Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Meghalt Chuck Norris
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaso123
csendes tag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Olyan nyelv mint az S
))A weboldalukon legalább is ez áll
) -
vaso123
csendes tag
válasz
fordfairlane
üzenetére
Ja, amúgy én már csak röhögök ezeken a felméréseken, grafikonokon.
Pl. a múltkor volt egy olyan, hogy a PHP-sokat, meg Javascripteseket nagyon nagyon keresik, tehát ha ez a szakmád, akkor jó vagy, és akkor volt egy lista, hogy akkor viszont aggódj ha ez a szakmád. És a grafikonon ott volt hogy full stack webprogrammer vagy ilyesmi.
Lehet, hogy ful stack nem keresnek (amit nehezen tudok elképzelni), de ha már az vagy, akkor értelemszerűen értesz a fentiekhez. Doh...
-
vaso123
csendes tag
Tény és való, hogy a PHP nagyon nagy változásokon ment át. A 7-nél én húztam volna egy nagyon erős vonalat, és azt mondtam volna, hogy ide már csak az jöjjön, akik lemondanak a visszafelé kompatibilitásról.
Nem fogok leírni mindent, megtették már előttem (https://eev.ee/blog/2012/04/09/php-a-fractal-of-bad-design/) persze azóta rengeteget kijavítottak már.
Igen, van vele gond, de milyen alternatívát tudsz mondani?
-
vaso123
csendes tag
Amikor elkezdtem androidot tanulni, muszáj volt gyorsan felrántani a Javat ugye.
Nagyon megtetszett az a világ, hogy típusos, és nem az van mint a PHP-nál, hogy azt adok vissza amit épp akarok, vagy azt töltök bele a metódusba amit épp akarok. Ez rákényszeríti az embert, hogy jobban átgondolja a kódot. Mondjuk az overloading szerintem egy elég elbénázott dolog.
Nem tudom mikor írtál utoljára PHP-ben bármit is, de az 5-östől elég erős áttörések vannak benne. Jelenleg 5.6 dolgozom, mert ez van a szerverünkön (debian
), de már itt is rengeteg nagyon jó cucc van az OOP-hez, gyakorlatilag functions.php -m már nincs is, 4 db globális függvényt használok szövegek fordítására (gettext), azon kívül csak osztályok és semmi statikus
Szóval erősen elmozdultam a clean code irányába.Én netbeans-t használok, unit tesztek is vannak, xdebug-gal nagyon könnyen lehet debugolni, szóval szerintem csak rég jártál erre felé, vagy nem mélyültél el benne.
-
vaso123
csendes tag
Akkor segíts nekem kérlek, mert én teljesen értetlenül állok ez előtt a Python hype előtt.
Milyen alkalmazási területei vannak ennek a nyelvnek?
Én annak idején perlről váltottam PHP-re, ez a python nekem teljesen kimaradt. Mindig is úgy gondoltam róla, hogy ez egy ilyen nyelv, amivel lehet tanulni programozni, meg ilyen pici kis scripteket írni (ez utóbbira én perlt használnék, ha nem lenne php).
Szóval éles környezetbeli példákat tudsz nekem mondani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Le Mans Ultimate
- PlayStation 5
- Path of Exile (ARPG)
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch5 Pro LTE titán ház, zafír üveg
- Xiaomi Mesh System AC 1200 EU 4 db egyben eladó. 2027.05-ig Alza gari.
- ELADÓ KOMOLY KONFIG nem sürgős, nem alkudozós játszótér
- Gamer pc + aoc gamer monitor 144hz 32" ívelt.
- GAMER PC // ASUS TUF B650M-PLUS / R9 7900X / 64GB DDR5 / SAPPHIRE Radeon RX 7800 XT / 1TB M.2 SSD
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- OPPO Find X9 Pro Titanium Charcoal 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
))
), de már itt is rengeteg nagyon jó cucc van az OOP-hez, gyakorlatilag functions.php -m már nincs is, 4 db globális függvényt használok szövegek fordítására (gettext), azon kívül csak osztályok és semmi statikus
Szóval erősen elmozdultam a clean code irányába.