- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SNY21
csendes tag
Az 1 giga ram éppen hogy elég, ott még nem használ lapozófájlt.
a könyv pedig tényleg frankó, (megvettem) szinte minden benne van--
még több is, mint kellene ( ; -
nukewar
tag
Nagyon jó! Még írhatnál sok szépet és jót fedoráról.
Még mindig használom, de a videódriver telepítést azóta sem erőltettem
-
bbazsy
őstag
várjuk a folytatást, én nagyon.
redhattel kezdtem, aztán fedora 3(?) is volt már fent, most egyetem megint rákényszerít a linuxra, fedora az esélyes, ha nem tudom elkerülni a guit...
kérdés: giga ramhoz swap partíció kell még? ntfs támogatás alapból benne van? -
Szuper kis írás, köszi.

És már várom a fedora 7-et. Már elég rég óta fedorát használok, és nagyon nagyon jó kis disztribúció.
[Szerkesztve] -
Vladi
nagyúr
Zygy: Külön-külön van, egybe még nincs, úgyhogy: hajrá!

ntfs: ma már van biztonságos, teljes értékű megoldás. Kimazsolázták a fejlesztők. Úgy mint a fat esetében, csak egy kicsit tovább tartott. Ráadásul pont egy magyar fejlesző járt ebben az élen: [link]
Syl : Na most képzeld el, milyen lehetett a disztrók előtt a telepítés.
0.1 előtt - úgy tudom - minix nélkül fel sem lehetett telepíteni. De ez az őskör, illetve a középkor. Nézz meg egy mai telepítőt, pl: Fedora LiveCD. Még nagyanyám is elboldogulna vele.
[Szerkesztve] -
Syl
nagyúr
Ekkor születtek meg az első telepítést és konfigurálást megkönnyítő disztribúciók.
98-ban találkoztam először Linux-szal (red hat, ha jól emlékszem) és abban bizony a partícionálást cilinder és szektorszámokkal kellett végezni. Ezt nem nevezném telepítést megkönnyítő disztribúciónak. -
Zygy
csendes tag
Nagyon jó írás!!! Még több ilyen kell!!
Félig meg is kedveltem a Fedora-t.
Még egy és lehet ki is próbálom. Anno Suse 9.2-vel indítottam, hát az rpm csomagokkal nemkevés kört kellett futni hogy ez+az meglegyen. Úgy tűnik azóta sokat fejlődött a dolog. De az is lehet, hogy én voltam nagyon kezdő. 
Éppen fontolgattam egy ubuntu vs. hp nx7300 cikk írását, de látom külön külön mindkető van, meg még ez a linuxos cikk is jónak ígérkezik. Szal várok vele, nehogy versenybe kerüljek
.
[Szerkesztve] -
Vladi
nagyúr
-
Protezis
őstag
Regen probaltam - keveske linux ismeretekkel - es nem volt tul felhasznalobarat.
(ntfs-rol akartam mp3-at hallgatni, felvilagositottak, hogy sem az ntfs, sem az mp3 nem tamogatott, legalabbis alapbol nem)
Mennyire felhasznalobarat a legujabb verzio? Mennyivel bonyolultabb a .rpm hasznalata, mint mondjuk debian alapu disztroknal az apt-get, illetve dpkg?
mod: vagy nagyon eloreszaladtam?
[Szerkesztve] -
7
addikt
Remek iras!
Ugyan frugalware-t hasznalok, es igy nemigen ismerem a Fedorat, hatarozottan tetszett. Meg ilyeneket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- Új ASUS RYZEN 5 7600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 750W TÁP 2ÉV GAR
- REDRAGON K530 TKL Draconic Compact RGB Red Switch
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 16-32GB RAM 512GB SSD GAINWARD RTX 3070TI 8GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR!
- Samsung Z Fold 4 12/512GB garanciális + frissen szervizelt
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Intel Core i3-8100/ i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- Eladó egy s21+ 5g
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest