Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Johnny Cage #37 üzenetére
Hát, pedig had ne mondjam mennyibe került az első pár 1000+ EE-s A-datám..
Ennyi pénzért ne csináljon ilyeneket. -
Johnny Cage
addikt
"1. It is true, poor Vdimm supply regulation can cause instability and can damage the RAM badly. The memory is a very nasty load for a voltage supply because it's consumption jumps up and down very very fast (technically called "transient loads"). These "jumps" happen that fast that a poorly designed/sized regulator remains a little behind and can overvolt temporarily when exiting large loads."
Ezt fordiccsa le nekem valaki...
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #37 üzenetére
Ami megnyugtató, hogy az új Geil ramom, amit a megboldogult A-Data helyett vettem, extrém alacsony feszültségeken is jól hajtható. Most 1.8V-on használom 1150 @ 5-5-5-15-ös tempó mellett, s pár óra orthos után sem hibázott.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Foxmulder89 #36 üzenetére
Nekem ugyanilyen A-Data-m fingott ki 1 év alatt - használtan vettem és én is észrevettem, hogy ugyanazon freki eléréséhez egyre több és több feszültség kell neki. A dolog pikantériája, hogy nem használtam túlhajtva (a gyári ajánlott feszen /2.1V/ hajtottam), egy "szép" napon mégis megadta magát. A Vitesta-król egyébként több ilyen sztorit is hallottam.
-
Foxmulder89
senior tag
Ez így igaz ahogy levan írva, nekem sikerült kettő darab 512megás 1000+ A-datát kifingatni pár óra 2,5v után..
szóval csak óvatosan!
ui. Pontosabban nem fingott ki, 1 bit ment tönkre benne és ezáltal az egész használhatatlanná vált, Linux alatt még esetleg lehet használni badram kernellel vagy mivel, nem értek hozzá#35: Én anno egy barton 2500+ 3 sarkát és egy közepét! törtem le véletlenül, vmi batár hűtő felrakásakor, de meg se érezte ment tovább ugyanúgy
-
MaSzKa
senior tag
nekem A-data ramom van Mcron D9 az is
ésszrevettem 970Mhz-n 3dmark lefutott most meg csak 950Mhz-n 4-4-4-12-be
a ram soha nem kapott 2.3V-nál többet Abit lap 0.02V-al kevesebbet is ad neki
de hűtve nem volt
procinál is észrevettem Duron 600@900-on ment utána 1év múlva már csak 650mhz-n
igaz a sarka is oda lettek 1 picit
-
Myers
senior tag
válasz
afterburner_ #33 üzenetére
Ezek után meggondolom, hogy vegyek-e használt tuning ramot.
Megkérdem az eladót. Volt húzva, de csak egy kicsit. Tényleg csak kicsit. 2,5 fölött 5 percig, ezek szerint elég neki annyi is.
-
afterburner_
őstag
nekem 2.6V 5 perces tesz tutan a corsairjaim (cl5 1066 2 gb) nem hajlandok elindulni csak 2.25V-n fel eve
[Szerkesztve] -
kugli81
aktív tag
Jó hogy vannak akinek nemszámit ha leég,elfüstöl
van aki a proci kupakot is megprobálja leszedni a jobb hűtés miatt
-
Hequila
őstag
2 apró észrevétel:
1, A feszültség nem áramlik. A feszültség nem anyag, hogy áramolni tudjon, pusztán egy jelenség.
2, drága tuning RAM-od elkezd hibázni, vagy egyáltalán működni. egy ''nem'' szócska mintha hiányozna valahonnan
Látva, hogy ~2,5V körüli értéknél jön elő a hiba, nem kezdem el félteni a Kingmaxokat a jelenlegi 2,1V-tól -
Hemi 426/RT
aktív tag
Te lara!
szerinted akkor k tesztelt d9 annyira nemis nyerö választás?
ilyen szénné huzot akkor ne keljen uge?
(csak azért most akarok venni memot és pont ilyen d9-t)
üdv Hemi -
Hemi 426/RT
aktív tag
Nagyon hasznos olvasmány!
-
Emosz
tag
Szia lara
Remélem ezzel a kis írásoddal sikerül felnyitnod pár tuningőrült szemét...
Mindenki csak azt hajtogatja, hogyha van egy kicsi plusz akkor miért ne használjam ki?
Remélem lassan mindenkinek nyilvánvalóvá válik, hogy a gyártók miért éppen az adott órajelre és feszültségértékre belőve adják ki a termékeiket...Higyjétek el,ők is letesztelik mielőtt kimegy a gyár kapuján és sokkal nagyobb rutinjuk,tudáshalmazuk van egy adott termékkel kapcsolatban mint bármelyikünknek!
Üdv!
ps:jó lett a forditás -
JoeYi
őstag
királyos írás. Én mondjuk mindig csak a frekvenciával manipulálok, fesz buhera bátor (avagy buta) gyerkőcök szórakozása (:
-
BloodRay
veterán
Érdekes volt, kössz a fordítást!
Mondjuk nálam személy szerint fesz emelés nélkül és igen alacsony hőmérsékletek mellett is mennek tönkre szép lassan az alkatrészek, ill csökken a tuningolhatóságuk. -
Omega81
senior tag
válasz
laragirl83 #4 üzenetére
Kösz a fordítást.
Nálam ugyan az a RAM, mint ami Neked van, 1GHz Cl4 2,35V-ot igényel. Akkor ez még elfogadható. -
westlake
félisten
nalam 3.4 volt a maximum (csak azert, mert a potival nem tudtam tobbet adni a ramoknak
) mas kerdes, hogy asszem azota azok a ramok cserelve lettek.. egyebkent meg szerintek egyaltalan nem fugg a hutestol! nalam meg csak kezmelegek voltak az ick, megis meghalt a memoria 2.8 volton
-
God Vazzeg
veterán
Anno az 1. szériás k7 prociknál figyeltem meg ugyanezt, egy ideig szépen mentek tuningban, aztán a vége fele már (1-1.5 év után!) már emelt fesz kellett az alapórajelen üzemeléshez is. Lehet a mostani prociknál is így van, de már nem csinálok voltmoddingokat
(600-as duron 1200-on 2.1V-on
)
-
dragonfx
veterán
válasz
Overlocker #16 üzenetére
szerintme megyek
Durva hogy ugyanoda jutott a ddr2 ahola ddr abbahagyta..na jó voltka 4 voltok is néha bh5nek..de a 3.0 volt a tuningátlag.....Nekem még 2.6 is elég lenne, csak bebiztosítom magam 2.7tel....Nekem a bh 2.9cel meg se mukkant
-
szasanyi
félisten
válasz
laragirl83 #1 üzenetére
Köszi a fordítást, megérte elolvasni.
-
ABnormal
őstag
laragirl83,köszi! mondjuk processzorra alkalmazva az itt olvasottakat mennyi idő alatt nyírja ki +0.3volt? mert ha ez az idő 5év fölött van akkor semmi baj
-
bim
veterán
válasz
laragirl83 #1 üzenetére
nagyon köszi a ckk forditását.2,4V akkor tartosan szerinted mehetne neki hűtéssel?
GMH-rol van szó.gyári alapfesze 2,3-2,35V -
AtHoS
nagyúr
Kösz a linket, a fordításhoz meg gratula
-
dragonfx
veterán
ddr2nek 2.8 meg 3.0??
ne már.......nekem a ddr1 megy 2.7tel. -
eziskamu
addikt
válasz
laragirl83 #1 üzenetére
Jó írás. Na épp ugyanez a helyzet a procituninggal is, lehet, hogy most jól megy, és még csak annyira nem is meleg, de a magas feszkó miatt lehet el fog patkolni pár hónap múlva.
-
DarkByte
addikt
Nagyon érdekes írás, kösz szépen hogy lefordítottad!
-
keIdor
titán
Tetszik az írás, gratulálok szerintem jó lett!
Én még 2,4V-ot sem adnék a GKX-iemnek 24/7-re, inkább 2,3-2,35V a max, amit 24/7-re megengedek nekik! 2,4V inkább egy-egy tesztre esetleg 2,45,-2,5V max...
Szóval még egyszer gratula, ez sokmindent megmagyaráz akkor!
Esetleg a CPU-ról nem tudsz egy hasonlót? Ott mennyi mehetne max 24/7-re? -
elit_hun
őstag
Érdekes írás
Akkor ezek szerint a VGA-m is hasonló dolgokon megy keresztül?
-
Macka
veterán
Jó írás, és köszönöm a fordítást, angolból nem vagyok egy penge. Nekem Mushkin XP2-8500 ramjaim vannak. Gyár adatok szerint 2.25-2.35 az étvágya. Ez nem eltúlzott szerinted kicsit. Nekem tuning miatt most csak 1000Mhz-n mennek, 2.18 volton. Cod2-t és CSS-t tolni bőven elég.
-
Oliverda
félisten
Én 2.3-on használom.
Amúgy anno olvastam döglődő BH-5 chipekkel szerelt modulokról is, tehát az extrém magas fesz nem tesz jót semminek hosszú távon.
Hopp...most jut eszembe hogy nekem is volt egy Winbond-os Mushkin RAMom ami hibázott. -
laragirl83
őstag
remélem nem fordítottam túl sok marhaságot!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ez nem saját írás, hanem xtremesystems.com-ról egy fórumtag (Micutzu) megfigyelése, tesztje,...
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Egérpad topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest