Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Erste... bank???
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hosssszu
őstag
Nalam instabilabb joval, mint a 0.3.3!
P4-es gepen a live cd elindul, kb. 5 perc "hasznalat" utan megfagy. Az install cd feltelepul ugyan, de utana nem hajlando elindulni, meg safe modban sem!
P3-as gepen a live cd sem indul el, nemhogy meg a telepito!
Vmware 4.valahanyas van, nos abban telepitesnel ugyanazt csinalja, mint a p4-es gepen, livecd-vel meg ugyanazt, mint a p3-ason!
Valamit nagyon benezhettek ott a sracok! -
Hosssszu
őstag
Megjelent 0.3.4!
De sajna csak holnap tudom kiprobalni! -
Hosssszu
őstag
Nem fut a P1 233MMX-en (64MB RAM, Elsa Winner office2000 PCI 8MB RAM)!
Feltelepul, de nem hajlando utana elindulni!
P3 (667 Celeron, 96MB RAM, valami Intel AGP 8MB videokari) megy, de meg nem volt idom komolyabban kiprobalni!
Hulye kerdes, de mi ennek az oprendszernek a minimalis hardverigenye? (az oldalukon nem talaltam infot, de szerintem en neztem el valamit, NAGYON) -
Hosssszu
őstag
Kijott a 0.3.3!
[Szerkesztve] -
válasz
A Parfümös #93 üzenetére
Ja, erősen félreértetted.
-
Lortech
addikt
válasz
A Parfümös #93 üzenetére
Cseppet félreértetted.
-
PAraNOia21
tag
Abev már fut alatta, nem tudja valaki?
-
Evil Merodak
csendes tag
Most nem is a M$ megdöntése a cél, inkább egy olyan nyílt OS ami a lehető leginkább kompatibilis az Win-nel. (Más kérdés hogy az egyes Win-ek sem kompatibilisek egymással aki pl. próbált már meg 98-at és XP-t hálózatba kötni fájlmegosztás stb. tudja mire gondolok.)
Másrészt pl ott vannak a DOS-os programok amikhez van mindenféle emulátor. Vagy ha emulátor nélkül akarod futtattni őket ott van a FreeDOS. (www.freedos.org) Valaki írhatna erről is cikket. -
DJGABI
addikt
A cikk írójához: Kijött a 0.3.1 végleges változata is már.
Amúgy pedig érdekes olvasgatni a Roadmap-ot [link] ígérgetések azok mennek rendesen, WDM driver support-on lepődtem meg leginkább (0.5.x-be már ezt ígérik). Amúgy a mostani változatban pedig az eszközkezelő remélem már tényleg működik, az előzőben nálam annyi volt csak, hogy bejött az új hardver varázsló az első indításkor, aztán második, harmadik indításkor meg már semmit se lehetett csinálni, mert ugye abban még nem volt eszközkezelő se -
llax
senior tag
Aki fikázza, vagy ellenzi, vagy elavultnak tarja:
Ez egy kezdeményezés. Egy lehetséges jövőbeni megoldás a win helyettesítésére. Lehet hogy nem lesz belőle semmi. De ugyanígy sikeres is lehet.
Mi van akkor, ha nem lesz 100%-osan kompatibilis??? Lehet, hogy egy átlag usernek ez egyáltalán nem fog gondot okozni, vagy csak apróbb kényelmetlenségeket...
Jelenleg elavultnak tűnik??? Egyelőre annak. De fejlesztik.
Dizájnban közel sincs a Vistához??? Az erőforrás igénye is töredéke... Akinek a dizájn kell, az vegyen Vistát!
Mindenesetre tetszik a kezdeményezés. Lehet (sőt biztos) hogy ez nem fogja csődbe vinni a Microsoftot. De ha üzemképes rendszer lesz és ha az userek 1-2%-át el tudja csábítani, az már egy üzenet a Microsoftnak... Kellenek az ilyen kezdeményezések. Már jelenleg is ott tartunk, hogy a szoftver többször annyiba kerül, mint a hardver. Ha nem lenne Linux, Openoffice és társaik, akkor a Microsoft gyakorlatilag annyit kérne a szoftvereiért amennyit nem szégyellne. Így csak annyit mer értük kérni, amennyiért még megveszik és nem a Linuxszal küzdenek. Ha több életképes alternatív megoldás lenne, még jobban le kellene szorítaniuk az árakat, így akinek win és office kell az is jól járna, akinek elég mindez ''szerényebb'' kiadásban, az ingyen jutna rendszerhez. -
Szabtom
senior tag
Hát ha FF meg DOSBox megy rajta, akkor akár már ma átállhatnék.
Mindenképpen rajta tartom a szememet a projekten, köszönet a bejegyzésért ollienak! -
Polesz
addikt
Senki nem mondta, hogy a wine OS akar lenni.
WINE - Wine Is Not an Emulator
Wine is an Open Source implementation of the Windows API on top of X and Unix; it is a compatibility layer for running Windows programs. Wine does not require Microsoft Windows, as it is a completely free alternative implementation of the Windows API. However, Wine can optionally use native Windows DLLs if they are available. Wine
provides both a development toolkit for porting Windows source code to Unix, as well as a program loader to run Windows applications. -
zdanee
őstag
Ne nevezzuk fikazasnak. Azt mondom, hogy fejlesztoi szempontbol egy tanulsagos project, ami lekotheti az embert egy par evre (elete vegeig), de user szempontbol semmi haszna nincs a munkajuknak. Ergo orulok, hogy Pistike homokvarat epit a tengerparton, de este ugyis jon a dagaly...
-
Drótszamár
őstag
Hát a live cd-t itthon 2 gépen is kipróbáltam, de egyiken se indult.
Az egyiken (abit nf7, 1133 Mhz thunderbird, 512 mbyte ram) bejött a töltő képernyő, és le is fagyott, a másikon (valami IBM pIII-as gép) a töltő képernyő után lett sötétség. (mondjuk ezen szar 800x600 60hz-s monitor van, szal ha 1024-ben akart indulni, akkor azért lett sötét. [viszont egy ilyen ne okozzon már problémát semmilyen oprendszernek!!!] )
A p1 133 mhz-s nem tud cd-ről bootolni, uh azon nem teszteltem
Ja se a zip nem nyivákolt, hogy sérült lenne, se a néró nem szolt hogy hibás a teszt. -
eziskamu
addikt
Irgum-burgum. Mi a lószerszámnak fikázzátok. Pénzt Kérnek érte? Holnaptól kötelező használni? Puskával kényszerítenek hogy telepítsétek? NEM! Tehát marhára nem értem ezt a sok pesszimista hozzászólást. Hobbi rendszer, ami esetleg ha minden jól megy még valaki tud is használni, ha meg nem, akkor is mi van.
IRGUM-BURGUMRELOADED
-
Raymond
titán
válasz
Viktor0610 #71 üzenetére
Kiprobalhatod egy virtualis gepben. Aztan meglatod hogy a cikk optimista hangvetelevel ellentetben meg mindig hasznalhatatlan es a 0.50-es verzio sem fog ezen nagy valoszinusegel sokat valtoztatni
-
-
zdanee
őstag
Pontosan amiatt a 0.01% elteres miatt, amiert pont a te hangkartyadon nem lesz terhangzas, vagy amiert a Shake2.5 ki fog fagyni alatta, vagy amiert a mai napig nincs egy 100% MS Office kompatibilis megoldas, pedig az csak egy file-formatumot kene visszafejtsen, nem egy kernelt meg binaris-formatumot. Mire ez 100%osan kompatibilis lesz, mar a Vista 4. servicepackje fog kijonni, es regen elavult lesz. Mire a sajat kerneljuket megirjak, hogy rendesen kezelje a 2-4-(2^x) magos 64, vagy ki tudja, 128 bites proceszorokat is, szoval azok a dolgok, amikhez nem eleg egy nyamvadt dll, addigra Te mar a hamut is mamunak fogod mondani. Es ki tudja, ezert nem kernek-e majd ugyanugy penzt, ha egyszer tenyleg sikerul megcsinalniuk, elvegre bejegyzett, szabadalmakkal vedett technologiakat kell emulaljanak, a licenszre valot ki dobja majd ossze nekik?
-
Miről beszélsz? Miért kéne külön driver ez alá? Azért lesz 100%-ig kompatibliis, hogy minden fusson alatta (beleértvea drivereket is), mint Windows alatt.
A project meg igaz, hogy régi, de folyamatosan fejlesztik, és az utóbbi időben jelentősen gyorsulta fejlesztés.
És nem is lehet hasonlítani a többi operációs rendszerhez, mert ez nem egy új operációs rendszer, hanem Windows remake.
[Szerkesztve] -
zdanee
őstag
Ahogy a cikk is irja, ez egy osregi, es outdated project, szerintem kicsit megkesett. Nem hiszem, hogy jo otlet az MS amugyis ganyolos rendszeret megtovabb ganyolni visszafejtett kodokkal, 99.9%os kompatibilitassal, plane, hogy pont ahhoz az office dokumentumhoz vagy jatekhoz ugyis a maradek 0.1%, vagy 0.01% fog hianyozni - pont mint a Wine-nal. Egy egesz operacios rendszert erre alapozni pedig badarsag, olyan, mint ha valaki csokkentett modban akarna windowst hasznalni, vagy csak parancssorbol akarja hasznalni a linux/BSD deszktopjat. Driverek, optimalizalt programok soha sem lesznek ilyen oprendszerekhez, a linuxok alatti wifizesre is eveket kellett varni (user szinten persze), es ugyanez volt a 3D gyorsitassal, vagy a hangkartyakkal, es a tobbivel is. Evtizedek alatt a linux es lassan a BSD kezdi elerni azt a szintet, hogy a nagyobb hardwaregyartok esetleg foglalkoznak vele (deszktop es nem csak szerver szinten), egy meg evekig beta rendszernek eselye sincs. Az igazi alternativa a hordozhato alkalmazasok fejlesztese, es a Google most pont errefele indult el az online office csomagjaival, jollehet meg ugyancsak messze van az idealistol.
-
válasz
Viktor0610 #64 üzenetére
Persze hogy nem. Senki sem gondolja komolyan, viszont figyelemfelkeltésnek jó.
-
A címben a végnapjai után sz.tem illene egy kérdőjel, mert nem hiszem, h. tényleg a végnapjait élné a cég, ha valamikor megjelenik majd ennek az OS-nek a végleges változata.
-
doc
nagyúr
válasz
Rickenstein #61 üzenetére
a player ingyenes: http://www.vmware.com/download/player/
-
válasz
Rickenstein #61 üzenetére
Van Qemu-s verzió is.
-
Rickenstein
senior tag
Na hát a Live CD a boot képernyőnél kiakad. vmware (player?) meg már nem tölthető le ingyenesen.
-
doc
nagyúr
na megnéztem én is, de sajna még teljesen használhatatlan
viszont amint használható lesz rajta a Code:: Blocks és az SDL, örök lakos lesz a Linuxos gépemen (legalább egy Qemu image formájában)
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
válasz
cherockee #56 üzenetére
Remélem nem nyakaznak le, hogy a konkurrenciától idézek
Általánosan elterjedt nézet, hogy a Linux kernelt jórészt sok szabadidővel rendelkező egyetemisták és programozók fejlesztik, akik munkaidejük lejártával otthon egész éjszakákat virrasztanak a gépük előtt a monitort bámulva, kódot pötyögve. A valóság azonban teljesen más, a Linux fejlesztőinek túlnyomó többsége fizetésért dolgozik különféle informatikai nagyvállalatoknál és munkaidejében dolgozik a Linuxon.
[link]
Az eredeti cikk: [link]
[Szerkesztve] -
cherockee
aktív tag
''na szóval szvsz 5 év múlva a linux és windows már eléggé kompatibilis lesz szerintem.'' - huuu, látom sokat olvastál bulvárIT-t, azok szoktak ilyenekről beszélni...
''és addigra szerintem ki is fog jönni, sima usereknek önbeállító linux, ne kelljen szöszmötölni parancsokkal pl... betesz ia cd-t, kattint 3-at kb, vár fél órát max, és utána mindene megvan ami kell, dvd lejátszó, böngésző stb...'' - meglepne ha azt mondanám, már most is van ilyen? -
cherockee
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #23 üzenetére
Csak nézz utána, ha tényleg érdekel, hogy mekkora sponzori pénzek indultak meg linux irányba, és hogy mekkora bevételeik vannak support-helpdesk részről...aztán nevezd őket sérültnek. Amúgy meg az, ha valaki elkövet valamit, egy adott programot, és nem pénzért adja, miért hülye? hja, mert nem magának kapar. Nem tűnt még fel merre halad a világ? Lassan mindenki csak magának kapar, és lassan nincs mit...
-
válasz
Rickenstein #53 üzenetére
A cikk végén be van linkelve, hogy honnan tudod letölteni.
-
válasz
Rickenstein #50 üzenetére
Minek nem működik a linkje?
A ReactOS-é tuti jó, nemrég töltöttem le. -
Rickenstein
senior tag
Én úgy tudom, hogy egy jóideje a áll a Vine project. Egyébként a letöltési linkek sem működnek (én a Live és a vmware image-t akartam volna letölteni). Szóval szép álom lenne...
-
Bero
aktív tag
Hallod-e, egy szóval sem jelentettem ki hogy ez bizony linux. Csak azt mondom hogy erősen hajaz rá, és olyan mint ha az lenne. Meg plána a több desk része...
Nagyon nem értem minek egy teljesen kiforratlan dologgal kísérletezni, ha a windowsos dolgok futtatásának alapja a wine. Ezt eddig az összes linux distro vágja. -
Nekem tetszik a dolog, amíg MSDN AA keretein belül ingyen kapom a legál Wint, addig ez kiforrhat, és akkor tökéletes alternatíva lesz.
Üdv: Bazsi -
Bero
aktív tag
''Jogosan vetődik fel az olvasóban a kompatibilitás problémája. Rendben van, hogy ingyenes és nyílt forráskodu, de a Linux is az, mégsem lehet rajta Windows programokat futtatni. Viszont szinte mindenki hallott már a Wine projektről.''
Ez kicsit erős, a wine szinte az összes linux disztribúcióval működik, és így inkább egy Ubuntu linux telepítése lenne ajánlatos Gnome, vafy KDE asztali környezettel, nem pedig vmi névtelen ismeretlen izével.
A ReactOS egy elég gagyinak tűnő unix distrónak tűnik, aki Bill OS hataémát szertné gyengíteni, az szerintem inább használjon egy Ubuntut, Susét, vagy Fedorát, Wine-al. Nem kell rá várni, már kész van pár éve, és megy.
A Wine kompatibilitása az oldalukon elemezhető. Van egy listájuk a működő programokról, leírások egyes progik etelepítéséhez. -
DJGABI
addikt
Örülök a kezdeményezésnek, ki is próbáltam az os-t és ígéretesnek tűnik (UT fut, flash is működik), DE az exe fájlok közül van jó pár ami egyszerűen nem hajlandó elindulni, meghajtókat telepíteni sem egyszerű, nálam már az Explorer-je is elég bugos (95-ös retro dizájn), például ha új mappát nyitok meg akkor az új ablakban nyílik meg, a háttérben lévő ablak egyszerűen átméreteződik. 5 perc alatt 3-szor sikerült tönkrevágni az ntoskrnl fájlt. Meg legalább 10-szer lefagyott. Én személy szerint nem értem, hogy miért kezdték az alapoktól. Egy Linuxra épített ''ReactOS'' (értem ez alatt azt, hogy egy Linuxot láttak volna el inkább a dll meg exe támogatással, vagy mittom én mi kell a win-es progik futtatásához) sokkal jobb lett volna sztem, nem kellett volna a win koppintásával foglalkozni, ott lett volna hozzá egy stabil Linux, nem ez a saját, bugos kerneljük.
-
Strangerpro
tag
Hmm.... tetszik, mindenkep kell az ilyen,mert azt vesszuk eszre, hogy a Win..-t lassan nem lehet megfizetni. Vegyek egy oprendszert, hogy tudjak games+ bongeszni esetleg egy levelet elkuldeni! Tudom vannak alternativ megoldasok, de legtobb felhasznalo, nem ceg . Alepvetoen ezeket hasznalja!
[Szerkesztve] -
zui
tag
válasz
Hali.
Aranyapam. Senki se dolgozik ingyen, es az opensource lenyege egyebkent se az ingyenesseg, hanem hogy opensource. erted.....open-source....
lama. -
(Kolombusz)
veterán
Igazatok van, kissé tényleg eltúloztam a kijelentésemet, de nekem nem jön be az opensource filozófia.
Biztos velem van a gond. -
Blackmate
őstag
Grat a cikkhez!
Érdekes, várom én is mi lesz belőle.
Csak annyit a közös bennük, hogy az előbbi rendszer képes lesz az utóbbi rendszerre írt programokat futtatni. És e miatt még talán sokkal biztonságosabb is lesz.
[Szerkesztve] -
-
ALI_G
veterán
válasz
Hidd el, hogy a linuxban is óriási pénzek folynak. Magáért az oprenszerért nem kérhetnek pénzt, de supporttért, hozzá írt softverekért már igen. Ebből és még sok más forrásból finanszírozzák a folyamatos fejlesztést. Hogy csak egy példával éljek, szerinted a red hat fejesei, tulajdonosai nem milliárdosok?!?!?!
lol, poénból csinálják. Bocs, de ilyen hülye tényleg csak kevés van a földön.
-a másik dolog meg, hogy magának ír egy progit, mert vmi kis egyszerűbb dolog kell neki, és felrakja a netre, hogy más is használhassa. Innen indult a unix is.
mod.: azt hozzá kell fűzzem, hogy nem vagyok linux fan.
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
nekem ez egy linux-windows kombónak tűnik.
és szerintem nem sok esélye van.
mert lássuk be,aki nem akart egy full egyszerű windowst se venni az úgyis megoldotta, ezután is meg fogja.
Viszont amit ez tudna majd ha készen lenne, azt addigra a linuxok biztos tudni fogják, mármint mondjátok, hogy htpc-nek, meg hasnolók.
na szóval szvsz 5 év múlva a linux és windows már eléggé kompatibilis lesz szerintem.
és addigra szerintem ki is fog jönni, sima usereknek önbeállító linux, ne kelljen szöszmötölni parancsokkal pl... betesz ia cd-t, kattint 3-at kb, vár fél órát max, és utána mindene megvan ami kell, dvd lejátszó, böngésző stb...
Bár ki tudja, ha nagyon jól lemásolják a windowst, akkor talán életképes lehet... -
ftc
nagyúr
Megnézem feltelepitem ha lesz egy kis időm nyúzom..
nekem mindig az jut eszembe ilyen OS-nél,hogy
-hordozhatja mindkét OS hibáit,hátrányait
-egy kompatibilitást szeretnének elérni legyen az 90%...iszonyat sok munka és nem biztos,hogy elérik
még mindig a DX hiányával van a bajom..a megoldás az lenne ha nyílt szabvány lenne ..tudom arra ott az openGL ,de sok progi DX-re épül...gondolok itt olyan progikra amiknek az az első,hogy milyen DX van a gépen -
elit_hun
őstag
király lesz, 95% hogy kipróbálom a bétát
ja a cikk is kiró -
adman
tag
ha már stabil lesz, hálózatot+felhasználókat+jogokat kezeli rendesen, lesz normális távoli menedzselési lehetősége, szép felülete lesz, lesz rá egy modern böngésző, fut rajta az openoffice, filemket lehet rajta lejátszani, akkor sztem egész jó lesz.
-
Ch4os
aktív tag
Jó írás!
Remélem a progi megtetszik egy olajsejknek vagy egy multinak, aki látni fogja benne a lehetőséget, és pénzelni fogja a dolgot. Elég annyi hogyha utálja a MS egyenuralmát. -
tkazmer
addikt
válasz
Szerintem lehet, hogy egyszerűen csak hobbyból csinálják..
-
válasz
Rosszul gondolkodsz. Az a normális, hogy az emberek segítenek egymásnak, az pedig nem, hogy nem segítenek egymásnak. Az utóbbit hívják önzésnek.
-
(Kolombusz)
veterán
OpenSource oprendszert nem használok, mert agyilag sérült/értékrendi problémákkal küzdő emberek készitik.
Ki(k) az(ok), aki ingyen melózik, irkál be több millió sort, azért, hogy te otthon használhasd?
Nem normális, az biztos. -
A Parfümös
csendes tag
A Microsoftnak ígyis egyeduralma van a piacon meg úgyis, most mondhatjátok a linuxot de hát kihasznál Linuxot játékra vagy grafikai tervezésre?
Senki. Annyira kevesen használják hogy a microsoftnak teljessen mindegy, az ő hasznuk megvan ha már Gates elvtárs is ilyen szépen gyűjti a vagyonát.
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
Gratulálok. Dec. végén MS embedded főmufti mondta a szájával az szemembe, hogy Vistából nem. XP marad és CE marad... Namostakkor... Kijaparaszt..?
Köszi amúgy.
Nnnna. Utána futottam.Nem egyszerű az élet. Vista embedded egy kövér valami lesz, nem épp pici holmikhoz. Valahol a settopboxok és a médiacenterek környéke lehet a cél... Ki a PC-t a lakásokból jelszóval.
Szóval FÉLIG igaz volt amit mondott a fickó. Ez az embedded nem az az embedded...
[Szerkesztve] -
szasza_1
senior tag
Amikor próbáltam a 0.3-as verziót, akkor a hálózat még nem ment. Meg a felhasználói felület is igen félkész állapotban volt. Sokszor ha rákattintottál egy gombra, nem történt semmi. Viszont a kernel, meg a felhasználói felület igen gyors. 2GHz-es gépen próbáltam 256MB RAM-al, és nem volt 1mp, mire bebootolt, és utánna mindjárt lehetett is használni.
És hát igen, ha pl egy cégnél dolgozol informatikusként, nem mondhatod azt a fönöknek, hogy várjunk még pár évet, addigra mükődni fog, más alternativát kell keresni. -
esyke23
csendes tag
Remélem minél előbb teljes értékű lesz és akkor az XP-m megy a szemétbe
-
szepi79
őstag
Hm... az 1.0 vmikor 2-3 év múlva jelenik meg... és egy olyan oprendszerrel lesz kompatibilis, ami mikor is jelent meg? 2001? nem hiszem, hogy ez annyira alapjaiban rázná meg a microsoftot... hiszen már most is a vistát népszerűsítik, 2-3 év múlva nem is lehet majd XP-t kapni... persze aki nem akar vistát venni és bevonlni az MS ellenőrzés alá, annak jó lesz, de szerinted hány ilyen ember lesz? annyi biztos nem, hogy az MS ijedtében összefossa magát...
-
Josy
csendes tag
Érdekes kezdemény, de én is az idő-tényezőtől félek. A mostanában terjedő kósza hírek alapján 5-10 év múlva (a Vista kifutása után) talán nem is lesz oprendszer a gépeken. Flash drive-ról 2 másodperc alatt beugrik egy böngésző, aztán megkérdi, hogy ''verdujugótudéj'', vagy hogy is volt az az ms szlogen
Word? Excel? Mozi? Játék? Minden online...
Lásd Google terjeszkedés, böngészőháború...
Nem is tudom, jó lenne-e ez nekünk...
Persze ez csak magánvélemény... -
Nem kell Windows-nak hazudni magát, hiszen ha egy telepítő elindul, akkor nem az operációs rendszert ellenőrzi (minek is tenné?), hanem a verziószámát. És ezt úgy is meg lehet oldani, hogy nagyobb verziószámot adnak meg, mint mondjuk a Windows XP-é jelenleg.
De szerintem nálunk okosabb emberek fejlesztik a ReactOS-t, és biztos rengeteg dologra találtak megoldást, amire mi - legalábbis jelenleg - nem tudnánk.
[Szerkesztve] -
-
ftc
nagyúr
Grat az íráshoz,de nem fűzök sok reményt ilyenhez...
a legtöbb OS a gamek végett bukik meg.. DX-t nem tehetnek bele mert szintén gatyájuk bánná....Addig még pár dolgot az MS nem teszt nyíltá addig eélyük sincs. -
Szerintem sokakat vissza fog tartani a Win2000-es kinézet. A magán felhasználók többnyire a csicsa miatt tértek át az XP-re és térnek át a Vistára.
Drukkolok nekik, de szerintem a 100%-os kompatbilitást épp a szabadalmak miatt nem fognak tudni elérni. És ki fogja kifizetni az MS-nek a protokollok/interfészek leírásáért kért nem kis összeget? (Az EU ugyebár épp ezért is fenyegette be őket újra.) Egy dolog a teljes WinAPI emulálása/implementálása, az MSDN még sok segítséget is nyújt hozzá. De mondjuk egy GetVersion hívásra a ReactOS nem adhatja vissza a ''Windows XP Professional'' stringet, mert ugyebár az az MS védjegye, amiért szétperlik őket. Márpedig akad jópár program, ami (helytelen módon) a stringre ellenőriz. Vagy közismert a registry-ben a Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run ág, amit programok csesztetnének, csak épp az emulálásáért az MS megszexuálja őket. Rengeteg ilyen példát lehet még felhozni. -
Birsmann
tag
Szép-szép, várjuk-várjuk
-
tkazmer
addikt
Na várjunk csak, elnéztem, azt hittem a PH-n vagyok, és ez egy PH-s cikk. Grat hozzá, nagyon jó lett!
-
Agostino
addikt
Üdv.
Na ez egészen érdekes kis cikk volt, grat érte, nekem nagyon tetszett, utána is nézegetek jobban a dolognak. : ) -
tkazmer
addikt
Nem tűnik rossz kezdeményezésnek....
Új hozzászólás Aktív témák
lo Szeretnél ingyen Windowst kapni? Utálod az online aktívációt? Nem értesz egyet a Microsoft...
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPad topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- 3D nyomtatás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GTA V
- További aktív témák...
- Eladó vadonatúj Erazer P60i Gamer Laptop RTX 4060 16GB/512GB i5-12450H 2025.03 vásárlás
- Nintendo Switch Lite Grey
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -40% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest