHz -en csatlakozol, már az is sokat javít a helyzeten. De egyértelműen Wifi - Lan között a legjobb.
Ami a kameraképet illeti, nekem nagyon jól jött. Lehet pl. "babaőr" is. Én egy kiállításon használtam. A műsorvezető az autó tulajával beszélgetett a színpadon. Ennek a hangját kaptam fülesen és amiről épp beszélt a tulaj, azt a részletet kameráztam a telóval az autónál, a live view pedig ment kivetítőn. Így nem kellett felvinni a színpadra az autót. -
tolvaj!
őstag
A frissítésekről annyit, hogy több mint egy éve használom az EZcast sticket és átlagosan 3 hetente kapok rá frissítést. Sajnos többnyire új funkciókkal amik nem mindig tetszenek és/vagy stabilak.
-
haxiboy
veterán
válasz
Den Hadnagy #10 üzenetére
Na igen, az tényleg nagy előny, de ennek helyettesítésére meg ott a párezer forintos Raspberry pi vagy másolatai. XBMC-vel , lan-nal stb.
Persze nem azt mondom hogy ez nem jó, csak nem ennyiért -
imibogyo
veterán
Köszönjük az ismertetőt.
Jómagam úgy látszik nem vagyok célközönség. Ennyiért okosítási célra, már inkább megvennék egy Androidos stick-et, még ha annak más is az alapfeladata/célja (nem telefon stream), de talán az jobban is passzolna hozzám, illetve amire én használnék egy ilyen kütyüt. Ha meg stream kell, akkor arra van direkt módszer. Ettől függetlenül 3-4000 Ft-ért én is kipróbálnám, hátha megváltozna a véleményem.
(#3) macilaci78: na jó, lehet, hogy internet-analfabéka vagyok, de ez most mit akar szimbolizálni, vagy mire utal? Azt értem, hogy valamiféle beszólás, csak a tartalmát nem értem.
-
Den Hadnagy
senior tag
Nekem van Chromecastom, szeretem is, de annak az a rákfenéje, hogy nagyon megérzi, ha nem elég erős a wifid. Amikor magának szívja a Youtubeot pl., akkor ok, de ha direktben küldenél rá egy filmet a telódról, akkor azért tud szenvedni.
Ezen a kütyün meg van lan, ez nagy plusz, de max. 15-20 dolcsit adnék érte, 50-et nem. -
petipetya
nagyúr
Háhh! Év elején vettem egy EZCast nevű cuccot, amelynek ugyanígy néz ki a menüje a tévén és az androidos appban is. Az akkor 4500 Ft volt, és ugyanerről a mostani telómról (és az előzőről is) gondjai voltak a filmek lejátszásával (vagy a sebesség volt lassú, vagy a színeket cseszte el, vagy mindkettő). Kb. 5-7 fő frissítés jött hozzá, mely során most már használható kütyü lett belőle. A YouTube mellett már egyáltalán nincs gondja a FullHD filmek lejátszásával a telóról.
Lényegében a vásárlástól számított háromnegyed éven belül lett belőle használható termék.
-
haxiboy
veterán
10$-t megérdemelne de 5x annyit már nem akkor már chromecast
-
mrgergoke
aktív tag
Én ugyan nem sértődök meg, sőt a kulturált kritikának mindig helye van nálam, viszont ha végigolvastad, én sem értelek, ugyanis belinkeltem szokásomhoz híven a képeket egy Dropboxos URL-lel
Parancsolj -
DanaL
tag
válasz
macilaci78 #3 üzenetére
Nem voltam lusta, végigolvastam a cikket, és mivel volt már ezcastom érdekelt volna a menüje, továbbá indokolatlannak tartok egy G9-es halogén izzót így akarsz degradálni? Másrészt maximum a cikkíró sértődhetett volna meg , de én pozitív kritikának tartom a megjegyzésem, ha nem így értelmezte volna elnézést kérek.
-
macilaci78
nagyúr
-
DanaL
tag
Megnéztem volna pár képet a menüjéről, esetleg működés közben.
-
Hieronymus
veterán
Azt érdemes tudni, hogy egy Wi-Fi Direct támogatású tévé és a telefon/táblagép saját tartalomátküldő szolgáltatása sebességben és látvány minőségben sokkal többet nyújt
Új hozzászólás Aktív témák
lo 2800 forintért teljes kiegészítőszett, plusz egy frankón működő tévéokosító-streamelő dobozka.
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Update 05.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest