Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci93
senior tag
válasz
rammstein99 #25 üzenetére
Szia,
Ugyan ez volt nálam is. Amikor ledöglött a kocsi, akkor üresbe indításnál nyomni kellett a gázt, pár másodperc múlva kijött némi korom, ezután voltam EGR cserén. Lekopogom, azóta nem volt ilyen gond az autóval.
3 hete viszont az EGR nem zárt vissza indításnál és beragadt a check engine, a gyertyák kormosak voltak, ezért kaptak egy cserét.
Sokan javasolják, hogy le kell maszkolni az EGR-t és nem lesz gond a kocsival.
-
rammstein99
csendes tag
Üdv, nekem is előjött a hiba, miszerint eleinte kanyarodásnál, motor leáll, szervó semmi, csak fékezni lehetett, utána indítást követően alapjáraton is lefullad a kocsi, természetesen üresben. Ezt megismételte ugyan abban a kanyarban, másnap, majd harmadnap már egyenesben is. Eléggé életveszélyes, EGR szelep, vagy mi a szöszt emlegettek sokan, hogy valszeg az, DE írják ,hogy egy hétre rá, ugyanígy előjön a hiba. Olvastam azt is, hogy kormoltassa ki a tulaj, adalékanyaggal, de a pontos megfejtést nem lelem,
vajon Hieronymus #1 hsz-e a megoldás?
-
Joci93
senior tag
Azóta már én is csak százast rakok bele.
A Te Lacettidnek nem füstöl a kipufogója? Nekem már tavaly is csinálta, de azt hittem, hogy ez tök normális. Nem fekete és nem is kék színű a füst. Inkább fehéres - szürkés. Majdnem 50km után is eregette a füstöt, remélem, hogy ez csak a hideg miatt van.
-
Joci93
senior tag
Na tankoltam E10-et a kocsiba, 100 km után semmi gond nem jött elő. Lekopogom..
-
Joci93
senior tag
Nem hiszem, Szegen elég sok Lacettit láttam már.
-
szállitó
senior tag
Ilyen kevés tulaj lenne
-
leslieke
Jómunkásember
Nekem több évig volt Lacettim, kötelező karbantartásokon kívül semmit nem kellett rá pluszban költeni.
5 évet volt nálam, azalatt belement 100k km, sehol nem hagyott cserben. 2 éve cseréltem le, de kár volt eladni, asszonynak és második autónak tökéletes lett volna. -
RobZX
újonc
Sziasztok! Látom nem olyan régen nyílt ez a topik, így hát örömmel csatlakoznék, mint friss Lacetti HB tulaj. Remélem tudunk egymásnak segíteni, mert sajnos a korábbi fórum már eléggé kihalt. Én most éppen a világítással szenvedek (tudom típushiba), már a második bajuszkapcsolóm ég szét és hol refin marad, hol nincs helyzetjelző és rohadtul melegedett a kapcsoló. Kiderült, hogy megolvadt valamiért a csatlakozó, ahogy a képen látható, ráadásul két vezetékről még a szigetelés is leolvadt
. Most át lett forrasztva a vezeték és fel lett saruzva a melegedés megszűnt úgy tűnik. Az új bajuszkapcsolót meg megrendeltem Kínából 3000 Ft-ért, valahogy nincs kedvem újabb 15e Ft-ot kiadni a gyáriért. Tudom, még a műszerfal mögötti csatlakozó is kényes pont.
-
Joci93
senior tag
Megmondom őszintén, hogy mindig is tetszettek a Chevrolet autók, kipróbáltam, kényelmes volt, nagyon jó élmény volt vezetni, ezért döntöttem mellette. Így hosszabb távon valóban az alkatrészekkel vannak problémák. Gyárit nagyon nehéz szerezni. Bontókban érdemes lehet még szétnézni, viszont nem ismerek olyan autószerelőt, aki vitt alkatrészből dolgozna.
-
Joci93
senior tag
Vártam már ezt a hozzászólást, még a 3 évvel ezelőtti árának a felét sem költöttem rá.
Egyébként meg a használt autó vétel egy zsákbamacska. Nem lehet tudni, hogy az előző tulaj mennyire vigyázott rá.
(#10) razorbenke92: Szerencsére én még így jártam, nem is akarok.
Valóban szívós az autó, a totalcar népítélet fórumán szinte mindenki azt írja, hogy ha megkapja a kötelező szervizelést, akkor ritka, hogy gond legyen vele. Az előző tulaj szerintem nem törődött a kocsival. Az oldalán van egy nagyon mély karcolás, illetve a díszlécekből darabok vannak kitörve. (Már rendeltem másikat, csak még nem rakattam fel). Én próbálok vigyázni rá, amennyire lehet. A kötelező szervizelést eddig mindig megkapta. Lassan 1 éve garázsban tárolom, ezelőtt az utcán állt sajnos. (Albérlet mellett nehéz garázst találni).
-
Ezt elfelejtettem beírni:
Nekünk egy 1.6-os példány van, és a motorja nagyon sokban hasonlít a korabeli Opel 1.6 16v Ecotec motorokhoz.
Egyszer Lengyelország felé tartva elkezdtem szórni az olajat, mert kihasadt az olajnyomás szenzor membránja. Szlovákiában betértem egy Bosch Car Service-be, hogy valamit kezdjenek vele. Elsőre azt mondták, alkatrész nem valószínű, hogy lesz. Megemelte a csóka, kikapta a szenzort, és elrohant. Visszajött egy szatyornyi Opel aftermarket szenzorral, és az első jó is lett bele.
Utána egyszer vezérműszíj+vízpumpa+stb csere után 500 km-re szétrobbant a termosztátház (valószínűleg az új pumpa nagyon tekert, és nem bírt vele). A termosztátház ragasztott műanyagból van, a szerelő hozott bele egy Opel termosztátot, ami fém, és csavarkötése van. Fel is cuppant volna rá, de a vízcső csonk egy picit más szögben állt rajta, ami miatt a vízcsövet is legózni kellett volna másikat. Megérte volna, de se kedv, se idő nem úgy volt.
Amúgy baromi szívós autó. Az asszonnyal való megismerkedésünkig sajnos sokat állt, főleg utcán. Amikor használva volt, akkor általában télen vasútra kijárni, felmelegedni sem volt ideje. Törödve nem volt vele, csak ha valami miatt nem volt használható, akkor az rövid úton fixálva lett. Imitt-amott parkolási balesetekkel. (Örökség autó volt, gondoskodó férfi kezek nélkül maradt).
Azután, hogy munkám miatt mobilissá kellett válnom, de céges autót még nem kaptam, nagyon sokat foglalkoztam vele, kvázi az én kocsim lett. Azóta (már van céges gép) le van téve, és ha nem vagyok itthon, akkor az asszony csak fogja és viszi. Néha én is megjáratom, csak hogy meghallgassam az egészségét. -
iday
aktív tag
Ilyen hozzászólás is lesz:
Első autónak inkább valami népszerűbb, elterjedtebb márkát kellett volna venni szerintem, ami kevésbé hajlamos a rohadásra.
Gyakorlatilag a javítással ráköltöttél egy ugyan ilyen autó árát.
Bocsi ha lelombozó vagyok, de te is látod a számokat. -
Joci93
senior tag
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
Köszi, be is rendeltem egyet.
razorbenke92: Köszi, ezt beírom a bejegyzésbe.
#5) ncc1701: Az alváz és üregvédelem terben van októberre, csak elfelejtettem beírni a cikkbe.
Ha minden jól sikerül, akkor 4 - 5 évre "védve" lesz az autó.
(#6) voyager4.4: Eltérés biztosan van, köszi, megnézem a kézikönyvet.
-
voyager4.4
senior tag
Bocsi, de ezen megakadt a szemem: "...a motor nagyon érzékeny a benzin minőségére. Lehet, hogy nincs összefüggés csak véletlen, viszont az tuti, hogy megpróbálom a 95-ös helyett inkább a 100-as benzint."
Az oktánszám nem mutatja a benzin "minőségét". Lehetőleg a kézikönyv szerinti oktánszámú benzint tankolj !
Aztán kutanként lehet eltérés az adalék anyagokban, azt ki kell tapasztalni, hogy neked melyik a szimpatikus. -
ncc1701
veterán
Küszöbcsere után, ha nem csináltatsz üregvédelmet, illetve ha olyan a küszöb, h alulról nem kapja meg az alvázvédőt, akkor pár éven belül megint viheted lakatoshoz. Mert a lakatos ezeket nem fogja neked megcsinálni.
-
Típushiba a járgánynál amire figyelj oda:
Csomagtérajtó gégecsövében eltörik a szélvédőmosó folyadék csöve. Eleinte csak kisebb nyomással, később egyáltalán nem spriccel, mindeközben a folyadék a csomagtérajtóba jut, ahonnan nem tud távozni egykönnyen.
A trükk most jön: Olyan zárlatot okoz (kapaszkodj) hogy amennyiben a kocsi ajtajai csukva vannak ráteszi a gyújtást(!). Ez többízben is meg tud viccelni, de a legrosszab nyilvánvalóan az, hogy egy éjszaka alatt nullázza az akksit.
Szóval figyeld nyitott szemmel a hátsó ablakspriccoló teljesítményét.
-
twollah1976
őstag
ABS kocka, katalizator, nyelestengely csapagy, az utobbit allitolag a 2008-as szeriaban ami egy pici rancfelvarrasa az MK4-es verzionak (onnan latod, hogy a rancfelvarott verzio, hogy a hatso lampak igy neznek ki) kijavitottak a csapagyhibat.
Fekezni nem nagyon szoktam, hagyom kigurulni a lampaknal az autot es ha jol kapom el a lampat akkor gurulasbol indulok tovabb.
Meg mindig nem tudom megszokni a benzines autot.
-
Vegyél Suzukit. Én is eladtam az Opelt, pénz temető volt. Suzu nem. Persze tisztában vagyok azzal mit vettem, utána lett olvasva. Egyik típus hiba nem régen ért el, ABS kocka, dehát ha soha nem cseréltek fékfolyadékot, idő kérdése volt, főleg ahogy fékezgetek.
-
Hieronymus
veterán
Érdemes beruházni egy OBD2 Bluetooth vagy WIFI, ELM327 adapterre.
Android esetében a Torque Pro app segítségével olvashatóak és törölhetőek a hibakódok.
Almás eszközzel csak a WIFI változat használható. Sajnos sok a gagyi után gyártás, amivel nem lehet minden funkciót használni. Ha a BT cím nagyon primitív például 00,11,22... jobb elkerülni.
A motor állapotáról és várható javításokról hasznos információt kapsz.
Az EGR egy érdekes eszköz. Ha hozzáférhető olyan program, amivel újra lehet alapállapotba hozni, akkor a felesleges javításoktól el lehet tekinteni. Nekem Ford esetében sikerült tartósan megszabadulni ettől a problémától.Legyen jó társad az autó sok - sok évig.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Három éve lesz idén, hogy megvettem életem első autóját, egy Chevrolet Lacetti 1.4 16v Elite AC-t, azóta sem bántam meg...
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest