Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
" Bruttó 425k/fő 12nap munkáért."
Én tök örülök, hogy vannak ilyenek, mint te, de nagyon furcsállom, hogy te ezt jó fizetésnek találod.
2024-ben 262 munkanap van/lesz. Fizetett ünnep 11 nap. Éves szabadság függ 1-2 dologtól, de ha 27 nappal számolunk, nem lövünk nagyon mellé. Ez alapján egy évben 222 napot dolgozik egy átlagos alkalmazott.
Egy hónapban ez 18,5 munkanapot jelent.
Tehát ha felarányosítjuk az általad írt számot, akkor 655k a havi béred, de mivel vállalkozásban vagy ez szuperbruttót jelent. Ha ezt teljes egészében bérként fizeted ki magadnak, mintha alkalmazott lennél, akkor bizony ez csak havi bruttó 552k HUF. Összehasonlításképpen: az átlagfizetés Magyarországon 600k felett van kicsivel, a medián bér 500k körül.
Viszont:
-ha alkalmazott vagy és beteg leszel, akkor a cég fizet betegszabadságot, vállalkozóként ha nem tudsz dolgozni, nem kapsz semmit. (A cég ahol dolgozom, egy főre jutóan átlagosan 15 nap.)
-vállalkozóként neked a munka megszerzéséért is dolgoznod kell, nem tudom a 12 napban ez benne van-e.
-Nem tudom, hogy az általad írt anyagköltség tartalmazza-e az egyéb költségeket, mint gépeitek amortizációja, védőfelszerelések, könyvelési költségek, telephely fenntartási költségei stb. Ezeket is illik levonni, mielőtt nyereséget számolunk.Szóval így kiszámolva nem csodálom, hogy a legolcsóbb ajánlatot tudtátok tenni, de szerintem nagyon alul értékelitek a munkátokat.
-
Unalmas már ez a duma. Attól, hogy burkolónak tanulsz még nem lesz belőled burkoló mert annyira a béka segge alatt van a magyar szakképzés, hogy tapasztalat nélkül nem fog senki alkalmazni, ugyanez igaz a többi szakmunkára is. A másik meg, hogy pont nem itthon lennék akkor már burkoló ha fizikai munkára adnám a fejem. Az meg, hogy itthon mennyit keres egy burkoló vagy klíma szerelő, szerintem még keveset is, mindkettő nehéz fizikai munka, folyamatos egészségkárosító hatással. Hegesztgessél csak a haveroddal, ha te ezt szereted csinálni akkor jó neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest