Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabtom
senior tag
Huh, jó régi topikot ástál elő.

Szerintem én a fiatal és csinos menyaszonyommal és családalapítási tervekkel nem fogok a nyolckernek még a közelébe se menni. Mire jó a rendbe hozott utca (vagy kettő, a ''környék''), ha a sarkon már gettó van? Ott talán megállnak valami láthatatlan vonalnál a helybeliek?
Persze egyedül bátrabb lennék, és talán bevállalnám, ha biztos lehetnék benne, hogy folytatódnak a felújítások és építkezések, és szépen felmegy a lakás értéke. De ez a vadnyugati pionír életmód távol tőlem és a terveimtől...
szerk: azért a cikkedet kíváncsian várom!
mi a baj a nyóckerrel? vannak ám ott is nagyon szépen rendbe hozott területek! lásd corvin-szigony projekt.
[Szerkesztve] -
Szabtom
senior tag
Ugye ez csak vicc? Ez szerintem nem így megy... Vagy szerinted mindenki egyazon évben megy el szülni?
Évente születik kb 100ezer gyerek. Ha ennek csak az ötöde olyan családba, ahol már van lakáshitel, akkor fizetni kellene nekik?
Ismétlem, az államnak terveznie kell, plusz arra akar téged/minket rávenni, hogy csináljunk gyereket, mert az jó. Az, hogy te nem ígérsz semmit, neked majd lesz vagy nem lesz, majd elválik, majd kiderül, meg ilyesmi, makrogazdasági szinten nem jelent semmit.
Amiről te beszélsz, az egy ''gratulálunk a gyermekéhez!'' ajándékcsomag lenne az államtól a megszületett gyerek után. Erre pedig szerintem még várni kell száz évet. Főleg, mert nem éppen azok híresek a gyerekgyártásról, akik dolgoznak... -
Szabtom
senior tag
Persze, a gyerek az gyerek, csak az egyik esetben vállalod, hogy lesz gyerek, a másik esetben viszont semmit se vállalsz. Az utóbbira hogyan építsen az állam, hogyan számítson rá, hogyan tervezzen? Mi van, ha tíz év múlva egyszer csak 20,000 pár benyújtja az igényt a milliókra? Ezt te hogyan terveznéd be a költségvetésbe?
Egyébként szerintem több támogatás kellene a családoknak a gyerekek után, és persze az induló családoknak főleg, de hát...
[Szerkesztve] -
Szabtom
senior tag
8 év lenne? Én ötöt hallottam, de ez lehet téves ''urban megend''. Végülis a lényegen nem változtat, mert úgyis kétévente érdemes egyet pottyantani (az állami támogatás miatt, párom elmagyarázta nekem), tehát 3 gyerek >>> 6 év. De hamarabb is összejöhet szerintem.

Tegnap eldöntöttük, hogy kisebb albérletbe megyünk, ezzel ics csökkentve a kiadásokat. Vidékiek vagyunk, úgyhogy a bejárás Pestre nem megoldható hosszútávon. Én mondtam neki, hogy költözzünk szét, aztán találkozunk két év múlva, ha megvan a zsé, de valamiért nem egyezett bele.
-
Szabtom
senior tag
Olyan árakon árulnak mifelénk 35-50nm-es új lakásokat szerkezetkészen, amennyiért kicsit távolabb a várostól (egy-két faluval messzebb) házat lehetne venni.
Ez igaz, de ugye ezen nem tudunk változtatni. Használt lakáshoz meg sokkal több önerő kell.
De nem is ez volt a fő gondunk, hanem a lakások elrendezése. Nagyon divatba jött a nappali-konyhás elrendezés. Én ettől rosszul vagyok.
Igen ám, de ha a nappali és a konyha egyben van, akkor bizony a hűtőszekrény zajával, a kajaszaggal és a csöpögő csappal fekszek, kelek.
Ugyanígy gondolom! Nem vagyok hajlandó nappali-konyhás lakást venni. Ezt azoknak találták ki, akik csak a mikróban ''főznek'' otthon.
Egyébként az örökség nélkül mit csináltatok volna?
Mi szeretnénk egy 1+2 félszobás lakást venni, mert az 1+1-be 2-3 gyerekkel már nem lehet elférni (szeretnénk minél többet lurkót). A megelőlegezővel meg ugye 5 év alatt kettő örököst kell produkálni, tehát 5-7 éven belül garantált a csere. Ezt szeretnénk elkerülni.
Sajnos jelenleg zéró önerőnk van. A legújabb terv egy agresszív spórolás, egyszerre 3-4db lakástakarékkal, amihez úgy tudom, jár évi max. 72ezer állami támogatás / db. Egy év alatt összejöhet 1 millió vagy több is. Azt hiszem, küldök ungawanak privit egy pár kérdéssel.
Kalandor: kösz, várom/várjuk a sztorit!
-
Szabtom
senior tag
Szép történet, heppiend.

Szívesen olvasnék hasonló történetet budapesti lakásról:
Új lakás (csak lakóparkban lehet találni) 50m2: 16-20milló (elhelyezkedéstől függ)
Használt (szinte csak panelban) 50m2: 9-14millió (ha nem akarunk a nyóckerbe menni vagy autót venni a külvárosi élethez, tehát ugyanaz az elvárás, mint erdey_a esetében, viszont itt számolni kell a felújítással, ami + 1-2millió)
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- 7 tech fogadalom 2026-ra, amit tényleg betartasz
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motoros topic
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Ford topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Persze egyedül bátrabb lennék, és talán bevállalnám, ha biztos lehetnék benne, hogy folytatódnak a felújítások és építkezések, és szépen felmegy a lakás értéke. De ez a vadnyugati pionír életmód távol tőlem és a terveimtől...