Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Szten Márs

nagyúr

válasz madgie #17 üzenetére

"Jézusom... tehát mindegy, hogy a Pentax új gép kiadása helyett átnevezget, átfest, átcímkéz (mint ahogy anno a *istDs szériánál is tette), azt lehet drágán adni. A másik gyártó által kifejlesztett gépet azt nem, csak az átfestettet. Nagyszerű, lefestem pirossal a 40D-met, ráragasztok egy Ferrari matricát az LCD aljára és máris megveszik háromszázezerért?"

Naszóval. Gondoltam értelmes emberrel beszélgetek, mert úgy ismertelek meg, de akkor elmagyarázom, hogy mit is jelent amit írtam (elárulom, nem azt, amit te most a számba próbáltál adni):
    Az, hogy egy gép új, most lett bevezetve, az árnövelő tényező. Az, hogy egy gépet átfestenek és limitált darabszámban bocsátanak eladásra, az árnövelő tényező. Nem mondom, hogy az egyik gépet nem lehet drágán adni (gyk.:a Nikont), persze, hogy lehet, mint láthatod, épp azt csinálják. Csupán arra utaltam, hogy ha az egyik oldalon figyelembe veszünk egy árnövelő tényezőt, akkor a másik oldalon is figyelembe kéne venni, így pedig már össze lehet hasonlítani az árazásokat, a gépek egyéb paramétereinek figyelembevételével és lehet arról beszélni, hogy reális-e vagy sem, drága-e, vagy sem. Ennyi az egész történet, nem hiszem, hogy szükség volt ilyen blőd és hamis átírására a mondandómnak.

Egyébként ha már megkérdezted: Ha lenne limitált kiadású, tűzpiros Ferrari logos 40D, akkor az is jóval drágább lenne a sima boltinál, ezt sem kell magyarázni szerintem. Ha te fested le, akkor nem veszik meg 300ezerért, ha a gyár, akkor minden bizonnyal simán megveszik.

A többivel jó közelítéssel egyetértek, (más kérdés, hogy személyes igényeim eltérnek a most divatos featureoktól, de nyílván attól még a megfelelő eladási darabszámhoz kellenének) és azt hiszem nem vagyok egyedül aki nagyon szeretne egy FF, de legalább APS-H Pentax vázat látni, még akkor is, ha az ebben való hit közelít a Télapóban valóhoz...

• Degeczi

nagyúr

válasz madgie #17 üzenetére

"megszakították a Samsung-kapcsolatot"

tényleg?
    ősszel még azt is pletykálták, talán a Samsung fölvásárolná az egész céget, amit aztán cáfoltak - de ez meglepő...
    van hivatalos bejelentés, indoklás valahol?

Új hozzászólás Aktív témák